Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Μπετόν αρμέ και στα Χανιά η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Πλατανιά

Το έχω ξαναγράψει, το 3-5-2 είναι από τα αγαπημένα συστήματα του Μανόλο Χιμένεθ, προσφέρεται για να πάρει η ομάδα το Χ εκτός έδρας, αλλά δεν πρέπει να έχει κανείς την απαίτηση να δει θέαμα από την ομάδα που το εφαρμόζει.

Ο Μανόλο το επέλεξε για να φύγει από τα Χανιά με το 0 παθητικό και αν του έβγαινε κάποιο γκολ στην επίθεση (όπως είχε γίνει στη Λειβαδιά) θα ήταν ακόμα καλύτερα. Δεν τον χαλάει καθόλου όμως και η λευκή ισοπαλία αφού στη ρεβάνς ξέρει τον τρόπο να πάρει την πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ.

Το 0-0 δεν παύει βέβαια να είναι ένα πονηρό αποτέλεσμα, αφού οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ είναι εις βάρος της ΑΕΚ στη ρεβάνς, αλλά σ' αυτή τη νέα εποχή το να λέμε ότι θα βρεθεί ομάδα που θα έρθει να διεκδικήσει πρόκριση στο ΟΑΚΑ μοιάζει ακραίο κι ας μην έχουμε απομακρυνθεί πολύ ακόμα από κάτι ταπεινωτικές ισοπαλίες στο τρέχον πρωτάθλημα επί Μοράις στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Το σημερινό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και καμία από τις δύο ομάδες δεν δικαιούται να ζητάει κάτι περισσότερο. Ευκαιρίες με την κλασσική έννοια του όρου δεν έγιναν από καμία πλευρά, παρόλο που είχαν από δύο καλές αποκρούσεις οι Ανέστης και Κοκκαλάς και κυριάρχησαν το πάθος, τα νεύρα, οι μικροεντάσεις και τα πολλά σφυρίγματα από τον διαιτητή.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ οι Βράνιες, Σιμόες και πολύ καλοί οι Ανέστης και Αραούχο.

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Σκαρντοβέλι, Μπανανά, Κάργας, Αποστολόπουλος (88' Στανιστάβλιεβιτς), Μαραγκός, Πριντέτα, Γιορέντε (80' Μενδρινός), Μανούσος (67' Γιακουμάκης), Μουνάφο, Σίγκνεβιτς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Μάνταλος (85' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (64' Πέκχαρτ), Αραούχο (90' Μεληκιώτης).