Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Συνομωσίες και ίντριγκες


- Πριν από ένα μήνα περίπου, διέρρευσε το συμβόλαιο του Μανόλο Χιμένεθ στον τύπο με όλες του τις λεπτομέρειες. Από τη διοίκηση του είπαν ότι η διαρροή προέκυψε από το περιβάλλον του και όχι μέσα από την ΠΑΕ. Χτες είχαμε νέο κρούσμα καθώς ήρθε στο φως τής δημοσιότητας το συμβόλαιο του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ. Παρά τις εκκαθαρίσεις που έγιναν στο υπαλληλικό προσωπικό τής ΠΑΕ, φαίνεται ότι ο ποντικός των υποκλοπών ζει και βασιλεύει στον ίδιο χώρο χωρίς κανείς να μπορεί να τον εντοπίσει. Διερωτώμαι, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, δικηγόρος στο επάγγελμα, άρα έμπειρος σε παρόμοια ζητήματα, δεν έχει σκεφτεί κάποιο τρόπο να παγιδεύσει αυτό το τρωκτικό που λυμαίνεται τον σύλλογο πουλώντας στον τύπο πληροφορίες που ασφαλώς θα έπρεπε να παραμένουν απόρρητες; Οι άνθρωποι που δουλεύουν στα γραφεία πια είναι κουκιά μετρημένα. Όλο και κάπου θα επικεντρώνονται οι υποψίες. Ο παραλήπτης τού υποκλεμμένου υλικού είναι επίσης γνωστός. Εκείνο που λείπει είναι μια όμορφη παγιδούλα με μοσχομυριστό τυράκι ώστε να πέσει μέσα ο ποντικούλης και να σπάσει τη μύτη του.

Νισάφι πια σ' αυτή την ομάδα. Έχουμε καταντήσει γραφικοί. Τη μία ήταν ο Απιθανόπουλος με τις περιβόητες ανταλλαγές e-mail προς τους dear all. Την άλλη οι παίκτες παπαγαλάκια που μόλις τελειώσει η προπόνησή τους και πριν προλάβουν να κάνουν ντουζάκι και να χαλαρώσουν έχουν επικοινωνήσει με τον πατερούλη συνομωσιογράφο για να δώσουν την ημερήσια αναφορά τους, με αντάλλαγμα να γλείψουν το κοκαλάκι τής εξύμνησής τους μέσα από τις κριτικές για την απόδοσή τους. Ανάλογα με τη βαρύτητα της είδησης που μεταφέρουν προσαρμόζεται και το κοκαλάκι που θα γλείψουν. Εμπεριέχει ίντριγκα η πληροφορία; Θα διαθέτει και λίγο κρεατάκι το κόκαλο. Κρύβει σενάρια συνομωσίας; Θα τσακώσουν κομμάτι με μεδούλι. Που σημαίνει πως εκτός από την καλή κριτική θα στάξει και χαρτζιλικάκι. Και δεν είναι αποκλειστικό μας προνόμιο οι παίκτες-ρουφιάνοι. Σε όλες τις ομάδες έχουν παρεισφρήσει τέτοιοι. Προχτές ο Νιόπλιας ξεκάρφωσε τους δικούς του στον τριφυλοκουτοχορτιακό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Και φυσικά δεν μας εκπλήσσει τίποτα πια. Όλα τα ξέραμε κι όλα τα περιμέναμε. Σε λίγο καιρό που θα αρχίσουν να σκάνε και οι μπόμπες με τα παράνομα στοιχήματα θα κλάψουνε μανούλες. Σημειώστε μόνο μια ομάδα -δεν μπορώ να την κατονομάσω πριν ολοκληρωθεί η έρευνα- που παίζει στην Σούπερ Λίγκα, η οποία έχει καταφέρει να βρίσκεται στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας εδώ και πολύ καιρό, εξ αιτίας των ανεγκέφαλων φιλάθλων της και της γραφικής της διοίκησης. Η ομάδα αυτή, παρόλο που τα πάει μια χαρά ώστε να καταφέρει να υποβιβαστεί από μόνη της μέχρι στιγμής, εν τούτοις θα πέσει λόγω της ανάμιξής της σε σκάνδαλα με στημένα παιχνίδια. Βέβαια τώρα ξύπνησαν οι Φαραώ τού ελληνικού ποδοσφαίρου και ανακάλυψαν την Αμερική. Τόσα χρόνια πριν η συγκεκριμένη ομάδα πάντα το ίδιο έκανε αλλά την έβγαζε καθαρή λόγω της άτεγκτης ηγεσίας που διαφέντευε το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

- Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι σκούρα για τους συνήθεις ύποπτους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τη στιγμή που έχωσαν τη μύτη τους τα λαγωνικά τής ΟΥΕΦΑ κλείνουν με πάταγο πίσω τους οι έξοδοι διαφυγής. Κάποιοι ισχυροί την πήραν χαμπάρι νωρίς τη δουλειά και άρχισαν να εγκαταλείπουν τα καράβια τους ομαδικά στα ανοιχτά και να πηδάνε στη θάλασσα. Μερικοί όμως δεν πρόλαβαν να το κάνουν, παρόλο που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες. Το πράμα από εδώ και πέρα αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις εξελίξεις.

7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Κοίτα πάντα υπήρχαν αυτοί που τα βγάζουν στη φόρα. Και φυσικά θα υπάρχουν.

Ο Κάτε είχε τρελαθεί όταν αυτά που έλεγε στις προπονήσεις τα διάβαζε στις εφημερίδες.

Ο άμπαλος Νικολακόπουλος ήξερε την εντεκάδα του ΟΣΦΠ πριν ανακοινωθεί.

Η δουλειά του ρεπόρτερ είναι να ψάχνει σαν ζουζούνι τα πάντα όλα, αλλά και η δουλειά του παίχτη είναι να παίζει μπάλα και να κρατάει το στόμα του κλειστό.

Βλέπεις όμως υπάρχουν άγραφες συμφωνίες. Σου λέω εγώ τι γίνεται στα αποδυτήρια και εσύ γράφεις δυο-τρία καλά λογάκια για μένα.

Όσο για την Ουέφα που λες αν όντως ισχύουν αυτά που ακούγονται τα δυο επόμενα χρόνια θα πέσει πολύ γέλιο.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Έτσι! Προσωπικά με αηδιάζουν οι ποδοσφαιριστές παπαγαλάκια. Δεν βρίσκω ούτε μισή δικαιολογία για δαύτους. Δεν μπορεί να μη ντρέπεται κανένας όταν διαβάζει κριτικές για τον εαυτό του μετά από ένα παιχνίδι και βλέπει να συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες ζευγάρια μάτια τον έχουν δει να σέρνεται και αναρωτιούνται αν τα δικά τους μάτια κάνουν πουλάκια ή του συντάκτη που έγραψε τον ύμνο στο... κουρασμένο παλικάρι.

Ή να τους δικαιολογήσει κανείς επειδή δεν αμείβονται καλά και χρειάζονται το επιπλέον χαρτζιλίκι για να κάνουν τους ρουφιάνους.

Για την ΟΥΦΕΑ και τα σκάνδαλα η ιστορία κοντεύει να βρωμίσει. Από το 2003-2004 χρονολογείται. Το φουλ της έρευνας διεξήχθη το 2005. Φτάσαμε στο 2010 για να έρθουν τα στοιχεία στην ελληνική δικαιοσύνη. Οι μισοί εμπλεκόμενοι θα κοντεύουν να πεθάνουν! Αν συνυπολογίσουμε και την ταχύτητα με την οποία εκδικάζονται οι υποθέσεις από την ελληνική δικαιοσύνη, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πιο πιθανό είναι να κληθούν να πληρώσουν οι... κληρονόμοι όσων παρανόμησαν. Α, ρε Ελλαδάρα! Α, ρε κόσμε! Α, ρε δικαιοσύνη. Δεν φτάνει που είσαι τυφλή, τρέχεις και σαν γυμνοσάλιαγκας!

BALADEUR είπε...

Πάρτε τους τα κεφάλια!!!
Αλλά, μπα!!! Λερναία Ύδρα, θα βγάλει καινούρια...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Κι όμως, υπάρχει τρόπος. Επιστροφή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να σφίξουν οι μώλοι. Το θέμα είναι ποια κυβέρνηση και ποιος υπουργός έχουν τα βαρίδια να κάνουν κάτι τέτοιο. Όχι ότι τότε δεν είχαμε λαμόγια και λαμογιές αλλά αν τους βάλεις να παίξουν με τους όρους σου, υπάρχει μια αμυδρή ελπίδα να φανεί κανένα φωτάκι στο βάθος του τούνελ, που έλεγε και μια ψυχή κάποτε...

BALADEUR είπε...

Στα περί ερασιτεχνικού δεν θα με βρεις αντίθετο, αλλά...μεγάλη κουβέντα αυτή.

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

φιλε η ομαδα μας πανω απ ολα θελει ηρεμια ολοι τρχουν κατι να παρουν ολοι θελουν να προβληθουν στις πλατες τις δικες μας των αγνων Αεκτζιδων ...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Μάγε

Δυστυχώς έτσι είναι. Η ΑΕΚ αποτελεί βιτρίνα για πολλούς. Και μπορεί για μας να είναι ιδέα αλλά για όσους εμπλέκονται εδώ και χρόνια μαζί της δεν είναι παρά ένα αστραφτερό μαγαζί γωνία...