Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τόμας Πέκχαρτ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Πέκχαρτ για 1,5+2 χρόνια. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη μεταγραφή του Τσέχου διεθνούς ποδοσφαιριστή Τόμας Πέκχαρτ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τον Ιούνιο του 2017 με προοπτική ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια.

Ο Τόμας Πέκχαρτ γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1989 στο Σούσιτσε της Τσεχίας και έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές ομάδες της χώρας του, ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ελπίδων της Τσεχίας με 17 γκολ σε 26 συμμετοχές.

Το 2005 και ενώ ήταν στα τμήματα υποδομών της Σλάβια Πράγας, αναδείχθηκε τζούνιορ ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην πατρίδα του. Με την Εθνική Νέων της Τσεχίας ήταν φιναλίστ Ευρώπης και σκόρερ στον χαμένο τελικό του 2006 στο Λουξεμβούργο από τη Ρωσία στα πέναλτι. Με την Εθνική Ελπίδων ήταν φιναλίστ κόσμου το 2007 στον χαμένο τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος στον Καναδά από την Αργεντινή του Σέρχιο Αγουέρο στα πέναλτι.

Το 2010 με την Εθνική Ελπίδων της Τσεχίας αγωνίστηκε στα μπαράζ πρόκρισης για το Euro του 2011 κόντρα στην ελληνική εθνική ομάδα σκοράροντας και στις δύο νίκες των Τσέχων. Με την Εθνική ανδρών της χώρας του μετράει 19 συμμετοχές και έχει σκοράρει δύο φορές.
 
Το 2008 σε ηλικία 19 ετών μεταγράφηκε στην Τότεναμ με εισήγηση του Νταμιάν Κομολί και με προπονητή τον Μάρτιν Γιολ που είχε δηλώσει "τον παρακολουθούσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί μας προκάλεσε εντύπωση ο εξαιρετικός συνδυασμός φυσικής δύναμης και τεχνικής κατάρτισης".

Όταν ο Χουάντε Ράμος διαδέχθηκε τον Γιολ, ο Τόμας Πέκχαρτ συνεργάστηκε στην Τότεναμ με τον Γκουστάβο Πογιέτ που ήταν βοηθός του Ισπανού προπονητή. Μετά την Τότεναμ ο "Πέκι" αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σαουθάμπτον, στη Σλάβια Πράγας με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Τσεχίας το 2009, στη Γιάμπλονετς και στη Σπάρτα Πράγας.

Το 2011 πήρε μεταγραφή στη Νυρεμβέργη στην οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια και το 2014 συνέχισε την καριέρα του στην Ινγκολσταντ. Από σήμερα ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ.
 
Την ίδια ώρα την ολοκλήρωση της μεταγραφής ανακοίνωσε και η Ίνγκολσταντ, η οποία ανέφερε ότι "Ευχόμαστε στον Τόμας Πέκχαρτ ό,τι καλύτερο για το μέλλον του και κάθε επιτυχία στον νέο του σύλλογο".