Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-3


Τι λέτε ρε που θα σας κάνω εγώ τη χάρη να τρελαθώ με τα καμώματά σας! Κάποτε λέγαμε ασανσέρ τον Πανιώνιο. Φέτος η ΑΕΚ δικαιούται αυτό το προσωνύμιο και με το παραπάνω. Δηλαδή ας πούμε, υδραυλικό ασανσέρ!

Πάντως ο Μανόλο -παρόλο που έστω και αργά κατάλαβαν όλοι ότι όχι θεός δεν ήταν αλλά πιο θνητός από τους θνητούς- διαθέτει ένα μεγάλο προσόν. Ξέρει να ακούει. Διαβάζει τις κριτικές που του γίνονται με μεγάλη προσοχή κι ακόμα αφουγκράζεται τον παλμό τού κόσμου. Και δεν διστάζει να λαμβάνει υπόψη του τις γνώμες εκείνων που αντιλαμβάνεται ότι είναι καλοπροαίρετοι απέναντί του και να βελτιώνεται πρώτα ο ίδιος και κατ' επέκταση να βελτιώνει και την ομάδα.

Στα αγωνιστικά η ΑΕΚ στις Σέρρες, εκτός από την άνετη νίκη, έπαιξε και σχετικά καλό ποδόσφαιρο. Δεν λέω ότι έβγαλε μάτια αλλά άρεσε σε όσους την είδαν. Ο δε παίκτης που μπερδεύει τους πάντες με την αλλοπρόσαλλη απόδοσή του είναι σίγουρα ο Γκερέιρο. Τη μία παντελώς εξαφανισμένος και την άλλη πολύ καλός στα καθήκοντά του. Τι να πει κανείς; Πάντως, ο Χιμένεθ τον χρησιμοποιεί ελλείψει άλλου. Αν κάτι βλέπει σ' αυτόν και νομίζει ότι μπορεί να πετύχει την ολική επαναφορά του θα το ξέρουμε σε μία με δύο εβδομάδες το πολύ.

Κατά τα λοιπά, ο Σάχα στο γκολ αιφνιδιάστηκε, όπως συμβαίνει σε όλα τα μακρινά σουτ που δέχεται. Έχει και λάθος θέση αφού βρίσκεται δύο με τρία βήματα έξω από τα γκολπόστ του.

Ο Γεωργέας για άλλη μια αγωνιστική ήταν από τους κορυφαίους και μάλλον έχει βαλθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ του φέτος. Μετά το πρώτο γκολ τής καριέρας του με την ΑΕΚ, που το πέτυχε εναντίον τής Λάρισας, κέρδισε και το πρώτο του πέναλτι που επέφερε και το τρίτο γκολ και εδραίωσε τη νίκη.

Ο Καράμπελας εμένα μου αρέσει όλο και πιο πολύ. Μάλλον έχει αρχίσει να αποκτάει σιγουριά, αφού βλέπει ότι δεν έχει σοβαρό ανταγωνιστή για τη θέση και δείχνει να έχει απελευθερωθεί. Με την Κέρκυρα έκανε μαγική ενέργεια και έβγαλε σέντρα μισό γκολ. Σήμερα πάλι έβγαλε τη σέντρα στο γκολ τού Λυμπερόπουλου. Έχω ξαναπεί ότι γουστάρω τους παίκτες-μάγκες που καταφέρνουν, εκεί που όλοι τούς θεωρούν τελειωμένους, να διεκδικούν και να κερδίζουν με το σπαθί τους θέση στην εντεκάδα, αλλά και τους παίκτες που παίζουν σταθερά με μια απόδοση που κυμαίνεται γύρω στο 6 με άριστα το 10. Και ο Νίκος είναι τέτοιος παίκτης. Τους προτιμώ από τους άλλους που παίζουν μία για 10 και πέντε για 2. Αποπνέουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη αυτοί που έχουν σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοσή τους, μπορείς να τους εμπιστευτείς και στο κάτω-κάτω της γραφής ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις απ' αυτούς.

Ο Δέλλας πραγματικά θυμίζει το μεστωμένο παλιό καλό κρασί. Η ποιότητά του είναι δυσεύρετη. Μεγάλη γκάφα για τους ανευθυνοϋπεύθυνους που βρίσκονταν στη διοίκηση της ΑΕΚ τότε που τον άφησαν να φύγει σαν ελεύθερος και να πάει στην Ανόρθωση. Χάσαμε για δυο χρόνια έναν από τους μεγαλύτερους παικταράδες μας και ταλαιπωρηθήκαμε αφάνταστα για να βρούμε παίκτη που να μείνει και να καλύψει την ευαίσθητη αυτή θέση.

Ο Μανωλάς όποτε λείπει από την εντεκάδα είναι φανερό ότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο κέντρο τής άμυνας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του άρχοντα Δέλλα. Όταν παίζουν και οι δύο μαζί εγώ αισθάνομαι κατά πολλά κιλά ελαφρύτερος και σαφώς πολύ λιγότερο αγχωμένος.

Ο Μάκος κράτησε καλά τη θέση του και για μία ακόμα αγωνιστική έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά του αν και είχε μείνει ο μοναδικός αμυντικός μας χαφ χωρίς πρόβλημα υγείας.

Για τον Γκερέιρο τα είπα πιο πάνω. Έκανε τη δουλειά του σωστά, κάτι για το οποίο δεν μας έχει συνηθίσει.

Ο Λαγός επανήλθε κεφάτος και από αριστερά φανήκαμε πιο φρέσκοι από ότι στα τελευταία ματς.

Ο Λυμπερόπουλος έπαιξε στον άξονα και περισσότερο προς το κέντρο αφήνοντας τον Μπλάνκο μόνο του στην επίθεση. Εν τούτοις κατάφερε και πέτυχε δύο γκολ, έστω κι αν το ένα ήταν με χτύπημα πέναλτι. Περνάει σους διακριθέντες ο Νικόλας.

Ο Σκόκο πάλεψε και μόνο αδιάφορο δεν μπορεί να τον πει κανείς. Και σουτ έκανε και μπαλιές πέρασε. Θα τον χαρακτήριζα αρκετά καλό.

Ο Μπλάνκο για μένα ισούται με τρεις Τζιμπούρ μαζί με τα εκρηκτικά τους! Και το κυριότερο. Δεν χρειάζεται ψυχοθεραπεία ούτε νοσηλεία σε κανενός είδους θεραπευτήριο. Φωνάξτε τον για νέο συμβόλαιο. Γιατί το κωλοβαράτε;

7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Αφήστε αυτόν τον Χιμένεθ να δουλέψει. Ξεχάστε αυτή τη χρονιά και προετοιμαστείτε από τώρα για την επόμενη. Επιμένουμε να σκεφτόμαστε οχι το σήμερα, αλλά το τώρα. Ας σκεφτούμε μια φορά και το αύριο.

Υπόγραψε τον Μπλάνκο, πέτα αυτούς που δεν κάνουν, ανέβασε διψασμένα παιδιά από τις ακαδημίες και ψάξε σε όλο το ποδοσφαιρκό κόσμο για ποιοτικούς παίχτες.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Αυτά τους λέω κι εγώ να κάνουν αλλά δεν με ακούνε!

Αφού δεν υπάρχει σάλιο ξεκίνα να φτιάχνεις ομάδα από το πουθενά. Καθάρισε τα βαριά και κατ' ουσία άχρηστα συμβόλαια και με τα λεφτά που γλιτώνεις φέρε δυο-τρία παικτάκια της απολύτου επιλογής του Χιμένεθ. Κάνε νέο συμβόλαιο στον Μπλάνκο, ανέβασε τα πιτσιρίκια και άρχισε να χτίζεις.

Ναι, θα έρθουν οι σφαλιάρες η μία πίσω από την άλλη, αλλά μήπως τώρα δεν έρχονται; Έχει διαφορά να με σφαλιαρίζουν έχοντας τον Τζιμπούρ και τον Ντιοπ στην εντεκάδα από το να με σφαλιαρίζουν έχοντας τον Φροξυλιά και τον Καλαμιώτη;

PODOSFAIRAKIS είπε...

Συγνώμη παιδιά αλλα εγώ βαρέθηκα να περιμένω.Καλές οι προσπάθειες του Μανόλο αλλα για μένα δεν ειναι ούτε ο φοβερός προπονητής που θα δουλέψει και θα κάνει την dream team των πιτσιρικάδων και των φθηνών.

Οπως λέτε καλό ειναι να τον αφήσουμε αλλα τι θα πεί κοιτάμε την επόμενη χρονιά δεν το δέχομαι.Και πέρυσι την επόμενη κοιτούσαμε και τι έγινε 15 βαθμούς πίσω απο το πρωτάθλημα και παλεύουμε για το κύπελλο που πάλευε πέρυσι ο Άρης και νόμιζε πως έκανε κάτι.Αλλά εγώ πιστεύω πως έχουμε κύπελλο που νε μέν ειναι μικρή διοργάνωση ομως ειναι κάτι και έχουμε και 2η θέση ομως εμείς έχουμε αποκτήση την ανόητη νοημοσύνη που λέει ''έλα ρε 3η θέση και πολύ με τέτοια χάλια'' μια φορά ρε γαμώτο να κοιτάξουμε λίγο πιο ψηλά.

Βαρέθηκα να είμαστε μόλις 4 βαθμούς πάνω απο τον Άρη και να μην είμαστε 4 βαθμούς πάνω απο τον 2ο.

Και στο κάτω κάτω σήμερα τι έγινε ρε Μανόλο(''φταίνει οι παίκτες'')

Άλλαξε κάτι απλώς φοβήθηκαν οιπαίκτες μας και παίξαν 15 λεπτά και πήραν την νίκη.Έχω βαρεθεί να διαβάζω στις εφημερίδες η ΑΕΚ ετοιμάζει τα πλάνα της για την νέα σεζόν,επένδυση στο μέλλον και κάτι τέτοια.

Κάτι τελευταίο η νίκη ειναι υποχρέωση στην Τρίπολη.ΓΙΑ ΜΕΝΑ

KANTHAR0S είπε...

Κι εσύ ρε Γιώργο τα δίκια σου έχεις. Αλλά προσωπικά δεν βλέπω άλλη επιλογή για την πάρτι σου.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ GEORGE-Yellow

Τι να σου πω βρε Γιώργο. Ότι δεν έχεις δίκιο; Όλους μας κούρασε αυτό το σενάριο κάθε χρόνο να πηγαίνουμε για φρέσκα και από την πέπμτη αγωνιστική να βλέπουμε τις πλάτες των άλλων και να αναθεωρούμε τα πλάνα μας.

Κι εγώ θέλω το κύπελλο γιατί πάνε κι εκεί 8 χρόνια που έχουμε να δούμε το χρώμα του.

Κι εγώ θέλω τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στο Τσου Λου γιατί κοντεύω να ξεχάσω πώς είναι να παίζεις σε μεγάλη διοργάνωση.

Μικραίνουμε αδερφέ. Μικραίνουμε απελπιστικά και το κακό είναι πως το παθαίνουμε σταδιακά. Αργά και σαδιστικά σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Καλά-καλά αρνούμαστε και οι ίδιοι να το καταλάβουμε και να το παραδεχτούμε.

Αλλά πες μου, έχεις δυο ανθρώπους -τους τελευταίους- στο τιμόνι και σου λένε αυτά μπορούμε να βάλουμε και δεν υπάρχει δεκάρα παραπάνω. Τι κάνεις; Τους καλείς να φύγουν; Μέτοχοι-αμέτοχοι τον πούλο από 'δω δεν λένε τα πανώ στο γήπεδο; Κι εγώ μαζί. Να ξεκουμπιστούν! Και μετά; Υπάρχει έστω ένας να βγει μπροστά; Ο Μελισσανίδης από κο κο κο σε κο κο κο το πηγαίνει. Την άλλη φορά έκαναν κάλεσμα σε όποιον θέλει να πάει και να πάρει την ΠΑΕ. Είδαμε κανέναν; Μη μου πεις τον Κοζώνη γιατί ξέρω κι εγώ ένα με τον Τοτό.

Δυστυχώς όσο πέφτει σε ανυποληψία η ομάδα οι μόνοι που θα ενδιαφέρονται κατά καιρούς θα είναι κάτι απατεωνίσκοι τύπου Σκλαβενίτη και Κοζώνη.

Άλλη λύση; Μία μόνο. Το πρωτοδικείο! Υπηρεσιακή διοίκηση και ο θεός βοηθός. Το πολύ-πολύ να μπει κι εδώ η ΕΡΑ. Είδαμε και την προκοπή του μπάσκετ. Ας μην πάρουμε άλλο λέω εγώ.

Εν ολίγοις, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ποιος θα έρθει να βάλει τα ωραία λεφτουδάκια του και να έχει το λαμόγιο τον Μαρινάκη από τη μία να του βάζει τρικλοποδιές σε κάθε βήμα κι από την άλλη τους άλλους μεγαλολαμόγιους τους πολυμετοχικούς; Με τι όπλα να τους πολεμήσει; Με ποιους κανόνες; Σε ένα κράτος μπουρδέλο, δίχως θεσμούς, χωρίς δικαιοσύνη, γιατί να θελήσει κάποιος να χάσει τα λεφτά του και την ηρεμία του; Εμείς θα το κάναμε;

Όταν βρούμε απαντήσεις για όλα τα παραπάνω μπορεί να δούμε να ανάβει και κανένα φωτάκι στο βάθος του τούνελ. Μέρι τότε, σκοτάδια, σιωπή και τα κεφάλια κάτω για όλους τους ΑΕΚτζήδες. Στο κάτω-κάτω αν θέλουμε πρωταθλήματα και κύπελλα ας γίνουμε Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί, όπως είχε πει και κάποιος που αγάπησα και πίστεψα πολύ και που όταν είδα ότι δεν τα κατάφερε αυτός, είπα ότι κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει...

Σάββας είπε...

Καλημέρα αδέρφια και δεν αναφέρομαι μόνο στους Αεκτζήδες αλλά και στους οπαδούς άλλων ομάδων που σχολιάζουν σε αυτό το ιστολόγιο και σέβονται την ομάδα μας. Είναι η πρώτη φορά που γράφω και θέλω να πω 2-3 πράγματα που ίσως να έχουν αναφερθεί στο παρελθόν. Κατά την άποψή μου ο Μανόλο είναι τεράστιος προπονητής. Δεν έχω δει ποτέ ξανά προπονητή να φέρνει μαζί του συνεργάτη ψυχολόγο-στατιστικολόγο. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ προπονητή να μην δέχεται να έχει δικό του γραφείο και δεν έχω ξαναδεί ποτέ προπονητή να δουλεύει όσο είναι ξύπνιος για το καλό της ομάδας. Η μεγαλύτερη επένδυση για την Α.Ε.Κ. είναι ο προπονητής μας. Όπως είναι για τον Άρη ο Κούπερ. Ο Μανόλο το είχε πει από την πρώτη στιγμή που ήρθε πως το έργο του θα αρχίσει να φαίνεται από τον Δεκέμβρη με τις μεταγραφές που θα γίνουν αλλά αυτό που πραγματικά θέλει να περάσει στην ομάδα θα το δούμε από την νέα σεζόν που θα έχει κάνει προετοιμασία η ομάδα μαζί του. Δεν έταξε για φέτος λαγούς με πετραχύλια. Πολύ κατηγορούσαμε τον Φερέρ αλλά ξεχνάμε ότι επί Φερέρ χάσαμε το Πρωτάθλημα στα χαρτιά και ότι επί Φερέρ νικήσαμε την Μίλαν στο champions league. Μην κάνουμε και πάλι το λάθος και τα ρίξουμε στον προπονητή μας γιατί πιστεύω ότι έχει πολλά να δώσει στην ομάδα μας. Όσο για τους παίχτες σίγουρα κάποιοι πρέπει να φύγουν και κάποιοι πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίρνουν τα χρήματα που παίρνουν. Συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιό μου.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Σάββας

Σάββα καλωσήρθες στο ΑΕΚΟΡΑΜΑ! Να μη ζητάς συγγνώμη γιατί οι άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν δικαούνται όσο χώρο τους είναι αναγκαίος για να αναπτύξουν τις απόψεις τους. Εδώ αυτός ο χώρος θα είναι πάντα στη διάθεσή σου για όσο μακροσκελή σχόλια θέλεις να κάνεις. Δεν έχουμε περιορισμούς.

Έχεις απόλυτο δίκιο στα όσα υποστηρίζεις για τον Χιμένεθ. Έχουμε σπαταλήσει πολλά χρόνια σε δοκιμές κι αυτή τη φορά έχουμε έναν άνθρωπο που μπορεί να προσφέρει έργο μέσα από τη δουλειά του η οποία φαίνεται καθημερινά.

Σίγουρα όμως πρέπει να πλαισιωθεί και με ποδοσφαιριστές που να θέλουν να δουλέψουν για να διακριθούν. Να έχουν δηλαδή φιλοδοξίες.

Η ομάδα θα χτιστεί το καλοκαίρι στην προετοιμασία αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε μια στιγμή να πάει χαμένη από εδώ και πέρα. Προσφέρεται η φετεινή χαμένη χρονιά για να αρχίσουμε να βάζουμε τις βάσεις για το οικοδόμημα που θα χτίσουμε το καλοκαίρι...