Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Πώς παίζεται το παιχνίδι...


31/05/2019


Πριν από οτιδήποτε άλλο μια παρατήρηση, για την εθνική ομάδα που χθες έδωσε ματς προετοιμασίας με την φίλη κι αγαπημένη γειτόνισσα Τουρκία. Πέντε από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές προέρχονται από τον Πανιώνιο. Οι Σιώπης, Σάμαρης, Κολοβός, Μασούρας, Ντουρμπισάι. Και τους πέντε είχε αγοράσει ο Ολυμπιακός, ενώ δυο άλλοι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην ΠΑΕ ιδιοκτησίας Μαρινάκη, έχουν δοθεί δανεικοί στον Πανιώνιο. Ακόμα, δυο εν ενεργεία διεθνείς που δεν αγωνίστηκαν χθες, οι Σιόβας, Μπακασέτας προέρχονται από τον Πανιώνιο, από τον οποίον αποκτήθηκαν, ο πρώτος από τον Ολυμπιακό, ο άλλος από την ΑΕΚ.

Αυτό το πάρε-δωσε με τον Πανιώνιο από τη μια και από την άλλη να παίζουν κατά 80% αλλοδαποί ποδοσφαιριστές στις ΠΑΕ που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα, δίνει μια πρώτη απάντηση για τα μαύρα χάλια της εθνικής κόντρα στην ασόβαρη ομάδα της Τουρκίας. Πολύ καλή ομάδα η Τουρκία, με δυνατότητες, με μονάδες αξιόλογες, αλλά ασόβαρη. Όταν προηγούνται στο σκορ, όταν αντιλαμβάνονται πως ο αντίπαλος είναι της πλάκας, όπως τέτοιος είναι η εθνική Ελλάδος, οι Τούρκοι… χαλαρώνουν. Γίνονται ανεύθυνοι, από κόμπλεξ ανωτερότητας.

Ακριβώς λόγω της αλαζονείας των Τούρκων, που σε έξι λεπτά έκαναν το 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα, κάπως φάνηκαν οι Έλληνες, όμως δεν σκόραραν διότι τους έλειπε η αυτοσυγκέντρωση. Και, βέβαια, η συνοχή σε μια εμφάνιση που αντί ο προπονητής να κάνει γενική πρόβα εν όψει της αναμέτρησης με την Ιταλία, το ‘ριξε στα... πειράματα.

Περίεργη και με πολλά ερωτηματικά η ενδεκάδα του κύριου Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος πρέπει να μην είχε την ευχή της Παναγιάς. Πραγματικά, θα περίμενε κανείς να βοηθούσε χθες ειδικά όταν η εθνική αντιμετώπιζε άπιστους.

Ό,τι ήθελαν και όπως ήθελαν έπαιζαν τους Έλληνες οι Τούρκοι, μια κλάση ανώτεροι. Εύκολα κρατούσαν τη μπάλα, άνετα αναπτύσσονταν και πέτυχαν νίκη 2-1 χωρίς να νοιώσουν απειλή από την εθνική μας. Είναι απίθανο να σταθούν… χρήσιμα τα συμπεράσματα του Αναστασιάδη στα παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία, το προσεχές Σάββατο και καπάκι μετά από τρεις μέρες, στο ΟΑΚΑ.