Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Βασίλισσα έδωσε τα εισιτήρια της επιστροφής στο χέρι της Γιουβέντους συντρίβοντάς την με 75-54 και φώναξε να περάσει ο επόμενος

Να περάσει ο επόμενος, πρόσταξε η Βασίλισσα και η Γιουβέντους μάζεψε τα βρεγμένα της και τράβηξε το μακρύ της δρόμο για τη Λιθουανία. Σειρά έχει τώρα η Μονακό την οποία καλείται να αποκλείσει η ΑΕΚ για να καπαρώσει μια θέση στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ και να βρεθεί δύο μόλις βήματα μακριά από τον τελικό. Ενισχυμένη με τους Μαυροκεφαλίδη και Νιούλεϊ η Ένωση μπορεί να ονειρεύεται ότι θα πετύχει και αυτόν τον στόχο της και πως θα πετάξει ακόμα πιο ψηλά, φτάνοντας μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Ζντοβς παρουσίασε μια ατσάλινη ομάδα στο ΟΑΚΑ, αποφασισμένη να πάρει την πρόκριση στους 16 με όσο το δυνατόν πιο εύκολο τρόπο. Και τα κατάφερε. Δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα, όπου δέσποζαν ο Ελονού και η μεγάλη έκπληξη, ο Χαριτόπουλος, αλλά έχοντας σε μεγάλη βραδιά και τους Ντίξον, Βασιλειάδη και Σάκοτα, δεν άφησαν τους Λιθουανούς να πάρουν ανάσα και τους κατατρόπωσαν με σκορ 75-54. Οι 54 πόντοι που δέχτηκε η ΑΕΚ μαρτυράνε το πόσο καλή άμυνα έπαιξε. Οι 21 πόντοι της διαφοράς δείχνουν τη δυναμικότητα των δύο ομάδων και αποτελούν και μια απάντηση στην έπαρση των αντιπάλων της που αν και είχαν χάσει και στο πρώτο ματς αυθαδίαζαν δηλώνοντας ότι θα νικήσουν στη ρεβάνς και θα προκριθούν εκείνοι. Και σα να μην έφτανε αυτό είχαν τη φαεινή ιδέα να κατέβουν στο ΟΑΚΑ με κατακόκκινα με αποτέλεσμα να δαιμονίσουν ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ και στο τέλος να το πληρώσουν. Κακές υπηρεσίες τους πρόσφερε όποιος τους συμβούλεψε να κάνουν κάτι τέτοιο. Ας πάνε στο καλό και καλό ταξίδι να έχουν.

Δεκάλεπτα: 25-9, 37-27, 55-38, 75-54. 

ΑΕΚ (Ζντοβτς):
 Ούκιτς 3 (4 ασίστ), ΜακΓκραθ 8 (4 ασίστ), Ελόνου 14 (6 ριμπ.), Σάκοτα 10, Βασιλειάδης 9, Χαριτόπουλος 11, Ντίξον 14 (5 ασίστ), Λαρεντζάκης 2 (5 ριμπ.), Νιούλεϊ, Μαυροειδής 2 (5 ριμπ.), Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2. 

Γιουβέντους (Σιρέικα): Ντιγκς 10, Πάρκερ, Μπιτσκάουσκις 3, Σιρουταβίτσιους 7, Μπεστ 4, Τσεπουκάιτις 9 (8 ριμπ.), Σαλένγκα 3, Βασίλιους 3 (7 ριμπ.), Γκάλντικας 11, Σούλσκις 4 (11 ριμπ.).