Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ερχόσαστε OAKA αλλά από μέτρημα πώς πάτε;

ΑΕΚ-Βέροια 6-0 (ΟΑΚΑ-Super League)

Από αριθμητική πώς να τα πηγαίνουν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ; Μήπως χρειάζονται βοήθεια; 12', ξερή μονοκόμματη βολίδα του Χριστοδουλόπουλου έξω από την μεγάλη περιοχή και 1-0 για την ΑΕΚ. 15', από κόντρα στα σώματα σε σουτ του Αραούχο η μπάλα αλλάζει πορεία και φτάνει στα πόδια του Λαμπρόπουλου στο σημείο του πέναλτι κι αυτός την στέλνει στα δίχτυα για να γράψει το 2-0 για τον Δικέφαλο. 25', η ΑΕΚ σπάει το τεχνητό οφσάιντ της Βέροιας και ο Πέκχαρτ σκάβει με μοναδικό τρόπο τη μπάλα για τον Μάνταλο που με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά γράφει το 3-0. 36', ο Μάνταλος εκτελεί κόρνερ και ο Τόμας άθελά του στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0. 40', ο Μάνταλος εκτελεί απευθείας κόρνερ και ο Σαρπόνγκ διώχνει έξω από την περιοχή όπου ο Γιόχανσον ανοίγει πάλι αριστερά στον Μάνταλο, ο οποίος βγάζει τη σέντρα στον Βράνιες που πετάγεται και με σουτ να κάνει το 5-0 για την Ένωση. 89', ο Πατίτο τρυπώνει στην περιοχή από αριστερά, γυρίζει έξοχα τη μπαλιά εκεί που βρίσκεται ο Χριστοδουλόπουλος ο οποίος με σουτ διαμορφώνει το τελικό ΑΕΚ-Βέροια 6-0.

Το ξέρω ότι δεν είναι πολύ καλοί στην αριθμητική. Το κατάλαβε και η ΑΕΚ γι' αυτό σταμάτησε στο ίδιο νούμερο που είχε σταματήσει και με τον Λεβαδειακό. Για να μπορούν να μετράνε τα μπαλάκια πιο εύκολα χωρίς να μπερδεύονται. Σιγά-σιγά θα ανεβαίνει ο αριθμός και θα φτάσουμε και στον διψήφιο. Και φυσικά τα καλύτερα ράμματα τα φυλάει για τις γούνες των αντιπάλων της στα ντέρμπι τα οποία τα έχει όλα μέσα στο ήδη φλεγόμενο ΟΑΚΑ. Ε, ρε γλέντια! Ο άλλος σου λέει από κανάρα σε κανάρα θα πετάω και η ΑΕΚ το παραφράζει σε από εξάρα σε εξάρα θα πετάω.

Σήμερα το μενού ήταν ολόιδιο με το προχτεσινό μόνο που άλλαξαν οι… σεφ. Αντί του Αραούχο και των άλλων παιδιών σήμερα μαγείρεψαν οι Λάζαρος (δύο πιάτα), το κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο Λαμπρόπουλος-Βράνιες (άλλα δύο πιάτα) και ένα ο Μάνταλος, ενώ άλλο ένα μας πρόσφεραν οι αντίπαλοί μας για να δοκιμάσουμε την… κουζίνα τους. Σα να λέμε σε δύο παιχνίδια με διαφορά ανάμεσά τους τριών ημερών η ΑΕΚ πέτυχε 12 γκολ με 9 διαφορετικούς σκόρερς! Τους: Αραούχο 2, Μπακασέτα, Βάργκας, Κολοβέτσιο, Γαλανόπουλο, Χριστοδουλόπουλο 2, Λαμπρόπουλο, Βράνιες, Μάνταλο! Τι είπαμε ότι έρχεται; Τυφώνας 5ου βαθμού! Οι επόμενοι που είναι να έρθετε στο ΟΑΚΑ καλά θα κάνετε να κρυφτείτε! Και ξέρετε καλά ποιοι έχετε σειρά!

Μόνο να σκεφτεί κανείς ότι από τη σημερινή ομάδα έλειψαν παίχτες που μάγεψαν στο προηγούμενο παιχνίδι -στην προηγούμενη εξάρα να λέμε καλύτερα- όπως οι: Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο, ενώ αντίθετα ξεκίνησαν οι Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς και Χριστοδουλόπουλος, καταλαβαίνει σε ποια σφαίρα κινείται η ΑΕΚ από εδώ και στο εξής και πόσες εναλλακτικές λύσεις έχει στο ρόστερ της. Και το κυριότερο είναι ότι θα αρχίσει πάλι όπως και παλιά να προσελκύει κόσμο στο γήπεδό της για να παρακολουθεί ωραίο ποδόσφαιρο. Κάτι που είχε λείψει για πολλά χρόνια από τον Έλληνα φίλαθλο. Έτσι γινόταν και την τριετία 92', 93', 94', όταν η Νέα Φιλαδέλφεια δεν έφτανε για να στεγάσει όλον αυτόν το κόσμο που έψαχνε εναγωνίως να βρει ένα εισιτήριο για να παρακολουθήσει τα τρομερά παιδιά του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Κορυφαίοι σήμερα ήταν οι: Χριστοδουλόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (και οι τρεις συμπτωματικά δεν είχαν ξεκινήσει στο προηγούμενο παιχνίδι και σήμερα έφαγαν τα ρούχα τους), Αραούχο, Γκάλο, Βράνιες και αρκετά καλοί οι Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Βινίσους, Γιόχανσον και Πέκχαρτ. Ο Μπάρκας, αν πρέπει να κριθεί για κάτι είναι για το πόσο καλός θεατής του αγώνα υπήρξε! Σήμερα δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Γαλανόπουλος, ενώ ο Χιμένεθ άφησε εκτός αποστολής τον Αλμέιδα, που όπως μας είχε ανακοινωθεί είχε αποθεραπευτεί πλήρως από το πρόβλημά του. Ίσως ο Ισπανός προτίμησε να τον προφυλάξει. Ο Βινίσιους, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε ότι είναι ένας κοντρολαρισμένος παίκτης με αρκετές εμπειρίες για την ηλικία του που θα βοηθήσει σημαντικά την ΑΕΚ. Επίσης να παρατηρήσουμε ότι τα δύο σέντερ φορ της ΑΕΚ, Αραούχο και Πέκχαρτ, δεν σκόραραν σήμερα αφού έπαιξαν έναν περίεργο ρόλο σε ένα σύστημα 4-4-2 που δεν είχε ξαναπαίξει η ομάδα, μέσα στο οποίο περισσότερο απασχολούσαν παρασύροντας μακριά τους αντίπαλους αμυντικούς και άνοιγαν διαδρόμους για τους συμπαίκτες τους παρά έψαχναν τον τρόπο για να σκοράρουν οι ίδιοι.

Στο γήπεδο πήγαν 10.000 Ενωσίτες δείχνοντας ότι ο κόσμος άρχισε πάλι να ζεσταίνεται και η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι με τον Ολυμπιακό θα αγγίξουν και ίσως ξεπεράσουν τις 40.000. Στο κάτω-κάτω η ΑΕΚ είναι μέσα σε δύο εφικτούς στόχους. Το κύπελλο, όπου φαντάζει ήδη πρώτο φαβορί και την πρώτη θέση των πλέι οφ, που σημαίνει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, όπου με τα σημερινά δεδομένα καμία ομάδα δεν είναι σε θέση να την κοντράρει στα ίσια.

Στην αρχή του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Μίλτου Παπαποστόλου και Γιώργου Πετρίδη, ενώ ο κόσμος με το θερμό του χειροκρότημα τους αποχαιρέτησε ευχαριστώντας τους για όσα πρόσφεραν στην ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54' Κολοβέτσιος), Ντίντακ (54' Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο (68' Πατίτο), Πέκχαρτ.

Βέροια: Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Κάλι (46' Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71' Σισοκό), Τόμας, Μπαλάφας, Άρτσε (58' Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.