Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

31 για αρχή αλλά απαιτούνται άλλες τόσες

Να 'μαστε πάλι, μετά από αρκετό καιρό, με όλα όσα αφορούν το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο να έχουν αλλάξει σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 31 κινήσεις σε διάφορες οργανωτικές θέσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ χωρίς καν να έχουν αρχίσει ακόμα οι μεταγραφές ή οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών (εκτός από ελάχιστες). Φυσικά οι κινήσεις αναμένεται να αυξηθούν θεαματικά μέχρι τον Σεπτέμβρη, οπότε, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε. Δημοσιεύουμε τον σχετικό πίνακα με τις ως τώρα μετακινήσεις και στη συνέχεια τα λέμε πιο αναλυτικά:

Κίνηση 01: παραίτηση Βασίλη Δημητριάδη από υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 02: πρόσληψη Ματίας Αλμέιδα σαν προπονητής ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 03: πρόσληψη Ομάρ Ζαρίφ σαν βοηθός προπονητή ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 04: πρόσληψη Ντανιέλ Βέγκα σαν βοηθός προπονητή ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 05: πρόσληψη Γκίντο Μπονίνι σαν γυμναστής ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 06: πρόσληψη Κάρλος Ρόα σαν προπονητής τερματοφυλάκων ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 07: πρόσληψη Φάμπιο Αλβάρες σαν κινησιολογός ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 08: πρόσληψη Αγκουστίν Σαλαζάρ σαν αναλυτής απόδοσης ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 09: λήξη δανεισμού - αγορά Στίβεν Τσούμπερ από ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 10: λήξη συμβολαίου Αντρέ Σιμόες από ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 11: λήξη συμβολαίου Γεβγέν Σάκχοφ από ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 12: λήξη δανεισμού Γκρεγκόρζ Κρικόβιακ από ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 13: λήξη δανεισμού Ντάρκο Γέβτιτς από ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 14: επιστροφή από δανεισμό Χρήστου Αλμπάνη σε ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 15: επιστροφή από δανεισμό Γιώργου Αθανασιάδη σε ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 16: διακοπή συνεργασίας Νίκου Κρομηλά από φροντιστής ποδοσφαιρικού τμήματος ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 17: διακοπή συνεργασίας Γιάννη Παπαδημητρίου από εκτελεστικός διευθυντής ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 18: διακοπή συνεργασίας Ηλία Καλοπήτα από τεχνικός διευθυντής Ακαδημιών

Κίνηση 19: διακοπή συνεργασίας Παναγιώτη Βούλγαρη από γυμναστής ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 20: διακοπή συνεργασίας Νίκου Παναγιωτάρα από βοηθός προπονητή ΑΕΚ Β'

Κίνηση 21: αναβάθμιση Ηλία Κυριακίδη από βοηθός προπονητή ΑΕΚ Β' σε υπεύθυνος Ακαδημιών και ανάπτυξης δικτύου Ακαδημιών

Κίνηση 22: πρόσληψη Ράντοσλαβ Κουχάρσκι σαν τεχνικός διευθυντής ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 23: διακοπή συνεργασίας Ανδρέα Δημάτου από διευθυντής επικοινωνίας ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 24: πρόσληψη Γιάννη Καραλή σαν σύμβουλος επικοινωνίας ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 25: πρόσληψη Τάσου Τσατάλη σαν υπεύθυνος γραφείου τύπου ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 26: πρόσληψη Μπρούνο Άλβες σαν αθλητικός διευθυντής ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 27: πρόσληψη Θωμά Παπαδά σαν φυσιοθεραπευτής ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 28: δανεισμός Στράτου Σβάρνα σε Ράκοβ Τσεστόχοβα Πολωνίας

Κίνηση 29: επιστροφή από δανεισμό Γιάννη Φοίβου Μπότου σε ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 30: επιστροφή από δανεισμό Μίλος Ντέλετιτς σε ΠΑΕ ΑΕΚ

Κίνηση 31: επιστροφή από δανεισμό Θεοδόση Μαχαίρα σε ΠΑΕ ΑΕΚ

Μια μικρή αναδρομή, πριν προχωρήσουμε παρακάτω, θα μας φανεί αρκετά χρήσιμη για τη συνέχεια. Η ΑΕΚ μπήκε στη νέα της εποχή το καλοκαίρι του 2013 κάτω από εξαιρετικά δραματικές συνθήκες. Για πρώτη φορά στην ιστορία της υποβιβάστηκε και μάλιστα απευθείας στην Γ' κατηγορία, για να "καθαρίσει" από τα χρέη της και να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία αναγεννημένη και ξεκινώντας από το μηδέν. Την ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που πήρε τη μεγάλη ευθύνη να υποβιβάσει την ομάδα για να απαλλαγεί από τα χρέη της, αντί να ακολουθήσει κάποιον άλλο δρόμο εξυγίανσης, όπως έκαναν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Βαρύ το στίγμα που φορτώθηκε η ΑΕΚ, κάτι που απέφυγαν οι άλλοι δύο, επίσης χρεοκοπημένοι αντίπαλοί της.

Εν πάση περιπτώσει, όλα πήγαν καλά και μέσα σε δύο αγωνιστικές σεζόν η ΑΕΚ κατάφερε να επανέλθει στα σαλόνια της Super League, αφού έκοψε πρώτη το νήμα και στο πρωτάθλημα της Γ' (2013-14) αλλά και της Β' κατηγορίας (2014-15). Ταυτόχρονα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία από τη Β' κατηγορία να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος χάρη στο πέτσινο γκολ που πέτυχε μέσα στο ΟΑΚΑ ο Χάρα του Ολυμπιακού με το χέρι, που οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι παραγκάρχες του ελληνικού ποδοσφαίρου το μετέτρεψαν σε… βυζί, σ' εκείνον τον περιβόητο προημιτελικό.

Με την επάνοδό της στη Super League η ΑΕΚ κατάφερε να σηκώσει αυτή τη φορά το Κύπελλο κερδίζοντας στον τελικό τον Ολυμπιακό μέσα στο ΟΑΚΑ με 2-1. Ήταν στην πρώτη της παρουσία στη Super League μετά τον υποβιβασμό, τη σεζόν 2015-16. Την ίδια σεζόν στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 54 βαθμούς -31 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό που συγκέντρωσε 85 βαθμούς, ενώ δεν συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στα πλέι οφ η ΑΕΚ τερμάτισε στην 3η θέση με 9 βαθμούς, πίσω από τον πρώτο ΠΑΟΚ που είχε 12 βαθμούς και τον δεύτερο Παναθηναϊκό που είχε 11 βαθμούς. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ είχε τερματίσει στην 3η θέση με 54 βαθμούς.

Τη σεζόν 2016-17 η ΑΕΚ τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος ενώ έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στον οποίο έχασε με 1-2 από τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 53 βαθμούς -14 από τον πρώτο Ολυμπιακό που τερμάτισε με 67 βαθμούς. Στα πλέιο οφ η ΑΕΚ κατετάγη 1η με 12 βαθμούς, γεγονός που της έδωσε τη 2η θέση της τελικής βαθμολογίας. Αυτή τη σεζόν η ΑΕΚ επανήλθε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συμμετέχοντας στο Europa League και φτάνοντας μέχρι τον Γ' προκριματικό γύρο.

Τη σεζόν 2017-18 η ΑΕΚ αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια της Super League, ενώ έφτασε και πάλι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που αυτή τη φορά διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και έχασε πάλι από τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με 0-2. Στην Ευρώπη συμμετείχε και πάλι στο Europa League όπου έφτασε μέχρι τον Γ' προκριματικό γύρο στους 32 του θεσμού. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ τερμάτισε 1η με 70 βαθμούς +6 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που είχε 64 βαθμούς. Η Super League αυτή τη σεζόν διεξήχθη χωρίς πλέι οφ.

Τη σεζόν 2018-19 η ΑΕΚ κατέλαβε την 3η θέση της βαθμολογίας συγκεντρώνοντας 57 βαθμούς -23 από τον πρώτο ΠΑΟΚ που συγκέντρωσε 80 βαθμούς. Στο Κύπελλο Ελλάδος η ΑΕΚ συμμετείχε για τρίτη συνεχή σεζόν στον τελικό, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο για τρίτη συνεχή φορά τον ΠΑΟΚ, όπου όμως και πάλι έχασε με 0-1. Στην Ευρώπη αυτή τη φορά η ΑΕΚ έλαβε μέρος στο Champions League όπου έφτασε μέχρι τη φάση των ομίλων. Και αυτή τη σεζόν το πρωτάθλημα διεξήχθη χωρίς πλέι οφ.

Τη σεζόν 2019-20 η ΑΕΚ κατέλαβε και πάλι την 3η θέση της βαθμολογίας τερματίζοντας 3η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 51 βαθμούς -15 από τον πρώτο Ολυμπιακό που συγκέντρωσε 66 βαθμούς. Στο Κύπελλο Ελλάδος η ΑΕΚ για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν έφτασε μέχρι τον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό κι αυτή τη φορά έχασε από τον Ολυμπιακό με 0-1. Στα πλέι οφ η ΑΕΚ, που επανήλθαν από αυτή τη σεζόν αλλά με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, η ΑΕΚ τερμάτισε 3η με 69 βαθμούς -22 από τον πρώτο Ολυμπιακό που τερμάτισε με 91 βαθμούς. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ΑΕΚ συμμετείχε στο Europa League, όπου έφτασε μέχρι τη φάση των πλέι οφ.

Τη σεζόν 2020-21 η ΑΕΚ τερμάτισε στην 4η θέση, μετά και τη διεξαγωγή των πλέι οφ, με 60 βαθμούς -30 από τον πρώτο Ολυμπιακό που συγκέντρωσε 90 βαθμούς. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε τερματίσει 3η με 48 βαθμούς -19 βαθμούς από τον πρώτο Ολυμπιακό που είχε συγκεντρώσει 67 βαθμούς. Στο Κύπελλο Ελλάδος η ΑΕΚ αποκλείστηκε στους ημιτελικούς από τον ΠΑΟΚ χάνοντας με 0-1 στο ΟΑΚΑ και με 1-2 στην Τούμπα. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ΑΕΚ συμμετείχε και πάλι στο Europa League όπου έφτασε μέχρι τη φάση των ομίλων.

Τη σεζόν 2021-22 η ΑΕΚ τερμάτισε στην 5η θέση, μετά και τη διεξαγωγή των πλέι οφ, με 56 βαθμούς -27 βαθμούς από τον πρώτο Ολυμπιακό που συγκέντρωσε 83 βαθμούς. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ τερμάτισε 3η με 46 βαθμούς -19 βαθμούς από τον πρώτο Ολυμπιακό που συγκέντρωσε 65 βαθμούς. Στο Κύπελλο Ελλάδος η ΑΕΚ αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από τον ΠΑΟΚ φέρνοντας ισοπαλία με 0-0 στην Τούμπα και χάνοντας στο ΟΑΚΑ με 1-2. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ΑΕΚ γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό από την Βελέζ του Μόσταρ μόλις στον Β' προκριματικό γύρο, χάνοντας με 1-2 στο Μόσταρ, κερδίζοντας με 1-0 στο ΟΑΚΑ, παίζοντας παράταση και τελικά χάνοντας στα πέναλτι με 2-3.

Μέσα σ' αυτές τις 9 σεζόν συνοψίζετε το δράμα της ΑΕΚ της τελευταία δεκαετίας, από τον υποβιβασμό της δηλαδή και μέχρι σήμερα. Κατέκτησε μεν ένα Κύπελλο και ένα πρωτάθλημα αλλά έχασε τέσσερις συνεχόμενους τελικούς κυπέλου σερί (τους τρεις από τον ΠΑΟΚ!), γνώρισε δύο ταπεινωτικούς αποκλεισμούς από τον ΠΑΟΚ, και τερμάτισε: μία φορά 31 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό, μία φορά 30 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό, μία φορά 27 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό, 1 φορά 23 βαθμούς πίσω από τον πρώτο ΠΑΟΚ,1 φορά 22 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό και μία φορά 14 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό! Ταυτόχρονα στη διάρκεια αυτών των 9 σεζόν η ΑΕΚ έχει τις εξής επιδόσεις στα ντέρμπι:

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2015-16) ΟΑΚΑ 1-0 (Πρωτάθλημα)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2015-16) Τούμπα 2-1 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2015-16) ΟΑΚΑ 0-0 (Πλέι οφ)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2015-16) Τούμπα 2-1 (Πλέι οφ)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2016-17) ΟΑΚΑ 3-0 (Πρωτάθλημα)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2016-17) Τούμπα 1-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2016-17) ΟΑΚΑ 1-0 (Πλέι οφ)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2016-17) Τούμπα 0-1 (Πλέι οφ)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2016-17) Πανθεσσαλικό 2-1 (Τελικός Κυπέλλου)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2017-18) ΟΑΚΑ 1-0 (Πρωτάθλημα)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2017-18) Τούμπα 0-3 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2017-18) ΟΑΚΑ 0-2 (Τελικός Κυπέλλου)     

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2018-19) ΟΑΚΑ 1-1 (Πρωτάθλημα)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2018-19) Τούμπα 2-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2018-19) ΟΑΚΑ 0-1 (Τελικός Κυπέλλου)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2019-20) ΟΑΚΑ 2-2 (Πρωτάθλημα)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2019-20) Τούμπα 1-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2019-20) ΟΑΚΑ 0-0 (Πλέι οφ)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2019-20) Τούμπα 0-2 (Πλέι οφ)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2020-21) ΟΑΚΑ 1-1 (Πρωτάθλημα)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2020-21) Τούμπα 2-2 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2020-21) ΟΑΚΑ 1-2 (Πλέι οφ)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2020-21 (Τούμπα 3-1 (Πλέι οφ)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2020-21) ΟΑΚΑ 0-1 (Ημιτελικός Κυπέλλου)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2020-21) Τούμπα 2-1 (Ημιτελικός Κυπέλλου)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2021-22) ΟΑΚΑ 1-1 (Πρωτάθλημα)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2021-22) Τούμπα 2-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2021-22) ΟΑΚΑ 0-1 (Πλέι οφ)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2021-22) Τούμπα 1-1 (Πλέι οφ)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2021-22) ΟΑΚΑ 1-2 (Προημιτελικός Κυπέλλου)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2021-22) Τούμπα 0-0 (Προημιτελικός Κυπέλλου)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο 31 ματς από τη σεζόν 2015-16 έως και το τέλος της σεζόν 2021-22 και η ΑΕΚ έχει πετύχει επί του ΠΑΟΚ 7 νίκες, έχει αποσπάσει 9 ισοπαλίες και έχει υποστεί 15 ήττες! Έχει δε χάσει τρεις σερί τελικούς από τον ΠΑΟΚ και έχει υποστεί δύο σερί αποκλεισμούς σε ημιτελικούς και προημιτελικούς! Τα τέρματα δε είναι 27-34 υπέρ του ΠΑΟΚ! Από τις 7 νίκες της η ΑΕΚ, τις 4 τις έχει πετύχει στο ΟΑΚΑ και τις 3 στην Τούμπα. Από τις 15 ήττες της, τις 7 τις έχει δεχτεί στην Τούμπα, τη 1 στο Πανθεσσαλικό και τις 7 στο ΟΑΚΑ. Από τις 9 ισοπαλίες, τις 6 τις έχει παραχωρήσει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τις 3 τις έχει αποσπάσει στην Τούμπα!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2014-15) Καραϊσκάκης 1-1 (Προημιτελικός Κυπέλλου)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2014-15) ΟΑΚΑ 0-1 διακοπή 0-3 μηδενισμός (Προημιτελικός Κυπέλλου)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2015-16) Καραϊσκάκης 4-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2015-16) ΟΑΚΑ 1-0 (Πρωτάθλημα)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2015-16) ΟΑΚΑ 1-2 (Τελικός Κυπέλλου)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2016-17) Καραϊσκάκης 3-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2016-17) ΟΑΚΑ 1-0 (Πρωτάθλημα)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2016-17) Καραϊσκάκης 1-2 (Ημιτελικός Κυπέλλου)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2016-17) ΟΑΚΑ 0-1 (Ημιτελικός Κυπέλλου)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2017-18) Καραϊσκάκης 1-2 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2017-18) ΟΑΚΑ 3-2 (Πρωτάθλημα)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2017-18) Καραϊσκάκης 0-0 (Προημιτελικός Κυπέλλου)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2017-18) ΟΑΚΑ 2-1 (Προημιτελικός Κυπέλλου)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2018-19) Καραϊσκάκης 4-1 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2018-19) ΟΑΚΑ 1-1 (Πρωτάθλημα)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2019-20) Καραϊσκάκης 2-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2019-20) ΟΑΚΑ 0-0 (Πρωτάθλημα)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2019-20) Καραϊσκάκης 3-0 (Πλέι οφ)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2019-20) ΟΑΚΑ 1-2 (Πλέι οφ)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2019-20) Πανθεσσαλικό 0-1 (Τελικός Κυπέλλου)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2020-21) Καραϊσκάκης 3-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2020-21) ΟΑΚΑ 1-1 (Πρωτάθλημα)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2020-21) Καραϊσκάκης 2-0 (Πλέι οφ)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2020-21) ΟΑΚΑ 1-5 (Πλέι οφ)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2021-22) Καραϊσκάκης 1-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2021-22) ΟΑΚΑ 2-3 (Πρωτάθλημα)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2021-22) Καραϊσκάκης 1-1 (Πλέι οφ)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2021-22) ΟΑΚΑ 2-3 (Πλέι οφ)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο 28 ματς από τη σεζόν 2014-15 έως και το τέλος της σεζόν 2021-22 και η ΑΕΚ έχει πετύχει επί του Ολυμπιακού 7 νίκες, έχει αποσπάσει 6 ισοπαλίες και έχει υποστεί 15 ήττες! Έχει κερδίσει και έχει χάσει έναν τελικό, ενώ έχει πετύχει μία πρόκριση σε ημιτελικούς, μία πρόκριση σε προημιτελικούς και έχει υποστεί έναν αποκλεισμό σε προημιτελικούς. Τα τέρματα δε είναι 24-48 υπέρ του Ολυμπιακού! Από τις 7 νίκες της η ΑΕΚ, τις 4 τις έχει πετύχει στο ΟΑΚΑ και τις 3 στο Καραϊσκάκης. Από τις 15 ήττες της, τις 8 τις έχει δεχτεί στο Καραϊσκάκης, τη 1 στο Πανθεσσαλικό και τις 6 στο ΟΑΚΑ! Από τις 6 ισοπαλίες, τις 3 τις έχει παραχωρήσει στο ΟΑΚΑ και τις άλλες 3 τις έχει αποσπάσει στο Καραϊσκάκης.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2015-16) ΟΑΚΑ 1-0 (Πρωτάθλημα)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2015-16) Νικολαΐδης 0-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2015-16) ΟΑΚΑ 3-1 (Πλέι οφ)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2015-16) Νικολαΐδης 3-0 (Πλέι οφ)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2016-17) ΟΑΚΑ 2-3 (Πρωτάθλημα)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2016-17) Νικολαΐδης 0-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2016-17) ΟΑΚΑ 1-0 (Πλέι οφ)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2016-17) Νικολαΐδης 0-1 (Πλέι οφ)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2017-18) ΟΑΚΑ 3-0 (Πρωτάθλημα)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2017-18) Νικολαΐδης 1-1 (Πρωτάθλημα)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2018-19) ΟΑΚΑ 0-0 (Πρωτάθλημα)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2018-19) ΟΑΚΑ 0-0 (Πρωτάθλημα)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2019-20) ΟΑΚΑ 1-0 (Πρωτάθλημα)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2019-20) ΟΑΚΑ 3-2 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2019-20) ΟΑΚΑ 1-1 (Πλέι οφ)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2019-20) ΟΑΚΑ 1-3 (Πλέι οφ)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2020-21) ΟΑΚΑ 1-2 (Πρωτάθλημα)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2020-21) Νικολαΐδης 1-1 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2020-21) ΟΑΚΑ 1-1 (Πλέι οφ)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2020-21) Νικολαΐδης 0-1 (Πλέι οφ)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2021-22) ΟΑΚΑ 1-0 (Πρωτάθλημα)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2021-22) Νικολαΐδης 3-0 (Πρωτάθλημα)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (2021-22) ΟΑΚΑ 0-0 (Πλέι οφ)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (2021-22) Νικολαΐδης 1-1 (Πλέι οφ)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο 24 ματς από τη σεζόν 2015-16 έως και το τέλος της σεζόν 2021-22 και η ΑΕΚ έχει πετύχει επί του Παναθηναϊκού 9 νίκες, έχει αποσπάσει 10 ισοπαλίες και έχει υποστεί 5 ήττες. Οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία συνάντηση στο Κύπελλο Ελλάδος αυτά τα 9 χρόνια! Από τις 9 νίκες της η ΑΕΚ, τις 6 τις έχει πετύχει στο ΟΑΚΑ σαν γηπεδούχος, τις 2 στο Νικολαΐδης και τη 1 στο ΟΑΚΑ σαν φιλοξενούμενη. Από τις 5 ήττες της, τις 2 τις έχει υποστεί στο Νικολαΐδης, τη 1 στο ΟΑΚΑ σαν φιλοξενούμενη και τις άλλες 2 στο ΟΑΚΑ σαν γηπεδούχος. Από τις 10 ισοπαλίες, τις 4 τις έχει παραχωρήσει στο ΟΑΚΑ σαν γηπεδούχος, τις 5 τις έχει αποσπάσει στο Νικολαΐδης και τη 1 στο ΟΑΚΑ σαν φιλοξενούμενη. Τα τέρματα είναι 25-21 υπέρ της ΑΕΚ.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συγγνώμη, αλλά τον Άρη δεν τον θεωρώ σοβαρό αντίπαλο της ΑΕΚ και δεν θα παραθέσω στοιχεία για τις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ναι, μπορεί τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια να έκανε κάποιες ζημιές στον Δικέφαλο, όμως με τα χάλια που είχε η ομάδα ζημιές έπαθε από τόσους και τόσους πικραμένους που δεν σημαίνει ότι μόλις ανανήψει θα αποτελούν ισάξιους αντιπάλους της για να γίνονται μόνιμες αναφορές σε αυτούς. Έπειτα, μόνο και μόνο που η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μαρινάκειας Βοϊδοσχολής Ποδοσφαίρου έχοντας δεθεί για τα καλά στο άρμα του γάβρου, συνιστά ντροπή να την τοποθετούμε ανάμεσα στους σοβαρούς αντιπάλους της ΑΕΚ. Λακέδες και παρατρεχάμενοι που όποτε επιθυμεί το άτυπο αφεντικό τους μπορεί να τους σκουπίσει και να τους τελειώσει δεν γίνεται να συγκαταλέγονται στις αυτοδύναμες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του τόπου.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έχοντας προβεί σ' αυτή την απαραίτητη ανασκόπηση για να ξαναθυμηθούμε τα πεπραγμένα της διοίκησης της ΑΕΚ, μπορούμε τώρα να ασχοληθούμε με το παρόν, χωρίς όμως να παραβλέπουμε να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο παρελθόν που μας διδάσκουν να αποφεύγουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη. Η ΑΕΚ διοικήθηκε λάθος αυτά τα εννέα χρόνια. Όποιος το παραβλέπει αυτό εθελοτυφλεί. Κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα για τις υποδομές της, για τη γηπεδάρα που ορθώθηκε στα άγια χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας και είναι σχεδόν έτοιμη να μας υποδεχτεί για να ξαναζήσουμε στιγμές ανυπέρβλητες που έχουν γραφτεί στην ιστορία. Κανείς δεν γίνεται να μη μνημονεύει στους αιώνες των αιώνων τον Δημήτρη Μελισσανίδη γι' αυτό το έργο ζωής, όπως και για το υπερσύγχρονο προπονητικό που συνεχώς επεκτείνεται στα Σπάτα αποτελώντας κι αυτό πρότυπο για φίλους και για εχθρούς. Όμως, το κόστος που πλήρωσε η ομάδα αυτά τα χρόνια ήταν δυσβάσταχτο και οδήγησε σε απόγνωση τον κόσμο της ΑΕΚ. Η ομάδα απαξιώθηκε εντελώς, απογυμνώθηκε και αφέθηκε στην τύχη της, σε χέρια αδαών και ανίκανων ανθρώπων που την οδήγησαν σε ένα δρόμο του χαμού και της φθοράς.

Ντράπηκε πολύ ο ΑΕΚτζής αυτά τα χρόνια, με εξαίρεση την πρωταθληματική χρονιά που δυστυχώς δεν την εκμεταλλευτήκαμε για να χτίσουμε μια ομάδα φόβητρο για την επόμενη δεκαετία. Αντί γι' αυτό η ΑΕΚ κατάντησε περίγελος ανθρώπων μικρόψυχων και ποταπών που δεν θα έπρεπε να τους έχει επιτραπεί να την πιάνουν στο στόμα τους. Κανείς όμως δεν βρέθηκε να την υπερασπιστεί και αφέθηκε βορά στις ορέξεις των διάφορων τσαρλατάνων, κάποιων άσπονδων δήθεν φίλων και των γνωστών πτωματολάγνων που κατοικοεδρεύουν στα σκοτεινά κέντρα αποφάσεων χτυπώντας από εκεί μέσα αλύπητα και με αθέμιτους τρόπους την ανυπεράσπιστη ιδέα που λέγεται ΑΕΚ. Και ευτυχώς δηλαδή που οι ιδέες δεν αποθνήσκουν κι ακόμα και να καούν καταφέρνουν πάντα να αναγεννιόνται από τις στάχτες τους.

Θυμώσαμε όλοι, ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από τη χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα. Θυμώσαμε και ντραπήκαμε. Δεν βγαίναμε από τα σπίτια μας για να αποφύγουμε την καζούρα. Τα παιδιά μας θύμωσαν περισσότερο με μας που τα πείσαμε να γίνουν ΑΕΚ και δεν ξέρουν πώς να προστατευτούν από το δούλεμα που πέφτει σύννεφο στα σχολεία. Πολλά απ' αυτά θέλησαν να αλλαξοπιστήσουν μη αντέχοντας αυτόν τον διαρκή εξευτελισμό. Τα νέα αεκόπουλα μειώθηκαν δραματικά. Είπαμε να κάνουμε θυσίες για το γήπεδο γιατί αυτό θα αποτελέσει το Α και το Ω για την εκτόξευσή μας. Αλλά όχι και μέχρι αυτού του σημείου να μας χλευάζουν άνθρωποι που μια ζωή είχαν μάθει στην καρπαζιά και ξαφνικά θέλησαν να μετατρέψουν εμάς σε καρπαζοεισπράκτορες.

Έγιναν αμέτρητες λανθασμένες κινήσεις. Στην επιλογή προσώπων σε πόστα κομβικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Στην επιλογή ποδοσφαιριστών όπου η φτήνια πραγματικά έφαγε τον παρά, όπως συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Χάσαμε παικταράδες δικούς μας μέσα από τα χέρια μας οι οποίοι πήγαν στο εξωτερικό και διαπρέπουν στις ομάδες τους κι εμείς εδώ τους είχαμε βγάλει άχρηστους. Ποιοι τους αξιολόγησαν; Δεν θα έπρεπε να τιμωρηθούν παραδειγματικά; Και αυτοί που έκαναν τις επιλογές παικτών που αποκτήθηκαν και εκείνοι που έκαναν τις αξιολογήσεις παικτών που κατά την λαμπρή κρίση τους δεν μας χρειάζονταν πια. Λες και είχαμε καλύτερους.

Επειδή όμως οι πάντες κρίνονται και πρέπει να κρίνονται με ονοματεπώνυμο και όχι σαν θολά απροσδιόριστα συννεφάκια, ο μεγάλος υπεύθυνος του στραπάτσου που έπαθε η ΑΕΚ με αποτέλεσμα να μείνει φέτος εκτός Ευρώπης, πράγμα που ήδη έχει αποδειχτεί καταστροφικό, είναι ένας και συμπτωματικά ο ίδιος με τον ευεργέτη που έφτιαξε όλες αυτές της υλικοτεχνικές υποδομές που αναμένεται να εκτοξεύσουν την ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Δεν ξέρω πώς διοικεί τις επιχειρήσεις του αλλά σίγουρα τα στελέχη που επιλέγει πρέπει να είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλο. Αλλιώς πώς γίνεται να ευημερούν οι επιχειρήσεις του και να πηγαίνει διαρκώς από το καλό στο καλύτερο; Στην ΑΕΚ γιατί δεν έκανε το ίδιο; Γιατί μάζεψε από τα πανέρια συνεργάτες που δεν ήξεραν πού τους πάνε τα τέσσερα; Γιατί στρατολόγησε ποδοσφαιριστές που δεν έκαναν ούτε για την Δ' κατηγορία; Επειδή ήταν φτηνοί; Μα έπρεπε να απαξιώσουμε τόσο πολύ την ομάδα στα πλαίσια μιας λελογισμένης οικονομικής πολιτικής;

Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. Είναι γνωστό στην πιάτσα ότι είναι ξεροκέφαλος. Είναι επίσης αναχρονιστικός και λειτουργεί με πρακτικές του 1950. Επίσης αφήνεται να κυριαρχείται από τα συναισθήματά του που τις περισσότερες φορές είναι έντονα και δυστυχώς επιδρούν πάνω του οδηγώντας τον σε λάθη. Αυτά είναι χαρακτηριστικά απαράδεκτα για ηγέτη που πρέπει να είναι νηφάλιος και να μην παίρνει ποτέ αποφάσεις εν θερμώ. Μια λύση θα ήταν να κάνει στην άκρη και να αναθέσει σε κάποιον διαχειριστή την ΠΑΕ. Όποιος ονειρεύεται κάτι τέτοιο έχει την απόλυτη συμπάθειά μου. Ο εγωισμός του Μελισσανίδη δεν του επιτρέπει να παραδεχτεί ότι απέτυχε. Όταν μάλιστα πριν λίγους μήνες έγινε κάτοχος του 84% των μετοχών της ΑΕΚ!

Ώσπου φέτος, μετά από την πλέον καταστροφική χρονιά της τελευταίας του θητείας από την αποφράδα μέρα του υποβιβασμού μέχρι και σήμερα, όπου είδαμε και τι δεν είδαμε, αποφάσισε να προβεί σε βαθιές τομές και να τα αλλάξει όλα στην ομάδα. Λίγα από αυτά που είδαμε σε αυτό το επάρατο διάστημα ήταν: Την ομάδα να αποκλείεται από τον πρώτο γύρο της νεοϊδρυθείσας διοργάνωσης του Conference League Αυγουστιάτικα από ένα βοσκοτόπι του Μόσταρ. Ο ένας προπονητής να έρχεται και πριν καλά-καλά αδειάσει τις βαλίτσες του να τις ξαναμαζεύει και να την κάνει για την Αραβική Χερσόνησο. Στη θέση του να έρχεται ένας Έλληνας που το καλύτερο δείγμα δουλειάς του ήταν η… 9η θέση της πρώην ομάδας του στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της κουτοχορτούπολης που λέγεται Ελλάδα. Ο οποίος και ενώ από μέρα σε μέρα τα έκανε όλο και πιο μαντάρα, επιβραβεύτηκε με ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2024! Παναγιά βοήθα μας. Τελικά, πριν προλάβει να οδηγήσει την ομάδα στα πλέι άουτ, αποφασίστηκε να απολυθεί και στη θέση του να αναλάβει ο προπονητής της δεύτερης ομάδας μπας και καταφέρει να βγάλει κανένα κάστανο από τη φωτιά. Εις μάτην. Έγιναν όλα κάρβουνα!

Και φτάνοντας στο τώρα, ο διοικητικός ηγέτης, μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να τα αλλάξει όλα. Μη ξαναμπώ σε ονοματολογία, είναι όλοι γραμμένοι ένας προς έναν στο αρχικό κομμάτι του άρθρου με τις 31 μέχρι στιγμής αλλαγές που έχουν γίνει στην ΠΑΕ. Κόσμος πάει κι έρχεται. Η γκρίνια όμως δεν υποχωρεί εύκολα. Φλόμωσε ο κόσμος και δεν μπορεί να χωρέσει άλλες αποτυχίες. Άλλοι είναι αισιόδοξοι με τις μέχρι στιγμής αλλαγές και άλλοι ούτε που ίδρωσαν καθόλου. Οι τελευταίο ανήκουν στους καμένους στον χυλό που φυσάνε και το γιαούρτι πλέον. Οι περισσότεροι πάντως δεν πρόκειται να πειστούν ότι κάτι καλό πάει να συμβεί αν δεν δουν τις μεταγραφικές κινήσεις. Εκεί πια εστιάζουν όλοι. Περιμένουν να δουν αν θα συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας φέρνοντας ελεύθερους τριανταπεντάρηδες με πέντε-έξι χιαστούς ο καθένας ή αυτή τη φορά πραγματικά θα επενδυθούν χρήματα σε παίκτες εργαλεία που θα απαιτήσει ο προπονητής, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να μπορέσουν να υπηρετήσουν το πλάνο του.

Κακά τα ψέματα. Η ΑΕΚ χρειάζεται οπωσδήποτε δεξιό και αριστερό βασικό μπακ. Δύο στόπερ πρώτης γραμμής και ένα ακόμα που μπορεί να είναι εξελίξιμος και να λογίζεται για τρίτος. Δύο αμυντικά χαφ και δύο κεντρικά χαφ οκτάρια, καθώς και ένα δεκάρι με μεγάλη ποιότητα. Επίσης χρειάζεται αριστερό και δεξιό εξτρέμ και σέντερ φορ περιοχής βαρύ και με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Σύνολο 13 παίκτες στην παρούσα φάση και από αυτούς οι 7-8 να είναι πρωτοκλασάτοι και με εμπειρίες από μεγάλα πρωταθλήματα. Αλλιώς πάλι θα βολοδέρνει μεταξύ 3ης και 5ης θέσης ψάχνοντας τρόπο να ξαναβγεί στην Ευρώπη.

Για να μιλήσουμε για την αξία του προπονητή και των στελεχών που ανέλαβαν κομβικές θέσεις στην ΑΕΚ είναι νωρίς και θα τους αδικήσουμε αν δεν δούμε πρώτα δείγματα της δουλειάς τους. Δυο λέξεις μόνο τις δικαιούται αυτή η μεγάλη μορφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Μπρούνο Άλβες, ο οποίος είναι πρόσωπο της απολύτου αποδοχής στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα και όλες οι πόρτες παραμένουν διάπλατα ανοιχτές όποτε θελήσει να τις περάσει. Μια τέτοια προσωπικότητα την είχε ανάγκη η ΑΕΚ. Λένε όλοι για τον Καρεμπέ του Ολυμπιακού. Κι εκείνος όταν κρέμασε τα παπούτσια του και ανέλαβε το πόστο που κατέχει στον Ολυμπιακό δεν είχε καμία εμπειρία από το συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως δεν έχει και ο Άλβες. Τι να την κάνουν την εμπειρία όμως αυτές οι μορφές που όπου πάνε τους στρώνουν χαλί για να περάσουν;

Οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ για να φτάσει σε παίκτες που κάνουν τη διαφορά και να τους πείσει να υπογράψουν συμβόλαια μαζί της θα είναι τεράστιες. Πρώτο και κυριότερο εμπόδιο η απουσία της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος να δελεάσει κάποια σοβαρά ονόματα του διεθνούς ποδοσφαίρου θα είναι η οικονομική υπέρβαση, όπως και τα μεγάλα συμβόλαια. Τα τελευταία βέβαια είναι παγίδα αφού αν δεν βγει ένας παίκτης μετατρέπονται σε βραχνά που δύσκολα μπορεί μια ομάδα να βγάλει από πάνω της. Και οι περιπτώσεις δανεισμού είναι ένας καλός τρόπος, κυρίως αν συνοδεύονται από κάποιες οψιόν στις οποίες μπορεί να ανταποκριθεί η ομάδα τον επόμενο χρόνο για να  κάνει τους παίκτες δικούς της.

Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα βαρίδια έχει να κάνει με την απαλλαγή από συμβόλαια που πρέπει να σπάσουν και με παίκτες που πρέπει να αποχωρήσουν, είτε με μεταγραφή, είτε με δανεισμό, είτε ακόμα και με χορήγηση ελευθέρας, ακόμα κι αν υποχρεωθεί να χάσει κάποια χρήματα. Δεν γίνεται να παραμείνουν και του χρόνου παίκτες που έχουν καθίσει πάνω στα συμβόλαιά τους και δεν το κουνάνε ρούπι γιατί δεν πρόκειται να βρουν πουθενά αλλού τα χρήματα για τα οποία τους έχει υπογράψει η ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής έχει τελειώσει η συνεργασία μόνο με παίκτες που έληξαν τα συμβόλαιά τους και η ΑΕΚ δεν τα ανανέωσε. Αυτοί ήταν ο Σιμόες, ο Σάκχοφ, ο Γέβτιτς που έληξε ο δανεισμός του και δεν ανανεώθηκε και ο Κριχόβιακ που ήρθε για λίγες εβδομάδες έναντι συγκεκριμένης αμοιβής και η συνεργασία το δύο πλευρών έληξε. Επίσης, παραχωρήθηκε ο Σβάρνας με δανεισμό στην πολωνική Ράκοβ. Από δανεισμό όμως επέστρεψαν στην ΑΕΚ ο Μπότος, ο Αλμπάνης, ο Αθανασιάδης, ο Μαχαίρας και ο Ντέλετιτς. Ο Μπότος θα παραμείνει και θα πάρει μέρος στην προετοιμασία της ομάδας και ο προπονητής θα κρίνει αν θα παραμείνει στην ομάδα ή θα δοθεί εκ νέου δανεικός. Το ίδιο είναι πιθανόν να συμβεί και με τον Μαχαίρα. Ο Αλμπάνης επίσης είναι πιθανό να δοθεί και αυτός δανεικός στην Ράκοβ, την ομάδα που πήρε και τον Σβάρνα. Ο Ντέλετιτς μάλλον θα αποχωρήσει με λύση του συμβολαίου του ενώ για τον Αθανασιάδη, αν δεν προκύψει κάποια μεγάλη πρόταση αγοράς, θα παραμείνει και θα αποτελέσει το δίδυμο των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ μαζί με τον Στάνκοβιτς και με τρίτο τον νεαρό Χατζηεμμανουήλ.

Προς αποχώρηση βρίσκονται οι: Τσιντώτας, Μπακάκης, Μισελέν, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλας, Λε Ταλέκ, Τάνκοβιτς, Φράνσον, Άμραμπατ και Ανσαριφάρντ. Μαζί με Σιμόες, Σβάρνα, Σάκχοφ, Κριχόβιακ και Γέβτιτς οι παίκτες που πρόκειται να αποχωρήσουν είναι 16. Εκκρεμεί η απόφαση για τους Μιτάι και Λάτσι, αν δηλαδή θα παραμείνουν και οι δύο ή ο ένας από αυτούς στο ρόστερ ή θα δοθούν και οι δύο ή ο ένας δανεικοί. Δανεικοί θα προκύψουν και από την δεύτερη ομάδα ενώ δεν προκύπτει κάποιος που να ακολουθήσει την πρώτη ομάδα στην προετοιμασία όπως ο Μπότος. Ίσως επιλεγούν τελικά κάποιοι από τους Μυστακόπουλο, Ρουκουνάκη, Κορνέζο και Χριστόπουλο.    

Από την παλιά φρουρά, εκείνος που έληξε ο δανεισμός του και ενεργοποιήθηκε η οψιόν του υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με την ομάδα είναι ο Τσούμπερ, που ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν και ας της ανήκε και πέρυσι ο παίκτης σαν δανεικός. Μεγάλη προσπάθεια γίνεται για την απόκτηση του Κριχόβιακ με μεταγραφή, κάτι όμως που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί. Από τους παλιούς παραμένουν σίγουρα ο Στάνκοβιτς, ο νεαρός Χατζηεμμανουήλ, ο Ρότα, ο Μοχαμάντι (αν δεν υπάρξει καμία έκπληξη με πώλησή του), ο Μήτογλου, οι Μιτάι και Λάτσι που δεν ξέρουμε αν τελικά παραχωρηθούν δανεικοί, ο Γαλανόπουλος, ο Σιμάνσκι, ο Μάνταλος (κι εδώ οι κακές γλώσσες μιλάνε για κάποια πιθανή μεταγραφή έστω και της τελευταίας ώρας), ο Γκαρσία (παίζει πάντα το ενδεχόμενο να έρθει μεγάλη πρόταση από το εξωτερικό οπότε και θα πωληθεί), ο Τσούμπερ και ο Αραούχο. Συνολικά θα παραμείνουν 11 έως 13 παίκτες. Συζητήσεις γίνονται μόνο για την περίπτωση του Τζαβέλα, αν θα πρέπει να παραμείνει άλλον ένα χρόνο που έχει συμβόλαιο, σαν 5ος στο ρόστερ, για να βοηθήσει με την εμπειρία του και για να μη χρειαστεί να ξεφύγει πολύ το μπάτζετ. Ελάχιστες πιθανότητες να παραμείνει συγκεντρώνει και ο Μισελέν, την τελική απόφαση για την τύχη του οποίου θα πάρει ο Αλμέιδα.

Για να κλείσουμε την όμορφη κουβεντούλα μας, ακούγεται ότι οι μέχρι στιγμής 31 κινήσεις, έως τον προσεχή Σεπτέμβρη τουλάχιστον θα διπλασιαστούν! Και αυτές θα αφορούν τόσο μεταγραφές ποδοσφαιριστών αλλά και αντικατάσταση ή προώθηση νέων στελεχών που ακόμα δεν έχουν αξιολογηθεί όσο πρέπει για να μπορέσει να υπάρξει ορθή κρίση για τα προσόντα τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: