Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Σήκωσε την κούπα η ΑΕΚ Futsal κερδίζοντας με 3-2 στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό στον 5ο τελικό

Μια τρομερή και ψυχωμένη ΑΕΚ κέρδισε στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό με 3-2 σε ένα παιχνίδι κυριολεκτικά γκραν γκινιόλ και κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλήματος στο κατάμεστο κλειστό του Καματερού και στον πέμπτο στη σειρά τελικό της Futsal Super League που διεξήχθη εκεί, γράφοντας μια ολόχρυση σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου σάλας!

Κορυφαίος για την ΑΕΚ σε έναν ακόμα αγώνα ήταν ο τερματοφύλακας Θεοφίλου, ο οποίος στη διαδικασία των πέναλτι χάρισε ουσιαστικά τον τίτλο στον Δικέφαλο! 

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει από τον Παναθηναϊκό στο 8ο κιόλας λεπτό από γκολ του Παουρή και μπήκε στη ψυχοφθόρα διαδικασία να κυνηγάει το σκορ. Η Ένωση έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά υπήρξε άτυχη και σα να μην έφτανε αυτό ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ κάνοντας το 0-2 δύο μόλις λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου με κεφαλιά του Στρατή. 

Η ΑΕΚ μπήκε πιο ψυχωμένα στο δεύτερο ημίχρονο και με περισσότερο πείσμα για να πάρει εκείνα που δικαιούταν. Έτσι κατάφερε να μειώσει το σκορ με τον Αρτινό στο 28ο λεπτό με ωραίο σουτ κάνοντας το 1-2. Αμέσως, στο επόμενο δευτερόλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Ζιάβα κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 με γκολ του Ντάτη. Παρά την ψυχολογική ανάταση των παικτών της ΑΕΚ το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου και εκεί όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ για να φτάσουμε στη λήξη της με το σκορ να παραμένει στο 2-2. 

Στο σημείο εκείνο άρχισε το θρίλερ των πέναλτι όπου αναδείχτηκε σε ήρωα της ΑΕΚ ο τερματοφύλακάς της Θεοφίλου ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις δίνοντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην ομάδα του. Αμέσως μετά τη λήξη του ματς στήθηκε ένα τρελό πανηγύρι από τον κόσμο και τους παίκτες που έγιναν ένα κουβάρι ζώντας στιγμές που θα μείνουν σε όλους αξέχαστες…