Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Κάτι κινείται

Κάτι έχει αρχίσει να κινείται στο στρατόπεδο της ΑΕΚ αλλά πού θα οδηγήσει κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Πάντως, δειλά-δειλά άρχισαν να ξεπροβάλουν τα πρώτα χαμόγελα αισιοδοξίας. Καινούρια πρόσωπα στελεχώνουν την ΠΑΕ, στο κύπελλο -έστω και με την ψυχή στο στόμα- η ομάδα πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά αν και έχασε από τον Βόλο με 0-1, στο πρωτάθλημα κερδίζοντας τον Απόλλωνα εύκολα με 2-0 έπιασε τον Άρη στη δεύτερη θέση και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τα πλέι οφ, στο μπάσκετ συνέχισε στο πρωτάθλημα με άνετη νίκη επί του Μεσολογγίου με 98-76, ενώ και στο πρώτο της παιχνίδι για το Basketball Champions League καθάρισε την τουρκική Τουρκ Τέλεκομ με 74-65 και τέλος στο χάντμπολ κατάφερε να προκριθεί στους "8" του EHF European Cup κερδίζοντας την CSM Βουκουρεστίου στο ΟΑΚΑ με 29-23.

Σε ό,τι αφορά στα νέα πρόσωπα αυτά είναι: ο Γιώργος Κοσμάς στη θέση του CEO αντί του Μηνά Λυσσάνδρου, ο Γιάννης Παπαδημητρίου σαν επικεφαλής των Ακαδημιών αντί του Κώστα Τσάνα και ο Στάθης Ταυλαρίδης σαν νέο μέλος του τμήματος σκάουτινγκ. Τεχνικός διευθυντής παραμένει ο Παναγιώτης Κονέ.

Εκείνο που προέχει τώρα είναι να κινηθεί το συντομότερο δυνατόν το επιτελείο της ΑΕΚ προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ομάδας αφού φέτος οι υποχρεώσεις ξεκινούν πολύ νωρίς και δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο. Η ΑΕΚ μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει κλείσει κάθε εκκρεμότητα σχετικά με το ρόστερ της. Πριν και από αυτό όμως θα πρέπει να έχει ληφθεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη η απόφαση με ποιον προπονητή θα πορευθεί η ομάδα από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να μη δημιουργηθεί κάποιο κενό αν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος η οποία θα προκαλέσει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Αν αποφασίσει να συνεχίσει με τον Μανόλο Χιμένεθ δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση ούτε και αναστάτωση, όμως και σε αυτή την περίπτωση οφείλει να του εξασφαλίσει τα εργαλεία εκείνα που θα απαιτηθούν για να καταφέρει να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα. Αν πάει σε νέο προπονητή η έρευνα θα έπρεπε να έχει αρχίσει ήδη για να βρει τον χρόνο αυτός να δει και να αξιολογήσει και ο ίδιος το υλικό της ομάδας και φυσικά να έχει λόγο και στις επικείμενες μεταγραφές. Επίσης πρέπει να οργανωθεί με κάθε λεπτομέρεια η προετοιμασία και να συμμετάσχουν σε αυτήν τα περισσότερα μέλη της ομάδας και κυρίως οι νέοι που πρόκειται να αποκτηθούν.

Στα αγωνιστικά η ΑΕΚ μετά από καιρό κατάφερε να τελειώσει έναν αγώνα χωρίς άγχος και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ. Νίκησε εύκολα με 2-0 τον Απόλλωνα χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα, κυρίως χάρη στις εμπνεύσεις των πιο χαρισματικών ποδοσφαιριστών που διαθέτει. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ΑΕΚ μετρούσε 9 απουσίες βασικών της ποδοσφαιριστών κάτι που κανείς δεν δικαιούται να το παραβλέψει.

Τα σημεία που πρέπει να σταθούμε από το συγκεκριμένο ματς είναι τα εξής:

- Το ξεμπούκωμα του Ανσαριφάρντ που επανήλθε στην κανονικότητα πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ΑΕΚ.

- Η καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ και κυρίως του κεντρικού αμυντικού διδύμου, που είχαμε καιρό να την δούμε και μάλλον όχι συμπτωματικά την είχαμε δει πάλι όταν είχαν συνυπάρξει εκεί ο Σβάρνας με τον Λάτσι.

- Η για μία ακόμα φορά εξαιρετική απόδοση του Λιβάι Γκαρσία ο οποίος πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για την καλή λειτουργία όλης της ομάδας.

- Η θαυμάσια εμφάνιση του Αλμπάνη, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας σχετικά με το μέλλον του στην ΑΕΚ.

- Η επίσης πολύ καλή εμφάνιση του Σιμάνσκι σε ένα ακόμα παιχνίδι.

- Η ουσιαστική εμφάνιση του Νταντσένκο στη φυσιολογική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ, όπου έδειξε πως -σε αντίθεση με όσους βιάστηκαν να τον κρίνουν- θα αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση.

- Η μεστή παρουσία του Σάκχοφ στο χώρο του κέντρου.

- Η φοβία που επέδειξε ο Χιμένεθ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, όταν γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 βάζοντας έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό για να κρατήσει το σκορ από έναν αντίπαλο που δεν είχε καταφέρει να περάσει ούτε τη σέντρα. Να προσθέσουμε σ' αυτήν και τις οδηγίες προς τον Νταντσένκο να μην κατεβαίνει κάτω από τη σέντρα για να μη δημιουργηθούν κενά στην πλευρά του, παρόλο που ο παίκτης στη μοναδική φορά που το έκανε έβγαλε μια σέντρα ξυράφι από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Και σαν κερασάκι στην τούρτα να αναφερθεί αυτό που και ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου, ότι από το άγχος του δεν πρόσεξε το ρολόι και δεν πρόλαβε να κάνει τις δύο αλλαγές από τις τρεις που δικαιούνταν ακόμα η ΑΕΚ ώστε να έριχνε στο παιχνίδι τους μικρούς Χριστόπουλο και Κοσίδη.

Στο μπάσκετ ο Ντάριλ Μέικον αποδεικνύεται μια θαυμάσια μεταγραφή για την ΑΕΚ. Τόσο στο ματς με το Μεσολόγγι όσο και στη νίκη επί της Τουρκ Τέλεκομ ήταν ο κορυφαίος όλων για τη Βασίλισσα. Βέβαια, ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι, ήταν κι άλλοι παίκτες που είχαν εξαιρετική απόδοση και πρωτοστάτησαν στην πρώτη φετινή ευρωπαϊκή νίκη του Δικεφάλου, όπως οι Ματσιούλις, Λάνγκφορντ, Σλότερ ενώ τρομερό ήταν και το κοουτσάρισμα του Ηλία Παπαθεοδώρου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: