Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 Και τώρα περάστε όλοι έξω!

Η απογοητευτική χρονιά της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Με την 6η σερί ήττα της σε 6 ματς στα πλέι οφ, καθώς έχασε και από τον ΠΑΟΚ με 1-0. Και έτσι, με τη νέα ήττα της στην Τούμπα, τερμάτισε 4η στην βαθμολογία και θα παίξει τέλη Ιουλίου στον β' προκριματικό του Conference League.

Ο Ματίας Αλμέιδα (πιθανότατα στο τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο της ΑΕΚ) είχε πολλές εκπλήξεις (τι πρωτότυπο) στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Η ομάδα δημιούργησε κάποιες φάσεις στο α' ημίχρονο, ωστόσο είχε μεγάλα κενά μεσοαμυντικά και στην πρώτη φάση του ΠΑΟΚ στο 45' δέχθηκε γκολ από τον Μιχαηλίδη, αν και στην προηγούμενη φάση πριν το στημένο, υπήρχε ξεκάθαρο φάουλ πάνω στον Πινέδα. Η ΑΕΚ στο β' ημίχρονο είχε μόνο ένα σουτ του Ρότα και ένα τετ α τετ του Μαρσιάλ, με τον ΠΑΟΚ να έχει κατεβάσει εντελώς ρυθμούς διαχειριζόμενος το σκορ.

Κάκιστη η διαιτησία για την ΑΕΚ και στη φάση πριν το γκολ, αλλά και σε πολλά φάουλ και κίτρινες.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μία κάκιστη σεζόν, την πρώτη της διοίκησης Ηλιόπουλου, απέτυχε σε όλους τους στόχους της και καλούνται ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Χαβιέρ Ριμπάλτα να πάρουν όλες τις αποφάσεις που πρέπει για να γίνει ξανά η Ένωση ανταγωνιστική για τίτλους.

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα με εκπλήξεις, με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί μετά από καιρό αριστερό μπακ, Βίντα και Μήτογλου στα στόπερ, τον Περέιρα με τον Πινέδα στα χαφ, τον Μάνταλο σε ρόλο κόφτη πίσω τους, τον Λαμέλα δεξιά στην επίθεση, τον Μαρσιάλ αριστερά και φορ τον Πιερό. Ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 31,2 έτη! Κανονική Εθνική ΚΑΠΗ!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από πλευράς του, έβαλε τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τον Ότο δεξί μπακ, τον Μπάμπα αριστερό μπακ, τον Κεντζιόρα με τον Μιχαηλίδη στα στόπερ, Καμαρά και Μεϊτέ στον άξονα, δεξιά στην επίθεση τον Ζίβκοβιτς, αριστερά τον Τάισον και τον Κωνσταντέλια πίσω από τον Τόμας.

Εξ' αρχής ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο λόγο. Πήρε την μπάλα και απειλούσε. Στο 8' σέντρα του Κωνσταντέλια μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, κεφαλιά του Καμαρά, δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι που είδε την μπάλα να περνάει πολλά μέτρα άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, στο 9', ο Μεϊτέ εκτός περιοχής σούταρε, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρε της ΑΕΚ.

Στο 14' στην αντεπίθεση η ΑΕΚ, ο Περέιρα δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως το ήθελε με την μπάλα να κοντράρει, στη συνέχεια ο Λαμέλα σούταρε με το αριστερό με τη μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Στο 15' πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, απέναντι στην αργή άμυνα της ΑΕΚ. Μετά από λάθος του Βίντα, ο Κωνσταντέλιας τροφοδοτήθηκε από τον Ζίβκοβιτς πλάγια μέσα στην περιοχή, προχώρησε, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο. Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ αντέδρασε με προσπάθειες από Λαμέλα και Μαρσιάλ για να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά δίχως ουσία στην τελική πάσα.

Στο 32' η ΑΕΚ είχε την μεγαλύτερη φάση για να σκοράρει και την απώλεσε. Σέντρα του Ρότα στο δεύτερο δοκάρι, δεν βρήκε την προβολή για πολύ λίγο ο Μαρσιάλ λίγο πριν την εστία και έκανε τσαφ! Το ματς εν συνεχεία δεν είχε καθόλου ρυθμό, αλλά η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να δεχθεί και άλλο γκολ. Μετά από στατική μπάλα, ο Ζίβκοβιτς γέμισε, ο Πιερό απομάκρυνε με το κεφάλι και ο Μιχαηλίδης έπιασε στην κίνηση ένα δεξί σουτ και έστειλε την μπάλα εκεί όπου ο Μπρινιόλι δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης. Στο ξεκίνημα της φάσης, πριν το φάουλ του Βίντα στον Κωνσταντέλια είχε γίνει διπλό φάουλ στον Πινέδα που δεν δόθηκε.

Πριν τελειώσει το α' ημίχρονο είχαμε αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Πέλκα να περνάει στη θέση του Τάισον που αντιμετώπιζε ένα μυϊκό πρόβλημα. Και το ημίχρονο τελείωσε με το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου δεν είχαμε κάτι διαφορετικό από τους δύο προπονητές σε σχέση με το πως τελείωσαν το α' ημίχρονο.

Στο 56' ο Ρότα συνέκλινε από δεξιά, σούταρε προς την εστία, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, σε μία καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ είχε δώσει εμφανώς μέτρα στην Ένωση με το υπέρ του σκορ, αλλά η ομάδα του Αλμέιδα δεν πίεζε πολύ και με σκόρπιες ενέργειες έψαχνε καλές φάσεις.

Στο 63' είχαμε ένα άστοχο σουτ του Μαρσιάλ από καλή θέση.

Στο 70' είχαμε δύο αλλαγές από Αλμέιδα. Έβαλε τον Ελίασον και τον Κοϊτά βγάζοντας Πιερό και Λαμέλα με φορ πια τον Μαρσιάλ.

Στο 78' ο Αλμέιδα έβαλε Γκατσίνοβιτς και Φερνάντες αντί Περέιρα και Πινέδα.

Ο ρυθμός είχε πέσει πολύ, ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν το σκορ και η ΑΕΚ αδυνατούσε να βρει τρόπο να απειλήσει και να φτιάξει φάση για γκολ. Στο 88' ο Μάνταλος έβγαλε ωραία κάθετη στον Μαρσιάλ, αυτός τετ α τετ με τον Κοτάρσκι με τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ να αποκρούει και να κρατά το σκορ.

Στο 94' ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με 4 εναντίον 1, με τον Καμαρά να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση σε άουτ.

Ένα λεπτό μετά, στο 95', ο Βίντα είχε ένα καλό σουτ που έφυγε λίγο άουτ.

Και εκεί τελείωσε το παιχνίδι στην Τούμπα με την ΑΕΚ να χάνει 6ο σερί παιχνίδι στα πλέι οφ, να μετρά μόνο ήττες, να σκορπά ακόμη μία απογοήτευση και να τερματίζει 4η στη βαθμολογία για να παίξει το καλοκαίρι στα προκριματικά του Conference League.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Καμαρά, Κωνσταντέλιας (90' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον (46' λ.τρ. Πέλκας - 87' λ.τρ. Βιεϊρίνια), Τόμας (71' Τσάλοφ). 

ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Πινέδα (78' Φερνάντες), Περέιρα (78' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος, Λαμέλα (71' Κοϊτά), Μαρσιάλ, Πιερό (71' Ελίασον).

Super League Play of - 6η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 45' Μιχαηλίδης σουτ 1-0

Κίτρινες κάρτες: Ζίφκοβιτς (69'), Κοτάρσκι (95') - Λαμέλα (34'), Βίντα (45'), Ρότα (45'+1), Χατζισαφί (76')

Κόκκινες κάρτες: -

MVP: -

Κριτική

Μπρινιόλι 6: Χωρίς παρακινδυνευμένες ενέργειες, χωρίς σοβαρό λάθος αλλά και χωρίς καμία θετική επέμβαση. Στο γκολ έμεινε άγαλμα. Αιφνιδιάστηκε μεν, αλλά δεδομένης της μεγάλης απόστασης που έγινε το σουτ μια αντίδραση θα μπορούσε να την βγάλει. Έστω και για τα μάτια του κόσμου.

Ρότα 6: Και πάλι με τις αλχημείες του προπονητή του έπαιξε περισσότερο εξτρέμ παρά μπακ. Και μάλιστα είχε πάρει όλη τη δεξιά πτέρυγα μόνος του αφού ο Λαμέλα που υποτίθεται έπαιζε δεξί εξτρέμ βολόδερνε στο χώρο του κέντρου. Σε γενικές γραμμές δεν τα πήγε άσχημα. Είχε και μια πολύ καλή επιθετική ενέργεια. Αμυντικά πάντα κάτι του λείπει.

Χατζισαφί 6: Στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ και ενώ είχε να παίξει 2,5 μήνες έκανε μια καλή και τίμια εμφάνιση. Τις δυνατότητές του τις ξέρουμε όλοι αλλά υπερέβαλλε εαυτόν και αμυντικά και επιθετικά.

Βίντα 5: Κάποτε θα λέμε με καμάρι ότι αυτός ο παίκτης πέρασε από την ΑΕΚ και μάλιστα έκλεισε την καριέρα του σε αυτήν. Αν η διοίκηση της ΑΕΚ θέλει να κάνει κάτι σωστό μη του ανανεώσει το συμβόλαιο. Ο παικταράς αυτός ότι ήταν να δώσει το έδωσε. Από εδώ και μπρος θα προκαλεί θλίψη αν συνεχίσει. Η ΑΕΚ θα κάνει κακό και στην ομάδα της και στον παίκτη αν τον ανανεώσει.

Μήτογλου 6: Σε γενικές γραμμές στάθηκε καλά, όμως εγώ διακρίνω στο παιχνίδι του κάποια σοβαρά προβλήματα συγκέντρωσης. Βασικό προσόν για όποιον το διαθέτει (να μπορεί να συγκεντρωθεί) και βασικό μειονέκτημα για όποιον στερείται τέτοιας δυνατότητας. Ελπίζω μόνο με τα συνεχή παιχνίδια να βελτιωθεί. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αλλάξουν και οι τέσσερις στόπερ της ομάδας μέσα σε μία σεζόν.

Περέιρα 4: Δεν λούφαρε. Έτρεξε και την ίδρωσε η φανέλα, όμως δείχνει ότι δεν έχει εγκλιματιστεί καθόλου στην ομάδα. Το καλύτερο και για τον ίδιο και για την ομάδα θα είναι να βρουν τρόπο να λύσουν άμεσα τη συνεργασία τους. Αντικαταστάθηκε στο 78' από τον Γκατσίνοβιτς.

Πινέδα 4: Εξακολουθεί να είναι ντεφορμέ και μάλλον ντεφορμέ θα φύγει. Ποιος το περίμενε ότι αυτός ο παίκτης που πάνω του είχε στηρίξει τα πάντα η ΑΕΚ, στην πιο κρίσιμη στιγμή θα εξαφανιζόταν από προσώπου γης. Αντικαταστάθηκε στο 78' από τον Φερνάντες.

Μάνταλος 6: Πολύ τρέξιμο, πολύ πείσμα, πολύς τσαμπουκάς από τον Πέτρο, μια εξαιρετική ασίστ μισό γκολ στον Μαρσιάλ αλλά και ένα κραυγαλέο λάθος στη φάση που βγήκαν 4 παίκτες του ΠΑΟΚ με έναν της ΑΕΚ και σούταρε άουτ ο Καμαρά στα τελευταία λεπτά.

Λαμέλα 4: Ή εγώ δεν ξέρω μπάλα ή όσοι τον εκθειάζουν για το παιχνίδι του μάλλον το μοναδικό ομαδικό παιχνίδι που έχουν παρακολουθήσει είναι το χόκεϊ επί χωραφίω! Προκλητικός όταν ο προπονητής του τον βάζει δεξί εξτρέμ και αυτός με τον τσαμπουκά του τραβιέται μόνιμα στον χώρο του κέντρου δημιουργώντας υπεραριθμία με τα υπόλοιπα τρία χαφ που έχει κατέβει η ΑΕΚ προκαλώντας μπερδέματα στους συμπαίκτες του και συνεχόμενα λάθη και αφήνοντας το Ρότα να παίζει την δεξιά πλευρά μόνος του καλύπτοντας και τις δύο θέσεις. Υπερόπτης και μόνιμα τσαμπουκαλεμένος σε κάθε ματς φλερτάρει με την αποβολή αλλά δεν παραλείπει πάντα να τσιμπήσει τουλάχιστον μία κίτρινη κάρτα. Στα δε σουτ του ένα στα δέκα μπορεί να είναι σχετικά εύστοχο. Αντικαταστάθηκε στο 71' από τον Κοϊτά.

Μαρσιάλ 4: Αν αυτός ο παίκτης δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στη μία έστω από τις δύο τρανταχτές ευκαιρίες που είχε στο παιχνίδι, μάλλον κάτι με τη χημεία τους πρέπει να φταίει. Πάντως και σε αυτό το παιχνίδι πελαγοδρομούσε και δεν έβρισκε λύσεις στο ένας εναντίον ενός.

Πιερό 4: Απόψε έδειξε περισσότερο βαρύς από κάθε άλλη φορά. Επίσης είχε τόσο άγχος που δεν του επέτρεπε να κάνει ούτε μια κίνηση της προκοπής μέσα στη μικρή περιοχή του αντιπάλου. Αντικαταστάθηκε στο 71' από τον Ελίασον.

Κοϊτά 3: Αντικατέστησε στο 71' τον Λαμέλα. Αγκυροβόλησε στην αριστερή πτέρυγα και δεν είδαμε ούτε μισή επιτυχημένη προσπάθεια από μέρος του.

Ελίασον 3: Αντικατέστησε τον Πιερό στο 71'. Άφαντος, αόρατος, αίνιγμα σκέτο ως προς το μέλλον του στην ΑΕΚ.

Φερνάντες 2: Αντικατέστησε τον Πινέδα στο 78'. Απλή προσθήκη στη 18άδα. Καμία συμμετοχή στο παιχνίδι. Τον βάζει και σε λάθος θέση ο προπονητής του και ολοκληρώνεται το δράμα του Ισπανού.

Γκατσίνοβιτς 2: Άλλη μια τυπική παρουσία. Ούτε μια ενέργεια, έτσι για τα μάτια. Μια απλή συμμετοχή για να γραφτεί το όνομά το στο φύλλο αγώνα.

Αλμέιδα 2: Και έτσι φτάσαμε στο τέλος μιας τριετούς συνεργασίας που έκλεισε με αβρότητες, χωρίς πανικούς, υστερίες και υπονοούμενα. Τουλάχιστον μέχρι εδώ. Η ΑΕΚ και οι οπαδοί της ευχαριστούν τον Αλμέιδα για την προπέρσινη κατάκτηση του νταμπλ και θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά τους, όπως και εκείνος θα κουβαλάει στη δική του καρδιά για πάντα την ΑΕΚ. Βλέποντας για άλλη μια φορά την εντεκάδα που κατέβασε, τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ματς αλλά και τις αλλαγές του, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο τρόπος του. Αυτόν ήξερε, αυτόν εμπιστευόταν και δεν περιλάμβανε τίποτα άλλο το πρόγραμμά του. Δεν πιστεύω ότι το κοουτσάρισμά του στα τελευταία παιχνίδια είχε τίποτα το εκδικητικό προς οποιονδήποτε ούτε καμία σκοπιμότητα να την πει στη διοίκηση, δηλαδή, κοιτάξτε, αυτό το υλικό μου δώσατε και με αυτό παλεύω να κρατήσω την ομάδα για να μην καταρρεύσει. Πίστευε μετά μανίας στους παίκτες του, ακόμα και σε αυτούς που ήταν ορατό και σε παιδάκια του νηπιαγωγείου, ότι δεν είχαν τίποτα περισσότερο να δώσουν.

Προπονητής αντιπάλου - Ραζβάν Λουτσέσκου (Ρουμάνος) 6: Ο πονηρός Ρουμάνος αυτή τη φορά ήταν ήρεμος και δεν βρήκε κάτι για να δυναμιτίσει το κλίμα. Βγήκε τρίτος παίρνοντας την καλή θέση που οδηγεί στο Europa League, νίκησε για άλλη μια φορά τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Αλμέιδα και μάλιστα χωρίς η ομάδα του να είναι καλύτερη, τι άλλο να θέλει για να μην είναι ήρεμος;

Διαιτητής - Σέρεν Στορκς (Γερμανός) 3: Ένας κακός διαιτητής, γεμάτος κόμπλεξ κατωτερότητας, ημιμάθεια των κανονισμών, ατολμία και αδυναμία άσκησης ελέγχου. Ανύπαρκτη μέχρι σήμερα η καριέρα του και χωρίς διακρίσεις και έτσι θα παραμείνει. Ελάχιστος διαιτητής και αναρωτιέμαι ποια η σκοπιμότητα να φέρνουν τέτοιους άσχετους αντί στη θέση τους να προωθούν σιγά-σιγά το νέο αίμα της ελληνική διαιτησίας.

Κόσμος: -

Αντίπαλοι: Ο Ολυμπιακός νίκησε και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και κατέκτησε το πρωτάθλημα με 16 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, 17 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο ΠΑΟΚ και 22 βαθμούς διαφορά από την τέταρτη και καταϊδρωμένη ΑΕΚ! Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος με 75 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός δεύτερος με 59, ο ΠΑΟΚ τρίτος με 58 και η ΑΕΚ τέταρτη με 53 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: