Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ριζοσπαστικές προτάσεις για τη σωτηρία της ΑΕΚ


1. Δηλώστε νέα έδρα τη Ριζούπολη.

2. Τελειώστε τη συνεργασία με τους: Έντερ, Γκερέιρο, Νταντόμο, Νασούτι, Γιάχιτς, Τζιμπούρ, Ντιοπ.

3. Κρατήστε τους: Σάχα, Αραμπατζή, Μοσχονά, Αργυρίου, Καράμπελα, Λαγό, Μανωλά, Καλαμιώτη, Μάκο, Καφέ, Γκέντζογλου, Μπερνς, Σκόκο, Λεονάρντο, Μπλάνκο, Φροξυλιά, Αμπντουραχμάνι, Ιντζόγλου, Κλωναρίδη, Νικόλτση και τους Γεωργέα, Δέλλα, Λυμπερόπουλο μέχρι το καλοκαίρι.

4. Φέρτε πίσω τους: Ματεντζίδη, Παληγιώργο.

5. Ανεβάστε από τους μικρούς τους: Ρομπς, Ντούμπερετ, Βλάχο, Φούντα.

6. Αποκτήστε τους: Λουσιέν για αριστερό μπακ, Ντρπιτς για σέντερ μπακ και Ροτέν για χαφ, με λίγα λεφτουδάκια και συμβόλαια μέχρι το καλοκαίρι, με την ελπίδα να διαθέτουν ποδοσφαιρικό εγωισμό και να θέλουν να αποδείξουν πως δεν τελείωσαν. Αν ο Χιμένεθ μπορεί να ψήσει και ένα-δυο παίκτες από την Ισπανία να έρθουν στην ΑΕΚ -φτάνει να είναι καταρτισμένοι, νεαροί, φτηνοί και πάντως όχι δανεικοί- ας το κάνει.

7. Τελειώστε τη συνεργασία με τον Γκρέταρσον.

8. Προσλάβετε για αρχισκάουτερ και τεχνικό διευθυντή τον Βασίλη Τσάρτα με σκάουτερ για Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Λατινική Αμερική τον Μιχάλη Κασάπη σε πρώτη φάση και από το καλοκαίρι που θα λήξουν τα συμβόλαιά τους και τους Τραϊανό Δέλλα και Νίκο Λυμπερόπουλο οι οποίοι έχουν και προσωπικότητα και διασυνδέσεις στο εξωτερικό παίζοντας επί σειρά ετών στην Ευρώπη και ξαμολήστε τους να βρουν παίκτες-λαχεία σε όλη την υφήλιο για το επόμενο καλοκαίρι.

9. Ξεκαθαρίστε στον Χιμένεθ ότι αυτό θα είναι το έμψυχο υλικό και πως μ' αυτό πρέπει να δουλέψει και να χτίσει την ομάδα. Αφαιρέστε του το άγχος που του έχετε φορτώσει για οπωσδήποτε κατάκτηση του κυπέλλου και έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι στόχοι εφικτοί γι' αυτή την ΑΕΚ. Ας χτιστεί από τώρα η καινούρια και το καλοκαίρι ας ενισχυθεί με τρεις-τέσσερις ποιοτικούς παίκτες και όλοι μαζί ας δουλέψουν στην προετοιμασία θέτοντας στόχους για τη νέα χρονιά. Υπό τις παρούσες συνθήκες καμία άλλη λύση δεν είναι δυνατή και η ομάδα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αφού ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε οι 7 ξένοι παίκτες που προτείνω να αποχωρίσουν είναι σε θέση να προσφέρουν το παραμικρό.

Με λίγα λόγια προτείνω αυτό που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχουμε κάνει. Στροφή στους νέους, πλαισίωση με έμπειρους εγνωσμένης αξίας, έστω και σε όχι καλή συγκυρία για τους ίδιους, προπονητή δουλευταρά που να μπορέσει να τους εξελίξει, γήπεδο σφηκοφωλιά (παρόλο που δεν μου αρέσει η ιδέα να μικραίνει η ΑΕΚ, όμως δεν βλέπω κάτι άλλο για να βγαίνει από το αδιέξοδο), ξεκαθάρισμα των ατάλαντων και των φραγκοφονιάδων που έχουν δει την ομάδα σαν το ταμείο ανεργίας και στελέχωση του τμήματος σκάουτινγκ με πρόσωπα τα οποία θα διαθέτουν γνώση, εμπειρία, παραστάσεις και γνωριμίες στο διεθνές ποδόσφαιρο...

4 σχόλια:

PODOSFAIRAKIS είπε...

Καλές οι λύσεις σου διαφωνώ μόνο σε δύο περιπτώσεις κρατήστε τον Γκέντζογλου όχι και έτσι ρε και διώξτε τον Ντιόπ αυτόν που έλεγς άλλη πάστα παίκτη διαφωνώ.

KANTHAR0S είπε...

Καλά τα λες, αλλά:

Τον Ντιόπ δεν φαγώθηκε ο Αδαμίδης να τον φέρει; Δεν κάνει πια ο παίχτης; Ή ποτέ δεν έκανε;

Και πως να τελειώσεις την συνεργασία με όλους αυτούς; Δεν είναι καθόλου εύκολο.

Όσο για την Ριζούπολη το να παίζεις πλέον εκεί μου φαίνεται αδιάφορο. Αν αλλάξει το γήπεδο θα μάθει ο Έντερ να κάνει κοντρόλ;

Και μια διόρθωση αν επιτρέπεται: ο Λουσέν είναι αμυντικό χαφ. Αυτός που ακούγεται για αριστερό μπακ είναι ο Ντραμέ.

Υ.Γ. Οι φήμες ότι Νοτιάς και Παππάς την κάνουν αληθεύουν;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ GEORGE-Yellow

Γιώργο, πολύ σωστά θυμάσαι. Εγώ είμαι ό ίδιος που έλεγα δώστε τον Γκέντζογλου χτες και πως ο Ντιοπ είναι τρομερός και σαν κι αυτόν έχουμε χρόνια να δούμε παίκτη στην ΑΕΚ. Όμως εδώ τα δεδομένα αλλάζουν.

Ο μεν Γκεντζ μπορεί να παραμείνει και λόγω χαμηλού συμβολαίου και σε συνδυασμό με τη δημιουργία νεανικής ομάδας. Τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε. Είπαμε ότι αλλάζουμε πλεύση και πρέπει να προσαρμοστούμε.

Ο δε Ντιοπ μπορεί να είναι παικταράς άλλου επιπέδου όμως δυστυχώς είναι τρομερά καταπονημένος από τραυματισμούς και δεν μπορεί να προσφέρει αυτά για τα οποία τον αποκτήσαμε. Να του πληρώνουμε και ηγεμονικό συμβόλαιο χωρίς να προσφέρει δεν είναι καταστροφικό γι' αυτή την ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων; Εκατό φορές να μείνει ο Γκεντζ που παίρνει πολλά λιγότερα και μπορεί να παίζει περισσότερο. Να τον κρατήσουμε για να παίζει σε πέντε ματς το χρόνο είναι μεγάλη πολυτέλεια για μας και δεν μπορούμε να το κάνουμε. Κρίμα ειλικρινά γι' αυτόν τον παίκτη. Έπρεπε να τον είχαμε πάρει δυο χρόνια νωρίτερα. Τότε όμως οι πονηροί Εγγλέζοι θα ζητούσαν μια περιουσία για να τον παραχωρήσουν ενώ τώρα τον άφησαν ελεύθερο. Τυχαίο; Μάλλον ήξεραν κάτι παραπάνω από εμάς τους αφελείς.

Όπως βλέπεις οι καταστάσεις αλλάζουν και μαζί μ' αυτές και οι δικές μας εκτιμήσεις. Μπορεί να διακρίναμε ότι είναι παικταράς αλλά με μία μέσα και δέκα στον πάγκο δεν λέει να τον πληρώνουμε...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Μάλλον την πάτησε ο Αδαμίδης. Δεν είναι και καμία κωλοφωτιά στα μεταγραφικά. Ένας ελαφρώς εξελιγμένος Θανόπουλος είναι. Και πάλι καλά που δεν του πήραν και τίποτα φράγκα οι παμπόνηροι Εγγλέζοι. Το έπαιξε καλά και τουλάχιστον τον έφερε ως ελεύθερο. Αλλά και πάλι το συμβόλαιό του είναι βαρύ για την ΑΕΚ με δεδομένη την αδυναμία του να αγωνιστεί. Μεγάλος παίκτης ο Ντιοπ αλλά ήρθε τη στιγμή που το ποδόσφαιρο γι' αυτόν είχε φτάσει στο τέλος του. Μεγάλο κρίμα γιατί είχε χρόνια να περάσει τέτοιος παίκτης -σαν ποιότητα- από την ΑΕΚ.

Πάντως από τους 7 που αναφέρω είναι ο μόνος που λέω να φύγει με βαριά καρδιά κι αυτό λόγω της αδυναμίας του να παίξει. Οι άλλοι 6 είναι και αγωνιστικά καμμένα χαρτιά. Και μια χαρά μπορείς να τους τελειώσεις όλους αν θέλεις.

Μόνο ο Γκερέιρο είναι δύσκολη περίπτωση επειδή έχει 1 1/2χρόνο ακόμα συμβόλαιο (ας όψεται ο φελλός ο Θανόπουλος) και μάλιστα ιδιαίτερα ψηλό. Αξίζει όμως τον κόπο να συμβιβαστεί η ομάδα και να του πληρώσει ένα μέρος του συμβολαίου προκειμένου να απαλλαγεί από την πάρτη του.

Οι Έντερ και Νασούτι είναι δανεικοί και σπας τον δανεισμό ακόμα και τώρα τον Γενάρη.

Του Τζιμπούρ απλά δεν του ανανεώνεις το συμβόλαιο και πάει στο καλό.

Ο Νταντόμο έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι αλλά είναι χαμηλό και σπάει πανεύκολα.

Ο Γιάχιτς τέλος, πιστεύω ότι είναι ο μόνος που θα φέρει πρόταση και θα πουληθεί. Αλλά και έτσι να μη γίνει μπορεί να λύσει κοινή συναινέση το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ παίρνοντας ένα μικρό χρηματικό ποσό και συνεχίζοντας αλλού την καριέρα του.

Για τη Ριζούπολη ο λόγος που την προτείνω είναι μόνο ένας. Αν έχεις να φτιάξεις μια ομάδα από πιτσιρικάδες θα παίξει μεγάλο ρόλο να μάθουν να παίζουν σε ένα γήπεδο κλουβί με τις ανάσες των θεατών στο σβέρκο τους. Αν επιχειρηθεί το ίδιο πράγμα στο ΟΑΚΑ θα χαθούν όλοι μέσα στις τρύπες του γκαζόν. Κατά τα άλλα δεν με βρίσκει σύμφωνο μια λύση έδρας τύπου Ριζούπολης γιατί μικραίνει σαν ομάδα την ΑΕΚ.

Ο Λουσέν είναι αριστερό μπακ που παίζει και αμυντικό χαφ. Ή το ανάποδο. Πάντως είναι φτηνή λύση και έχει τεράστια εμπειρία κι αν είναι στα καλά του θα βοηθήσει όπου κι αν παίξει και μάλιστα με λίγα χρήματα. Ο Ντραμέ επειδή ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό σε αγωνιστική δραστηριότητα, λογικά θα ζητάει περισσότερα που η ΑΕΚ δεν θα είναι σε θέση να του τα δώσει, αλλά θα ζητάει και περισσότερα χρόνια συμβόλαιο. Επίσης ο Λουσέν έχει παραστάσεις και από το ισπανικό πρωτάθλημα και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο και μπορείς να τον αποκτήσεις δοκιμαστικά για έξι μήνες με ελάχιστα χρήματα και αν βγει, βγήκε. Θα ποντάρεις πολλά στον ποδοσφαιρικό του εγωισμό και στο κατά πόσο θέλει να επιστρέψει και να ξαναφτιάξει την καριέρα του.

Ο Παπάς είπε εμπιστευτικά σε δικό του πρόσωπο ότι μένει καταχρηστικά μέχρι το καλοκαίρι και μετά την κοπανάει. Φαντάζεσαι, όταν έχει τέτοιες προθέσεις, τι λεφτά σκοπεύει να βάλει για μεταγραφές της ΑΕΚ. Ο Νοτιάς για μένα έχει φύγει από καιρό. Αν δεν ήταν το προπονητικό ούτε που θα μαθαίναμε τίποτα για την τύχη του...