Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Κάνοντας μάγκα έναν κακομοίρη ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1

Η ΑΕΚ χτες στο ματς με τον ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 και πέταξε ακόμη δύο βαθμούς στη Νέα Φιλαδέλφεια βλέποντας τον Άρη να την προσπερνά και τον ΠΑΟΚ να παραμένει από πάνω της στον πίνακα της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με το γκολ του Μπάμπα στο 16', αλλά γρήγορα, στο 24' ο Πιερό ισοφάρισε με προσωπική ενέργεια. Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για την ανατροπή του Γκαρσία στο 50' από τον Μπάμπα, ενώ διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Ομπρένοβιτς επειδή άφησε ατιμώρητο το σκληρό παιχνίδι των παικτών του ΠΑΟΚ δίχως να δείξει κίτρινες!

Ο Ματίας Αλμέιδα παρουσίασε την ΑΕΚ με πολλές αλλαγές, κάποιες ακατανόητες για εμάς τους αδαείς, πάτησε καλά στο α' ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ πάντως να γίνεται πολλές φορές επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του, αλλά στο β' ημίχρονο η Ένωση έδωσε πολύ χώρο και δεν ήταν το ίδιο απειλητική.

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε την Ένωση έχοντας στο αρχικό σχήμα τον Λιβάι Γκαρσία και τον Φράντζι Πιερό, ενώ στο αρχικό σχήμα επέστρεψε και ο Έρικ Λαμέλα. Ο Αντονί Μαρσιάλ ήταν για πρώτη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Ελίασον αισθάνθηκε αδιαθεσία και έμεινε εκτός 20άδας για προληπτικούς λόγους, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους Άμραμπατ και Τσούμπερ. Έτσι, στην 11άδα είχε τον Στρακόσα κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Ρότα, αριστερό μπακ τον Πήλιο, Βίντα και Μουκουντί στα στόπερ, Σιμάνσκι και Περέιρα στα χαφ, δεξιά στην επίθεση τον Λαμέλα, αριστερά τον Κοϊτά και τον Γκαρσία πίσω από τον Πιερό.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν πήρε θέση στο πλάι του Κεντζιόρα στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, ενώ ο Σβαμπ είναι στο πλάι του Οζντόεφ με τον Καμαρά να μένει στον πάγκο. Ο Τσάλοφ είναι στην κορυφή και πίσω του είναι οι Μουργκ, Τάισον και Ζίβκοβιτς. Η 11άδα του ΠΑΟΚ με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, Μπάμπα αριστερό μπακ, Ότο δεξιά, Κεντζιόρα-Λόβρεν στα στόπερ, Σβαμπ-Οζντόεφ στα χαφ, Τάισον αριστερά στην επίθεση, Μουργκ δεκάρι, Ζίβκοβιτς δεξιά και Τσάλοφ φορ.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 2' από σέντρα του Ρότα η μπάλα έφυγε κόρνερ μετά από κόντρα.

Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία και τον ΠΑΟΚ να αμύνεται ψηλά.

Στο 12' πρώτο σουτ με τον Κοϊτά να το κάνει και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 14' τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Οζντόεφ να κάνει το σουτ και τον Στρακόσα να διώχνει τη μπάλα που σταμάτησε και στο δοκάρι του και έφυγε κόρνερ.

Ένα λεπτό μετά, στο 15', ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ. Μετά από κόρνερ η άμυνα της ΑΕΚ κοιμήθηκε, ο Τσάλοφ έκανε την κεφαλιά και ο Μπάμπα, τον οποίο έχασε ο Μουκουντί, με προβολή έστειλε αρχικά την μπάλα κάτω από τα πόδια του Στρακόσα και στην συνέχεια την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ πήρε θάρρος και έφτανε εύκολα στην εστία του Στρακόσα με δύο καλές φάσεις που δεν είχαν τελικές.

H AEK έχασε την αυτοσυγκέντρωση της, αλλά στο 24' βρήκε την ισοφάριση με τον Πιερό. Εξαιρετική ενέργεια του επιθετικού της ΑΕΚ που μετά την κάθετη του Κοϊτά έκανε ότι ήθελε τον Κεντζιόρα με πλάτη και γυρνώντας σκόραρε με γκολ κάτω από τα πόδια του Κοτάρσκι.

Η Ένωση βρήκε ξανά την ηρεμία και την κυριαρχία της και έψαχνε συνεχώς φάσεις με τον Πιερό να ταλαιπωρεί με κάθε τρόπο Λόβρεν και Κεντζιόρα.

Στο 35' καλή στιγμή για την ΑΕΚ με τον Πιερό να κάνει την σέντρα και τον Γκαρσία να κάνει άσχημη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 38' διπλή μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Ρότα να κάνει αρχικά το σουτ και τον Κοτάρσκι να διώχνει και στην συνέχεια ο Περέιρα από καλή θέση να κάνει άσχημο σουτ!

Στο 41' ο Κοϊτά μπαίνει στην περιοχή αλλά κάνει δυνατή σέντρα σουτ με την μπάλα να φεύγει πλάγιο. Και το ημίχρονο τελειώνει με 1-1 με την ΑΕΚ να είναι κυρίαρχη, αλλά τον ΠΑΟΚ να παίζει έξυπνα.

Το β' ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές με καλό ρυθμό ξανά και στο 53' η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή μαρς του Γκαρσία από τον Μπάμπα, αλλά Ομπρένοβιτς και VAR δεν έδωσαν τίποτα!

Στο 56' ωραία προσπάθεια και ντρίπλα του Γκαρσία που όμως δεν έκανε καλό γύρισμα με τον Ότο να διώχνει.

Ο Λουτσέσκου στο 62' έβαλε Κόλεϊ και Τόμας, αντί Μπάμπα (ενοχλήσεις) και Τσάλοφ.

Στο 67' καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς μετά το βολέ του Κοτάρσκι να μπαίνει περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο σώμα του Ρότα. Η ΑΕΚ πίεζε δεξιά πάνω στον Κεντζιόρα με τον Κοϊτά να κάνει πολλές ατομικές ενέργειες και σουτ που κόντραραν.

Ο Λουτσέσκου έβαλε Κωνσταντέλια και Καμαρά αντί Μουργκ και Οζντόεφ στο 75' με τον Αλμέιδα να απαντά με Πινέδα, Μαρσιάλ και Οντουμπάτζο αντί Περέιρα, Ρότα και Γκαρσία.

Στο 82' ο Λαμέλα βγήκε αντί του Γκατσίνοβιτς για να μπει δεξιά πλέον ο Κοϊτά.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει ρυθμό με τις αλλαγές και είχε ένα καλό σουτ με τον Οντουμπάτζο στο 87' που έφυγε άουτ.

Στο 89' ο Ντεσπότοφ μπήκε αντί του Τάισον με τον Λουτσέσκου να φρεσκάρει την ομάδα του.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα (75' Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Περέιρα (75' Πινέδα), Λιβάι Γκαρσία (76' Μαρσιάλ), Κοϊτά, Λαμέλα (82' Γκατσίνοβιτς), Πιερό. 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα (62' Κόλει), Ότο, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Σβαμπ, Οζντόεφ (75' Καμαρά), Τάισον (89' Ντεσπόντοφ), Μουργκ (74' Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ (62' Μπράντον).

AEK-ΠΑΟΚ 1-1

Super League - 8η αγωνιστική

Γήπεδο: Αγιά Σοφιά - ΟΠΑΠ Arena 

Γκολ: 15' Μπάμπα σουτ 0-1, 24' Πιερό σουτ 1-1

Κίτρινες κάρτες: Λαμέλα (26'), Μουκουντί (61') - Οζντόεφ (54)

Κόκκινες κάρτες: -

MVP: Κοϊτά

Κριτική

Στρακόσα 6: Έχει κάνει μια πολύ καλή επέμβαση ενώ έδειχνε αλάνθαστος παίζοντας με τα πόδια. Σε μια-δυο φάσεις εμφάνισε μια έλλειψη σταθερότητας, ενώ στη φάση του γκολ αιφνιδιάστηκε και αντέδρασε υπό καθεστώς πανικού. Ίσως θα μπορούσε να το αποσοβήσει, αφού η μπάλα πάει πάνω του, αλλά μπερδεύεται και την χάνει. Βέβαια, απ' έξω φαίνονται όλα ωραία και καλά αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα πάντα συμβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ρότα 6: Έδειξε τρομερά κουρασμένος και πώς να μην είναι αφού παίζει ασταμάτητα με ΑΕΚ και Εθνική. Απέναντι σε δύο εξαιρετικά επικίνδυνους αντιπάλους, τον Τάισον και τον Μπάμπα, έδειξε κάποιες στιγμές να πελαγώνει και να ψάχνει βοήθειες. Επιθετικά δεν τα κατάφερε να βοηθήσει αλλά δεν υπήρξε και καλή συνεργασία του με τον Λαμέλα. Αντικαταστάθηκε στο 75' από τον Οντουμπάτζο.

Πήλιος 4: Κακός ο πιτσιρικάς σε ένα πολύ κρίσιμο για την ομάδα του παιχνίδι. Μπερδευόταν, έκανε λάθη, δεν βοήθησε καθόλου τον Κοϊτά και έδειχνε μια διάθεση να ξεφορτωθεί τη μπάλα όποτε έφτανε στα πόδια του. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΚ να της βγει αυτός ο παίκτης όμως σε φάση πρωταθλητισμού αυτό μπορεί να το πληρώσει ακριβά. Τον Γενάρη είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί για αριστερό μπακ.

Βίντα 7: Δυνατός και αρχοντικός όπως πάντα δέσποζε στην περιοχή της ΑΕΚ μη επιτρέποντας να περνάει η μπάλα από τον χώρο ευθύνης του. Δεν απέφυγε μερικά λάθη τα οποία όμως δεν είχαν κανένα κόστος για την ομάδα του.

Μουκουντί 4: Ένα λάθος λένε, μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Και στην περίπτωση του Μουκουντί αυτό ισχύει πέρα για πέρα. Το γκολ η ΑΕΚ το δέχεται καθαρά από εγκληματικό λάθος του Μουκουντί. Μπορεί να ήταν καλός στο υπόλοιπο παιχνίδι αλλά είναι από εκείνα τα λάθη που στερούν ακόμα και πρωταθλήματα.

Σιμάνσκι 5: Έβγαλε και χτες τα γνωστά του τρεξίματα αλλά από ουσία τίποτα. Δείχνει κορεσμένος και κουρασμένος μαζί, πράγμα που δεν δικαιολογείται αφού μεσολάβησε η διακοπή του πρωταθλήματος. Επίσης, στη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ και αφού βλέπει το τσαφ του Μουκουντί δεν κάνει καμία κίνηση για να αποφευχθεί το μοιραίο. Δεν κινείται καν προς τη μπάλα αλλά παραμένει παθητικός θεατής.

Περέιρα 5: Σε κάποιους μπορεί να άρεσε, εμένα πάντως δεν με ενθουσίασε καθόλου. Αμυντικά είναι αργός με αποτέλεσμα να κάνει και ένα σοβαρό λάθος που ευτυχώς δεν στοίχισε. Επιθετικά δείχνει να μην έχει ούτε τις εμπνεύσεις για να βγάλει κάποιες μακρινές μπαλιές αλλά ούτε και την ορμητικότητα να μπει ο ίδιος στην αντίπαλη περιοχή με τη μπάλα και να προκαλέσει πανικό στην αντίπαλη άμυνα. Ένας απλά κοντρολαρισμένος παίκτης που μαζί με τον Σιμάνσκι, αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά από βραδύς μπορεί και να σε κοιμίσουν βλέποντάς τους να παίζουν. Αντικαταστάθηκε στο 75' από τον Πινέδα.

Λαμέλα 5: Προφανώς και δεν ξέραμε γιατί τον πήραμε τον συγκεκριμένο παίκτη. Ποια πρέπει να είναι η θέση του. Πού θα τον χρησιμοποιήσουμε βρε αδερφέ. Ναι, έχει παίξει σε πολλές θέσεις του κέντρου και της επίθεσης. Ε, και; Αυτός είναι που μας έλειπε; Ένα πασπαρτού για όλες τις χρήσεις; Ξέχωρα που προσωπικά με εκνεύρισε με τον τρόπο που κρατούσε επίμονα τη μπάλα στα πόδια του ακόμα και γυρίζοντας προς τα πίσω και ενώ δίπλα του σε ευθεία είχε δύο και τρεις συμπαίκτες σε καλές θέσεις. Αντικαταστάθηκε στο 82' από τον Γκατσίνοβιτς.

Γκαρσία 4: Έχω ξεχάσει από πότε έχει να κάνει μια ενέργεια της προκοπής μέσα στο γήπεδο χωρίς να μπερδεύει ή να ανακατεύει τους συμπαίκτες του. Σε 90 λεπτά παρουσίας είχε μια κεφαλιά άουτ και ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε. Ο Αλμέιδα από την άλλη εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι παίκτης που μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να την ξελασπώσει. Ε, ας το κάνει μια φορά που να πάρει και να σηκώσει. Αντικαταστάθηκε στο 76' από τον Μαρσιάλ.

Κοϊτά 8: Ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ χτες, παρόλο που αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα από τις αμέτρητες κλωτσιές που δέχτηκε από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Με άλλον τρόπο αδυνατούσαν να τον σταματήσουν.

Πιερό 8: Και το θηρίο έδωσε αμέτρητες μάχες και μάλιστα πολύ δυνατές. Το δε γκολ που έβαλε είναι για επιστημονικό σεμινάριο ποδοσφαίρου. Πολλοί τον λένε άμπαλο αλλά δεν ξέρω ποιος θα έβαζε γκολ για την ΑΕΚ αν δεν το έκανε το βουνό που έχει μέχρι στιγμής πετύχει τα 3 από τα 10 γκολ της ΑΕΚ.

Οντουμπάτζο 4: Αντικατέστησε στο 75' τον κουρασμένο Ρότα αλλά προσωπικά μου φάνηκε πιο κουρασμένος ο ίδιος. Έκανε κάποια αβίαστα λάθη ενώ δεν ενέπνεε καμία σιγουριά στους συμπαίκτες του. Ίσως να φταίει και η μακροχρόνια αποχή του λόγω τραυματισμού.

Πινέδα 6: Αντικατέστησε στο 75' τον Περέιρα. Έδωσε κάποια πνοή στο κέντρο της ΑΕΚ αλλά θεωρώ ότι έγινε πολύ αργά η αλλαγή του -όπως όλες οι αλλαγές άλλωστε- ώστε να προλάβει να αλλάξει πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Μαρσιάλ 4: Αντικατέστησε τον Γκαρσία στο 76'. Φάνηκε εντελώς ανέτοιμος και δεν πρόσφερε το παραμικρό. Ήταν λάθος η χρησιμοποίησή του. Βιαστική κίνηση που φανέρωσε το άγχος του Αλμέιδα. Το παιχνίδι ήταν πρωτοκλασάτο ντέρμπι και δεν προσφερόταν για ματσάκι μέσω του οποίου κάποιοι παίκτες θα έπαιρναν παιχνίδια στα πόδια τους. Γι' αυτή τη δουλειά κλείνεις ένα φιλικό με τις Κουκουβάονες.

Γκατσίνοβιτς 2: Πέρασε στο ματς στο 82' στη θέση του Λαμέλα. Πέρασε; Εδώ είναι το ερώτημα. Γιατί εγώ, πέρασε δεν πέρασε, δεν το αντιλήφθηκα σε κανένα σημείο του αγώνα.

Αλμέιδα 4: Σε κακό μομέντουμ και ο προπονητής της ΑΕΚ. Του τυχαίνει η αιφνίδια αδιαθεσία του Ελίασον λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι. Αυτή και μόνο η απώλεια τον βάζει σε διαδικασία να ανακατέψει την τράπουλα σε σημείο που να του σκορπιστούν τα χαρτιά και να ψάχνεται να τα βρει. Επιλέγει τον Λαμέλα για τη θέση του δεξιού επιθετικού. Δεν ρισκάρει ξανά να χρησιμοποιήσει εκεί τον Γκαρσία που την τελευταία φορά τον εξέθεσε. Βάζει όμως μέσα και τον Γκαρσία σε θέση… επιθετικού χαφ πίσω από τον Πιερό! Επιλέγει τον Μουκουντί αντί του ταλαιπωρημένου με τα παιχνίδια της Εθνικής του, Κάλενς. και το πληρώνει ακόμα μια φορά σε ντέρμπι από τη αφέλεια του Μουκουντί. Επιμένει στη χρησιμοποίηση του Περέιρα, που ναι μεν είναι ένας ποιοτικός παίκτης που όμως ακόμα ψάχνει να βρει τα πατήματά του και πετάει έξω τον Γιόνσον που είναι μια εγγύηση για τον χώρο του κέντρου όποτε παίζει. Δεν προτιμάει τον Γιόνσον ούτε έναντι του Σιμάνσκι. Αφήνει εκτός αποστολής Τσούμπερ και Άμραμπατ που ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν σαν αλλαγές. Αφήνει εκτός εντεκάδας και τον Λιούμπισιτς και τον Πινέδα και χάνει εντελώς το δημιουργικό κομμάτι, αφού αποδεδειγμένα ο Περέιρα δεν το έχει βρει ακόμα και φυσικά ο Γκαρσία δεν το έχει ξανακάνει ποτέ, ενώ και ο Λαμέλα έχει αχρηστευτεί σε θέση δεξιού εξτρέμ την ίδια ώρα που ο Φερνάντες παραμένει πεισματικά στον πάγκο και πλέκει πουλόβερ. Και φτάνουμε στις αλλαγές. Ποια θεία φώτιση τον έσπρωξε να ρίξει σε ένα τέτοιο παιχνίδι τον ανέτοιμο Οντουμπάτζο; Τον επίσης ανέτοιμο Μαρσιάλ; Τον εδώ και καιρό τουρίστα Γκατσίνοβιτς; Πότε πήρε το παραμικρό από τον Γκατσίνοβιτς και επιμένει τόσο να του δίνει θέση; Η μόνη σωστή αλλαγή από την οποία πήρε κάτι ήταν του Πινέδα αλλά κι αυτή την έκανε ένα τέταρτο πριν λήξει το ματς, όπως και τις υπόλοιπες δηλαδή. Για να μην πούμε για την πέμπτη του αλλαγή που δεν την έκανε ποτέ. Τόσο ευχαριστημένος ήταν από αυτούς που έπαιζαν. Για άλλη μια φορά η ομάδα μπήκε χωρίς ψυχολογία στο γήπεδο. Πού είναι οι παίκτες που γυάλιζε το μάτι τους και που ξεχύνονταν στον αγωνιστικό χώρο και κατάπιναν τον αντίπαλο; Χτες έμοιαζαν φοβικοί και όποτε εκδήλωνε επίθεση ο ΠΑΟΚ έτρεχαν πανικόβλητοι να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Τόσο στον τομέα ευθύνης της άμυνας επικρατούσε πανικός και απεγνωσμένες κινήσεις, όσο και σε εκείνον της επίθεσης όπου έδειχναν οι επιθετικοί ότι δεν μπορεί ο ένας να βρει τον άλλο. Πιο πολλές φορές τροφοδότησαν αντιπάλους παρά συμπαίκτες τους. Όλα αυτά δείχνουν σύγχυση και υπεύθυνος για την εμφάνισή της είναι μόνο ο προπονητής.

Προπονητής αντιπάλου - Ραζβάν Λουτσέσκου (Ρουμανία) 7: Περί χαρακτήρος του ατόμου δεν αξίζει να μπούμε σε συζήτηση. Αν είχαμε ένα σοβαρό κράτος και μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη ο τύπος αυτός δεν θα ξαναπατούσε το πόδι του στην Ελλάδα. Και με λυπεί διπλά και τριπλά ότι έρχεται μέσα στο σπίτι μας και δένει κόμπο τον δικό μας προπονητή με υπερήλικες ποδοσφαιριστές που βρίσκονται μια ανάσα από τη σύνταξη και που υπολείπονται -υποτίθεται- κατά πολύ σε ποιότητα των δικών μας! Είναι τραγικό να μας έχει στήσει στον τοίχο αυτός ο κλεφτοκοτάς και να μας βγάζει κάθε φορά τη γλώσσα, πότε παίρνοντάς μας το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια, πότε κατακτώντας τα κύπελλα στους αναμεταξύ μας τελικούς, πάντα με βρώμικα μέσα και διαιτησίες βγαλμένες από την αποκάλυψη και πότε χλευάζοντάς μας και αποκαλώντας μας κλέφτες, επειδή δήθεν του κλέψαμε ένα πρωτάθλημα το οποίο λέει δικαιούνταν, όταν για να μας νικήσουν και να το κατακτήσουν τα μόνα μέσα που δεν είχαν χρησιμοποιήσει εντός του αγωνιστικού χώρου ήταν τίποτα μπαζούκας και τίποτα άρματα μάχης! Αλλά όταν είσαι έτοιμος να τον ξεφτιλίσεις μέσα στο γήπεδό του προηγούμενος με 2-1 δέκα μόλις λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και καταφέρνεις μέσα σε αυτά τα δέκα λεπτά να χάσεις με 3-2, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου και του δίνεις το δικαίωμα να αισθάνεται σαν τον Μουρίνιο που σου έκανε το κόλπο γκρόσο και σε έστειλε αδιάβαστο πάνω που ήσουν έτοιμος να πανηγυρίσεις. Η μαλακία είναι πέρα για πέρα δικιά σου και ό,τι και αν γίνει από εκεί και πέρα δεν δικαιούσαι διά να ομιλείς. Η βαθμολογία αφορά καθαρά και μόνο τις προπονητικές του ικανότητες γιατί για όλα τα άλλα θα έπρεπε να βαθμολογηθεί με κλίμακα υπό του μηδενός.

Διαιτητής - Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία) 8: Δεν βλέπει πέναλτι στη φάση της ανατροπής του Γκαρσία. Ωραία. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Συμβουλεύεται όμως το VAR το οποίο του λέει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πέναλτι και πως πρέπει να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι. Τι του προσάπτεις; Δόλο; Που κολλάει ο δόλος; Ανικανότητα; Μα δεχόμενος να εξεταστεί η φάση ουσιαστικά νίπτει τας χείρας του αποδεχόμενος ότι μπορεί να έχει κάνει και λάθος. Κατά τα λοιπά έκοψε το καρπούζι στα δύο, δεν αδίκησε κανέναν, τα φάουλ που έγιναν τα είδε όλα και τα σφύριξε και δεν έκανε κατάχρηση στις κίτρινες κάρτες όπου, ναι, εκεί μπορείς να του προσάψεις ότι σε ένα ντέρμπι που πέφτουν κορμιά δεν γίνεται να έχουν πάρει οι γηπεδούχοι δύο κάρτες και οι φιλοξενούμενοι μία.

Κόσμος 8: Για άλλη μια φορά αποτέλεσε τον 12ο παίκτη της ομάδας. Κατάφερε και γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο και προσπάθησε να δώσει ώθηση στην ομάδα. Όμως, κάτι έλειπε. Κάτι έλειπε σε παλμό, σε ένταση, σε ασταμάτητα συνθήματα από όλο το γήπεδο. Πού είναι η εξέδρα της πρώτης χρονιάς στην Αγιά Σοφιά όπου έπεφταν τα τσιμέντα; Θα μου πει κάποιος, δεν βοηθάει και η ομάδα με αυτό που παρουσιάζει. Κόβει τον ενθουσιασμό των οπαδών της. Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει και τίποτα από την παλιά Original. Δεν υπάρχουν οργανωτές της εξέδρας. Φυσικοί αρχηγοί. Πού είναι ένας Καρανούτσος, ένας Χατζηχρήστος, ένας Ψηροκώστας, έστω ένας Άκης. Ποιος δίνει τώρα τα συνθήματα; Ποιος ανεβάζει τον παλμό; Και επιτέλους ρε μάγκες, κάντε κάτι με αυτά τα γαμημένα τα καπνογόνα. Μόλις προχτές τιμωρήθηκε με πρόστιμο η ομάδα για ένα (1) !!! καπνογόνο που άναψε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Αφού το ξέρετε ότι ψάχνουν ευκαιρία να μας εξοντώσουν, γιατί τους οπλίζετε το χέρι; Δηλαδή τώρα που έπεσαν δύο-τρία με τον ΠΑΟΚ σώνει και καλά να πάμε σαν υπότροποι; Τους ξέρετε αυτούς που τα πετάνε. Τους βλέπετε. Δίπλα σας είναι. Γιατί δεν πιάνετε έναν-δύο να τους χώσετε το καπνογόνο εκεί που ξέρετε μπας και γλιτώσουμε επιτέλους από αυτό το καρκίνωμα; Ναι, όλοι καταλαβαίνουμε ότι χωρίς αυτά και τις φωτοβολίδες δεν γίνεται ατμόσφαιρα. Τι να κάνουμε όμως που αυτοί είναι οι νόμοι που ισχύουν; Και όπως ξέρετε όλοι οι νόμοι καταστρατηγούνται από τους πάντες, για την ΑΕΚ όμως εφαρμόζονται πάντα αυστηρά και χωρίς καμία επιείκεια.

Αντίπαλοι: Για άλλη μια φορά έκανε την εμφάνισή της η ανικανότητά μας να εκμεταλλευτούμε στραβοπάτημα κύριου αντιπάλου μας. Ο Ολυμπιακός έγινε ρόμπα στο Καραϊσκάκης από τον Λεβαδειακό του Ζίνι και έχασε 2 υπερπολύτιμους βαθμούς. Εμείς όμως, εκεί, τον χαβά μας. Χάσατε βαθμούληδες πιστοί και πολυαγαπημένοι μας φίλοι; Μη στενοχωριέστε. Δείτε, χάνουμε κι εμείς για να είμαστε στα ίσια! Πιο μαλάκες πεθαίνεις! Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Ηράκλειο και αρχίζει σιγά-σιγά να κλείνει την ψαλίδα. Για να μην πούμε για τον Άρη που πέρασε πρώτος ισοβαθμώντας με τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση με 17 βαθμούς. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός ακολουθούν στην τρίτη θέση με 15 βαθμούς έκαστος και έκτος και καταϊδρωμένος έρχεται ο Παναθηναϊκός με 12 βαθμούς αφού τον έχει περάσει και ο Παναιτωλικός που βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 14 βαθμούς. Για να δείτε πάντως πώς εξανεμίζονται οι διαφορές φτάνει να κοιτάξετε την βαθμολογία πριν το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Η διαφορά που είχε η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, μετά και τη νίκη της στο μεταξύ τους ντέρμπι, ήταν 8 βαθμοί! Χάνοντας η ΑΕΚ μέσα σε δύο αγωνιστικές 5 βαθμούς, 3 στο Αγρίνιο και 2 με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός που κέρδισε στην Κρήτη τον ΟΦΗ την έφτασε στους 3 βαθμούς! Έχουν να δουν πολλά τα ματάκια μας φέτος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: