Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Οι μάγκες του χάντμπολ της ΑΕΚ έκλεισαν το σπίτι του Ολυμπιακού κερδίζοντάς τον μέσα στο Ρέντη με 23-25

Θριάμβευσε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, γκρεμίζοντας την έδρα του Ολυμπιακού και επικρατώντας με 23-25 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών των πλέι οφ του Πρωταθλήματος της Handball Premier, μέσα στο κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" και κάνοντας το 1-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια! Η ΑΕΚ μπήκε παθιασμένη  στο παιχνίδι το οποίο πραγματοποιήθηκε μπροστά σε ελάχιστο κόσμο και είχε πρώτους σκόρερ τους Χόγκας και Μυλωνά, με 6 γκολ έκαστος και σε μεγάλη μέρα τους τερματοφύλακες Ραντούλοβιτς και Συγγάρη. Τώρα και μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Νίκου Γραμματικού χρίστηκε πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Το Σάββατο η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στην αίθουσα "Γ. Κασιμάτης" του ΟΑΚΑ έχοντας σαν στόχο να κάνει το 2-0 που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Η σειρά των αγώνων θα κριθεί στις 3 νίκες. 

Ως προς το παιχνίδι, η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη και με γνώμονα το μότο, "όπου βλέπουμε κόκκινα μετατρεπόμαστε σε ταύρους εν υαλοπωλείο και τα κάνουμε όλα λίμπα", πάτησε από την αρχή τον Ολυμπιακό προηγούμενη με 1-2. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ μπόρεσε να ξεφύγει ακόμα και με 4 γκολ διαφορά φέρνοντας το σκορ στο 8-4. Τότε μπήκε ο Συγγάρης στο ματς και με εκπληκτικές αποκρούσεις κατάφερε να μπλοκάρει το επιθετικό κρεσέντο των παικτών του Ολυμπιακού και να δώσει την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ανασυγκροτηθεί και να αντεπιτεθεί βρίσκοντας και πάλι τον ρυθμό της, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να καταφέρει να ισοφαρίσει και να δει το ματς σε πολλές περιπτώσεις να διαμορφώνεται ισόπαλο σε 8-8, 11-11, 13-13 και 15-15, αλλά να προηγηθεί εκ νέου, αρχικά με 9-10 μέχρι να την βρει η λήξη του ημιχρόνου προηγούμενη με 15-16. 

Στην επανάληψη η ΑΕΚ συνέχισε προηγούμενη αλλά χωρίς να καταφέρνει να ξεφύγει στο σκορ. Αρχικά βρέθηκε στο 17-18 ενώ στη συνέχεια κόλλησε μέχρι που και πάλι άνοιξε τα φτερά της και πήρε μια διαφορά 3 γκολ φτάνοντας στο 19-22. Ο Ολυμπιακός τότε έβγαλε κάποια αντίδραση, αλλά μόνο για να πλησιάσει και πάλι στο γκολ κάνοντας το σκορ 22-23, αφού βρήκε μπροστά του μια ΑΕΚ αποφασισμένη να του κλείσει το σπίτι. Οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού ήθελαν με πάθος να πάρουν αυτό το ματς και τα κατάφεραν με το συνετό παιχνίδι τους να το κερδίσουν φτάνοντας στην τελική νίκη με 23-25 μέσα στο σπίτι των γαύρων στο Ρέντη