Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ήττα με 1-0 από τον θαυμάσιο Παναιτωλικό και απώλεια 3 βαθμών για την ΑΕΚ σε μετωπική σύγκρουσή της με το αγρινιώτικο τρακτέρ του Πετράκη

Μετά την Λαμία εντός και την Athens Kallithea εκτός, η ΑΕΚ χτες έχασε ξανά βαθμούς και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα χάνοντας 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Από την ΑΕΚ αποδίδουν την ήττα σε διαιτητική αλλοίωση του αγώνα, καθώς θεωρούν ότι στο 26' υπάρχει καθαρή διπλή ανατροπή του Περέιρα από τον Τσάβες την οποία δεν δίνει ο Πουλικίδης και ο Τσακαλίδης στο VAR, γεγονός που δεν φάνηκε να συμμερίζεται στις δηλώσεις του ο Αλμέιδα αλλά και εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Φάση για πέναλτι υπάρχει και στο τέλος του αγώνα, όπου εκεί υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για σφάλμα του διαιτητή, ανάλογα πώς ερμηνεύει κάθε διαιτητής τον κανονισμό. Πάντως είναι ξεκάθαρα τεντωμένο το χέρι του Σιέλη και με την επαφή αλλάζει την πορεία της μπάλας.

Εκτός των διαιτητικών αποφάσεων όμως, η ΑΕΚ είχε συνολικά μία μέτρια εμφάνιση, με σοβαρές ευθύνες του Αλμέιδα για την ανετοιμότητα της ομάδας για τέτοια παιχνίδια, καθώς δείχνει να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τα επιθετικά όπλα της και αυτό την αφήνει πίσω, καθώς σπαταλά φάσεις. Σε όλα αυτά βάλτε και την ατυχία της να λείπει ο Βίντα στην φάση του γκολ που δέχθηκε λόγω αιμορραγίας.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στις 30 Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο χτεσινό παιχνίδι ο Ματίας Αλμέιδα διατήρησε την ίδια 11άδα που είχε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο τέρμα ήταν ο Στρακόσα, η άμυνα αποτελείτο από τους Πήλιο, Κάλενς, Βίντα και Ρότα, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής διατηρήθηκε ο Περέιρα πλάι στον Σιμάνσκι. Στις δύο πλευρές έπαιξαν οι Κοϊτά και Ελίασον και ο Πινέδα κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Πιερό. Για τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε τον Τσάβες στην εστία, τους Παντελάκη, Σιέλη και Στάγιτς στην άμυνα με τον Νικολάου στην αριστερή πλευρά και τον Μαυρία στη δεξιά. Οι Λιάβας, Μπουζούκης και Πέρες κινούνταν στον άξονα στη μεσαίας γραμμής και στην επίθεση ξεκίνησαν οι Ντίας και Λομόνακο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό και την ΑΕΚ να έχει εμφανή διάθεση να φτιάξει άμεσες απειλές για την εστία του Τσάβες.

Στο 8' λάθος του Τσάβες, ο Περέιρα έδωσε στον Κοϊτά κι αυτός μοίρασε στον Πινέδα μέσα στην περιοχή. Ο Μεξικανός έκανε το κοντρόλ και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 13' ο Λιάβας βρήκε λίγο κενό χώρο και δοκίμασε το σουτ από τη γωνία της περιοχής. Ο Στρακόσα ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε εύκολα, με τον Παναιτωλικό να ψάχνει τα μακρινά σουτ στο ξεκίνημα του αγώνα.

Στο 18' ο Κοϊτά απέφυγε με ποδιά τον Σιέλη και παρότι είχε την επιλογή του Πιερό προτίμησε να τελειώσει τη φάση μόνος του. Ο Τσάβες τον σταμάτησε.

Στο επόμενο λεπτό είχε μία πολύ καλή στιγμή η ΑΕΚ ξανά. Ο Ρότα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πιερό πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν να ελέγχουν το παιχνίδι και τον ρυθμό με τον Παναιτωλικό να αμύνεται μαζικά.

Στο 26' ο Περέιρα έπεσε στην περιοχή μετά από μια μονομαχία με τον Τσάβες. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού δεν βρήκε μπάλα, ενώ από την ΑΕΚ διαμαρτύρονται ότι ήρθε σε διπλή επαφή με τον παίκτη της ΑΕΚ (χαμηλά με το πόδι και ψηλά με το χέρι), ωστόσο, ο Πουλικίδης έδειξε να συνεχιστεί το ματς και ο Τσακαλίδης στο VAR συμφώνησε μαζί του σε μία φάση που έκανε έξαλλους τους κιτρινόμαυρους για την καταφανέστατη για τους ίδιους παράβαση!

Η ΑΕΚ επέμεινε να απειλεί και στο 32' είχε ένα ωραίο μακρινό σουτ του Πινέδα εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά μετά, στο 34', γέμισμα του Ελίασον, ο Παντελάκης άθελά του έστειλε την μπάλα προς την εστία της ομάδας του, αλλά ο Τσάβες μπλόκαρε.

Στο 44' αντεπίθεση του Παναιτωλικού, ο Ντίας βρέθηκε σε θέση βολής στη γωνία της περιοχής, όντας υπό πίεση από τους αμυντικούς της ΑΕΚ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ καλύτερη και πιο απειλητική, να φωνάζει για την προκλητική διαιτησία του Πουλικίδη με το εμφανές πέναλτι που δεν έδωσε και τις κίτρινες κάρτες!

Οι δύο ομάδες συνέχισαν με τις ίδιες ενδεκάδες και στο β' ημίχρονο, καθώς οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε κάποια αλλαγή.

Καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 48'. Ο Λομόνακο έκανε ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, ο Στρακόσα με τα ακροδάχτυλα απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 51' σέντρα του Ελίασον ο Πινέδα έκανε το κοντρόλ και το σουτ, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας, κόρνερ για την ΑΕΚ.

Στο 57' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοϊτά, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσάβες. Η ΑΕΚ συνεχώς έπαιζε επιθετικά, είχε πάρει μέτρα και έψαχνε την μεγάλη φάση για γκολ.

Στο 62' άγγιξε το γκολ, καθώς από σέντρα σουτ του Κοϊτά, προβολή του Πιερό από κοντά, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Αμέσως μετά ο Αλμέιδα έβαλε τον Λιούμπιτσιτς και τον Γκαρσία για να φρεσκάρει επιθετικά και στο press την Ένωση, βγάζοντας Σιμάνσκι και Ελίασον. Έτσι ο Κροάτης μπήκε πίσω από τον Πιερό, με Πινέδα-Περέιρα στα χαφ και δεξιά στην επίθεση τον Γκαρσία.

Στο 69' ο Μιγκέλ Λουίς έκανε ωραία το γύρισμα από τα δεξιά, ο Λομόνακο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό μετά, στο 70', ωραία κυκλοφορία από τους παίκτες της ΑΕΚ, ο Κοϊτά μοίρασε στον Λιούμπιτσιτς, αλλά ο Στάγιτς έβαλε την κόντρα στο σουτ του Κροάτη και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Στο 71' ο Λιούμπισιτς σούταρε δυνατά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Αλλά αμέσως μετά ο Παναιτωλικός με τον Βίντα εκτός γηπέδου λόγω αιμορραγίας βρήκε γκολ. Στο 73' ωραίο ανέβασμα του Μαυρία από τα δεξιά, με τον Πήλιο να αγνοείται, ο Έλληνας μπακ έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Μιγκέλ Λουίς με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Αλμέιδα μετά το γκολ έβαλε Άμραμπατ (δεξί μπακ), Γκατσίνοβιτς και Χατζισαφί στις θέσεις των Πινέδα, Ρότα και Πήλιου.

Στο 77' ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, πλασέ του Λουίς κόντραρε, πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι και κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά ο Λιούμπιτσιτς σούταρε χλιαρά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 81' απίστευτη νέα χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μπαλιά του Άμραμπατ, ο Λιβάι κέρδισε τη διεκδίκηση, ξεμαρκαρίστηκε και ενώ είχε όλο τον χρόνο να σημαδέψει την απέναντι γωνία μέσα από την περιοχή έκανε ένα κακό σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια! Ενώ είχε δίπλα του ελεύθερους Γκατσίνοβιτς και Πιερό.

Στο 83' ο Πιερό έπιασε ένα ωραίο γυριστό σουτ, ο Γκατσίνοβιτς δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την μπάλα κι αυτή πέρασε άουτ.

Στο 91' Απομάκρυνε ο Τσάβες τη σέντρα, σουτ του Γκατσίνοβιτς με τη μία ψηλά άουτ.

Στο 95' γέμισμα Λιούμπισιτς, κεφαλιά Λιβάι, πάνω από τα δοκάρια.

Παναιτωλικός: Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (90+1' Μπακάκης), Νικολάου (58' Λουίς), Πέρες, Λιάβας, Μπουζούκης (58' Ρόα), Ντίας (71' Μπελεβώνης), Λομονάκο (71' Μάιντεβατς).

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα (75' Άμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (75' Χατζισαφί), Σιμάνσκι (65' Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (65' Γκαρσία), Πινέδα (75' Γκατσίνοβιτς), Πιερό.

Super League - 7η Αγωνιστική

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-0 

Γήπεδο: Αγρινίου

Γκολ: 73' Λουίς σουτ 1-0

Κίτρινες κάρτες: Στάγιτς (51'), Πέρες (67'), Σιέλης (90'), Μπακάκης (95') - Περέιρα (23'), Πιερό (45'+1), Πινέδα (70'), Άμραμπατ (85')

Κόκκινες κάρτες: -

MVP: Στρακόσα

Κριτική

Στρακόσα 8: Πολύ καλός. Η απόδοσή του έχει σταθεροποιηθεί. Έκανε δύο πολύ καλές επεμβάσεις εκ των οποίων η μία τρομερή. Στο γκολ δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη.

Ρότα 7: Και χτες ήταν πολύ καλός ο Ρότα, παρόλο που οι αντίπαλοι τον έκλειναν έγκαιρα ώστε να μη βρίσκει ευκαιρία να βγάζει τις φαρμακερές σέντρες του προς τον Πιερό. Αμυντικά, επίσης, στάθηκε σχεδόν άριστα. Ο λόγος που αντικαταστάθηκε στο 75' από τον Άμραμπατ προσωπικά μου είναι ακατανόητος.

Πήλιος 4: Ο νεαρός μέχρι ένα σημείο τα πήγαινε αρκετά καλά, παρόλο που οι περισσότερες επιθέσεις του Παναιτωλικού εκδηλώνονταν από την πλευρά του. Τις περισσότερες φορές τα κατάφερνε και ανέκοπτε τους αντιπάλους του. Μέχρι τη φάση του γκολ που κανείς δεν κατάλαβε πού στην οργή τριγυρνούσε αφήνοντας ακάλυπτη τη θέση του με αποτέλεσμα ο Μαυρίας να κατέβει σχεδόν ανενόχλητος και να βγάλει τη σέντρα που απέφερε το γκολ του Παναιτωλικού. Αμέσως μετά, στο 75', αντικαταστάθηκε από τον Χατζισαφί.

Βίντα 8: Άρχοντας για ένα ακόμα παιχνίδι. Κυριολεκτικά έδωσε και το αίμα του για την ομάδα. Δυστυχώς, στο σημείο του τραυματισμού του και της ολιγόλεπτης απουσίας του για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, ο Παναιτωλικός βρήκε την τρύπα και πέτυχε το γκολ που του χάρισε τη νίκη.

Κάλενς 7: Πολύ καλός και χτες, χρεώνεται μεν τη φάση του γκολ γιατί είναι ο πλησιέστερος στον σκόρερ του Παναιτωλικού αμυντικός της ΑΕΚ, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το γκολ τη δεδομένη στιγμή. Σε όλο το υπόλοιπο ματς ήταν σταθερός και ήταν αυτός που έβγαζε την ΑΕΚ μπροστά.

Σιμάνσκι 7: Δεν ήταν κακός ο Πολωνός. Πάλι έπαιζε σαν αφιονισμένος και όργωσε το γήπεδο απ' άκρη σ' άκρη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κουραστεί και γι' αυτό ο Αλμέιδα τον αντικατέστησε στο 65' με τον Λιούμπισιτς.

Περέιρα 7: Βγαίνει η στόφα του σε πολλά σημεία. Παίκτης αρχοντικός, ηρεμεί με τον τρόπο παιχνιδιού του την ομάδα και ξέρει τον τρόπο να την βγάζει μπροστά. Δυστυχώς δεν είναι ακόμα έτοιμος στο 100% και γι' αυτό κουράζεται νωρίς. Έτσι έγινε και χτες και κάπου εκεί στο 75' θα έπρεπε να αντικατασταθεί για να μπουν φρέσκα πόδια στο παιχνίδι.

Πινέδα 6: Σε ρόλο οργανωτικό ήταν και χτες από τους κορυφαίους της ΑΕΚ. Σε ρόλο εκτελεστικό όμως είναι απαράδεκτο να χάνει τόσο εύκολα γκολ μπροστά από τον τερματοφύλακα. Ειδικά στη φάση που του έφτιαξε ο Κοϊτά δεν γίνεται να αστοχεί ο καλύτερος παίκτης σου. Απαγορεύεται! Αντικαταστάθηκε στο 75' από τον… Γκατσίνοβιτς.

Ελίασον 6: Δεν ήταν σε καλό βράδυ ο Σουηδός. Ναι μεν έκανε τη δουλειά που ξέρει αλλά ήταν κάπως μονοδιάστατος και προβλέψιμος και τον έκοβαν σχετικά εύκολα οι αμυντικοί του Παναιτωλικού. Απέφυγε τις γνωστές του διεισδύσεις που επιφέρουν αναστάτωση στις αντίπαλες άμυνες. Αντικαταστάθηκε στο 65' από τον… Γκαρσία.

Κοϊτά 7: Έκανε κάποιες ενέργειες που προκάλεσαν αναστάτωση στους αντίπαλους αμυντικούς αλλά συνήθως πήγαινε να τις ολοκληρώσει μόνος του σπαταλώντας τις ευκαιρίες, εκτός ίσως από τη φάση που τροφοδότησε στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού τον Πινέδα και εκείνος σπατάλησε την ευκαιρία.

Πιερό 6: Έδωσε και έφαγε πολύ ξύλο. Ο Πετράκης είχε διαβάσει άριστα τον τρόπο του παιχνιδιού του και του είχε βάλει βεντούζες πάνω του που δεν τον άφηναν σε χλωρό κλαρί. Παρόλα αυτά είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό εξ επαφής αλλά τις σπατάλησε βάζοντας λάθος το σώμα του.

Λιούμπισιτς 6: Πήρε τη θέση του Σιμάνσκι στο 65'. Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς βασικό αμυντικό χαφ αφού ο Περέιρα προσπαθούσε μόνος του να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο Λιούμπισιτς έπαιξε πιο επιθετικά και είχε ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ ενώ έτρεξε πολύ στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Γκαρσία 3: Ο Αλμέιδα έπαιξε ένα δύσκολο χαρτί ρίχνοντάς τον στο παιχνίδι σε ένα ρόλο που υπηρετούσε πριν τρία χρόνια και μάλιστα προερχόμενο από τραυματισμό. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι πίστευε ότι θα έπαιρνε από τον Γκαρσία χτες. Μπήκε στο 65' στη θέση του Ελίασον και ήταν τραγικός σε ό,τι κι αν δοκίμασε, με αποκορύφωμα τη φάση που κερδίζοντας τις κόντρες τρυπώνει στη μικρή περιοχή του Παναιτωλικού και ενώ έχει δύο συμπαίκτες του ελεύθερους σε θέση βολής εκείνος προτιμάει να "σκοτώσει" τον αντίπαλο τερματοφύλακα και μάλιστα στην κλειστή γωνία, στέλνοντας τελικά τη μπάλα στα πουλιά. Η ευκαιρία που κλώτσησε από εγωισμό ήταν η μεγαλύτερη της ΑΕΚ στο χτεσινό παιχνίδι για να έπαιρνε, έστω, τον βαθμό της ισοπαλίας. Χαρακίρι έπρεπε να κάνει ο παίκτης που έχει κρεμάσει φέτος την ΑΕΚ όσο κανένας, πότε με τους τραυματισμούς του και πότε με τις απερισκεψίες του. Είναι βέβαιο ότι έτσι δεν έχει και πολλές ελπίδες να βρεθεί ομάδα που να προσφέρει τα 30 εκατομμύρια που προσδοκούν στην ΑΕΚ.

Χατζισαφί 3: Μπήκε στη θέση του Πήλιου στο 75' και για όσο χρόνο αγωνίστηκε ήταν χαμένος στο διάστημα τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Το γεγονός ότι δεν δέχτηκε δεύτερο γκολ η ΑΕΚ εξ αιτίας του Χατζισαφί το χρωστάει καθαρά στην τύχη. Και εν πάση περιπτώσει ήταν δύο σκάλες πιο κάτω από τον μέτριο Πήλιο που αντικατέστησε.

Άμραμπατ 5: Πέρασε κι αυτός στο 75' στη θέση του Ρότα με την εντολή να παίξει… δεξί μπακ! Όποιος κατανοεί αυτή την απόφαση ας με βοηθήσει και μένα να την κατανοήσω. Το πιο πιθανό είναι πως ο Αλμέιδα είχε κατά νου να πιέσει περισσότερο από δεξιά έχοντας εκεί Γκαρσία και Άμραμπατ. Πιο πολύ όμως μπερδεύτηκαν αυτοί οι δύο παίκτες παρά πήρε κάτι από αυτούς η ΑΕΚ.

Γκατσίνοβιτς 3: Αντικατέστησε τον Πινέδα στο 75'. Θα μπορούσε να διδάσκεται σε σεμινάρια ποδοσφαίρου: Πώς αφήνεις την ομάδα σου με 10 παίκτες όταν αυτό δεν καταφέρνει να το κάνει ο διαιτητής! Ένα πελώριο τίποτα ο Γκατσίνοβιτς, εντελώς ανέτοιμος για να παίξει σε τόσο δύσκολο παιχνίδι, δεν προσέφερε στην ΑΕΚ το παραμικρό.

Αλμέιδα 2: Αυτό το χτεσινό κι αν είναι κατόρθωμα του αγαπητού μας Πελάδο. Έκανε 5 αλλαγές με τους παίκτες που πέρασε στο παιχνίδι να αποδεικνύονται οι χειρότεροι από τους 16 που έπαιξαν συνολικά! Αυτό θα πει να μη σου βγαίνουν οι αλλαγές σου. Αλλά τόσο στην  τύχη να το αφήσουμε αγαπητέ μου κόουτς; Δηλαδή, τι όνειρο είχες δει όταν έβγαζες τον Ρότα για να βάλεις τον… Άμραμπατ δεξί μπακ; Ή τι περίμενες να σου προσφέρει ο Γκαρσία μετά από τόσο μακρά περίοδο απουσίας από μια θέση στην οποία έχει να αγωνιστεί 3 χρόνια; Δεν θα μπέρδευε τα μπούτια του; Τον Γκατσίνοβιτς γιατί τον έβαλες; Για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του μετά τον τραυματισμό του; Η ΑΕΚ δεν είναι κέντρο αποκατάστασης προβληματικών παικτών λατρεμένε μας. Η ΑΕΚ ήθελε μέσα παίκτες με τσαγανό για να φύγει από μια σκληροτράχηλη έδρα με το τρίποντο. Άντε στην έσχατη να μη χάσει. Γιατί έβαλες αυτό το ψοφίμι και όχι τον Τσούμπερ που αν μη τι άλλο παίζει με πάθος; Τον Γιόνσον γιατί σε παρακαλώ πολύ τον άφησες έξω; Ήταν γνωστό σε όλους ότι η άμυνα θα χρειαζόταν μια στήριξη χτες από ένα αμυντικό χαφ που παίζει με ένταση και καταπίνει τους αντιπάλους. Κι αν ήταν μέσα ο Γιόνσον εκείνο το μοιραίο τρίλεπτο που είχε βγει ο Βίντα για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες η ΑΕΚ δεν θα είχε δεχτεί το γκολ που δέχτηκε. Τον Χατζισαφί μετά από τόσο μακρά περίοδο απουσίας τι τον έβαλες να κάνει, ειδικά σε αυτό το παιχνίδι; Ναι, εσύ αποφασίζεις κι όχι εγώ. Ναι, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και ρίσκο. Μαζί σου. Δεν πιάνεις όμως να κάνεις όλα τα ακατανόητα μαζί. Ένα-ένα Πελάδο μου. Και εν πάση περιπτώσει αφού το κάνεις, πρέπει να αναλάβεις και τις ευθύνες σου για την αποτυχία του εγχειρήματος. Όχι να λες μετά το ματς ότι είχαμε 18 σουτ με μόνο τα 3-4 απ' αυτά να πηγαίνουν στην εστία, ενώ οι αντίπαλοι είχαν 12 σουτ και τα 7 από αυτά πήγαν στην εστία. Κάνετε, λες προπόνηση αλλά είναι στη στιγμή του παίκτη. Να προπονηθείτε περισσότερο στα σουτ τότε. Μη μου πεις ότι τα πόδια των παικτών του Παναιτωλικού είναι πιο… ίσια και βρίσκουν ευκολότερα στόχο. Λες για τον χρόνο που απουσίασε ο Βίντα. Γιατί το ιατρικό τιμ δεν του έδεσε από την αρχή το κεφάλι με αποτέλεσμα να ξαναματώσει και να αναγκαστεί να βγει πάλι εκτός αγωνιστικού χώρου; Και στο κάτω-κάτω, αφού παραδέχεσαι ότι εξ αιτίας των τριών λεπτών απουσίας του χάσαμε, γιατί δεν τον αντικαθιστούσες με τον Μήτογλου; Άσε που το θεωρώ υπερβολή γιατί σε πολλά άλλα ματς καθαρίσαμε παίζοντας σχεδόν ολόκληρο το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο. Να σου θυμίσω τον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που σηκώσαμε την κούπα. Εγώ έτσι τα έχω μάθει τα πράγματα και με συγχωρείς πολύ για την παρέμβαση. Σε διαβεβαιώνω ότι με τίποτα δεν φιλοδοξώ να σου φάω τη θέση κι ακόμα περισσότερο είμαι από εκείνους που εξακολουθώ να σε στηρίζω και να υποστηρίζω ότι τη φετινή χρονιά πρέπει να είσαι εσύ που θα ηγηθείς της προσπάθειας για να ξαναβρεί η ΑΕΚ τον εαυτό της. Μέχρι τέλους. Αλλά διατηρώ για τον εαυτό μου το δικαίωμα στην κριτική και στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης μου, όσο δυσάρεστη και να είναι. Να το κλείσω λέγοντας επίσης την άποψή μου για τον τρόπο ανάπτυξης της ΑΕΚ. Αυτή η επιλογή με τις γιόμες στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με στόχο το κεφάλι του Πιερό είναι πέρα για πέρα αναχρονιστική και δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ. Ψυχανεμίζομαι ότι ούτε εσένα σου αρέσει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού αλλά έχεις εγκλωβιστεί από τη μοναδική επιλογή που έχεις για τη θέση του φορ με τον γίγαντα Πιερό. Έστω και έτσι όμως, πες μου, μέχρι στιγμής ποιος είναι ο παίκτης που αποδεδειγμένα καταφέρνει να σημαδέψει με επιτυχία το κεφάλι του γίγαντα και από τις δικές του σέντρες έχει η ΑΕΚ σημειώσει δύο γκολ; Ο Ρότα. Σωστά! Και τότε τι πας και μου τον βγάζεις για να βάλεις τον Άμραμπατ, τη στιγμή που ψάχνεις απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης; Θα περιμένουμε και θα μετράμε τις στιγμές να μπουν -επιτέλους- στην εξίσωση ο Λαμέλα και ο Μαρσιάλ. Είναι ίσως η μοναδική μας ελπίδα να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού η ΑΕΚ και να δούμε καλύτερα πράγματα. Και μεταξύ μας τώρα, νομίζω ότι κι εσύ το ίδιο περιμένεις.

Προπονητής αντιπάλου - Γιάννης Πετράκης 9: Πάντα τον συμπαθούσα αυτόν τον άνθρωπο. Σοβαρός, λιγομίλητος, πολύ καλός στη δουλειά του, ευγενικός, συνήθως στάζει μέλι για τον αντίπαλο, εργατικός, ξέρει να χτίζει συμπαγείς ομάδες, ανθεκτικές στο χρόνο και στις κακουχίες. Έχει κάνει και πολύ σωστή επιλογή ξένων παικτών από τους οποίους παίρνει πάντα το 100% των δυνατοτήτων τους. Ο Παναιτωλικός μου άρεσε πολύ και νομίζω ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα υποβιβασμού φέτος. Ομάδα που έχει κερδίσει την ΑΕΚ, έχει πάρει Χ στο Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό, έχει κερδίσει τον ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο και έχει κερδίσει τον σκληροτράχηλο Πανσερραϊκό μέσα στο Αγρίνιο με 3-0, μη την φοβάσαι. Θα τα πάει καλά μέχρι το τέλος.

Διαιτητής - Κωνσταντίνος Πουλικίδης (συνδέσμου Δράμας) 5: Εδώ γίνεται πολύ κουβέντα και εκτοξεύονται κατηγορίες προς το πρόσωπο του συγκεκριμένου διαιτητή με φράσεις όπως μέλος της παράγκας, ευρισκόμενος σε αποστολή, εγκάθετος, μέχρι ότι προχτές αγόρασε καινούριο αυτοκίνητο αξίας 45.000€ γράφεται σήμερα. Όλοι ξέρουμε τον ρόλο της ΕΠΟ και της ΚΕΔ και το ποιόν των ανθρώπων που βρίσκονται στις καρέκλες τους ασκώντας εξουσία. Ίσως όμως θα έπρεπε να είμαστε λιγότερο αυστηροί με τις κρίσεις μας, εκτός πια αν έχουμε ατράνταχτες αποδείξεις ή αν μας έχουν δείξει με τα έργα τους μέσα στο γήπεδο ότι από πίσω υπάρχει σχέδιο εξόντωσης κάποιας ομάδας και τους είναι αδύνατον να κρύψουν τις προθέσεις τους με τα προκλητικά τους σφυρίγματα. Είδα προσεκτικά όλες τις επίμαχες φάσεις από το χτεσινό παιχνίδι. Στη φάση που η ΑΕΚ ζητάει πέναλτι σε ανατροπή του Περέιρα, παρατήρησα τα εξής: Ο Τσάβες, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, κατά τη στιγμή της επαφής του με τον Περέιρα, έχει και τα δύο του πόδια διπλωμένα προς τα πίσω. Φαίνεται σα να γλιστράει στο χορτάρι με τα γόνατα και έτσι συγκρούεται με τον Περέιρα, ο οποίος με τη φόρα που έρχεται πάει και πέφτει πάνω του. Πουθενά δεν διακρίνεται απλωμένο πόδι του τερματοφύλακα πάνω στον Περέιρα, κίνηση που θα συνιστούσε παράβαση και άρα πέναλτι μαρς. Βέβαια, έχουμε δει πράγματα και θαύματα, αφού ο κάθε διαιτητής ερμηνεύει κατά το δοκούν την κάθε φάση. Γι' αυτό και βλέπουμε σε πανομοιότυπες φάσεις να έχουμε εντελώς διαφορετικά σφυρίγματα. Ο Πουλικίδης χτες στη συγκεκριμένη φάση, παρόλο που έχει ξεκάθαρη ορατότητα, είναι ακριβώς μπροστά και βλέπει μπροστά στα μάτια του τη σύγκρουση των δύο παικτών, περιμένει και την άποψη του VAR όπου εκεί φαίνεται πιο αναλυτικά τι έχει γίνει. Όταν και από το VAR τον ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει παράβαση δίνει εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στην δεύτερη φάση που ζητάει πέναλτι η ΑΕΚ επειδή μπάλα βρίσκει καθαρά στο απλωμένο χέρι του Λουίς στο 94' μέσα στην περιοχή, να θυμίσω ότι ο κανονισμός από πέρυσι έχει αλλάξει και όταν η μπάλα βρίσκει σε χέρι παίκτη αλλά προέρχεται από συμπαίκτη, δεν καταλογίζεται πέναλτι. Βέβαια, σε ίδια περίπτωση πέρυσι στο Βικελίδης, σε χέρι του Βίντα μια χαρά το έδωσε ο Σιδηρόπουλος και μας έθεσε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Βασικά όλα είναι ζήτημα ερμηνείας των κανονισμών. Το πράγμα αρχίζει και στραβώνει όταν υπάρχει πρόθεση του διαιτητή να αλλοιώσει το αποτέλεσμα του αγώνα. Τέλος, στη φάση που δείχνει κάρτα στον Πιερό χρεώνοντάς του χτύπημα με τον αγκώνα ενώ οι δύο παίκτες έχουν χτυπήσει τα κεφάλια τους, το λάθος του διαιτητή είναι εξόφθαλμο και η σιγουριά του να χρεώσει τον παίκτη της ΑΕΚ με κάρτα ελέγχεται ως ύποπτη, καλή τη πίστη όμως μπορεί να αποδοθεί και σε ανθρώπινο λάθος.

Οι αντίπαλοι: Χωρίς να έχουν διεξαχθεί οι αναμετρήσεις Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και Λεβαδειακού-ΠΑΟΚ θα μιλήσουμε μόνο για τα δικά μας. Η ΑΕΚ, κλασσικά ιδανική αυτόχειρας, κάθε που πάει να πάρει κεφάλι και να ανασάνει θα την κάνει την πατάτα και θα βρεθεί πάλι σε θέση διώκτη από διωκόμενου που ήταν πριν. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα έτσι. Μπορεί να μη το αντέχει να νιώθει ότι την καταδιώκουν και να αισθάνεται καλύτερα από τη θέση του κυνηγού. Σοβαρό θέμα φαίνεται να υπάρχει πάντως και στον τομέα της ψυχολογίας των παικτών της. Αντί να μπει στο Αγρίνιο τρώγοντας σίδερα και να επιβάλει εκείνη το παιχνίδι της, περιορίστηκε σε κοντρόλ ματς με κάποιες εξάρσεις κατά τις οποίες γινόταν απειλητική αλλά δεν τα κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ ούτε μισή φάση. Ατυχία; Ανικανότητα των επιθετικών της; Μ' αυτά και μ' αυτά άφησε 3 πόντους στο Αγρίνιο και μας δίνει την εικόνα ότι φέτος θα καθαρίζει τα ντέρμπι και θα την καθαρίζουν οι μικρομεσαίοι αντίπαλοί της. Σκέτη δόξα δηλαδή κι από ουσία τίποτα. Έτσι την πάτησε και πέρυσι αλλά το πάθημα δεν έμελλε να της γίνει μάθημα. Γιατί, μια ομάδα πρωταθλητισμού η οποία μόλις στην 7η αγωνιστική έχει πετάξει 7 ολόκληρους βαθμούς με μικρομεσαίους αντιπάλους, λογικό είναι να μην τρέφει και πολλές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για καλή της τύχη όμως και οι αντίπαλοί της φέτος δεν τα πηγαίνουν καλύτερα. Ο Ολυμπιακός έχει πετάξει ήδη 5 βαθμούς χωρίς να υπολογίζουμε το σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ επίσης έχει πετάξει 5 βαθμούς χωρίς και σ' αυτόν να υπολογίζεται το σημερινό ματς με τον Λεβαδειακό. Τέλος, ο Παναθηναϊκός έχει χάσει νωρίς-νωρίς 10 βαθμούς χωρίς να υπολογίζουμε το σημερινό ντέρμπι με τον αδερφό Ολυμπιακό. Υπάρχει όμως και ο Άρης, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει χάσει 7 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ και έρχεται να συμπληρώσει την 5άδα των ομάδων που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή κάθεται στους 14 βαθμούς, ισόβαθμη με τον Άρη. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται στους 13 αλλά έχουν να δώσουν και τα σημερινά τους παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι μόλις 8ος στη βαθμολογία με 8 βαθμούς και περιμένει και αυτός τη σημερινή αναμέτρηση με τους λιμανίσιους. Αν έρθει ισοπαλία στο ντέρμπι και φέρει και ο ΠΑΟΚ ισοπαλία στη Λειβαδιά από το βράδυ θα έχουμε ισοβαθμία 4 ομάδων στην κορυφή της βαθμολογίας με 14 βαθμούς και θα ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 9 βαθμούς. Αν κερδίσει ένας εκ των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ή και οι δύο, θα τεθούν επικεφαλής της βαθμολογίας με 16 βαθμούς…