Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Με το δεξί η ΑΕΚ, νίκησε στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους την Φίτεσε με 1-3

Η ΑΕΚ νίκησε στο πρώτο φιλικό της σεζόν την ολλανδική Φίτεσε με 1-3 χάρη σε γκολ που πέτυχαν ο Μπακάκης, ο Αλμπάνης και ο Μαχαίρας. Ως γνωστόν φιλικά παιχνίδια δεν μου αρέσει να σχολιάζω. Τα αποτελέσματά τους μου είναι παντελώς αδιάφορα και δεν έχουν καμία αξία για να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Ωστόσο, λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας σε αρκετούς τομείς, αλλά κυρίως σε αυτόν του χτισίματος μιας νέας ομάδας που θα ρίξει στη λήθη την απαράδεκτη περσινή, κάποιες σκέψεις που μου γεννήθηκαν με αφορμή τη σημερινή εμφάνιση της ΑΕΚ κάνω μια εξαίρεση στις συνήθειές μου και τις καταθέτω.

Ωραία εμφάνιση για τέτοια εποχή. Και με αντίπαλο που δεν είναι για τα μπάζα. Οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής:

Λάτσι και Μιτάι δεν πρέπει με τίποτα να δοθούν δανεικοί αλλά να μείνουν σαν μπακ απ και σε πολλά παιχνίδια με μικρότερες ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν και σαν πρώτοι.

Ο Μπακάκης σήμερα ήταν καλός. Θα δώσει μάχη με τον Νταντσένκο για τη θέση του δεύτερου δεξιού μπακ. Ο Ραντόνια θα πάει δανεικός.

Ευχάριστη έκπληξη για μένα ο Αλμπάνης. Μακάρι να ξεκολλήσει αυτό το παιδί. Μπορεί να προσφέρει πολλά.

Ο Μάνταλος επίσης ήταν εξαιρετικός. Όταν είναι καλός πρέπει να το λέμε.

Με ενθουσίασε επίσης ο πιτσιρικάς ο Ρουκουνάκης. Κάλυψε όμορφα τον χώρο του και έβγαλε και μια φοβερή ασίστ.

Λίγο βαρύς μου φάνηκε ο Ανσαριφάρντ αλλά τώρα μπήκε στις προπονήσεις.

Οι τερματοφύλακες μια χαρά και οι δύο. Ο Στάνκοβιτς ίσως θα μπορούσε να βγει στη φάση του γκολ που φάγαμε αλλά υπήρχε πολυκοσμία μπροστά του.

Ο Κοσίδης είναι βαρύ κορμί αλλά σε συγκεκριμένα παιχνίδια μπορεί να απασχολεί αντίπαλο και να ανοίγει διαδρόμους.

Ο Ννεντελτσεάρου, ενώ δεν είναι κακός παίκτης, μοιάζει να τον διακρίνει μια ψιλοαφέλεια για κεντρικό αμυντικό.

Ο Γαλανόπουλος, ο Σιμάνκσι και ο Σάκχοφ έτρεξαν και πάλεψαν αρκετά.

Ο Μαχαίρας επίσης πρέπει να μείνει σαν δεύτερο αριστερό εξτρέμ.

Καλό βρήκα και τον Σαμπανάτζοβιτς στο διάστημα που αγωνίστηκε. Και με μια ωριμότητα που νομίζω ότι του έλειπε ως τώρα.

Ο Τάνκοβιτς πάλεψε αλλά τη δουλειά του Μάνταλου δεν κατάφερε να την κάνει.

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ χρειάζεται μεταγραφές σε πολλές θέσεις. Βρήκε βασικό τερματοφύλακα, τον Στάνκοβιτς, πήρε δύο σέντερ μπακ με διαφορετικά χαρακτηριστικά, τους Μήτογλου και Τζαβέλα, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε ένα ακόμα στόπερ που να αποτελεί σημείο αναφοράς. Έναν Τσιγκρίνσκι στις καλές του εποχές. Χρειάζεται επίσης δύο ακραία βασικά μπακ, αριστερό και δεξιό, ανεξάρτητα με το ποιους θα κρατήσει σαν δεύτερους. Χρειάζεται μεγάλης κλάσης αμυντικό χαφ και δεν ξέρω κατά πόσο τον ρόλο αυτό θα μπορέσει να τον παίξει ο Λε Ταλέκ που ακούγεται. Θέλει οπωσδήποτε ένα δημιουργικό χαφ, θέση που όλοι πιστέψαμε ότι ίσως να κάλυπτε ο Εντσάμ αν και δεν ήταν δεκάρι με τη στενή έννοια του όρου, οπωσδήποτε ένα αριστερό εξτρέμ αντίστοιχης αξίας με του Γκαρσία και ένα σέντερ φορ που να βρίσκεται σε ερωτική σχέση με το γκολ, είτε αυτός λέγεται Αραούχο είτε όπως αλλιώς.

Σε γενικές γραμμές από το σημερινό ματς μου άρεσε η σοβαρότητα που αντιμετώπισαν το ματς παρά τον φιλικό χαρακτήρα του και παρά το πιάσιμο που είχαν όλοι από τις εντατικές προπονήσεις. Αυτό πιστώνεται στην καλή δουλειά του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και στη νοοτροπία που προσπαθεί να εμφυσήσει στους παίκτες του. Άντε, καλή αρχή να έχουμε και με τις απαραίτητες προσθήκες μπορεί τελικά να βγει κάτι καλό φέτος που ούτε οι ίδιοι δεν θα το περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: