Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τα 16 κακά τής μοίρας μας


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο αθλητικός τύπος. Για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας δηλαδή. Ας ρίξουμε μια ματιά στις σημερινές αθλητικές εφημερίδες, οι οποίες αισίως έχουν φτάσει στις 16:

Η "Goal" λέει: "ΤΟΝ ΚΟΝΤΥΝΑΤΕ", εννοώντας τον Παναθηναϊκό. Ε, μα είναι προφανές το γιατί. Για να μη πηδάνε για να τον φτάσουν οι Γιαννακόπουλοι. Τον έφεραν λοιπόν στο μπόι τους κι όλα είναι μέλι-γάλα.
Για τον Ολυμπιακό μας λέει ότι έριξε "ΔΥΟ ΜΠΑΛΩΘΙΕΣ" και καθάρισε. Για τις μπαλωθιές τού Γιάχου στην πλάτη τού Εργοτέλη, ούτε κουβέντα. Για τον αστειούλη εκείνο τυπάκο, τον Καραβλαχογεωργίου, που μόνο όταν παίζει η ομάδα του με την ΑΕΚ και μαζεύει σαν τα στραγάλια τις τριάρες αλλά ποτέ δεν ξεχνάει τη μαγκιά όταν πηγαίνει στη συνέντευξη τύπου, πάλι ούτε κουβέντα για τις χτεσινές του γελοιότητες. Παίρνω την ομάδα και φεύγω! Όχι δεν παίρνω την ομάδα, φώναξα τους παίκτες να τους δώσω οδηγίες!

Το "Φως" μιλάει για "ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ"! Έλα Χριστέ και μπούκωνε κι εγώ να καταπίνω! Αλλά θα μου πεις, αυτή είναι οπαδική εφημερίδα, γίνεται να μην έχει επιλεκτικά τσίμπλες στα μάτια;

Το αυτό και με τον "Πρωκταθλητή" (αχ, το "κάπα" μου ξέφυγε) που ανακάλυψε "ΜΑΓΚΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ"! Εκείνο το "ΜΑΓΚΕΣ" έχει κάποια λαθάκια. Του λείπει πρώτα-πρώτα μια συλλαβή! Ένα "ΛΑ" αμέσως μετά το "ΜΑ". Κι έπειτα έχει και ένα γράμμα παραπανίσιο μέσα στη λέξη. Εκείνο το "Γ" έχει μπει κατά λάθος!

Εκείνη η "Derby News" ανακάλυψε τις… "500 GLORY DAYS" και "ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ", λες και δεν υπάρχει πραγματική Μπαρτσελόνα και στο μπάσκετ. Αλλά θα το μάθουν καλά κι αυτό όταν έρθει η σειρά για το μπασκετικό κλύσμα, μετά το ποδοσφαιρικό, από τους προηγμένους σε σχέση με μας Ισπανούς. Για την ποδοσφαιρική τριάρα πάντως σφυρίζει αδιάφορα και παρακινεί για νέους αγώνες "ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΤΑΜΠΛ". Τρία πουλάκια κάθονταν και σφύριζαν αντάμα.

Η "Score Live" μιλάει για "ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ"! Ποιος ήρθε και τι έφερε; "ΠΟΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ", αναρωτιέται, "ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ"! Οποία ανακάλυψη ωρέ μάγιστροι της αθλητικογραφίας! Μόνο που αυτό που κάνετε λέγεται αποπροσανατολισμός τού πόπολου. Δείτε πρώτα τη στραβωμάρα μας που δεν μπορούμε να σηκωθούμε με κλειστά τα πόδια από τα κρεβάτια όλων των υπερδυνάμεων της ελληνικής υπαίθρου και μετά ρίχνουμε και καμιά ματιά στις κρεβατοκάμαρες των άλλων. Μπανιστιρτζήδες!

Η "Sportday" ακροβατεί μεταξύ του "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ" για τον βάζελο και του "ΦΟΝΙΑΣ Νο 2" για τον γαύρο. Σε δυο ταμπλό είναι καλύτερα. Αν δεν έχει ψαχνό το κοκαλάκι τού ενός θα έχει του άλλου. Και που το έχουν φτύσει πριν τι πειράζει;

Κατά τον ίλαθλο": "ΘΕΑΤΗΣ ΣΤΟ ΣΟΟΥ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ". Ελάτε καλέ. Στην αρχή αλλιώς το είχαν υπολογίσει. Ο Μέσι θα ήταν θεατής τού Καραγκούνη και του Βύντρα, αλλά δεν του τα εξήγησαν καλά τα πράγματα πριν την έναρξη και μπερδεύτηκε το παλιόπαιδο!

Τα "Σπορ του Βορρά" κάνουν λόγο για τα "ΛΑΒΡΑΚΙΑ" που ψάχνει ο ΠΑΟΚ και ειδικά "ΤΟΝ ΝΕΟ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ". Για τους κοκωβιούς που του προκύπτουν πριν από κάθε παρόμοιο ψάρεμα ούτε λόγος φυσικά!

Η "Αθλητική Μακεδονίας Θράκης" μας εξηγεί "ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ EUROCAP". Γιατί "ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΝΕΤΟΝ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ 20.000 ΓΙΟΥΡΓΙΑ". Καταλάβατε βρε χαζούλικα;

Η "Metrosport" φωνασκεί: "ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ. Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ". Α, στο καλό και τρόμαξα! Ε, άμα κλείσει πουθενά αλλού θα έχουμε να λέμε για τον σκατοχαρακτήρα του, πόσο ρεμάλι ήταν και πόσο αχάριστος που δεν εκτίμησε τι του πρόσφερε αυτά τα χρόνια ο Σμπάογκ. Το άχρηστο κορμί! Έλα, μην παθιάζεστε. Δεν έφυγε ακόμα το παλικάρι!

Τα "Αθλητικά Νέα" το εξηγούν επιστημονικά το θέμα: "ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΕΡΙ". Στον Άρη αναφέρονται φυσικά αλλά το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω και κάτι μου λείπει. "ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΕΡΙ". Μυστήριο. Θα σπάσει το κεφάλι μου. Φτου! Πώς δεν το είχα προσέξει; Καλού κακού υπάρχουν και τα ευεργετικά αποσιωπητικά! Ας το ξαναπάρουμε από την αρχή: "ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ..ΣΕΡΙ". Τι λείπει; Μια συλλαβή. Ένα "ΚΑ". Ας το δούμε ολοκληρωμένο: "ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΣΕΡΙ"! Τώρα μάλιστα. Επικαλείσαι και ένα δαίμονα του τυπογραφείου εκεί πέρα και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Η "Πράσινη" με τα λογοπαίγνιά της είναι όλα τα λεφτά: "Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΣΙ"! Και αναφέρεται στον διαιτητή τού αγώνα Εργοτέλης-Ολυμπιακός, τον ανεκδιήγητο Γιάχο. "ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΑΥΡΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ", συνεχίζει. Οποία παραδοχή ότι οι δυο τους θα βολευτούν στον καναπέ που μέχρι τώρα ήταν μόνο για τους λιμανίσιους, για να βλέπουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και γιατί όχι και Άρη.

Η "Ώρα των Σπορ" κραυγάζει: "ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ"! Μην ουρλιάζετε καλή μου. Κι εμείς στο ίδιο έργο παίζουμε. Ας δείξει επιτέλους ότι έχει άντερα η δική μας ομάδα και ας έρθουν όλοι οι Γιάχοι, οι Παμπορίδηδες και οι Κουκουλάκηδες μαζί να την διαιτητεύσουν. Τα υπόλοιπα είναι κέρασμα για το πόπολο για να το κρατάτε πάντα γλυκαμένο.

Η "Γάτα" αλλού γι' αλλού μας λέει: "Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΝΤΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ". Μάλιστα. Άμα φτιάχνει και ο Ντάρκο λίστες ήρθε η ώρα να πηγαίνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Ελπίζω μόνο να μη ξέχασε να βάλει μέσα και τον Σκόκο. Και επί τη ευκαιρία να θυμίσω ότι μπορεί να τον πάρει πακέτο μαζί με τον Τζιμπούρ. Μιλάμε για εξασφαλισμένη ανατίναξη του Καραϊσκάκης, οπότε τους δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα μεγαλύτερο γήπεδο που να χωράει τον διψασμένο για τίτλους λαό τού Γαυριστάν.

Η "Εξέδρα" (σλουρπ, σλουρπ, σλουρπ), οποία κατάντια για ελληνική εφημερίδα, ευχαριστεί τους Ισπανούς που ήρθαν και ξέσκισαν μια ελληνική ομάδα μέσα στη χώρα μας! Θαθ ευχαριθτούμε που μαθ ρεδιλέπθατε ω τρανοί και παντοκράτορεθ Ιθπανοί κυριούληδεθ! Δοξάθτε μαθ!. "CRACIAS"!

Τον "Γαύρο" με συγχωρείτε που δεν τον σχολιάζω αλλά βρωμούσε άσχημα και δεν κατάφερα να τον πιάσω στα χέρια μου…

3 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Χώσεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!
Το κάνεις με μεράκι και στυλ!!!

BALADEUR είπε...

Έχω σταματήσει να διαβάζω ακόμη και τα πρωτοσέλιδα!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Καλά τους κάνεις! Αυτή δεν είναι ενημέρωση αλλά αποπροσανατολισμός και παραπληροφόρηση, πολλές φορές δε καταντάει και σκοταδισμός. Δοξάζω όλους όσους έχουν τη μαγκιά και δεν λερώνουν τα χέρια τους με τη μουντζούρα τους.