Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ζλάταν Ζίβκοβιτς, ο εκλεκτός των Ακαδημιών

Χτες τα λέγαμε για τις αλλαγές που αναμένεται να επιφέρει ο Μάριος Ηλιόπουλος και πριν καλά-καλά προλάβει να στεγνώσει το… μελάνι της χτεσινής μας δημοσίευσης έσκασε το πρώτο όνομα που έρχεται να αναλάβει και να εξελίξει το ευαίσθητο τμήμα τον Ακαδημιών της ΑΕΚ. Πρόκειται για έναν παλιό μας γνώριμο, τον Σέρβο Ζλάταν Ζίβκοβιτς, ο οποίος παλαιότερα είχε αγωνιστεί στον Ιωνικό.

Ο Βλάνταν Ζίβκοβιτς αναμένεται να αναλάβει έναν κεντρικό-επιτελικό ρόλο στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου της ΑΕΚ και σύντομα θα γίνει αυτό και επίσημα. Ο 42χρονος Σέρβος, έχει παίξει παλιότερα στον Ιωνικό, ενώ πλέον έχει δική του, Ακαδημία και συγκεκριμένα την Coerver Pro Academy, που συνεργάζεται και με την Νίκη Αλίμου. Επίσης, ο Ζίβκοβιτς ήταν και προπονητής στη Νίκη Ρέντη. Ήδη, έκανε check out στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και γνώρισε όλο το περσινό staff, αλλά και νέους υποψήφιους. Αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντώνη Ηλιόπουλου (καμία σχέση με τον νέο ιδιοκτήτη, είναι επιχειρηματίας που κατέχει θέση στο Δ.Σ. της ΑΕΚ, προσωπικός φίλος του Θωμά Μαύρου, μεγάλος ΑΕΚτζής και η ενασχόλησή του με την ΑΕΚ ξεκινάει από την εποχή των πέτρινων χρόνων, επί διοίκησης Σταύρου Αδαμίδη), που ασχολείται με τις Ακαδημίες της ΑΕΚ, μετά από την αλλαγή ιδιοκτησίας και την έλευση του Μάριου Ηλιόπουλου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η φιλοσοφία της Coerver Pro Academy βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

Α) Καλλιέργεια και διάδοση του Αθλητισμού ως τρόπου ζωής με επίκεντρο το ποδόσφαιρο. Να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε τα παιδιά αλλά και τους γονείς κοντά στο άθλημα απομακρύνοντάς τους παράλληλα από επιβλαβείς για αυτούς και το κοινωνικό σύνολο δραστηριότητες.

Β) Συστηματική βελτίωση των παιχτών σε θετικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες προπονητικές μεθόδους με επίκεντρο την Coerver coaching, την Νο 1 μέθοδο εκμάθησης τεχνικής και απόκτησης δεξιοτήτων στον κόσμο.

Γ) Επαγγελματικό περιβάλλον, προπονητικές μονάδες υψηλού ρυθμού, υψηλών πνευματικών και φυσικών απαιτήσεων θέτοντας τις ικανότητες των παιχτών μας υπό συνεχή αμφισβήτηση, κάτι το οποίο θα οδηγεί στην συνεχή εξέλιξή τους με στόχο να ξεχωρίσουν όσοι θα μπορέσουν να ακολουθήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο το άθλημα.

Γνώση, κριτική σκέψη, αυτοπειθαρχία, ταπεινότητα, επιμονή και αντοχή στην κούραση, επιτυχημένη συμμετοχή του παίχτη στην ομαδική λειτουργία.

Καλορίζικος και καλή επιτυχία στο έργο που πρόκειται να αναλάβει…

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Σούπερ Μάριο και τώρα πράξεις

Και να λοιπόν η ώρα που περιμέναμε όλοι. Ο Μάριος Ηλιόπουλος αποκαλύφθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων αλλά και όλου του κόσμου της ΑΕΚ καθώς και όλων των αντιπάλων που με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία ανέμεναν να ακούσουν το πλάνο του και τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα διοικήσει την ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας ήταν όσο χρειαζόταν πειστικός ώστε να διώξει αρκετά από τα μαύρα σύννεφα που είχαν μαζευτεί μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Γεμάτος αυτοπεποίθηση, με απόλυτα συγκροτημένο λόγο, χωρίς να χρειαστεί να τάξει λαγούς με πετραχήλια, έδειξε ότι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για το δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε. Ρομαντικός όσο χρειάζεται χωρίς να γίνει αιθεροβάμων, προσγειωμένος όσο πρέπει στην ελληνική πραγματικότητα, δεν έψαξε για φαντάσματα, ταπεινός και ευγνώμων για το έργο του προκατόχου του αναγνώρισε τα όσο εκείνος έχει πετύχει για να οδηγήσει την ΑΕΚ στο ασφαλές λιμάνι που βρίσκεται σήμερα. Κι από την άλλη αποφασισμένος να συγκρουστεί, αν χρειαστεί, με όποιον θα προσπαθήσει να βλάψει την ΑΕΚ, φανερά ή κρυφά, δείχνοντας πως έχουν γνώσιν οι φύλακες για το πώς κινείται και δρα το σύστημα στο παρασκήνιο, απευθύνοντας μάλιστα και τις απαραίτητες προειδοποιήσεις προς εκείνους που θα σκεφτούν να κινηθούν υποβολιμαία εναντίον της ΑΕΚ.

Θα μου πει κανείς, ένας καινούριος ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης όλα ρόδινα θα τα παρουσιάσει και θα προσπαθήσει να ανυψώσει το ηθικό των συνεργατών και της πελατείας του. Ποτέ δεν θα παραδεχτεί ότι δεν ξέρει τι του γίνεται και πως θα βασιστεί στις γνώσεις του επιτελείου του και μόνο σ' αυτές. Ο Ηλιόπουλος όμως δεν δείχνει τέτοιος άνθρωπος. Και μπαρουτοκαπνισμένος είναι και από συστήματα και σκοτεινές δυνάμεις ξέρει καλά και τις ευθύνες του ανέλαβε από την πρώτη στιγμή και δήλωσε ξεκάθαρα ότι αυτός θα είναι που θα ασκήσει διοίκηση και θα παίρνει τις αποφάσεις. Θα ακούει κάθε καλοπροαίρετη γνώμη αλλά ο ίδιος θα είναι που θα αποφασίζει για το κάθε τι. Συνεπώς η ΑΕΚ δεν πρόκειται να αλλάξει μοντέλο διοίκησης αφού πάνω κάτω και ο νέος ιδιοκτήτης θα ακολουθήσει την πεπατημένη η οποία λόγω και του προκατόχου του εγγυάται την επιτυχία.

Λίγο υπερβολικός ακούστηκε όταν είπε πως ήταν παιδικό του όνειρο μια μέρα να αναλάβει τα ηνία της ΑΕΚ, αλλά από την άλλη ας σκεφτούμε πόσοι από εμάς δεν έχουμε ονειρευτεί στα νιάτα μας κάτι παρόμοιο. Σχεδόν όλοι. Στα πολύ θετικά ότι περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον Ματίας Αλμέιδα, όπως έκανε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης κι όπως φάνηκε και ο Πελάδο έδειξε να τον εμπιστεύεται απόλυτα και να είναι ευχαριστημένος από τα όσα οι δυο τους έχουν συζητήσει. Άλλωστε είναι και οι δύο φιλόδοξοι και έχουν ένα κοινό όραμα και έναν κοινό στόχο. Να φτάσουν την ΑΕΚ όσο πιο ψηλά γίνεται. Μίλησε, όταν αναφέρθηκε στους στόχους, ότι αυτοί είναι τα πρωταθλήματα και οι τίτλοι γενικότερα, καθώς και η ευρωπαϊκή καταξίωση της ομάδας. Και εδώ που τα λέμε αν φιλοδοξεί να σταθεί επάξια στην ιστορία της ΑΕΚ πλάι στα ονόματα των Λουκά Μπάρλου και Δημήτρη Μελισσανίδη, μόνο αν τα καταφέρει σε αυτόν τον τομέα έχει ελπίδες να το πετύχει. Όσο για τον διακαή πόθο κάθε οπαδού της ΑΕΚ, τις μεταγραφές, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν και πολλές και καλές, αλλά ζήτησε να σεβαστούν όλοι την εχεμύθεια που πρέπει να επικρατεί σε αυτές τις υποθέσεις για να μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία τους. Κι αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα που έχει υποφέρει στο παρελθόν από την έλλειψη στεγανών και εχεμύθειας στις μεταγραφικές της κινήσεις με αποτέλεσμα αρκετές από αυτές να τιναχτούν την τελευταία στιγμή στον αέρα.

Συμπερασματικά η ΑΕΚ βρίσκεται πια στα χέρια ενός ανθρώπου σοβαρού, αποφασιστικού, γνώστη των πραγμάτων, αν και χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου, οικονομικά ευκατάστατου σε σημείο που να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ανταγωνιστές του (Μαρινάκη, Σαββίδη και Αλαφούζου) και παρόλο που δεν έκανε καμία αναφορά στην οικονομική του κατάσταση, ο γράφων είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ είναι πολύ ισχυρός παίκτης, αν όχι πιο ισχυρός από κάποιους της αντίπαλης τριανδρίας, τουλάχιστον ισότιμος και ισάξιός τους. Χωρίς βέβαια να είναι αυτό το κυρίαρχο ζητούμενο αφού εκείνο που κάνει τη μεγάλη διαφορά μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων είναι η οικονομική διαχείριση και ο σωστός προγραμματισμός.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν θεαματικές αλλαγές στο επιτελείο συνεργατών του στην ΑΕΚ, τουλάχιστον όχι άμεσα, αλλά ίσως πραγματοποιηθούν κάποιες προσθήκες σε πόστα που θα κρίνει ο ίδιος ότι είναι χρήσιμες για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σύντομα θα δούμε κάποιες προσθήκες, αρχικά σε διοικητικό επίπεδο και εν συνεχεία σε άλλα πόστα του αμιγώς ποδοσφαιρικού τμήματος. Κι αυτό δεν θα πρέπει να ξενίσει κανέναν αφού είθισται πάντα ένας νέος ιδιοκτήτης να τοποθετεί κάποιους ανθρώπους δικούς του, της απολύτου εμπιστοσύνης του, σε ζωτικές θέσεις μιας Ανώνυμης Εταιρείας όπως η ΑΕΚ.

Ένα τομέας στον οποίο χρόνια έπασχε η ΑΕΚ ήταν αυτός της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων. Τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο τον τελευταίο χρόνο με την παρουσία του Τάσου Τσατάλη στο Γραφείο Τύπου και πρόσφατα του Σταμάτη Βούλγαρη στη θέση του Συμβούλου Επικοινωνίας, θέση που άφησε κενή μετά την παραίτησή του ο Γιάννης Καραλής. Το Δ.Σ. της ΠΑΕ αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από τους: Ευάγγελο Ασλανίδη, Πρόεδρο (πιθανότατα τη θέση του προέδρου θα αναλάβει ο ίδιος ο Μάριος Ηλιόπουλος), Γιώργο Κοσμά, Α' Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο με εκτελεστικές αρμοδιότητες, Αλέξη Αλεξίου, Β' Αντιπρόεδρο, Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, καθώς και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αντώνη Παυλάκη, Μέλος και Ανθή Παπακώστα, Μέλος και Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στελέχη της ΠΑΕ είναι οι: Αγγελική Αρκάδη, Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Λαδομένος, Οικονομικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Καραούζας, Εμπορικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Τάσος Τσατάλης, Υπηρεσία Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στον αγωνιστικό τομέα τα στελέχη της ομάδας είναι οι: Παναγιώτης Κονέ, Εκτελεστικός Διευθυντής, Μπρούνο Άλβες, Αθλητικός Διευθυντής, Ράντεκ Κουχάρσκι, Τεχνικός Διευθυντής, Δημήτρης Ναλιτζής, Team Manager, Πάνος Αναστασόπουλος, Team Manager, Φανούρης Γουνδουλάκης, Scout, Δημήτρης Ξουρής, Scout και Άκης Πέτρου, Scout. Το τμήμα αυτό πρέπει να εμπλουτιστεί με περισσότερους scout οι οποίοι πρέπει να δρουν, τόσο σε κάθε άκρη της Ελλάδας, όσο και σε όλες τις ηπείρους της γης.  

Η τεχνική ηγεσία αποτελείται από τους: Ματίας Αλμέιδα, Προπονητή, Ντανιέλ Βέγκα, Βοηθό Προπονητή, Γκίντο Μπονίνι, Γυμναστή, Κώστα Παρούση, Γυμναστή, Σωτήρη Μαύρο, Γυμναστή, Κάρλος Ρόα, Προπονητή Τερματοφυλάκων, Φάμπιο Αλβάρες, Κινησιολόγο, Αγκουστίν Σαλαζάρ, Αναλυτή και Γιάννη Αντωνόπουλο, Αναλυτή.

Το ιατρικό team αποτελείται από τους: Παντελή Νικολάου, Επικεφαλή Ιατρικής Ομάδας, Χάρη Λάλο, Γιατρό Ομάδας, Δημήτρη Ιωάννου, Υπεύθυνο Τμήματος Αποκατάστασης, Μάνο Αρβανιτάκη, Ποδίατρο, Κωνσταντίνο Παυλίδη, Φυσιοθεραπευτή, Λευτέρη Γαϊτάνο, Βοηθό Φυσιοθεραπευτή, Αθανάσιο Ζαββό, Εργοφυσιολόγο, Νίκο Χαντζή, Διατροφολόγο. Στο απλό προσωπικό ανήκουν και οι: Αντώνης Μάος, Επιμελητής, Γιώργος Μπαλιώτης, Φροντιστής, Σπύρος Μαλλιώρας, Φροντιστής και Μανώλης Φανελάκης, Φροντιστής. Εδώ χρειάζεται άμεσα να εμπλουτιστεί το τμήμα με την πρόσληψη ψυχολόγου, μιας ειδικότητας απαραίτητης σε όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Στην ΑΕΚ Β' έχουμε την εξής ιεραρχία: Ηλίας Ατματζίδης, Γενικός Αρχηγός, Πάνος Πολίτης, Team Manager, Νίκος Κούστας, Προπονητής, Μιχάλης Παυλής, Συνεργάτης Προπονητή, Νίκος Τζανόγλου, Συνεργάτης Προπονητή, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, Προπονητής Τερματοφυλάκων, Ανδρέας Φουσέκης, Γυμναστής, Ιγνάτιος Σακελλαρίδης, Γυμναστής, Στράτος Παρούσης, Αναλυτής Απόδοσης, Δημήτρης Σερενίδης, Γιατρός Ομάδας, Βασίλης Λαόσογλου, Φυσιοθεραπευτής, Αλέξης Ασπρογιάννης, Φυσιοθεραπευτής.

Το ρόστερ της Β' ομάδας απαρτίζεται από τους εξής:

Άγγελος Αγγελόπουλος, Τερματοφύλακας, 21 ετών, Έλληνας
Γιάννης Μαρίνης, Τερματοφύλακας, 20 ετών, Έλληνας
Σαμί Τλεμκανί, Τερματοφύλακας, 20 ετών, Γάλλος
Στέφανος Κάτσικας, Αμυντικός, 22 ετών, Έλληνας
Βασίλης Τρούμπουλος, Αμυντικός, 21 ετών, Έλληνας
Αλέξανδρος Πήλιος, Αμυντικός, 21 ετών, Έλληνας
Νίκος Κανελλόπουλος, Αμυντικός, 21 ετών, Έλληνας
Καντέρ Χάμεντ Φοφανά, Αμυντικός, 20 ετών, Ακτή Ελεφαντοστούν
Χρήστος Κοσίδης, Αμυντικός, 19 ετών, Έλληνας
Βασίλης Παυλίδης, Αμυντικός, 22 ετών, Έλληνας
Ιωάννης Πιτιλάκος, Μέσος, 20 ετών, Έλληνας
Κωνσταντίνος Ρουκουνάκης, Μέσος, 23 ετών, Έλληνας
Χρήστος Λέλεκας, Μέσος, 21 ετών, Έλληνας
Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, Μέσος, 25 ετών, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Παναγιώτης Γεωργέας, Μέσος, 21 ετών, Έλληνας
Τζέιμς Πανεράς, Μέσος, 22 ετών, Αυστραλός
Σαράντης Τσελεμπάκης, Μέσος, 19 ετών, Έλληνας
Θεοδόσης Μαχαίρας, Επιθετικός, 24 ετών, Έλληνας
Τζούντα Γκαρσία, Επιθετικός, 24 ετών, Τρινιντάντ-Τομπάγκο
Σπύρος Σκόνδρας, Επιθετικός, 23 ετών, Έλληνας
Αλέξης Γκολφίνος, Επιθετικός, 20 ετών, Έλληνας
Αποστόλης Χριστόπουλος, Επιθετικός, 21 ετών, Έλληνας
Γιώργος Σταμούλης, Επιθετικός, 22 ετών, Έλληνας
Λάμπρος Μουστάκας, Επιθετικός, 21 ετών, Έλληνας
Άρης Ανδρικόπουλος, Επιθετικός, 18 ετών, Έλληνας
Τάσος Κοντορουχάς, Επιθετικός, 19 ετών, Έλληνας
Αντώνης Γεωργέας, Επιθετικός, 19 ετών, Έλληνας
Λεφράνκ Ίλιας, Επιθετικός, 21 ετών, Μαροκινός
Τιερί Ζαν Πιέρ, Επιθετικός, 22 ετών, Γάλλος
Δημήτρης Θεοδωρίδης, Επιθετικός, 22 ετών, Έλληνας

Μεγάλες αποφάσεις για σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ Β' πρέπει να ληφθούν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Παίκτες 23, 24 και 25 ετών δεν λογίζονται ταλέντα πλέον. Εκτός αυτού υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ που βρίσκονται πολλά χρόνια στην ομάδα και δεν είχαν καμία ιδιαίτερη εξέλιξη. Η ομάδα πρέπει να ανανεωθεί πάση θυσία και να αναζητηθούν παίκτες με ταλέντο και όρεξη για δουλειά με σκοπό να καταφέρουν σύντομα να εξελιχθούν προς όφελος δικό τους και της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ.

Τέλος, στις Ακαδημίες της ΑΕΚ που τόσο πολύ αναφέρθηκε ο Μάριος Ηλιόπουλος και έθεσε ως στόχο την αναβάθμισή τους με σκοπό την παραγωγή ποιοτικών παικτών που θα μπορούν σε λίγα χρόνια να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, τα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη είναι τα εξής: Ηλίας Κυριακίδης, Αθλητικός Διευθυντής, Νίκος Γεωργέας, Γενικός Διευθυντής Ακαδημίας, Διονύσης Χιώτης, Επικεφαλής Προπονητών Τερματοφυλάκων, Δημήτρης Ρούσσος, Επικεφαλής Τμήματος Scouting. Στο προπονητικό team έχουμε τους εξής: Γενναίος Καραχάλιος, Υπεύθυνος Τμημάτων Κ19, Κ17, Κ15 Προπονητής Κ19, Δημήτρης Διαμαντής, Συνεργάτης Προπονητή Κ19, Θανάσης Παρασχούδης, Προπονητής Τερματοφυλάκων Κ19, Άγγελος Κωνσταντόπουλος, Γυμναστής Κ19, Πέτρος Τασουνίδης, Προπονητής Κ17, Αντώνης Σλαβαρλής, Συνεργάτης Προπονητή Κ17, Στέλιος Σκυριώτης, Προπονητής Τερματοφυλάκων Κ17, Κ14, Γιώργος Παπαλεοντίου, Γυμναστής Κ17, Κ14, Αριστοτέλης Σχίζας, Προπονητής Κ16, Βασίλης Αποστόλου, Προπονητής Κ15, Θοδωρής Τριποτσέρης, Συνεργάτης Προπονητή Κ15, Γιώργος Κιούπης, Προπονητής Τερματοφυλάκων Κ15, Κ16, Ιάσων Ψαρράς, Γυμναστής Κ15, Κ16, Στέλιος Ορφανίδης, Υπεύθυνος Τμημάτων Κ14, Κ13, Κ12, Κ11, Κ19 Προπονητής Κ10, Κ11, Τάσος Στασινόπουλος, Προπονητής Κ14, Παναγιώτης Παυλίδης, Προπονητής Κ13, Βασίλης Παπαδημητρίου, Προπονητής Κ12, Άγγελος Τσενόγλου, Γυμναστής Κ11, Κ12, Κ13, Στάθης Δουπκάρης, Αναλυτής Απόδοσης.

Οι Ακαδημίες κι αν χρειάζονται ανανέωση και στελέχωση καθώς και μικρούς-ταλέντα που να βγάζουν μάτια, απ' όλη την Ελλάδα. Επίσης, στην Ακαδημία, αν θέλει ο Μάριος Ηλιόπουλος να δούμε προκοπή, πρέπει να κόψει όλα στα συγγενολόγια και μαζί με αυτά και πολλά παιδιά που αγωνίζονται χάρη στο όνομα του μπαμπά ή του θείου τους. Όμως η ΑΕΚ δεν είναι ευαγές ίδρυμα με σκοπό την απασχόληση παιδιών των παλαιμάχων για να μη τρέχουν να παίξουν μπάλα στα 5Χ5 και στις αλάνες της γειτονιάς τους. Επίσης, πρέπει να φέρει προπονητές από μεγάλες σχολές ποδοσφαίρου που να είναι και παιδαγωγοί και καθηγητές μαζί και να διδάξουν στα παιδιά τι σημαίνει μπάλα και ποδόσφαιρο ξεκινώντας από το Α. Δυστυχώς τα μικρά παιδιά στη χώρα μας είναι ποδοσφαιρικά αναλφάβητα και το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι τους τραυματίες, να βουτάνε για πέναλτι ακόμα και στο κόρνερ και να σηκώνουν ψηλά το κεφάλι τους δείχνοντας με τα δύο δάχτυλα όταν πετυχαίνουν γκολ. Κανονικά αντίγραφα των μεγάλων δηλαδή κι από ουσία 0 εις το πηλίκο. Πρέπει, λοιπόν, να έρθουν προπονητές-καθηγητές με προσωπικότητα και μεγάλη εμπειρία στο χώρο και να τα οργανώσουν όλα από την αρχή. Επίσης, πρέπει να απαγορευτεί σε μπαμπάδες να πατάνε σε προπονήσεις και σε αγώνες που συμμετέχουν οι κανακάρηδές τους αν δεν είναι σε θέση να βουλώσουν το στόμα τους και να έχουν ανοιχτά μόνο τα μάτια τους για να μπορέσουν κι αυτοί μαζί με τους προπονητές τους να βοηθήσουν τους αυριανούς αστέρες να εξελιχθούν και γιατί όχι κάποια μέρα να λάμψουν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα…

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Η ενίσχυση που αργεί, η Μπριτάνια και η έναρξη της προετοιμασίας

- Οι μέρες περνάνε σαν νεράκι. Φτάσαμε αισίως στις 13 Ιουνίου. Από την Τρίτη ανέλαβε καθήκοντα η διοίκηση Ηλιόπουλου. Διανύουμε την τρίτη μέρα της στο τιμόνι της ΑΕΚ. Ο Μάριος Ηλιόπουλος από το πρωί της Τρίτης ανασκουμπώθηκε και έπιασε δουλειά στα γραφεία της ΠΑΕ. Πρόλαβε να κάνει και μια συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση αλλά τα είπε από κοντά σχεδόν με όλα τα στελέχη της ομάδας και κυρίως με εκείνα που έχουν αναλάβει την βαριά ευθύνη να τρέξουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο χρόνος όμως πιέζει ασφυκτικά. Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ έχουν ήδη ξεκινήσει την ενίσχυσή τους. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε ήδη για τρία χρόνια τον Μαντί Καμαρά που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε προπονητή με την πρόσληψη του Ουρουγουανού Ντιέγκο Αλόνσο για δύο χρόνια, ενώ απέκτησε, τον Ντεμάνια Μακσίμοβιτς σαν ελεύθερο από την Χετάφε, τον Τζορτζ Μπάλντοκ, σαν ελεύθερο από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και τον Τιμ Γεντβάι, με μεταγραφή από τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Στον Ολυμπιακό, προς το παρόν, επέστρεψε από δανεισμό στην Πάφο ο Πέπε Ροντρίγκες. Ταυτόχρονα ανανέωσε μέχρι το 2027 με τον Τζολάκη και πιθανότατα ανανεώνει εντός των ημερών και με τον Φορτούνη, ενώ φαίνεται μέχρι στιγμής να αποχωρούν οι Καμαρά, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς, Μασούρας ενώ γίνεται προσπάθεια να αποκτηθεί με μεταγραφή ο δανεικός Νταβίντ Κάρμο, τον οποίο όμως ο Μαρινάκης προορίζει για τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Γίνεται επίσης προσπάθεια να παραταθεί και ο δανεισμός του Ποντένσε…

- Στην ΑΕΚ μοιάζει να μην κουνιέται φύλλο προς το παρόν αφού μόνο σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις είχαμε αυτή του Φαν Βέερτ που υπέγραψε σαν ελεύθερος στον Ατρόμητο αλλά και την οριστική αποχώρηση του Αραούχο που μάλλον επιστρέφει στην Λας Πάλμας. Στις συζητήσεις για ενδεχόμενες μεταγραφές βρίσκονται κάποιες περιπτώσεις όπως του Αλβανού τερματοφύλακα της Μπρέντφορντ Θωμά Στρακόσια, του παλιού γνωστού μας τερματοφύλακα Βασίλη Μπάρκα που αγωνίζεται στην Ουτρέχτη, καθώς και η περίπτωση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι που θεωρείται κλεισμένος από την ΑΕΚ, απλά αναμένεται να περάσει και η 30η Ιουνίου όταν και μένει και τυπικά ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Επίσης, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για τον Μαντί Καμαρά αλλά ο παίκτης προτίμησε τον ΠΑΟΚ. Ακόμα, μέχρι στιγμής πάντα, έχουν ακουστεί οι Φοφανά και Ντι Μαρία. Από τις επικείμενες αποχωρήσεις εκκρεμούν αυτές των Αθανασιάδη, Σιντιμπέ, Πισάρο, Άμραμπτατ και με ερωτηματικό των Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Γαλανόπουλου. Άλλη μια εκκρεμότητα υπάρχει με την περίπτωση του Κάλενς, για την οποία όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του και θα τον κάνει δικό της για τα επόμενα δύο χρόνια. Σημαντική παράμετρος που θα επηρεάσει τις μεταγραφές των ομάδων είναι το EURO 2024, το οποίο αρχίζει αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου και τελειώνει στις 14 Ιουλίου. Οι περισσότερες ομάδες θα περιμένουν τις εξελίξεις και θα ανιχνεύσουν ποδοσφαιριστές κατά τη διεξαγωγή της μεγάλης αυτής διοργάνωσης κι αυτό θα επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση πολλών μεταγραφών αυτού του καλοκαιριού…

- Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, που προηγήθηκε της συμφωνίας Μελισσανίδη-Ηλιόπουλου ήταν πως η Άννα Τζελέπη, marketing manager της Seajet και ιδιοκτήτρια της μονοπρόσωπης ΑΕ UPGRADE PROPERTIES (με μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ), απέκτησε το οικόπεδο & τις εγκαταστάσεις της Μπριτάνια, που βρίσκονται πολύ κοντά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και το ήθελε από παλιά ο Μελισσανίδης για να το κάνει πάρκινγκ για το γήπεδο. Ο πλειστηριασμός έγινε στις 21.02.2024, με την κυρία Τζελέπη να προσφέρει 3.354.001 ευρώ και να παίρνει το κτίριο. Το γεγονός ότι εκεί γύρω δεν υπάρχει θάλασσα, που θα μπορούσε να συνδέεται με τα συμφέροντα της Seajet, υποδείκνυε πως μια τέτοια εξαγορά μόνο την AEK εξυπηρετούσε. Να σημειωθεί ότι η Άννα Τζελέπη τυγχάνει να είναι η γυναίκα του Μάριου Ηλιόπουλου, του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ και η UPGRADE PROPERTIES έχει έδρα στο κτίριο της Seajet…

- Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές του ο Αλμέιδα, δηλαδή 18 με 19 Ιουνίου, γιατί θέλει να βρίσκεται νωρίτερα στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον νέο διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ Μάριο Ηλιόπουλο προκειμένου να συζητήσουν επί μέρους θέματα της ομάδας και να οργανώσουν περαιτέρω το μεταγραφικό τους πλάνο. Βέβαια, τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά αφού την Παρασκευή στις 21 Ιουνίου ξεκινάει η προετοιμασία της ΑΕΚ και την Κυριακή στις 23 η ομάδα πετάει για την Ολλανδία όπου θα διεξαχθεί το πρώτο μέρος της καλοκαιρινής της προετοιμασίας. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα και με την επιθυμία του προπονητή της ΑΕΚ, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί δύο τουλάχιστον μεταγραφές για να μπορέσουν να ακολουθήσουν τα νέα αποκτήματα την ομάδα στην προετοιμασία της…

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Μια βόμβα χρειάζεται να πυροδοτήσει ο Μάριος Ηλιόπουλος για να κλείσει στόματα και να πείσει κάθε αμφισβητία

Και πώς του πάνε τα φτερά του αετού!

Αν ξεκινήσει με μια μεταγραφή σαν του Βλαχοδήμου στην ΑΕΚ ο Μάριος Ηλιόπουλος, το γκελ που θα κάνει θα φτάσει μέχρι τα πέρατα του κόσμου! Τον έχει βάλει όμως τόσο ψηλά τον πήχη; 

Η επόμενη μέρα

Τέλος εποχής για την ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ένα ταξίδι που άρχισε τον Ιούνιο του 2013 ολοκληρώθηκε χτες με την παραχώρηση της ηγεσίας του Δικεφάλου Αετού στον Μάριο Ηλιόπουλο. 11 ολόκληρα χρόνια που ξεκίνησαν από την περιπέτεια της Γ' και της Β' Εθνικής και κατέληξαν σε ένα νταμπλ και μια χρονιά αυτοκτονίας σε όλους τους τομείς, η οποία μάλιστα ήρθε σημαδιακά με το κλείσιμο των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πέρασε στην ιστορία φορτωμένος περγαμηνές για επιτεύγματα που ίσως κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να φέρει σε πέρας. Το κυριότερο φυσικά το γήπεδο αλλά και το προπονητικό της ΑΕΚ στα Σπάτα. Και φυσικά κάποιους τίτλους, όπως το κύπελλο του 2016, το πρωτάθλημα του 2018 και το νταμπλ του 2023. Αλλά και με κάμποσα λάθη, όμως λάθη δεν κάνει εκείνος που δεν κάνει τίποτα. Μαζί με τον Λουκά Μπάρλο θα αποτελούν πάντα τους ακρογωνιαίους λίθους του δημιουργήματος που λέγεται ΑΕΚ η οποία στην εκατονταετή ιστορία της έχει γράψει αρκετές χρυσές σελίδες. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παραδίδει μια ΑΕΚ ισχυρή, υπολογίσιμη από τους αντιπάλους της, καθαρή από χρέη, με ένα υπερσύγχρονο γήπεδο στην κατοχή της και ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο το οποίο θα συνεχίσει να εξελίσσεται κι όλα αυτά χωρίς να χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Επίσης, έχει καταφέρει να βάλει τις βάσεις στην ομάδα ώστε να διαθέτει ένα πολύ καλό υλικό και έναν προπονητή που εγγυώνται τη λαμπρή συνέχεια της ομάδας, φτάνει η νέα ηγεσία να ακολουθήσει τη γραμμή της ενίσχυσης του ρόστερ με παίκτες πρώτης διαλογής, πράγμα που θα οδηγήσει την ΑΕΚ σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ΑΕΚ δεν έχει τον χρόνο ούτε την πολυτέλεια να ανακόψει την πορεία της για να θρηνήσει την απώλεια του Δημήτρη Μελισσανίδη. Άλλωστε, όπως και ο ίδιος δήλωσε θα βρίσκεται κοντά στην ομάδα και θα βοηθάει με την εμπειρία του το νέο της ιδιοκτήτη. Τουναντίον, η ΑΕΚ πρέπει να κοιτάξει μπροστά, να κρατήσει τα θετικά από τη θητεία του τίγρη και να επενδύσει σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις, συνεχίζοντας να χτίζει ατενίζοντας το μέλλον της. Πισωγυρίσματα, θρήνοι και μοιρολόγια δεν ταιριάζουν στον Δικέφαλο Αετό αλλά ούτε και γκρέμισμα των όσων με τόσο κόπο, θυσίες και αγωνίες κατάφεραν να χτιστούν ως τώρα.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος για πολλούς είναι ο άγνωστος "Χ" που μπαίνει σε ένα έτοιμο και επιτυχημένο μαγαζί και πρέπει να το κάνει ακόμα πιο όμορφο και ελκυστικό και να καταφέρει να σταθεί επάξια απέναντι στον σκληρό και συχνά αθέμιτο ανταγωνισμό που τον περιμένει. Όλοι αναρωτιούνται λοιπόν αν θα τα καταφέρει. Αν έχει τις… cojones που απαιτεί η περίσταση για να σταθεί απέναντι σε υποκοσμικούς, Τσετσένους, Δράκουλες των Καρπαθίων και μουλωχτά λαμόγια (όλοι καταλαβαίνουν ποιους περιγράφουν οι ανωτέρω προσδιορισμοί). Λογικά ξέρει τι τον περιμένει. Με το καλημέρα που εμφανίστηκε πήρε μια γεύση. Μέχρι τη Wikipedia τροποποίησαν οι άθλιοι για να τον εμφανίσουν ως οπαδό του Ολυμπιακού. Φυσικά αν ίσχυε κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να έβγαινε ο ίδιος και να το έλεγε ευθαρσώς στον κόσμο. Ναι κύριοι. Στα νιάτα μου ήμουν Ολυμπιακός αλλά διαπίστωσα στην πορεία ότι δεν με εκφράζει σαν ομάδα και άλλαξα ρότα. Έγινα ΑΕΚτζής! Και ο μεγάλος Λουκάς Μπάρλος Αρειανός ήταν πριν αναλάβει την ΑΕΚ! Νομίζω είναι προτιμότερη μια τέτοια εξήγηση από το να αφήσει να σέρνονται όλα αυτά τα περιττώματα που αφήνουν στο διάβα τους τα γνωστά ερπετά της α(θ)λήτικης δημοσιογραφίας. Το γεγονός πως έχει κουμπαριάσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη προκαλεί μια περισσή ανασφάλεια στον κόσμο της ΑΕΚ, αν και αυτό το γεγονός ανήκει βαθιά στο παρελθόν, πριν ο Μαρινάκης πάρει στα χέρια του τον Ολυμπιακό. Τότε ήταν κολλητοί φίλοι, όπως ήταν και ο Μαρινάκης με τον Πατέρα που αργότερα ανέλαβε για ένα χρόνο τα ηνία του Παναθηναϊκού. Εντάξει, όλοι ξέρουμε πως δεν μιλάμε και για τον πιο όμορφο, ηθικό και αγγελικά πλασμένο κόσμο όταν αναφερόμαστε σε εκείνον του ποδοσφαίρου.

Κι αφού ξεπεράσουμε όλα αυτά τα… ηθικοπλαστικά μαζί με το σοκ που προκάλεσε η αιφνίδια αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη (και ας λέει ότι το δούλευε επί ενάμιση χρόνο), πρέπει άμεσα να πάρει μπρος η μηχανή της ΑΕΚ και κάθε στέλεχος από το δικό του πόστο να φουλάρει γιατί μας περιμένει Γολγοθάς. Ταλιμπάν δεν τους χαρακτήρισε ο τίγρης; Ε, ήρθε η ώρα να το αποδείξουν. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας περιμένει. Οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες με πρώτη και κυρίαρχη τη συμμετοχή μας στο Conference League για την οποία το πλήρωμα του χρόνου πρέπει να μας βρει περισσότερο έτοιμους από ποτέ. Ας ξεμπερδέψουμε με την παγωμάρα που επικρατεί και το μούδιασμα που έχει κατακλύσει τον καθένα από εμάς. Ας τεντωθούμε, ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα και ας σηκώσουμε τα μανίκια…