Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κάτι μικροί, τιποτένιοι, κακομοίρηδες

Η ουρά του μοσχαριού...
 
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 (Super League)

Τιποτένια μικρά παικτάκια αυτοί οι Κασάμηδες και οι Σιόβες. Τέτοια ήταν και οι Ράντοι και οι λοιποί παρατρεχάμενοι που ήρθαν να πουλήσουν τσαμπουκάδες στο ΟΑΚΑ με την ελπίδα να ακουστεί έστω για λίγο το όνομά τους που ποτέ δεν είχαν τη χαρά να το δουν να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας.

Όλος ο κόσμος είδε τη διαφορά. Η ΑΕΚ τους υποδέχτηκε όπως αρμόζει στην πατροπαράδοτη παραδοσιακή φιλοξενία της κι ακόμα δέχτηκε να τους περιμένει, όταν από τρόμο και ανασφάλεια εκείνοι έκοβαν βόλτες στους δρόμους της Αττικής με το πούλμαν τους, επειδή τους κυνηγούσαν τάχα μου τα υποτιθέμενα φαντάσματα των οπαδών της ΑΕΚ που πουθενά δεν υπήρχαν, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο ΟΑΚΑ με μισάωρη καθυστέρηση. Αν ήθελε η ΑΕΚ απαιτούσε την τιμωρία τους επειδή δεν παραβρέθηκαν έγκαιρα στη σέντρα του γηπέδου.

Και τελείωσε το παιχνίδι και ευχαρίστησαν τη διοίκηση της ΑΕΚ για την άψογη φιλοξενία και για την ανοχή της ως προς την καθυστέρηση και φεύγοντας ήταν μέσα στις γλύκες και στις λουμπινιές. Δεν πρέπει να είχαν φτάσει ούτε μέχρι το ποτάμι όταν ξαφνικά λες και κάποιος τους πάτησε τον κάλο άρχισαν να σκούζουν. Μικρόψυχοι και τιποτένιοι. Τέτοιοι ήταν πάντα.

Τα τιποτένια παικτάκια που προανέφερε άρχισαν να ξερνάνε χολή. Να βρίζουν και να συκοφαντούν συναδέλφους τους. Και ας μας πει κάποιος πότε παίκτες της ΑΕΚ έκαναν κάτι παρόμοιο σε παιχνίδι που είχαν χάσει από τον Ολυμπιακό; Αυτό και μόνο καταδεικνύει τη διαφορά στο έμψυχο δυναμικό των δύο ομάδων. Οι συγκεκριμένοι ανεγκέφαλοι τορπίλες δεν θα έπαιζαν σε καμία αξιοπρεπή ομάδα της Ευρώπης με τη νοοτροπία που κουβαλάνε. Βρήκαν τη μοναδική που τους ταιριάζει και της ταιριάζουν.

Ακόμα και συμπαίκτες τους έδειξαν αποστροφή στη συμπεριφορά των δύο αυτών ανθρωποειδών. Παράδειγμα ο Ρομπέρτο που δεν συμμερίστηκε καθόλου τις δηλώσεις και τις χειρονομίες των δύο ουγκ. Αλλά τι λέμε τώρα. Ανακατεύουμε τους κυρίους με τα πίτουρα. Ποιος σοβαρός παίκτης χειρονομεί προς την εξέδρα; Τι έχει να αποδείξει; Στο κάτω-κάτω επαγγελματίας είναι. Σήμερα παίζει εκεί και αύριο οπουδήποτε. Φανταστείτε πόσο γκαζοντενεκές είναι για να κλείνει πόρτες που πιθανόν στο μέλλον να του άνοιγαν για να δουλέψει!

Και φυσικά δεν γίνεται να μη κάνω αναφορά στον μεγαλύτερο υποκριτή της ερυθρόδερμης συμμορίας. Τον γνωστό και μη εξαιρετέο Σάββα τον πυροβολάρχη της ανοησίας. Το τι γλείψιμο έριξε μετά τη λήξη του αγώνα και πόσο "σεβασμό" έλεγε ότι νιώθει για την ΑΕΚ που την θεωρεί τον μόνο σοβαρό αντίπαλο του Ολυμπιακού, δεν περιγράφεται. Και μόλις απομακρύνθηκε μερικά χιλιόμετρα τον χτύπησε πάλι το αλτσχάιμερ και άρχισε να παραμιλάει για διαιτητές και αδικίες σε βάρος της ομάδας του. Εμετός οι τύποι. Τους σιχάθηκαν και οι κάμπιες τους άλσους.
 
Ρε κλαψοκωλόγριες Σαββούλες, πάψτε να κλαίτε, δεν ξεγελάτε κανέναν. Αν τραβάτε κανένα ζόρι που δεν μπορείτε να κερδίσετε την ΑΕΚ, κοιτάξτε να επενδύσετε και να κόψετε την κλάψα. Οι νίκες έρχονται μέσα από τις επενδύσεις κι εσείς στις μεταγραφές του Γενάρη δεν ξοδέψατε δεκάρα. Αντίθετα βγάλατε κάποια φράγκα από δανεισμούς και παραχωρήσεις παικτών. Έτσι όμως πώς θα πάτε μπροστά και πώς θα έχετε μετά την απαίτηση να κερδίσετε τη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας;