Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Μ' ένα όνειρο τρελό

Η Εθνική Ελλάδος μαγεύει την Ευρώπη έχοντας φτάσει τις 4 νίκες σε 4 παιχνίδια με τέρματα 9-1! Μέσα σε αυτές τις νίκες έχει κερδίσει την μεγάλη Αγγλία μέσα στο Γουέμπλεϊ με 2-1, την Ιρλανδία στο Δουβλίνο με 2-0, ξανά την Ιρλανδία στο Καραϊσκάκης με 2-0 και την Φινλανδία στο ίδιο γήπεδο με 3-0. Δύο αγώνες μόνο μακριά από την ολοκλήρωση των αγώνων του ομίλου της και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι καλείται να αντιμετωπίσει την Αγγλία στο Καραϊσκάκης και στη συνέχεια να πάει στη Φινλανδία για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλό της. Αν τα καταφέρει να κρατηθεί στην πρώτη θέση ανεβαίνει αυτομάτως στην League A' του UEFA Nations League. Αν σκεφτεί κανείς ότι στη League G' βρίσκονται ομάδες όπως η Σουηδία, Ρουμανία, Βουλγαρία και στη League B' ομάδες όπως η Τουρκία, Νορβηγία, Αυστρία, Αγγλία, Ουκρανία, Τσεχία, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της επιτυχίας της Εθνικής μας.

Στα δύο τελευταία μαγικά βράδια, τόσο στο Γουέμπλεϊ, όσο και στο Καραϊσκάκης, με αντιπάλους την Αγγλία και την Ιρλανδία, είδαμε πράγματα και θαύματα από τους Έλληνες διεθνείς.

Ο Βλαχοδήμος παραμένει ο αδιαφιλονίκητα κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας!

Ο Τζολάκης είναι ανερχόμενη δύναμη και ο Μαντάς συμπληρώνει το εξαιρετικό ελληνικό τρίο των τερματοφυλάκων μας.

Ο Ρότα έχει ξεφύγει από τα στενά εγχώρια πλαίσια και σύντομα θα τον δούμε σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Το αξίζει!

Ο Βαγιαννίδης, όποτε καλείται να αγωνιστεί βγάζει ασπροπρόσωπο τον προπονητή του.

Ο Ντόη έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Ο Γιαννούλης είναι ήδη ένας από τους ανερχόμενους αριστερούς αμυντικούς στην Ευρώπη παρά την λαθεμένη επιλογή του ως προς την ομάδα που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Τσιμίκας, μέλος ήδη της μεγάλης Λίβερπουλ, καταθέτει διαρκώς τα διαπιστευτήριά του κάθε φορά που αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Μαυροπάνος είναι ένας ολοκληρωμένος στόπερ που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά στους συμπαίκτες του με τις αποφασιστικές του επεμβάσεις.

Ο Κουλιεράκης άνοιξε ήδη τα φτερά του και θεωρείται απαραίτητος τόσο για την Εθνική όσο και για την ομάδα του.

Ο Ρέτσος, έχοντας αποκτήσει και εμπειρίες, είναι μια υπολογίσιμη μονάδα για τον προπονητή του στο χώρο του κέντρου της άμυνας.

Ο Χατζηδιάκος επίσης είναι ένας αξιόπιστος στόπερ που μπορεί να καταπιεί κάθε αντίπαλο.

Ο Σιώπης είναι ένα μοτεράκι με κολλημένο το γκάζι και δεν αφήνει σημείο απάτητο στον αγωνιστικό χώρο. Μεγάλος μαχητής!

Ο Μπουχαλάκης έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί με την εμπειρία του να δώσει λύσεις σε κάθε είδους πρόβλημα.

Ο Γαλανόπουλος έχει μείνει λίγο πίσω αλλά δεν παύει να είναι μια πολύτιμη μονάδα για την Εθνική μας ομάδα.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει το μέλλον μπροστά του και σύντομα θα αποτελέσει κι αυτός ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην εργαλειοθήκη του Γιοβάνοβιτς.

Ο Μπακασέτας είναι ψυχάρα, μαχητής και αρχηγός. Μπορεί από μόνος του να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα.

Ο Μάνταλος, αυτή η μεγάλη μορφή της Εθνικής μας, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους συμπαίκτες μας και σίγουρα θα αφήσει τεράστια παρακαταθήκη όταν θα φτάσει η μέρα να αποχωρήσει.

Ο Ζαφείρης μπήκε απότομα στην εξίσωση της Εθνικής και προσαρμόστηκε άμεσα αποτελώντας με το καλημέρα μια πολύτιμη μονάδα για το εθνικό μας συγκρότημα.

Ο Πέλκας είναι σε θέση να αναστατώσει με τις κινήσεις του τον αντίπαλο τρυπώνοντας από τα δεξιά χωρίς να προλάβει κανείς να παρακολουθήσει τις κινήσεις του.

Ο Κωνσταντέλιας αποτελεί ένα φαρμακερό βέλος στη φαρέτρα του Γιοβάνοβιτς που μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να το ρίξει στο ματς εξουδετερώνοντας κάθε αντίπαλο και ταυτόχρονα προκαλώντας μεγάλους μπελάδες στην αντίπαλη άμυνα.

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ο πιο θεαματικά εξελισσόμενος νέος ποδοσφαιριστής στη χώρα μας. Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο και αποτελεί πάντα εφιάλτη για τον δυστυχή αντίπαλο που θα αναλάβει το μαρκάρισμά του.

Ο Παυλίδης είναι το βαρύ πυροβολικό της Εθνικής μας. Σκοράρει κατά βολή και κατά ριπάς από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου και τρυπώνει με τεράστια ευκολία στην αντίπαλη άμυνα κυριολεκτικά σμπαραλιάζοντάς την.

Ο Μασούρας είναι ένας ικανότατος εμβολιστής, διαθέτει φαρμακερό σουτ και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποβεί μοιραίος για τον αντίπαλο.

Ο Τζόλης είναι κι αυτός ικανότατος διεμβολιστής αλλά διαθέτει και το χάρισμα να μπορεί να βρει με μια μόνο κοφτή πάσα τον συμπαίκτη του σε θέση βολής μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Χατζηγιοβάνης έχει βοηθήσει πολύ την Εθνική στην προσπάθειά της να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Ο Δουβίκας πρέπει να πάρει παιχνίδια για να βρει ρυθμό. Είναι το μόνο που του λείπει για να μπορέσει να συνεργαστεί άρτια με τους συμπαίκτες του.

Ο Γιακουμάκης δεν κλήθηκε αυτή τη φορά αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι υπολογίζεται από τον προπονητή του. Είναι ένας απρόβλεπτος επιθετικός που μπορεί να σου κάνει γκολ από εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο Γιοβάνοβιτς βρήκε τον μαγικό ζωμό και έδωσε από αυτόν στους παίκτες του να πιουν. Ήρεμη δύναμη στον πάγκο. Έκανε ολόσωστες επιλογές στις κλήσεις του, χωρίς κανείς να αισθάνεται αδικημένος και έχει δεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με τους παίκτες του, μεταφέροντάς τους την αισιοδοξία και την πίστη του στις ικανότητές τους. Άριστος στον τομέα της ψυχολογίας μπορεί να χειριστεί και να προετοιμάσει από έναν μεμονωμένο παίκτη μέχρι μια πολυπληθή ομάδα…

Το μέλλον ανήκει σ' αυτά τα παιδιά. Και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση και η ΑΕΚ διά του προέδρου της Μάριου Ηλιόπουλου. Ο επαναστάτης πρόεδρος της ΑΕΚ επικοινωνεί πως θέλει να φτιάξει μια ΑΕΚ που να ξεφεύγει από τα στενά σύνορα της χώρας. Και για να το πετύχει αυτό δεν φείδεται χρημάτων. Το έχουν δείξει οι κινήσεις του μέχρι τώρα. Ας φροντίσει, λοιπόν, σταδιακά, να επαναπατρίσει όσα περισσότερα από αυτά τα παιδιά μπορεί και να τα εντάξει στην ΑΕΚ. Ξέρουμε ότι η χρηματιστηριακή τους αξία έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Όμως θα αξίζει κάθε δεκάρα που θα ξοδευτεί προς αυτή την κατεύθυνση. Η ομάδα θα ελληνοποιηθεί, οι περισσότεροι παίκτες είναι σε καλή ηλικία, είναι αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο αφού παίζουν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και η ΑΕΚ με την απόκτησή τους θα μετατραπεί σε δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δύσκολο μεν αλλά αν ο Ηλιόπουλος το θέλει πολύ μπορεί να το πραγματοποιήσει. Στην έσχατη περίπτωση ας κινηθεί για την απόκτηση διεθνών Ελλήνων από έναν έως δύο για την κάθε θέση. Κι αυτό σπουδαίο θα είναι και θα συνιστά μεγάλη αναβάθμιση για τον Δικέφαλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: