Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1


Αυτή τη σούπα τη γλιτώσαμε. Φάγαμε άλλη, καλύτερη, στο σπίτι μας. Και ήταν και ζεστή. Οπότε ατομικές κριτικές δεν υπάρχουν.

Ο Κωστένογλου το πήγε συντηρητικά το ματς. Ήθελε στο ντεμπούτο του, τουλάχιστον να μη χάσει. Και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ότι έκανε άσχημα. Ίσως με ένα πιο τολμηρό σχήμα να έπαιρνε καλύτερο αποτέλεσμα απέναντι σ' αυτόν τον αξιοθρήνητο Ολυμπιακό, του οποίου όμως η διαφορά ποιότητας κάνει μπαμ από μακριά.

Οι περισσότεροι παίκτες τής ΑΕΚ τα έδωσαν όλα. Και την ψυχή τους ακόμα. Κι αυτό ήταν που ισορρόπησε τη διαφορά ποιότητας που έχουν από τους παίκτες τού Ολυμπιακού.

Σε γενικές γραμμές το ντέρμπι ήταν γλυκανάλατο, είχε δυο όμορφα γκολ και μια διαιτησία για τα πανηγύρια. Κρίμα γιατί πιστεύαμε ότι ο Κωνσταντινέας ανήκει στη γενιά εκείνη των νέων διαιτητών πάνω στους οποίους μπορούσαμε να στηρίξουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο της διαιτησίας.

Στο γκολ τού Μιραλάς, πέρα από την πολύ όμορφη προσπάθεια του Βέλγου, ο Αραμπατζής μένει εκτεθειμένος από την τοποθέτησή του στο ύψος τής μικρής περιοχής και ενώ ο αντίπαλος έρχεται από διαγώνια θέση. Το γκολ τού Λεονάρντο είναι από τα πιο όμορφα που έχουμε δει και έρχεται να πιστοποιήσει την στόφα που διαθέτει αυτός ο παίκτης και που μπορεί να τον οδηγήσει πολύ ψηλά.

Βέβαια, αφού για τον Λεονάρντο ο λόγος, δεν γίνεται να μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι μετά το 70' τα έχει φτύσει μέσα στο γήπεδο και πρέπει να αποτελεί πάντα την πρώτη αλλαγή. Νέο παιδί είναι, προετοιμασία έκανε, καλή ζωή κάνει, τότε τι φταίει; Τον Χιμένεθ τον γιουχάρανε στο γήπεδο όταν τον έβγαλε με την Στουρμ Γκρατς, όμως αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο όταν δήλωνε ότι ο μικρός δεν έχει αντοχές και συνήθως σ' αυτό το λεπτό ζητάει μόνος του αλλαγή.

Ο Μητρόπουλος κάθε που έρχεται στο ΟΑΚΑ αποδεικνύει πόσο μικρός άνθρωπος είναι. Ξεχνάει τάχα ότι από την ΑΕΚ έφαγε επί δύο χρόνια ψωμί -τη στιγμή που τον είχαν πετάξει σαν στυμμένη λεμονόκουπα από το λιμάνι- κερδίζοντας μάλιστα μαζί της και ένα πρωτάθλημα ή μήπως νιώθει την ανάγκη να απενοχοποιηθεί για εκείνη την επιλογή του απέναντι στους οπαδούς τού Ολυμπιακού; Όπως και να έχει το πράγμα η γελοιότητα πάνω του περισσεύει.

Δεν μπορούμε να μην κάνουμε αναφορά και σε έναν μάγκα που διαθέτει η δαφνοστεφανωμένη γκέισα του λιμανιού. Εμείς οι ΑΕΚτζήδες είμαστε ανώτερη φυλή και ξέρουμε να βγάζουμε το καπέλο σε εκείνους που πραγματικά αξίζουν κάτι τέτοιο. Μιλάμε για τον Ισπανό μάγκα προπονητή τους, τον Βαλβέρδε, που όσο μπόι τού λείπει τόση μαγκιά έχει πάνω του. Μακριά από τα υποτιμητικά σχόλια των περισσοτέρων στελεχών τής ομάδας τού ξεφωνημένου αδερφάτου, εξύμνησε την υπερηφάνεια της ΑΕΚ και της έπλεξε το εγκώμιο για όλες τις φορές που την αντιμετώπισε πλην του περσινού ταπεινωτικού 6-0. Αντίπαλος που πραγματικά αξίζει τον σεβασμό μας ο Ερνέστο. Και θα τον έχει εσαεί.

Ένα μεγάλο κρίμα για το άδοξο τέλος τής καριέρας αυτού του μεγάλου ποδοσφαιριστή, του Γκουντγιόνσεν. Η μοίρα τού έπαιξε άσχημο παιχνίδι και του επιφύλαξε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό τη στιγμή που τα έδινε όλα για να επανέλθει στην αγωνιστική κατάσταση που τον οδήγησε στην καταξίωση, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν και τον έφεραν στην ΑΕΚ. Υπεύθυνοι για τον σοβαρό τραυματισμό του, το υπερβολικό του πάθος για να σκοράρει σε ένα ακόμα ντέρμπι από τα πολλά που το έχει κάνει στην τεράστια καριέρα του και η κακιά στιγμή. Σε καμιά περίπτωση δεν φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αφού ο Ισλανδός πέφτει με φόρα πάνω στο γόνατο του Κοστάντσο και όχι εκείνος στο δικό του. Και εδώ όμως η ΑΕΚ θα δείξει την ανωτερότητά της σαν ομάδα όπως το έχει κάνει σε άπειρες περιπτώσεις στο παρελθόν και θα σταθεί στο πλάι τού άτυχου ποδοσφαιριστή σα να αποτελούσε για χρόνια μάχιμο στέλεχος της ομάδας. Η ΑΕΚάρα δεν εγκαταλείπει ποτέ τα παιδιά της όπως κάνουν τόσοι και τόσοι άλλοι. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ένα μεγάλο μπράβο στους 25.000 ήρωες που ανηφόρισαν στο ΟΑΚΑ και στήριξαν την ομάδα παρά τα προβλήματά της και παρά την εγκατάλειψη που έχει υποστεί από τους υποτιθέμενους ιδιοκτήτες της. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο για την ανωτερότητά τους που εκφράστηκε με την υποδοχή που επιφύλαξαν σε έναν αντίπαλο ποδοσφαιριστή που βρέθηκε στις εξέδρες. Τον Σωτήρη Νίνη του Παναθηναϊκού. Είπαμε, άλλος λαός, άλλη ποιότητα. Δυο-τρεις ανεγκέφαλοι που πέταξαν φωτοβολίδες αποδοκιμάστηκαν άγρια από το σύνολο του κόσμου τής ΑΕΚ. Το πανό για τον Ντέμη Νικολαΐδη εμετικό. Ένα ακόμα αρνητικό παράσημο στο πέτο τής Χατζημούσιας Οργάνωσης Διχασμού τού Λαού τής ΑΕΚ.

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Ο Μητρόπουλος είναι για κλάμματα. Το πανό το ίδιο. Το θέαμα το ίδιο.

Κρίμα για τον Ισλανδό. Περαστικά του.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Δυστυχώς πολλά πράγματα είναι γύρω μας για κλάμματα. Θα απουσίαζε το ποδόσφαιρο και δη ένας ποδοσφαιρικός αγώνας; Το λιγότερο είναι αυτό.

Όταν για κλάμματα είναι ολόκληρη η εξουσία και κάθε τομέας της, τι να περιμένουμε από 22 καλόπαιδα που κλωτσάνε ένα τόπι και 3 κοράκια που ορμάνε να τους πάρουν τη μπουκιά από το στόμα;