Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα


- Πάει και η πλάκα τής πρωταπριλιάς και φυσικά η "είδηση" με την πρόσληψη του Βαλντεράμα στην τεχνική ηγεσία τής ΑΕΚ ήταν μαϊμού. Αλλά το καλύτερο μου το είπε ένας φίλος που διάβασε την "είδηση" και μέχρι να καταλάβει περί τίνος πρόκειται τον έζωσαν τα φίδια: "Μη τους βάζεις ιδέες", μου είπε και ορκίζομαι να μη το ξανακάνω.

- Αυτό το κακό με τις δηλώσεις στην ΑΕΚ έχει παραγίνει. Κάθε μέρα με το που θα ξυπνήσουμε ψάχνουμε να βρούμε ποιος μαϊντανός μίλησε σήμερα και τι είπε. Πολλά νοσταλγώ από τη διοίκηση Νικολαΐδη αλλά ένα που θεωρούσα σπουδαίο ήταν η έξωθεν καλή μαρτυρία τής ομάδας και η σωστή λειτουργία τού ποδοσφαιρικού τμήματος όπου υπήρχε ένας εσωτερικός κανονισμός και όλοι πειθαρχούσαν σ' αυτόν. Δηλώσεις ζητούσαν τα μέσα ενημέρωσης από κάποιον ποδοσφαιριστή; Τους παρέπεμπε στη διοίκηση από την οποία έπρεπε να εξασφαλίσουν ειδική άδεια για να μπορέσει να δώσει συνέντευξη ο ποδοσφαιριστής. Όχι μπάτε σκύλοι και αλέστε. Μήπως να επανεξέταζε εκείνο το μοντέλο η σημερινή διοίκηση; Διότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι τουλάχιστον φαιδρό, να κατακλυζόμαστε καθημερινά από ποταμούς μπαρούφας όπου ο κάθε πικραμένος λέει το μακρύ του και το κοντό του. Δεν μας φτάνουν οι λογής-λογής παλαίμαχοι, παράγοντες και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, έχουμε και τους ίδιους μας τους ποδοσφαιριστές να βάλουν από έντυπο σε έντυπο κι από ραδιοφωνικό σταθμό σε τηλεοπτικό κανάλι εναντίον όποιου κατά τη γνώμη τους δεν τους επιτρέπει να είναι "ευτυχισμένοι".

- Και μια και αναφέρθηκα σε συνεντεύξεις να σταθώ σε δύο που κατά τη γνώμη μου ξεχώρισαν. Αυτή του Σάββα Γκέντζογλου όπου ο μικρός με λόγια μεστά για την ηλικία του και κάθε άλλο παρά μασημένα δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Είχα καιρό να διαβάσω πέντε σοβαρές κουβέντες σε συνέντευξη ποδοσφαιριστή. Μπράβο Σάββα. Τα σέβη μου. Η άλλη ήταν η συνέντευξη του τραγουδοποιού και μεγάλου ΑΕΚτζή Παντελή Θαλασσινού. Μίλησε στην καρδιά τού κάθε φιλάθλου τής ΑΕΚ ο Παντελής και έδωσε το στίγμα τού τι σημαίνει να ανήκεις σ' αυτή την Άλλη Εντελώς Κατάσταση.

- Εταιρεία λαϊκής βάσης θέλει την ΑΕΚ ο Τάκης Κανελλόπουλος. Αγαπητέ Τάκη, όπως ξέρεις καλά με πορδές δεν βάφονται αβγά. Δεν υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να μπορέσει να σηκώσει το βάρος μιας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας, όσες θυσίες και να κάνει, όσο βαθιά και να βάλει το χέρι στην τσέπη. Πρώτον γιατί αυτό, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι ανέφικτο και δεύτερον γιατί δεν μπορεί μια ιστορική ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και να βρίσκεται κάθε χρόνο ψηλά σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις να άγεται και να φέρεται από τις διαθέσεις των οπαδών της. Ξέρεις τώρα. Πάμε καλά; Να βάλουμε το κατιτίς μας. Δεν πάμε; Σιγά να μη πληρώνουμε εμείς τα γαμησιάτικα των άλλων. Εδώ βρε Τάκη μου πέντε-δέκα άνθρωποι και τα κάνατε σκατά. Και σήμερα που έχουν απομείνει μόνο δύο για να πάρουν μια απόφαση πρέπει να συμπέσει να έχουμε ευθυγράμμιση πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα. Κι εσύ μας μιλάς για μερικές δεκάδες χιλιάδες κοκόρια απ' τα οποία ζητάς να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα; Αν ποτέ συμβεί αυτό, η λέξη μπάχαλο θα έχει βρει τον ορισμό της. Μη σου δείξω το μπάσκετ και την Ερασιτεχνική, στην οποία είσαι και μέλος, για να πάρεις μια γεύση για ποιο πράγμα συζητάμε.

- Καλή Ανάσταση να έχουμε όλοι. Καλή Ανάσταση να έχει και η ΑΕΚάρα μας. Και Καλό Πάσχα επίσης. Και για να είναι καλή και η Ανάσταση και το Πάσχα, προσοχή στο υπερβολικό φαγητό, η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο και ποτέ οδήγηση μετά απ' αυτήν αλλά και στους δρόμους να οδηγούμε ήρεμα και να θυμόμαστε πάντα ότι οι άλλοι οδηγοί δεν είναι εχθροί μας. Αφήστε που δεν ξέρουμε πόσοι απ' αυτούς είναι συνάρρωστοι με μας και μπορεί τα Σάββατα και τις Κυριακές να πανηγυρίζουμε δίπλα-δίπλα. Καλή επάνοδο από Τρίτη.

9 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Ευτυχισμένος ο νέος Πάσχας! Ότι ποθείς να το πάθεις!!!

Όσο για το αυριανό τσιμπούσι, ούτε απ' το φαϊ κινδυνεύω αφού δεν μ' αρέσουν τα πασχαλινά εδέσματα, ούτε πίνω.

Τώρα θα μου πεις πως μπορεί νά 'ναι πιωμένος ο απέναντί μου στον δρόμο και θά 'χεις δίκιο!

Άστηνα την λαϊκή βάση! Από βδομάδα πάλι!
Πάντως η πρόταση του αγγλικού εργατικού κόμματος δεν είναι κακή...

BALADEUR είπε...

Αφιερωμένο: http://coedmagazine.files.wordpress.com/2009/04/sexy-easter-bunny-8.jpg

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ας είναι πάντα πλούσιο το τραπέζι τής κατασκηνώσεώς μας τούτης. Αμήν!
Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω.
Αμ ο απέναντι είναι πάντα που την κάνει τη ζημιά και την πληρώνει κάποιος άλλος απέναντι που συνήθως δεν φταίει σε τίποτα.
Thanks για το Πασχαλινό λαγουδάκι. Από πού μπορώ να το παραλάβω; χε χε χε...

BALADEUR είπε...

Μόλις τεστάρω επιδόσεις και αντοχές (μη σου δώσω σκάρτο πράγμα) θα σε ειδοποιήσω!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Μεταχειρισμένο ωρέ θα μου το παραδώσεις; Χαλάλι σου. Αν είναι καλή η ποιότητα και την εγγυηθείς θα το πιω κι αυτό το πικρό ποτήρι!

BALADEUR είπε...

Μεταχειρισμένο αλλά με λίγα χιλιόμετρα. Δεν την έχει αγγίξει άλλος! Δεν την έχει δει το φως του ήλιου!!!

KANTHAR0S είπε...

Χριστός Ανέστη! Σήμερα προβλέπεται μεγάλη μάχη. Μόνο λουκουμάδες δεν θα φάω όμως. Θα έχει τιραμισού. Πασχαλιάτικο γλυκό.

Όσον αφορά την Α.Ε.Κ. εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί όλοι αυτοί κάθονται στην Α.Ε.Κ. Λες και είναι κλώνοι της Κρίστα στον τροχό της τύχης. Γλάστρες κετς.

BALADEUR είπε...

ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ που είσαι εσύ ωρέ; Ακόμη ... αδειεύεσαι;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Αυτό θα πει να έχεις φίλους που να νοιάζονται για σένα. Εδώ είμαι! Τα κατάφερα και επέστρεψα... χε χε χε...