Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Προσδοκώ ανάσταση νεκρών


ΑΕΚ-Άντερλεχτ 1-1 (Europa League)

Δύσκολη βραδιά η χτεσινή. Να σιχτιρίσεις ή να χειροκροτήσεις; Να φωνάξεις ή να σκάσεις; Να γελάσεις ή να κλάψεις; Α, ρε ΑΕΚάρα μου, πώς σε κατάντησαν έτσι ρε γαμώτο...

... Η εισαγωγή έχει τους αποδέκτες της στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν. Στο παρόν δεν μπορείς να μην εξάρεις την προσπάθεια. Δεν γίνεται να μη χειροκροτήσεις τη θέληση και το πείσμα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπόλικο δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε για να μπορούμε να γελάμε περισσότερες φορές απ' όσες νιώθουμε την επιθυμία να κλάψουμε ή να βρίσουμε για να εκτονωθούμε.

Εκείνος που είχε τη φαεινή ιδέα να φέρει στην ΑΕΚ τον Έντερ μπορεί ελεύθερα πια να κάνει χαρακίρι στη σέντρα τού ΟΑΚΑ πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για να δώσει λίγη χαρά live σε όσο περισσότερους ΑΕΚτζήδες μπορέσουν να παρευρεθούν.

Θα έλεγα και για εκείνον που προέκρινε την απόκτηση του Πατσατζόγλου, αλλά το τρύπιο πουγκί μας ή αυτόν μας επέτρεπε να πάρουμε ή την Άννα Διαμαντοπούλου με σπορτέξ. Κι όποιος πει ότι θα προτιμούσε την δεύτερη είναι κακοπροαίρετος.

Καλά, για εκείνους που αποφάσισαν να μη δηλώσουν στη λίστα τού Γιουρόπα Λιγκ τον Γκερέιρο, αλλά να δηλώσουν τον Καλαμιώτη και τον Φροξυλιά, τι να πω. Δεν έχω λόγια.

Όαση στη μαυρίλα μας αυτό το παλικάρι με το 4 στην πλάτη. Εγώ δεν βλέπω κανένα Κώστα Μανωλά όταν παίζει. Τον Στελάρα βλέπω με λίγο πιο φουσκωμένα μαγουλάκια. Όσα λάθη και να κάνει μέσα στον αγώνα αυτό το παιδί, διαθέτει τέτοιο περίσσευμα τσαμπουκά και αγωνιστικότητας που αν είχαμε άλλους δύο στην εντεκάδα με τα δικά του χαρακτηριστικά χτυπούσαμε με άνεση το πρωτάθλημα.

Ο Σάχα όσα κι αν πιάσει δεν μπορεί να καταφέρει να μου πάρει τα lexotanil από την τσέπη. Κάθε που κάνει έξοδο (όποτε συμβεί αυτό) το φυλλοκάρδι μου τρέμει σαν κρουστικό black & decker.

Τον Νταντόμο δεν φτάνει που τον έριξαν απότομα στα βαθιά, ξέχασαν να τον ρωτήσουν αν ξέρει και μπάνιο.

Ο Λαγός ο ταλαίπωρος έσκασε. Όπως οι κανονικοί λαγοί όταν τους ξετρυπώνουν τα κυνηγόσκυλα. Πρέπει να μείνει κάμποσο καιρό στο λαγούμι του για να πάρει ανάσες.

Ο Νασούτι είναι ένας πολύ καλός αμυντικός, για μια ομάδα ένα μόλις κλικ κάτω από το επίπεδο της γνωστής ΑΕΚ. Για την σημερινή ΑΕΚ όμως δεν είναι τελείως περιττός.

Ο Καφές κάνει ό,τι μπορεί και με ηρωικό τρόπο πολλές φορές. Αυτό φτάνει για να τον χαρακτηρίσει κανείς έτσι όπως δεν θα τον χαρακτήριζε αν η ΑΕΚ είχε κάτι από την αίγλη τού παρελθόντος. Χρήσιμο.

Ο Λεονάρντο πάλεψε με τα θηρία σαν θηρίο. Ξέχασε τις ντελικάτες ενέργειες και έπαιξε για το σύνολο.

Ο Γκέντζογλου χαρακτηρίστηκε από πολλούς ο κορυφαίος τής ΑΕΚ και μάλιστα -όπως έλεγαν- κάνοντας την καλύτερη εμφάνισή του φέτος. Για να το λένε οι πολλοί κάτι θα ξέρουν περισσότερο από εμένα που έχω εντελώς αντίθετη άποψη.

Ο Τζιμπούρ πάλευε αλλά και πελαγοδρομούσε ταυτόχρονα. Εξακολουθεί να θέλει περισσότερες από μία μπάλες στον αγωνιστικό χώρο (τη μία εντελώς δική του) για να μπορεί να ξεδιπλώσει με άνεση το ταλέντο του.

Ο Μπλάνκο δεν με χάλασε τόσο όσο τους περισσότερους που άκουσα. Μαχητικός ήταν, άλλαζε πλευρές (ενδεικτικό ότι δύο μεγάλες ευκαιρίες ξεκίνησαν από τα πόδια του, μία από τη θέση τού δεξιού εξτρέμ και μία από εκείνη του αριστερού!) και δεν άφηνε μπαλιά χωρίς να την κυνηγήσει. Εντάξει, έχασε ένα άχαστο αλλά αυτά τα έχει το ποδόσφαιρο. Αν πρέπει να καταδικάσουμε τον Μπλάνκο γι' αυτό που έχασε, τον Γκέντζογλου πρέπει να τον κρεμάσουμε ανάποδα ή οι Βέλγοι τον Λουκάκου πρέπει να τον περάσουν πριονοκορδέλα.

Ντροπή για όσους άνοιξαν το στόμα τους να αποδοκιμάσουν ένα 17χρονο παιδί στο ντεμπούτο του. Τον πιτσιρικά Φροξυλιά. Του μαύρισαν την ομορφότερη μέρα τής ζωής του.

Η ζωή τραβάει την ανηφόρα και η ΑΕΚ τη δικιά της. Προσωπικά προσδοκώ ανάσταση νεκρών (τραυματιών) και ζωή τού μέλλοντος αιώνος (για να τραβήξουμε κουπί μέχρι εκεί που μας παίρνει). Αμήν...

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θες παίχτες. Απαιτείται ποιοτική ενίσχυση.

Και τι θα γίνει με τους τραυματισμούς ρε μάγκα; Έχει παραγίνει το κακό.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Αυτό είναι γεγονός. Έλα όμως που δεν υπάρχει σάλιο! Όχι για ποιοτικούς αλλά ούτε για... συμβατικούς. Και φυσικά προέχει να κρατήσουμε τους όποιους ποιοτικούς μάς έχουν απομείνει.
Με τους τραυματισμούς ελπίζω να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα με τη μεταφορά τής ομάδα από τους Θρακομακεδόνες στα Σπάτα. Βέβαια η ομάδα παραμένει γυμνασμένη σε ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς. Όχι γιατί δεν ήθελε ο Μπάγιεβιτς να την προπονήσει πιο σκληρά αλλά επειδή ήξερε τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών που παίζουν στην Ελλάδα (ντόπιοι ή εισαγόμενοι). Μόλς τους τσιτώσεις τους έχασες! Ό,τι παθαίνει τώρα ο Χιμένεθ δηλαδή. Μπαίνει το ερώτημα λοιπόν. Να τους τρέχεις στο 50-60% και να τους έχεις ετοιμοπόλεμους παίρνοντας απ' αυτούς το αντίστοιχο ποσοστό απόδοσης ή να τους ξεπατώνεις παίρνοντας το 100% αλλά να έχεις μείον πέντε νέους τραυματίες κάθε εβδομάδα;

KANTHAR0S είπε...

Αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν φτιάχνεις.

Εννοείται ότι τους τσιτώνεις. Τους τσιτώνεις από την αρχή κι άστους να γκρινιάζουν όσο θέλουν. Αντί να ευχαριστούν τον Θεό που παίρνουν τόσα λεφτά γκρινιάζουν επειδή τους τρέχουν. Ουστ.

BALADEUR είπε...

Τηρουμένων των αναλογιών καλό το "Χ". Προχωράμε...

BALADEUR είπε...

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού ήταν αντίστοιχες με το πορτοφόλι μας.
Κάτω του μετρίου δηλαδή.
Τουλάχιστον κρατήσαμε τους όποιους καλούς (πλην Μαιστόροβιτς) είχαμε παρά τα αντιθέτως φημολογούμενα!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ kantharos

Αυτό ναι. Καλομαθημένοι και χρυσοπληρωμένοι που δεν τους κάθεται καλά να ξεβολευτούν. Τους τσιτώνεις φυσικά. Κι όσοι αντέξουν.
Όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν το βαρύ πρόγραμμα για μένα πάει να πει ότι δεν έχουν φιλοδοξίες. Αυτοί δεν σου κάνουν. Κι αν δεν μπορείς να τους αλλάξεις άμεσα ανέβασε πιτσιρικάδες και δούλεψέ τους με υπομονή ώστε να γίνουν πρώτα σιδερένιοι και μετά ρίξτους στα βαθιά. Μόνο κέρδος μπορείς να έχεις.

@ baladeur

Τηρουμένων των αναλογιών καλό ήταν. Αλλά τρελαίνεσαι όταν βλέπεις ότι περνάνε οι ευκαιρίες να ξεκολλήσεις από τη μιζέρια σου μπροστά από τα μάτια σου και κανείς δεν κάνει μια κίνση να τις αρπάξει. Λες και δεν θέλουν να συμβεί.
Αυτό με τις μέτριες μεταγραφές -πλην δυο-τριών εξαιρέσων- συμβαίνει εδώ και 6 χρόνια. Μαθηματικά θα μικρύνεις σαν ομάδα. Όσο για τους καλούς που... κρατήσαμε καλά που δεν σκίσαμε κανένα καλτσόν. Ας ερχόταν πρόταση έστω υποφερτή και θα σου έλεγα τι θα είχαμε κρατήσει.
Ποιον να ζητούσαν; Τον τρελάκια Τζιμπούρ που δεν έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί προπονητή για προπονητή και που ένα μήνα έπαιζε και έξι ήταν στα αζήτητα; Τον υδραυλικό των πενταλέπτων μέσα στο γήπεδο με τους παρανοϊκούς μάνατζερ που νόμιζαν ότι πουλάνε τον Μέσι; Ή μήπως τον Μπλάνκο τον ωσεί παρόντα εδώ και ενάμιση χρόνο;
Για τον τελευταίαο σε διαβεβαιώνω ότι και 800.000 πρόταση να έβρισκαν θα τον είχαν κάνει πακέτο....