Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-1

Εντάξει, όπως τα περίμενα ήρθαν τα πράγματα. Είχα υπολογίσει στα εντός έδρας παιχνίδια που μας απομένουν να κάνουμε 2 ήττες και 1 ισοπαλία. Τις ήττες τις περιμένω από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και την ισοπαλία την περίμενα με τον Ατρόμητο. Τώρα βέβαια γεννάται το ερώτημα, αφού η ΑΕΚ πήγε στη Βέροια και κέρδισε με 4-0 και μετά πήγε ο Παναθηναϊκός και έχασε με 3-0, γιατί η ΑΕΚ πρέπει να χάσει οπωσδήποτε από τον Παναθηναϊκό; Εγώ παίρνω υπόψη μου τα χειρότερα που θα μπορούσαν να συμβούν για να κάνω τους λογαριασμούς μου. Έτσι, ξέρω ότι τα υπόλοιπα 5 από τα 7 παιχνίδια που έχει να δώσει μέσα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ πρέπει να τα κερδίσει οπωσδήποτε. Τώρα, αν κερδίσει και τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ ή φέρει ισοπαλία με κάποιον από τους δύο θα είναι ακόμα πιο κερδισμένη. Τα 7 παιχνίδια της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ κατά τον δεύτερο γύρο είναι κατά σειρά τα εξής: Με Skoda Ξάνθη, με ΟΦΗ, με Πανιώνιο, με ΠΑΟΚ, με Παναθηναϊκό, με Βέροια και με Πανθρακικό. Από αυτά τα παιχνίδια η ΑΕΚ πρέπει να ζητήσει μίνιμουμ 15 βαθμούς. Θα δούμε ακόμα πολλά θρίλερ δηλαδή. Εκτός έδρας η ΑΕΚ θα παίξει κατά σειρά με: Αστέρα Τρίπολης, Άρη, Κέρκυρα, Πλατανιά, Ολυμπιακό, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο την τελευταία αγωνιστική. Στα εκτός έδρας ματς η ΑΕΚ πρέπει να κυνηγήσει τουλάχιστον 7 βαθμούς. Που σημαίνει ότι κάθε ισοπαλία εκτός έδρας θα ισοδυναμεί με μεγάλη επιτυχία και κάθε νίκη με θρίαμβο. Γι' αυτό ας ξεχάσουμε όλοι τα ΑΕΚ είμαστε και ας κοιτάξουμε πώς θα μπορέσουμε να σωθούμε. Τα ευχάριστα από τα άλλα χτεσινά ματς ήταν η ισοπαλία που πήρε η Ξάνθη μέσα στο Βικελίδης από τον Άρη και η ήττα της Κέρκυρας μέσα στην έδρα της από τον Πανθρακικό. Στα δυσάρεστα η νίκη της Βέροιας επί του Παναθηναϊκού, παρόλο που τη χαρήκαμε σαν αθεράπευτοι ΑΕΚτζήδες κι ας ξέρουμε ότι δεν μας συμφέρει καθόλου σαν αποτέλεσμα. Πλέον η μάχη δίνεται με την Κέρκυρα, τον Άρη, τη Βέροια, την Ξάνθη και τον Πλατανιά και πρέπει 2 από αυτές τις 5 ομάδες να τις βάλουμε από κάτω μας.
 
Στα αγωνιστικά τώρα, η ΑΕΚ ήταν για μια ακόμα φορά τραγική. Ομάδα απρόσωπη, χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό, χωρίς πλάνο ανάπτυξης, με την αναρχία να πλανάται μεταξύ των γραμμών της και με παίκτες που έτρεμαν τα πόδια τους. Η ατομική κριτική δεν έχει να προσθέσει τίποτα περισσότερο και μόνο σ' εκείνους που έκαναν το κάτι παραπάνω αξίζει να γίνει αναφορά. Κι από αυτούς τους 14 που αγωνίστηκαν ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στον εξής έναν: Στον Γιώργο Κουτρουμπή. Από εκεί και πέρα το χάος. Στάθηκαν κάπως υποφερτά και οι Κορδέρο, Βλάχος και Κοντοές, αλλά οι υπόλοιποι θα πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά για το μέλλον τους, ειδικά στην περίπτωση που αλλάξουν τα πράγματα στην ομάδα. Επίσης, ο Σταματής που για τρίτη φορά καταφέρνει να έρθει από τον πάγκο και να σκοράρει, τις δύο μάλιστα απ' αυτές τα γκολ που πέτυχε αποδείχτηκαν καθοριστικά, δεν σου γεμίζει το μάτι για μεγάλος στράικερ αλλά έχει την ικανότητα να χώνεται μέσα στη φάση και τον κυνηγάει και μια παράξενη ρέντα την οποία ο προπονητής του πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Ο Φουρτάδο πόσες ευκαιρίες πρέπει να πάρει ακόμα για να αντιληφθούμε όλοι (και εγώ που πίστευα ότι δεν μπορεί να είναι τόσο άχρηστος και να τον έφερε ο Βλάχος στην ΑΕΚ) ότι το παλικάρι δεν το έχει; Ο Παυλής, πέρα από τρομερό φιλότιμο δεν έχει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να παίζει στην ΑΕΚ. Ο Γκερέιρο μοιάζει με παλαίμαχο που πασχίζει να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα για να βγει στη σύνταξη. Ο Φούντας με μπερδεύει τελευταία. Τείνει να εξελιχθεί σε ποδοσφαιριστή της δύο-τριών φάσεων σε όλο το ματς και από εκεί και πέρα ουδέν. Αυτό πρέπει να τον ανησυχήσει και να μην επαναπαυτεί, ακόμα κι αν αυτές οι δυο-τρεις φάσεις που κάνει μερικές φορές αποδεικνύονται καθοριστικές. Πρέπει να αποκτήσει διάρκεια και ουσία. Ο Κατίδης αν έπαιζε όσο μιλάει θα είχε πετύχει περισσότερα πράγματα. Δεν θέλω να αναφερθώ σε κανέναν άλλο καθώς νομίζω ότι στάθηκαν τυχεροί που οι τραγικές συγκυρίες που επικρατούν στην ΑΕΚ τους έφεραν στο κατώφλι της και κατάφεραν να φορέσουν τη φανέλα της. Σε διαφορετική περίπτωση μόνο αν την είχαν αγοράσει από την μπουτίκ θα είχαν ελπίδα να την φορέσουν.
 
Κάτι για την διαιτησία με την οποία πρέπει να μην ασχολούμαστε τόσο πολύ γιατί αποπροσανατολιζόμαστε από τα πραγματικά προβλήματά μας. Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο διαιτητές και επόπτες αλάνθαστοι. Σε κάθε αγώνα θα γίνουν και ένα και δύο και περισσότερα λάθη. Στο χτεσινό παιχνίδι έγινε μόνο ένα λάθος, αυτό του φάουλ που σφυρίχτηκε εναντίον της ΑΕΚ και από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης του Ατρομήτου. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το καταλογίσει κανείς στην κακή πρόθεση του επόπτη που το υπέδειξε αλλά στη δικιά μας γκαντεμιά, αφού από το μοναδικό λάθος των διαιτητών, σε συνδυασμό με την ανικανότητα της άμυνάς μας, καταφέραμε να πετάξουμε άλλους δύο βαθμούς.
 
Στον Λίνεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να καταλογίσει κανείς. Αλλά όταν διαθέτει αυτό το ρόστερ, το οποίο από πάνω είναι και απλήρωτο και το οποίο ο κόσμος το αντιμετωπίζει με δυσπιστία, δεν γίνεται να του φορτώνουμε όλες τις ευθύνες της κάθε αποτυχίας μας. Βέβαια η εμμονή του στην χρησιμοποίηση του Φουρτάδο έχει αρχίσει να προκαλεί εκνευρισμό στον κόσμο. Επίσης, ο παραγκωνισμός του Κατσικοκέρη, ελλείψει άλλου καλύτερου, δημιουργεί ερωτηματικά. Πιθανόν εκείνος να ξέρει καλύτερα αφού δουλεύει κάθε μέρα με τους παίκτες που διαθέτει. Υπάρχει όμως μια γενικότερη αίσθηση ότι ο Γερμανός στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φόρμα του. Από το χτεσινό ματς προέκυψαν και κάποιοι τραυματισμοί που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το έργο του. Ο θεός να βάλει το χέρι του για τη συνέχεια. Ακόμα, καλά θα κάνει να κόψει τα περί ενίσχυσης με δανεικούς από άλλες "μεγάλες" ομάδες, φωτογραφίζοντας τον Φετφατζίδη, γιατί κινδυνεύει να εκτεθεί αφού διέρρευσε ότι ο ίδιος και ο παίκτης του Ολυμπιακού έχουν τον ίδιο μάντζερ.
 
Ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει την προσπάθεια των παικτών και του προπονητή με τον καλύτερο τρόπο. Οι οργανωμένοι όμως πρέπει να προσέξουν πολύ γιατί υπάρχει ο κίνδυνος για μία ακόμα φορά να εκτεθούν. Η ανάληψη πρωτοβουλιών περιφρούρησης του γηπέδου, όπως έγινε χτες, συγκέντρωσης χρημάτων μέσω εράνου με σκοπό να αποδοθούν στους ποδοσφαιριστές και ο ξυλοδαρμός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη, παρόλο που δεν φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη αλλά το περιστατικό συνέβη ενώ είχαν αναλάβει να περιφρουρούν τον χώρο του ΟΑΚΑ και να προβαίνουν ακόμα και σε έλεγχο εισιτηρίων (!), όσο και να μη το επιθυμούν τους φέρνει ενώπιον των ευθυνών τους. Είπαμε, καλή η ειρηνική πρωτοβουλία κατάληψης των Σπάτων αλλά ας περιοριστούν σε αυτήν. Επίσης η διαρκής προσφυγή σε απειλητικές επισημάνεις στις εκάστοτε ανακοινώσεις που εκδίδει η οργάνωση έχει αρχίσει να προκαλεί την γενικότερη θυμηδία και καλό θα είναι να τις περιορίσουν. Υστερόγραφα του τύπου "Ερχόμαστε", "Τα χειρότερα έρχονται", "Φέξε μου και γλίστρησα", όχι μόνο δεν τρομάζουν κανέναν αλλά επιφέρουν και ειρωνικά χαμόγελα. Όποιος έχει να κάνει κάτι δεν χρειάζεται να το δηλώνει από πριν. Κάτι τέτοιο μόνο σαν τσάμπα μαγκιά μπορεί να χαρακτηριστεί…

10 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Παιχνίδι δεν είδα, εμπεριστατωμένη άποψη δεν έχω. Μία γενική εικόνα ίσως... και μερικές (γενικότερες) παρατηρήσεις:

1) Το αποτέλεσμα, τηρουμένων των αναλογιών (κακή εμφάνιση, καλύτερη ομάδα ο αντίπαλος κλπ), δεν είναι κακό. Απλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην κερδίζουμε...

2) Ποιος φωστήρας (Λίνεν) έβαλε τον Γκερέιρο κεντρικό χαφ δίπλα στον Κορδέρο; Έχεις τον πιο αργό άξονα από καταβολής Ελληνικού ποδοσφαίρου και παίζεις (με ομάδα καλύτερή σου) χωρίς κλασικό κόφτη. Γιατί; (Θα μου πεις, εν μέρει με το δίκιο σου, έχουμε κόφτη εκτός του Φέτση;)

3) Ποιος φωστήρας (Λίνεν) άφησε τον Γκερέιρο να μαρκάρει (ο Γκερέιρο να μαρκάρει;;;) τον Ιγκλέσιας στην φάση του γκολ; Το ξέρω πως, με βάση την διάταξη, σ' αυτός έπεφτε ο "κλήρος" αλλά... αλλά ζητάς απόν Γκερέιρο να μαρκάρει (και μάλιστα παίχτη ψηλότερό του σε στημένη μπάλα;) Ακόμη κι αν θέλει, δεν μπορεί... (ΕΓΚΛΗΜΑ!)

4) Λίνεν ο Φουρτάδο είναι φορ. Το να τον χρησιμοποιείς μονίμως σε άλλη θέση τι εξυπηρετεί;

5) Αγαπάμε Παυλή. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να είναι βασικός και αναντικατάστατος υπάρχει απόσταση. Πότε θα δούμε Κατσικοκέρη ενδεκαδάτο; (Και μην μου πει κανείς πως πήρε ευκαιρίες και τις σπατάλησε, γιατί και ο Σταματής πήρε ευκαιρίες, τις εκμεταλλεύτηκε και παρ' όλα αυτά "γυαλίζει" πάγκο.)

6) Δεν θέλουμε Φετφατζίδη - Πετρόπουλο!!! Μπορούμε να πέσουμε και χωρίς αυτούς!!!

7) Χαιρετίζω την μεταγραφή Μητρόπουλου. Φοβάμαι όμως πως θα χρειαστεί χρόνος (που δεν έχουμε) για να φθάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης με δεδομένο πως έχει να αγωνιστεί από το περσινό πρωτάθλημα.

8) Μην σου κάνει εντύπωση που ρίξαμε τεσσάρα στην Βέροια και ο Παναθηναϊκός έφαγε τρία. Σ' αυτό το πρωτάθλημα ο καθένας μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, δεν μου κάνει εντύπωση πλέον ότι κι αν δω... Εξαιρείται βέβαια ο Ολυμπιακός και η Τούμπα. (Αν κι ο Ολυμπιακός για να κερδίσει στην Βέροια χρειάστηκε να ακυρωθεί κανονικό γκολ των γηπεδούχων.)

BALADEUR είπε...

Άσχετο, αλλά, την γκολάρα του Κονέ την είδες;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Αν δεν είδες το παιχνίδι είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος :-)

1) Το αποτέλεσμα καλό μεν, η απώλεια βαθμών τραγική.

2) Πράγματι! Έμπνευση κι αυτή!

3) Το κακό είναι ότι ο Λίνεν εξακολουθεί να πειραματίζεται, στο μέσο ακριβώς του πρωταθλήματος και η ομάδα δεν αντέχει για άλλους πειραματισμούς. Ήδη έχει πληρώσει αρκετούς.

4) Κι εδώ μια ακατανόητη επιμονή. Στον Φουρτάδο πίστεψα κι εγώ νομίζοντας ότι κάποια στιγμή θα θυμηθεί πώς μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό. Τείνω να πιστέψω όμως ότι αυτός ο παίκτης δεν είναι πλάγιος, δεν είναι φορ και μάλλον δεν είναι ούτε παίκτης.

5) Εμμονές του Γερμανού. Δεν ξέρω τι του έχει κάνει ο Κατσικοκέρης και αρνείται να τον εμπιστευτεί. Ξέρω όμως τι δεν μπορεί να του κάνει ο Παυλής και απορώ γιατί επιμένει σ' αυτόν.

6) Και δεν θέλουμε αλλά και σιγά να μη αφήσει τον πρώτο ο Μαρινάκης να έρθει στην ΑΕΚ ή να μην αφήσει τον δεύτερο ο Αλαφούζος ελεύθερο.

7) Με τον Μητρόπουλο πρέπει να το πάμε χαλαρά. Τι είναι ο Μητρόπουλος; Ένας 22άχρονος είναι που σαν κι αυτόν έχουμε άλλους είκοσι. Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα; Πού έπαιξε και τι παράσημα έχει; Έτσι τρελαινόμαστε και τους θεοποιούμε όλους και μόλις άνακαλύψουμε ότι δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους πάμε στο γήπεδο και τους κράζουμε, επειδή μέσα μας είχαμε σχηματίσει την εντύπωση ότι πήραμε τον Ινιέστα.

8) Ο καθένας εκτός από την ΑΕΚ. Γι' αυτό λέω ότι είμαστε το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Ποια έκπληξη κάναμε εμείς αν εξαιρέσουμε το ματς με τη Βέροια που δεν το λες και έκπληξη. Η Βέροια κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Και τα Γιάννινα τον κέρδισαν τον Παναθηναϊκό. Και ο Πλατανιάς τον κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Εμείς χάσαμε από τον Παναθηναϊκό. Τι λέει ο ισολογισμός; Ίσα βάρκα ίσα πανιά ή φούντο;

Τη γκολάρα του Κονέ την είδα και την ξαναείδα και μελαγχόλησα. Δεν μπορεί ρε φίλε. Κάποια βαριά κατάρα πληρώνει αυτή η ομάδα...

BALADEUR είπε...

Ο Μητρόπουλος είναι περίπτωση Κουτρουμπή (δεν εννοώ ως προς το αγωνιστικό στυλ). Με δύο διαφορές: η 1η (η θετική) ότι έχει εμπειρία super league και η 2η (η αρνητική) ότι έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς απ' το περσινό πρωτάθλημα...

KANTHAR0S είπε...

Μην μου κράζετε τον Λίνεν! Σκοπιμότητα χρειάζεται. Ακόμα και στα εντός έδρας παιχνίδια.

BALADEUR είπε...

Kanthare αγαπάμε Λίνεν! Ήμουν από εκείνους που "έσκιζαν τα ρούχα τους" για να έρθει όταν ακουγόταν ονόματα τύπου "βοήθα Παναγιά" (Αναστασιάδης ντε), Κονσεϊσάο ή Πάντιτς...

Αλλά όταν ζεις μέσα σ' αυτή την παράνοια που λέγεται "καθημερινότητα ΑΕΚ" δεν γίνεται να μην παρασυρθείς όσο έμπειρος ή ακέραιος χαρακτήρας κι αν είσαι. Σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθούμε απλώς να "κρατήσουμε τα μπόσικα"...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι. Αυτή τη στιγμή, με τα χάλια που έχουμε, η σκοπιμότητα είναι το πρώτο ζητούμενο, όσο κι αν δεν μας αρέσει. Θα τον χειροκροτήσω πρώτος τον Λίνεν αν την εμφυσήσει και στους παίκτες αυτή τη νοοτροπία. Τουλάχιστον μέχρι να σωθούμε. Αλλά δυστυχώς ακόμα και γι' αυτή τη σκοπιμότητα χρειάζονται παίκτες να μπορούν να την εφαρμόσουν. Και επειδή ο Λίνεν δεν τους έχει συνεχίζει τα επικίνδυνα πειράματα και σε καλό να μας βγει...

BALADEUR είπε...

Καλά, μιλάμε, έχει τρελαθεί το σύμπαν. Δεν φτάνει που ξαναέβαλε γκολάρα ο Κονέ στην Napoli, διάβασα ότι ο Άρτσε (τον θυμάσαι;) πάει καμπιονάτο!!! Στην Πεσκάρα, η οποία δαπάνησε 1.000.000 δολάρια χωρίς να αγοράσει το 100% των δικαιωμάτων του!!!

BALADEUR είπε...

Χτύπα κι άλλο, θα τ' αντέξω...

Κορυφαίοι Σκόκο και Σάχα

«Σε δημοψήφισμα της Ole για τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του αργεντίνικου πρωταθλήματος που τελείωσε, στην καλύτερη ενδεκάδα βρίσκονται οι Νάτσο Σκόκο και Σεμπάστιαν Σάχα. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η αργεντίνικη ιστοσελίδα Ole, έκανε ψηφοφορία για τους καλύτερους 11 του πρωταθλήματος που μόλις πέρασε. Στην καλύτερη ενδεκάδα, βρέθηκαν δύο πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ο λόγος για τους Νάτσο Σκόκο και Σεμπάστιαν Σάχα. Ο πρώτος πήρε 17.641 ψήφους και αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος πίσω από τον Ρικέλμε, ενώ ο Σάχα κέρδισε 9.672 ψήφους για να αναδειχθεί καλύτερος τερματοφύλακας.»

Πως το έλεγε ο εθνικός μας ποιητής:

«Δυστυχής! Παρηγορία
μόνη σού έμενε να λές
περασμένα μεγαλεία
και διηγώντας τα να κλαις.»

Αυτό!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Με έφτιαξες τώρα... Όχι για λουκουμάδες δεν είμαι αλλά μάλλον για ένα διπλό ουίσκι σκέτο...