Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Τελικός να τον φας με το κουτάλι... Σκέτη σούπα...


Όταν έχεις δει τον περσινό τελικό κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ με σκορ 4-4 στην παράταση και μετά να εκτελούνται πέναλτι μέχρι την επόμενη μέρα για να αναδειχτεί ο κυπελλούχος και βλέπεις απόψε τον σημερινό τελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, αν μη τι άλλο μελαγχολείς.

Από πλευράς Άρη, ο συνδυασμός τής ομάδας των χαμένων τελικών με εκείνον του προπονητή των χαμένων τελικών (Κούπερ) συνθέτει τον ορισμό τού λούζερ. Ομάδα που διέθετε παίκτες με ταλέντο αλλά χωρίς φαντασία και κυρίως χωρίς προσανατολισμό, έπεσε με χαρακτηριστική ευκολία στην παγίδα τού Νίκου Νιόπλια. Κρίμα για τους 23.000 Αρειανούς που εισέβαλαν ειρηνικά στον πλανήτη ΟΑΚΑ. Αν θα μείνει κάτι να θυμόμαστε από τον Άρη τού αποψινού τελικού, σίγουρα θα είναι ο κόσμος του.

Ο προπονητής τού Παναθηναϊκού έστησε την ομάδα του σε ένα διαρκές καραούλι περιμένοντας στην άμυνα τον Άρη να επιτίθεται κατά κύματα μεν, αλλά άναρχα δε, μέχρι που κατάφερε να τον σκάσει. Μετά έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και χάρη στην εμπειρία και την ποιότητα των παικτών του αλλά και σε μια στιγμή αδράνειας του Σηφάκη κατάφερε να κλέψει το ματς.

Παιχνίδι χωρίς μεγάλες συγκινήσεις και χωρίς σπουδαίες φάσεις είχε την τύχη να διευθύνει ο Κάκος και λογικά δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Παρόλα αυτά δεν αποφεύχθηκαν κάποια φαλτσοσφυρίγματα, όπως λανθασμένα οφσάιντ, ανάποδα φάουλ και πλάγια άουτ αλλά και φάουλ που δεν σφυρίχτηκαν. Ψιλά γράμματα αυτά όμως όταν έχουμε δει στο παρελθόν να γίνονται όργια από τη διαιτησία.

Από τον Άρη ξεχώρισαν οι Βανγκέλι, Νασούτι και Πρίτας, ενώ φιλότιμος ήταν ο μαχητικός Κάμπορα. Αρνητική εμφάνιση από τον Κόκε που αν και με αντίπαλο υποδεέστερό του όπως ο Καντέ κατάφερε να εκνευρίσει τους φίλους τού Άρη με τις άστοχες ενέργειές του. Ο Σηφάκης έκανε δυο καλές αποκρούσεις αλλά δεν απέφυγε τη φάβα γκολ.

Από τον Παναθηναϊκό καλύτεροι ήταν οι Σίλβα, Κατσουράνης, Καντέ, Σιμάο, Σπυρόπουλος, Λέτο, σταθερός ο Τζόρβας, ενώ κινήθηκαν στη μετριότητα οι Σαλπιγγίδης και Νίνης. Ο Σισέ χαμένος στον κόσμο του.

Για τα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του ματς (κατά τη διάρκεια δεν άνοιξε μύτη) τι να πει κανείς. Τα ίδια και τα ίδια. Έχουμε βαρεθεί να τα λέμε και να τα γράφουμε. Οι ανεγκέφαλοι βρίσκονται παντού. Σαν τις μύγες ένα πράγμα. Ο Παναθηναϊκός ήταν οικοδεσπότης παρά την και καλά ουδετερότητα του ΟΑΚΑ. Έπρεπε να έχει φροντίσει να προστατεύσει καλύτερα τον θεσμό. Κι εκείνοι οι σεκιουριτάδες που έκαναν επίθεση στους οπαδούς τού Άρη, είτε μαϊμού ήταν είτε γνήσιοι, πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Το ΟΑΚΑ είναι τίγκα στις κάμερες και ήδη κυκλοφορούν παντού φωτογραφίες με τις φάτσες των ταραξιών που ούτε στον κόπο να κρύψουν το πρόσωπό τους δεν έχουν μπει. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριοι αρμόδιοι. Πάντως μέχρι σήμερα μόνο το πήδημα έχουμε δει. Τη Ρόδο ποτέ!

17 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Λέτο, Λέτο, Λέτο!!!
Μαγεία!!!
Δεν υπάρχει τελικός, μονάχα Λέτο...
Έλα μωρή παιχτούρα...

ΥΓ. Άντε βρε μπαγλαμά Μπενίτεθ!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Πάντως την κόκκινη τη γλίτωσε στο παρατσάκ ο τρελοαργεντίνος! Την έχει στο αίμα του την τρέλα αυτός ο λαός. Αλλά βγάζει και κάτι σολίστες...

BALADEUR είπε...

Φτιάξε μου ομάδα
με Λέτο αριστερά,
Γκαλέτι δεξιά,
Μπλάνκο κορυφή
και Σκόκο από πίσω
και κέρδισες έναν φαν!
Εμένα...

Πάντως ήταν ρεσιτάλ του Λέτο!
Ρεσιτάλ επιπέδου Μέσι, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια...

Μα πόσο μπαγλαμάς είναι ο Μπενίτεθ;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Δεν ξέρω... νομίζω όμως ότι οι τρελάρες δεν έχουν μεγάλη πέραση στο Άνφιλντ.
Την τετράδα που λες ποιος θα ήθελες να την προπονεί; Ο Κούπερ;

BALADEUR είπε...

Ο Δώνης!!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Το απόλυτο!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Ιδανική εντεκάδα: Σάχα, Αραούχο, Αράνο, Νασούτι, Άρτσε, Λεντέσμα, Γκαλέτι, Σκόκο, Λέτο, Μπλάνκο, Καμπόρα. Προπονητής Γιώργος Δώνης! Πάμεεεεεε...

BALADEUR είπε...

Που είναι ο Καρντόσο, ο Ιγκλέσιας και ο Σαρμιέντο οέο;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ωρέ τους έχω αφήσει μαζί με τον Φερναντέζ στον πάγκο. Ξεβράκωτη θα την άφηνα την ομάδα. Χωρίς αναπληρωματικούς;
Και καλού-κακού έχω και τον Κούπερ στο κυλικείο να πίνει μια kaizer, αχρείαστος να είναι :-)

KANTHAR0S είπε...

Καλημέρα κι από μένα. Επέτρεψε μου να διαφωνήσω σχεδόν με όλο το κείμενο πλην της τελευταίας παραγράφου. Θα επανέλθω δριμύτερος.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ kantharos

Αν δεν διαφωνούσαμε σκέφτεσαι πόσο ανούσια θα ήταν η ζωή μας; Θα περιμένω να επανέλθεις :-)

KANTHAR0S είπε...

Η διαφωνία είναι υγεία. Συμφωνώ.

Από κει και πέρα δεν τα καταφέραμε απέναντι στον ΠΑΟ. Είχαμε δίψα, είχανε αλαζόνεια αλλα επικράτησε η δεύτερη. Το θέμα όμως είναι ότι δεν έχουμε την απαιτούμενη ποιότητα. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε.

BALADEUR είπε...

Δεν επικράτησε καμία αλαζονεία. Ο Λέτο επικράτησε μοναχός του κι ήταν ο μόνος λόγος που δεν άλλαζες κανάλι σ' αυτήν την κακοποίηση του ποδοσφαίρου...

KANTHAR0S είπε...

Ποιος Λέτο ρε Μπαλαντέρ; Έλεoς. Είναι τόσο παιχταρας και τον έδωσε η Λίβερπουλ από τον Ολυμπιακό στον ΠΑΟ;

BALADEUR είπε...

Επειδή είναι βλάκας ο Μπενίτεθ, ας παίζει με τον Μπάμπελ και τον εβραίο από κει...

Και πολύ του είναι...

KANTHAR0S είπε...

Μπαλαντέρ ο Λέτο δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο τακτικής και να έχει αγωνιστική πειθαρχία. Πως θα παίξει στην Λίβερπουλ; Πάσχει από αυτή την ανίατη ασθένεια που αν δεν κάνω λαθος λέγεται ορτεγκακίαση. Άλλοι την έχουν περισσότερο, άλλοι λιγότερο.

Σκέφτομαι ότι του χρόνου στον ΠΑΟ μπορεί να παίζει κι ο Σκόκο και αναρωτιέμαι πόσο άσχετοι είναι στην ομάδα;

BALADEUR είπε...

Εννοείς πόσο άσχετοι θα είναι που θα έχουν τους δύο καλύτερους (και ο Γκαλέτι άμα επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ) ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος; Πραγματικά δε σε πιάνω...

Να πω και κάτι για τον Λέτο του τελικού!
Πιο πειθαρχημένος απ' όλους.
Έκανε επί λέξη όσα του ζήτησε ο Νιόμπλιας.
Τό 'πε ο κόουτς και στις δηλώσεις του.
Σε στιγμές ζήτησε το κάτι παραπάνω
αφενός γιατί το γουστάρει
(όσο κι εμείς, γι αυτό πληρώνω εισιτήριο)
κι αφετέρου γιατί δεν τραβούσε ΚΑΝΕΝΑΣ απ' το κέντρο και μπροστά.
Έβγαλε κάτι πάσες (στην πλάτη της άμυνας από αριστερά) στον Σπυρόπουλο
και μέχρι να τις καταλάβει (και να ξεκινήσει) έφευγε η μπάλα άουτ.
Μέτρησα τουλάχιστον 4-5 τέτοιες.

Κι ένα τελευταίο για την Λίβερπουλ: δεν ξέρω αν θα έπιανε, ξέρω όμως ότι από τους υπάρχοντες εκεί είναι καλύτερος.
Άρα ή κρατάς τον Λέτο (ποιός Μπάμπελ τώρα;) ή τον δίνεις και παίρνεις καλύτερο.
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Το χρεώνεται ο Μπενίτεθ που έκανε κάμποσα εγκλήματα φέτος με το ρόστερ!
(Μα επιτρέπεται ομάδα με το μπάτζετ της Λίβερπουλ να μην έχει αναπληρωματικό σέντερ φορ;
Ιδιαίτερα όταν γνωρίζεις την ευπάθεια του Τόρες;)
Βέβαια για να του δώσουμε ένα πόντο, δεν μπορούσε να τον κρατήσει γιατί δεν είναι διεθνής και δεν μπορεί να βγάλει άδεια εργασίας...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ο Λέτο θα πάει χαμένος και σημείωσε τη μέρα που στο γράφω. Έχει το θεϊκό καρούμπαλο που έχει κι ο Τζιμπούρ. Ενώ σαν ποδοσφαιριστής μπορεί να κάνει παπάδες, έτσι και του αναβοσβήσει το καρούμπαλο είναι ικανός να τα κάνει όλα σκατά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κι αυτό το είδαν στη Λίβερπουλ. Δεν είναι μαλάκες. Αντίθετα με τους δικούς μας, ασχέτως ομάδας, που η δικιά τους μαλακία σπάει καρύδια. Θα μου πεις, άμα πάρει κανα δυο πρωταθλήματα κι άλλα τόσα κύπελλα με τον Λέτο στην εντεκάδα του ο Παναθηναϊκός, μετά δεν πάει να κάνει όσες μαλακίοες θέλει το άτομο; Τότε ναι, συμφωνώ...