Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Σούπερ Μάριο και τώρα πράξεις

Και να λοιπόν η ώρα που περιμέναμε όλοι. Ο Μάριος Ηλιόπουλος αποκαλύφθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων αλλά και όλου του κόσμου της ΑΕΚ καθώς και όλων των αντιπάλων που με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία ανέμεναν να ακούσουν το πλάνο του και τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα διοικήσει την ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας ήταν όσο χρειαζόταν πειστικός ώστε να διώξει αρκετά από τα μαύρα σύννεφα που είχαν μαζευτεί μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Γεμάτος αυτοπεποίθηση, με απόλυτα συγκροτημένο λόγο, χωρίς να χρειαστεί να τάξει λαγούς με πετραχήλια, έδειξε ότι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για το δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε. Ρομαντικός όσο χρειάζεται χωρίς να γίνει αιθεροβάμων, προσγειωμένος όσο πρέπει στην ελληνική πραγματικότητα, δεν έψαξε για φαντάσματα, ταπεινός και ευγνώμων για το έργο του προκατόχου του αναγνώρισε τα όσο εκείνος έχει πετύχει για να οδηγήσει την ΑΕΚ στο ασφαλές λιμάνι που βρίσκεται σήμερα. Κι από την άλλη αποφασισμένος να συγκρουστεί, αν χρειαστεί, με όποιον θα προσπαθήσει να βλάψει την ΑΕΚ, φανερά ή κρυφά, δείχνοντας πως έχουν γνώσιν οι φύλακες για το πώς κινείται και δρα το σύστημα στο παρασκήνιο, απευθύνοντας μάλιστα και τις απαραίτητες προειδοποιήσεις προς εκείνους που θα σκεφτούν να κινηθούν υποβολιμαία εναντίον της ΑΕΚ.

Θα μου πει κανείς, ένας καινούριος ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης όλα ρόδινα θα τα παρουσιάσει και θα προσπαθήσει να ανυψώσει το ηθικό των συνεργατών και της πελατείας του. Ποτέ δεν θα παραδεχτεί ότι δεν ξέρει τι του γίνεται και πως θα βασιστεί στις γνώσεις του επιτελείου του και μόνο σ' αυτές. Ο Ηλιόπουλος όμως δεν δείχνει τέτοιος άνθρωπος. Και μπαρουτοκαπνισμένος είναι και από συστήματα και σκοτεινές δυνάμεις ξέρει καλά και τις ευθύνες του ανέλαβε από την πρώτη στιγμή και δήλωσε ξεκάθαρα ότι αυτός θα είναι που θα ασκήσει διοίκηση και θα παίρνει τις αποφάσεις. Θα ακούει κάθε καλοπροαίρετη γνώμη αλλά ο ίδιος θα είναι που θα αποφασίζει για το κάθε τι. Συνεπώς η ΑΕΚ δεν πρόκειται να αλλάξει μοντέλο διοίκησης αφού πάνω κάτω και ο νέος ιδιοκτήτης θα ακολουθήσει την πεπατημένη η οποία λόγω και του προκατόχου του εγγυάται την επιτυχία.

Λίγο υπερβολικός ακούστηκε όταν είπε πως ήταν παιδικό του όνειρο μια μέρα να αναλάβει τα ηνία της ΑΕΚ, αλλά από την άλλη ας σκεφτούμε πόσοι από εμάς δεν έχουμε ονειρευτεί στα νιάτα μας κάτι παρόμοιο. Σχεδόν όλοι. Στα πολύ θετικά ότι περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον Ματίας Αλμέιδα, όπως έκανε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης κι όπως φάνηκε και ο Πελάδο έδειξε να τον εμπιστεύεται απόλυτα και να είναι ευχαριστημένος από τα όσα οι δυο τους έχουν συζητήσει. Άλλωστε είναι και οι δύο φιλόδοξοι και έχουν ένα κοινό όραμα και έναν κοινό στόχο. Να φτάσουν την ΑΕΚ όσο πιο ψηλά γίνεται. Μίλησε, όταν αναφέρθηκε στους στόχους, ότι αυτοί είναι τα πρωταθλήματα και οι τίτλοι γενικότερα, καθώς και η ευρωπαϊκή καταξίωση της ομάδας. Και εδώ που τα λέμε αν φιλοδοξεί να σταθεί επάξια στην ιστορία της ΑΕΚ πλάι στα ονόματα των Λουκά Μπάρλου και Δημήτρη Μελισσανίδη, μόνο αν τα καταφέρει σε αυτόν τον τομέα έχει ελπίδες να το πετύχει. Όσο για τον διακαή πόθο κάθε οπαδού της ΑΕΚ, τις μεταγραφές, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν και πολλές και καλές, αλλά ζήτησε να σεβαστούν όλοι την εχεμύθεια που πρέπει να επικρατεί σε αυτές τις υποθέσεις για να μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία τους. Κι αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα που έχει υποφέρει στο παρελθόν από την έλλειψη στεγανών και εχεμύθειας στις μεταγραφικές της κινήσεις με αποτέλεσμα αρκετές από αυτές να τιναχτούν την τελευταία στιγμή στον αέρα.

Συμπερασματικά η ΑΕΚ βρίσκεται πια στα χέρια ενός ανθρώπου σοβαρού, αποφασιστικού, γνώστη των πραγμάτων, αν και χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου, οικονομικά ευκατάστατου σε σημείο που να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ανταγωνιστές του (Μαρινάκη, Σαββίδη και Αλαφούζου) και παρόλο που δεν έκανε καμία αναφορά στην οικονομική του κατάσταση, ο γράφων είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ είναι πολύ ισχυρός παίκτης, αν όχι πιο ισχυρός από κάποιους της αντίπαλης τριανδρίας, τουλάχιστον ισότιμος και ισάξιός τους. Χωρίς βέβαια να είναι αυτό το κυρίαρχο ζητούμενο αφού εκείνο που κάνει τη μεγάλη διαφορά μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων είναι η οικονομική διαχείριση και ο σωστός προγραμματισμός.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν θεαματικές αλλαγές στο επιτελείο συνεργατών του στην ΑΕΚ, τουλάχιστον όχι άμεσα, αλλά ίσως πραγματοποιηθούν κάποιες προσθήκες σε πόστα που θα κρίνει ο ίδιος ότι είναι χρήσιμες για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σύντομα θα δούμε κάποιες προσθήκες, αρχικά σε διοικητικό επίπεδο και εν συνεχεία σε άλλα πόστα του αμιγώς ποδοσφαιρικού τμήματος. Κι αυτό δεν θα πρέπει να ξενίσει κανέναν αφού είθισται πάντα ένας νέος ιδιοκτήτης να τοποθετεί κάποιους ανθρώπους δικούς του, της απολύτου εμπιστοσύνης του, σε ζωτικές θέσεις μιας Ανώνυμης Εταιρείας όπως η ΑΕΚ.

Ένα τομέας στον οποίο χρόνια έπασχε η ΑΕΚ ήταν αυτός της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων. Τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο τον τελευταίο χρόνο με την παρουσία του Τάσου Τσατάλη στο Γραφείο Τύπου και πρόσφατα του Σταμάτη Βούλγαρη στη θέση του Συμβούλου Επικοινωνίας, θέση που άφησε κενή μετά την παραίτησή του ο Γιάννης Καραλής. Το Δ.Σ. της ΠΑΕ αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από τους: Ευάγγελο Ασλανίδη, Πρόεδρο (πιθανότατα τη θέση του προέδρου θα αναλάβει ο ίδιος ο Μάριος Ηλιόπουλος), Γιώργο Κοσμά, Α' Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο με εκτελεστικές αρμοδιότητες, Αλέξη Αλεξίου, Β' Αντιπρόεδρο, Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, καθώς και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αντώνη Παυλάκη, Μέλος και Ανθή Παπακώστα, Μέλος και Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στελέχη της ΠΑΕ είναι οι: Αγγελική Αρκάδη, Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Λαδομένος, Οικονομικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Καραούζας, Εμπορικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Τάσος Τσατάλης, Υπηρεσία Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στον αγωνιστικό τομέα τα στελέχη της ομάδας είναι οι: Παναγιώτης Κονέ, Εκτελεστικός Διευθυντής, Μπρούνο Άλβες, Αθλητικός Διευθυντής, Ράντεκ Κουχάρσκι, Τεχνικός Διευθυντής, Δημήτρης Ναλιτζής, Team Manager, Πάνος Αναστασόπουλος, Team Manager, Φανούρης Γουνδουλάκης, Scout, Δημήτρης Ξουρής, Scout και Άκης Πέτρου, Scout. Το τμήμα αυτό πρέπει να εμπλουτιστεί με περισσότερους scout οι οποίοι πρέπει να δρουν, τόσο σε κάθε άκρη της Ελλάδας, όσο και σε όλες τις ηπείρους της γης.  

Η τεχνική ηγεσία αποτελείται από τους: Ματίας Αλμέιδα, Προπονητή, Ντανιέλ Βέγκα, Βοηθό Προπονητή, Γκίντο Μπονίνι, Γυμναστή, Κώστα Παρούση, Γυμναστή, Σωτήρη Μαύρο, Γυμναστή, Κάρλος Ρόα, Προπονητή Τερματοφυλάκων, Φάμπιο Αλβάρες, Κινησιολόγο, Αγκουστίν Σαλαζάρ, Αναλυτή και Γιάννη Αντωνόπουλο, Αναλυτή.

Το ιατρικό team αποτελείται από τους: Παντελή Νικολάου, Επικεφαλή Ιατρικής Ομάδας, Χάρη Λάλο, Γιατρό Ομάδας, Δημήτρη Ιωάννου, Υπεύθυνο Τμήματος Αποκατάστασης, Μάνο Αρβανιτάκη, Ποδίατρο, Κωνσταντίνο Παυλίδη, Φυσιοθεραπευτή, Λευτέρη Γαϊτάνο, Βοηθό Φυσιοθεραπευτή, Αθανάσιο Ζαββό, Εργοφυσιολόγο, Νίκο Χαντζή, Διατροφολόγο. Στο απλό προσωπικό ανήκουν και οι: Αντώνης Μάος, Επιμελητής, Γιώργος Μπαλιώτης, Φροντιστής, Σπύρος Μαλλιώρας, Φροντιστής και Μανώλης Φανελάκης, Φροντιστής. Εδώ χρειάζεται άμεσα να εμπλουτιστεί το τμήμα με την πρόσληψη ψυχολόγου, μιας ειδικότητας απαραίτητης σε όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Στην ΑΕΚ Β' έχουμε την εξής ιεραρχία: Ηλίας Ατματζίδης, Γενικός Αρχηγός, Πάνος Πολίτης, Team Manager, Νίκος Κούστας, Προπονητής, Μιχάλης Παυλής, Συνεργάτης Προπονητή, Νίκος Τζανόγλου, Συνεργάτης Προπονητή, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, Προπονητής Τερματοφυλάκων, Ανδρέας Φουσέκης, Γυμναστής, Ιγνάτιος Σακελλαρίδης, Γυμναστής, Στράτος Παρούσης, Αναλυτής Απόδοσης, Δημήτρης Σερενίδης, Γιατρός Ομάδας, Βασίλης Λαόσογλου, Φυσιοθεραπευτής, Αλέξης Ασπρογιάννης, Φυσιοθεραπευτής.

Το ρόστερ της Β' ομάδας απαρτίζεται από τους εξής:

Άγγελος Αγγελόπουλος, Τερματοφύλακας, 21 ετών, Έλληνας
Γιάννης Μαρίνης, Τερματοφύλακας, 20 ετών, Έλληνας
Σαμί Τλεμκανί, Τερματοφύλακας, 20 ετών, Γάλλος
Στέφανος Κάτσικας, Αμυντικός, 22 ετών, Έλληνας
Βασίλης Τρούμπουλος, Αμυντικός, 21 ετών, Έλληνας
Αλέξανδρος Πήλιος, Αμυντικός, 21 ετών, Έλληνας
Νίκος Κανελλόπουλος, Αμυντικός, 21 ετών, Έλληνας
Καντέρ Χάμεντ Φοφανά, Αμυντικός, 20 ετών, Ακτή Ελεφαντοστούν
Χρήστος Κοσίδης, Αμυντικός, 19 ετών, Έλληνας
Βασίλης Παυλίδης, Αμυντικός, 22 ετών, Έλληνας
Ιωάννης Πιτιλάκος, Μέσος, 20 ετών, Έλληνας
Κωνσταντίνος Ρουκουνάκης, Μέσος, 23 ετών, Έλληνας
Χρήστος Λέλεκας, Μέσος, 21 ετών, Έλληνας
Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, Μέσος, 25 ετών, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Παναγιώτης Γεωργέας, Μέσος, 21 ετών, Έλληνας
Τζέιμς Πανεράς, Μέσος, 22 ετών, Αυστραλός
Σαράντης Τσελεμπάκης, Μέσος, 19 ετών, Έλληνας
Θεοδόσης Μαχαίρας, Επιθετικός, 24 ετών, Έλληνας
Τζούντα Γκαρσία, Επιθετικός, 24 ετών, Τρινιντάντ-Τομπάγκο
Σπύρος Σκόνδρας, Επιθετικός, 23 ετών, Έλληνας
Αλέξης Γκολφίνος, Επιθετικός, 20 ετών, Έλληνας
Αποστόλης Χριστόπουλος, Επιθετικός, 21 ετών, Έλληνας
Γιώργος Σταμούλης, Επιθετικός, 22 ετών, Έλληνας
Λάμπρος Μουστάκας, Επιθετικός, 21 ετών, Έλληνας
Άρης Ανδρικόπουλος, Επιθετικός, 18 ετών, Έλληνας
Τάσος Κοντορουχάς, Επιθετικός, 19 ετών, Έλληνας
Αντώνης Γεωργέας, Επιθετικός, 19 ετών, Έλληνας
Λεφράνκ Ίλιας, Επιθετικός, 21 ετών, Μαροκινός
Τιερί Ζαν Πιέρ, Επιθετικός, 22 ετών, Γάλλος
Δημήτρης Θεοδωρίδης, Επιθετικός, 22 ετών, Έλληνας

Μεγάλες αποφάσεις για σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ Β' πρέπει να ληφθούν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Παίκτες 23, 24 και 25 ετών δεν λογίζονται ταλέντα πλέον. Εκτός αυτού υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ που βρίσκονται πολλά χρόνια στην ομάδα και δεν είχαν καμία ιδιαίτερη εξέλιξη. Η ομάδα πρέπει να ανανεωθεί πάση θυσία και να αναζητηθούν παίκτες με ταλέντο και όρεξη για δουλειά με σκοπό να καταφέρουν σύντομα να εξελιχθούν προς όφελος δικό τους και της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ.

Τέλος, στις Ακαδημίες της ΑΕΚ που τόσο πολύ αναφέρθηκε ο Μάριος Ηλιόπουλος και έθεσε ως στόχο την αναβάθμισή τους με σκοπό την παραγωγή ποιοτικών παικτών που θα μπορούν σε λίγα χρόνια να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, τα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη είναι τα εξής: Ηλίας Κυριακίδης, Αθλητικός Διευθυντής, Νίκος Γεωργέας, Γενικός Διευθυντής Ακαδημίας, Διονύσης Χιώτης, Επικεφαλής Προπονητών Τερματοφυλάκων, Δημήτρης Ρούσσος, Επικεφαλής Τμήματος Scouting. Στο προπονητικό team έχουμε τους εξής: Γενναίος Καραχάλιος, Υπεύθυνος Τμημάτων Κ19, Κ17, Κ15 Προπονητής Κ19, Δημήτρης Διαμαντής, Συνεργάτης Προπονητή Κ19, Θανάσης Παρασχούδης, Προπονητής Τερματοφυλάκων Κ19, Άγγελος Κωνσταντόπουλος, Γυμναστής Κ19, Πέτρος Τασουνίδης, Προπονητής Κ17, Αντώνης Σλαβαρλής, Συνεργάτης Προπονητή Κ17, Στέλιος Σκυριώτης, Προπονητής Τερματοφυλάκων Κ17, Κ14, Γιώργος Παπαλεοντίου, Γυμναστής Κ17, Κ14, Αριστοτέλης Σχίζας, Προπονητής Κ16, Βασίλης Αποστόλου, Προπονητής Κ15, Θοδωρής Τριποτσέρης, Συνεργάτης Προπονητή Κ15, Γιώργος Κιούπης, Προπονητής Τερματοφυλάκων Κ15, Κ16, Ιάσων Ψαρράς, Γυμναστής Κ15, Κ16, Στέλιος Ορφανίδης, Υπεύθυνος Τμημάτων Κ14, Κ13, Κ12, Κ11, Κ19 Προπονητής Κ10, Κ11, Τάσος Στασινόπουλος, Προπονητής Κ14, Παναγιώτης Παυλίδης, Προπονητής Κ13, Βασίλης Παπαδημητρίου, Προπονητής Κ12, Άγγελος Τσενόγλου, Γυμναστής Κ11, Κ12, Κ13, Στάθης Δουπκάρης, Αναλυτής Απόδοσης.

Οι Ακαδημίες κι αν χρειάζονται ανανέωση και στελέχωση καθώς και μικρούς-ταλέντα που να βγάζουν μάτια, απ' όλη την Ελλάδα. Επίσης, στην Ακαδημία, αν θέλει ο Μάριος Ηλιόπουλος να δούμε προκοπή, πρέπει να κόψει όλα στα συγγενολόγια και μαζί με αυτά και πολλά παιδιά που αγωνίζονται χάρη στο όνομα του μπαμπά ή του θείου τους. Όμως η ΑΕΚ δεν είναι ευαγές ίδρυμα με σκοπό την απασχόληση παιδιών των παλαιμάχων για να μη τρέχουν να παίξουν μπάλα στα 5Χ5 και στις αλάνες της γειτονιάς τους. Επίσης, πρέπει να φέρει προπονητές από μεγάλες σχολές ποδοσφαίρου που να είναι και παιδαγωγοί και καθηγητές μαζί και να διδάξουν στα παιδιά τι σημαίνει μπάλα και ποδόσφαιρο ξεκινώντας από το Α. Δυστυχώς τα μικρά παιδιά στη χώρα μας είναι ποδοσφαιρικά αναλφάβητα και το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι τους τραυματίες, να βουτάνε για πέναλτι ακόμα και στο κόρνερ και να σηκώνουν ψηλά το κεφάλι τους δείχνοντας με τα δύο δάχτυλα όταν πετυχαίνουν γκολ. Κανονικά αντίγραφα των μεγάλων δηλαδή κι από ουσία 0 εις το πηλίκο. Πρέπει, λοιπόν, να έρθουν προπονητές-καθηγητές με προσωπικότητα και μεγάλη εμπειρία στο χώρο και να τα οργανώσουν όλα από την αρχή. Επίσης, πρέπει να απαγορευτεί σε μπαμπάδες να πατάνε σε προπονήσεις και σε αγώνες που συμμετέχουν οι κανακάρηδές τους αν δεν είναι σε θέση να βουλώσουν το στόμα τους και να έχουν ανοιχτά μόνο τα μάτια τους για να μπορέσουν κι αυτοί μαζί με τους προπονητές τους να βοηθήσουν τους αυριανούς αστέρες να εξελιχθούν και γιατί όχι κάποια μέρα να λάμψουν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: