Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Φτου σας!


Φτου στα μούτρα των παικτών τής ομάδας μπάσκετ τής ΑΕΚ που τόλμησαν να πανηγυρίσουν επειδή σώθηκε η ομάδα από τον υποβιβασμό, όχι τόσο επειδή κέρδισαν αυτοί με 1 πόντο τον Ηλυσιακό, αλλά επειδή την ίδια ώρα έχασαν τα Τρίκαλα.

Φτου στα μούτρα τού Μπλάνκο γιατί την ώρα που ο προπονητής του τον έκανε αλλαγή και ενώ το ματς ήταν στο 0-0, αυτός τόλμησε να βγει από τον αγωνιστικό χώρο περπατώντας αργά προς τον πάγκο σα να ήθελε να κάνει καθυστέρηση.

Φτου στα μούτρα τού Σκόκο γιατί προκάλεσε 12.000 ανθρώπους που ενώ πλήρωσαν εισιτήριο για να τον δουν να οδηγεί την ομάδα τους στη νίκη και να δικαιολογεί τον ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομά του, εκείνος περπατούσε και κρυβόταν πίσω από τους συμπαίκτες του.

Φτου στα μούτρα τού Τζιμπούρ γιατί βρήκε την ώρα, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη ενός τόσο κρίσιμου αγώνα τής ομάδας του, να θυμηθεί τον κωλοχαρακτήρα του και να αρχίσει τα τρελά του.

Φτου στα μούτρα τού Μαντούκα, που θέλει να υπογράψει καινούριο συμβόλαιο, ενώ όποιος είχε την ατυχία να τον παρακολουθήσει στον χτεσινό αγώνα τού ΟΑΚΑ έβγαλε καταρράκτη στα μάτια από τις απανωτές μαλακίες του.

Φτου στα μούτρα όποιου φέρει την ευθύνη για το μπάχαλο που επικρατεί στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, όπου ο καθένας κάνει του κεφαλιού του και αποφασίζει αν θα παίξει μπάλα ανάλογα με τα κέφια του και με το πόσοι μάνατζερ θα βρίσκονται στις κερκίδες για να τον παρακολουθήσουν.

Λύπη και μόνο λύπη για το κατάντημα αυτής της ομάδας να διαθέτει στις τάξεις παίκτες όπως ο Λαγός, ο Γιάχιτς, ο Καφές, ο Γκερέιρο και όλοι όσοι προανέφερα.

Πάρτε σκούπα κύριοι της διοίκησης -αν υπάρχετε και δεν είστε διακοσμητικοί- και σκουπίστε απ' άκρη σ' άκρη ό,τι σάπιο περιφέρεται μέσα και έξω από αυτή την ιστορική ομάδα που την καταντήσατε περιφερόμενο θίασο. Διώξτε αύριο κιόλας Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Μαντούκα, Καφέ, Λαγό, Γιάχιτς. Με τα χρήματα από αυτούς που θα πουλήσετε σαρώστε την αγορά και μαζέψτε όλα τα ταλέντα που υπάρχουν. Με κάθε εκατομμύριο που θα πάρετε από τα ψοφίμια που θα δώσετε, θα παίρνετε δύο με τρία ταλεντάκια. Αγοράστε και δύο με τρεις καλούς ξένους, έναν σε κάθε γραμμή, για να μαθητεύουν δίπλα τους οι πιτσιρικάδες και χτίστε την ΑΕΚ τής επόμενης δεκαετίας. Δυστυχώς η σημερινή έχει πεθάνει οριστικά. Κι όταν λέω καλούς ξένους δεν εννοώ ακριβούς απαραίτητα. Εννοώ σοβαρούς, πειθαρχημένους, έμπειρους κι ας είναι ελεύθεροι για να σας στοιχίσουν μόνο τα συμβόλαιά τους. Όχι άλλους λατίνους ρεμπεσκέδες. Πάρτε βορειοευρωπαίους, τώρα που έχετε και τον Γκρέταρσον και έχει γνώση τής συγκεκριμένης αγοράς. Τα έχω ξαναπεί. Οι λατίνοι είναι μεν φαντεζί παίκτες αλλά σε όποια ομάδα βρεθούν θα την διαλύσουν. Τα ίδια κάνουν και στον Ολυμπιακό αλλά και όπου αλλού βρεθούν αφού δημιουργούν τις δικές τους κλίκες. Άσε που δεν υπάρχουν πιο φιλοχρήματοι και πιο σκατοχαρακτήρες από δαύτους. Κι όποιος φοβάται ότι αν πάει ο Σκόκο σε ανταγωνίστρια ομάδα από την Ελλάδα θα την ενισχύσουμε, να πάρει σκύλο και μάλιστα ντόπερμαν για να τον φυλάει. Σιγά τον παικταρά. Εγώ πιστεύω ότι σε όποια ομάδα πάει θα συμβάλλει για να διαλυθεί μια ώρα αρχύτερα.

Αν πάρουν δρόμο όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι που την είδαν Μέσι, Ρονάλντο και Κακά, ο προπονητής που θα δουλέψει τους πιτσιρικάδες, είτε αυτός είναι ο Μπάγιεβιτς είτε οποιοσδήποτε άλλος, θα μπορέσει απερίσπαστος να κάνει τη δουλειά του και να χτίσει την ομάδα που όλοι ονειρευόμαστε. Οι μεγάλοι παίκτες γίνονται μεγάλοι μέσα από σκληρή δουλειά και ταπεινότητα. Όχι επειδή είδαν στον ύπνο τους ότι τάχα μου είναι μεγάλοι. Σίγουρα κάποιοι γεννιούνται μεγάλοι, αλλά κι αυτοί ακόμα αν δεν βάλουν το κεφάλι κάτω να δουλέψουν θα τους καταπιεί αμάσητους η κρεατομηχανή τής εποχής μας που αλέθει κάθε λογής καβαλημένο καλάμι που νομίζει ότι είναι σπουδαίο και φουσκώνει σαν παγώνι ενώ δεν είναι παρά ένα ασήμαντο κοκοράκι.

10 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Έτσι σε θέλω παιχταρά μου!
Μαχητικό, διεκδικητικό, οργισμένο...

Πάμε να φτιάξουμε club που θα λέγεται "άι στο διάολο όλοι σας";

Σ' αφήνω να εκτονωθείς, θα επιστρέψω...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Μέσα! Αναλαμβάνω και όποιο πόστο μου προταθεί αφιλοκερδώς!

KANTHAR0S είπε...

Φοβερό κράξιμο!

Δεν νομίζω όμως να σε ακούει κανείς.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Κάνθαρε, μου αρκεί που τα βγάζω εγώ από μέσα μου. Νισάφι πια με τα κωλόπαιδα. Έχουν κάνει τσιφλίκι τους την ΑΕΚ και μας θεωρούν όλους μαλάκες!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Φίλε μου Κάνθαρε επανέρχομαι για να σου κάνω και μία, έστω παρακινδυνευμένη, εκτίμηση, για την οποία όμως παίρνω το ρίσκο. Την Κυριακή η βαθμολογία των πλέι οφς θα διαμορφωθεί ως εξής:
1. Άρης 6
2. Ολυμπιακός 5
3. ΠΑΟΚ 4
4. ΑΕΚ 3
Ο Άρης θα κερδίσει μέσα στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ (πιο άχρωμη, άγευστη και άοσμη ομάδα -εκτός από την ΑΕΚ- δεν έχω δει φέτος) και στο ντέρμπι μεταξύ των δύο πτωμάτων, Ολυμπιακού και ΑΕΚ θα κάτσει άλλη μια λευκή ισοπαλία, αφού η ΑΕΚ θα μεταμορφωθεί σε ΠΑΟΚ και θα κλειστεί με αντικειμενικό σκοπό να μη χάσει. Μπορεί να γελάς αλλά ο καιρός γαρ εγγύς. Να δεις που το κείμενό μου με την πρόβλεψη ότι ο Άρης θα είναι ο κερδισμένος των πλέι οφς θα αποβεί προφητικό.

BALADEUR είπε...

Εντάξει; Ηρέμησες τώρα; Βλέπω Λίβερπουλ, μιας και θα πάει (ή μήπως πήγε ήδη;) ο Αδαμίδης δε ζητάει δανεικό και τον Μαστσεράνο;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Θα αργήσω να ηρεμήσω αυτή τη φορά. Αλλά θα μου κάνει καλό που δεν θα ξαναπατήσω φέτος στο γήπεδο. Για του χρόνου βλέπουμε. Αν είναι να πάρει κάποιον δανεικό από Λίβερπουλ ο Αγαρμπίδης ας ζητήσει τον Κυργιάκο.

KANTHAR0S είπε...

Φίλε μου καλά κάνεις και τα βγάζεις από μέσα σου. Κι εγώ αν ήμουν ΑΕΚτσής θα είχα πολλά παράπονα και πολλές απορίες για την ομάδα μου. Κι όπως σου έχω πει δεν βλέπω πως ο Αδαμίδης μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Όσο για τα play off ειλικρινά δεν θα μου κάνει εντύπωση να δω ακόμα και τον Άρη στη πρώτη θέση. Αφού βλέπεις σε τι κατάσταση είναι οι άλλοι. Μακάρι να βγεις αληθινός!
Πάντως νομίζω ότι το κλειδί είναι τα δυο κολλητά ματς που παίζω μαζί σου.

Υ.Γ. Μπαλαντέρ δεν πέρασε η Λίβερπουλ. Η Ατλέτικο πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε με τρόπο διαφορετικό από αυτόν του Μουρίνιο.

BALADEUR είπε...

Ναι, αλλά είχε κι άλλη ομάδα απέναντί της (όχι την Μπάρτσα). Ήθελε και γκολ για να προκριθεί! Η Ίντερ, όχι...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Barbarian G1

Καλορίζικο το blog!

@ kantharos

Φυσικά και δεν θα αλλάξει κάτι ο Αδαμίδης. Με τι προσόντα άλλωστε. Στα παιχνίδια μεταξύ ΑΕΚ και Άρη ίσως η ΑΕΚ να μην έχει κανένα ενδιαφέρον πια.