Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τελικά είμαστε ΑΕΚ ή δεν είμαστε;

Έλιωσα το βίντεο με τις φάσεις από το ματς τής Θράκης. Έψαξα από κάθε οπτική γωνία τις επίμαχες φάσεις μία προς μία. Ρε σεις, ΑΕΚτζήδες είμαστε γαμώ το κέρατό μου. Τι καθόμαστε και λέμε; Υπάρχουν δύο οφσάιντ που άφησε ο επόπτης χωρίς να ανακόψει τους παίκτες τού Πανθρακικού και πέραν τούτου ουδέν. Σαν κι αυτά που δεν σφυρίζονται σε κάθε αγώνα, κάθε αγωνιστική. Καμία από αυτές τις φάσεις δεν στοίχησε στην ΑΕΚ. Τι καταλαβαίνουμε όλοι, θα καταφέρουμε να μη μας χωνεύει κανένα άλλος πέραν των δικών μας οπαδών σε όλη την Ελλάδα; Γιατί κοντεύουμε να το πετύχουμε αυτό με όλες τις μαλακίες των τελευταίων χρόνων. Παλιά η ΑΕΚ ήταν η συμπαθέστερη ομάδα πανελληνίως και τώρα σε κάθε γήπεδο ακούς το σύνθημα "εκεί, εκεί, στη Β' Εθνική". Δεν είναι κρίμα; Ο Άγγελος Κορωνιός δήλωσε ότι την πρόσφατη περίοδο που ήταν προπονητής στην ομάδα μπάσκετ τής ΑΕΚ, όπου έπαιζε η ομάδα όλοι ήθελαν να πέσει κατηγορία. Πώς τα καταφέραμε να μας αντιπαθήσει όλος αυτός ο κόσμος; Αυτοί που διοίκησαν και εξακολουθούν να διοικούν δεν ξέρουν τίποτα για τον φόνο;

Παλιά υπήρχαν ομάδες και πόλεις ολόκληρες που γούσταραν να μας βλέπουν να παίζουμε στα μέρη τους και δεν έπαιζαν με τρελό μίσος εναντίον μας αν δεν κινδύνευαν να υποβιβαστούν. Τώρα όλοι παίζουν με την ΑΕΚ λες και δίνουν τον τελικό τής ζωής τους. Εντάξει, ΑΕΚ είμαστε και δεν γουστάρουμε βοήθεια από κανέναν, αλλά ακόμα και αν την ζητούσαμε κανείς δεν θα ήταν πρόθυμος να μας την προσφέρει. Είμαστε σοβαροί; Μας φταίει η διαιτησία που χάσαμε στην Κομοτηνή; Αυτή η ομάδα ούτε στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα δεν θα είχε ελπίδες να επιβιώσει. Τι καθόμαστε και λέμε; Αναμασάμε τις παπαριές που μας σερβίρουν και στην ουσία είναι σα να χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο, όπως η στρουθοκάμηλος, νομίζοντας ότι έχουμε κρυφτεί. Σκεφτήκαμε ποτέ μήπως συμφέρει κάποιους όλος αυτός ο τζερτζελές για να την βγάλουν οι ίδιοι καθαρή; Δεν λέω ότι η διαιτησία παίζει στα ίσια την ΑΕΚ. Αυτό το έχουν δει και οι τυφλοί πλέον. Αλλά μη γίνουμε σαν τον Αλαφούζο που για να καλύψει την ανεπάρκειά του να καταστεί στιβαρός ηγέτης τού Παναθηναϊκού έχει καταντήσει το πουλάκι τουίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν η ΑΕΚ δεν τα καταφέρει να κρατηθεί στην κατηγορία, κάποιοι θα πρέπει να πάνε να κρυφτούν βαθιά μέσα στο χώμα. Για όλους αυτούς είναι τρομερά βολικό να ρίξουν το ανάθεμα στη διαιτησία και να αποτινάξουν τις δικές τους ευθύνες για το κατάντημα της ομάδας. Και υπάρχει και μια θεωρία που λέει ότι είναι και κάποιοι μέσα στην ΑΕΚ που βλέπουν με καλό μάτι έναν ενδεχόμενο υποβιβασμό τής ομάδας για να γλιτώσουν το τομάρι τους από τα οικονομικά βάρη που απειλούν να τους πνίξουν και να τους φέρουν ενώπιους με τις ευθύνες τους απέναντι στους νόμους (βλέπε νόμο Ορφανού). Ευτυχώς, ολοένα και περισσότεροι φίλοι τής ΑΕΚ καταφέρνουν να βγάλουν τις παρωπίδες και να δουν καθαρά. Σε πολλά σάιτς έχει αρχίσει να γράφεται η αλήθεια για τα όσα συμβαίνουν στην κιτρινόμαυρη οικογένεια. Βέβαια σε κάποια άλλα περί άλλων τυρβάζουν. Δυστυχώς και η Ορίτζιναλ, που θα έπρεπε να ασχολείται με το κατάντημά μας και να στρέφει τα βέλη της προς τους πραγματικά υπεύθυνους, αποπροσανατολίζεται και αποπροσανατολίζει και τον κόσμο με ανακοινώσεις για τους σφαγείς της ΑΕΚ δείχνοντας σαν αποκλειστικούς υπεύθυνους τους διαιτητές. Κι όσο θα αρνούμαστε να κοιτάξουμε κατάματα τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας μας, τόσο θα βυθιζόμαστε βαθύτερα στη λάσπη…
 
Πάμε τώρα να δούμε τις επίμαχες φάσεις τού χτεσινού αγώνα μία προς μία:
 
- Στη σέντρα του Φούντα που ο αμυντικός φαίνεται να κάνει χέρι η μπάλα βρίσκει ψηλά στο στήθος του και ίσως λίγο στο μπράτσο που όμως και κλειστό είναι και πρόθεση δεν έχει να σταματήσει τη μπάλα με το χέρι.
 
- Στο σουτ του Μίγκα που φεύγει άουτ δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία οφσάιντ.
 
- Στη σέντρα του Γκερέιρο προς τον Φουρτάδο που ανακόπτεται με οφσάιντ, ο επιθετικός της ΑΕΚ είναι σχεδόν μισό σώμα μπροστά.
 
- Στο πρώτο σουτ του Παπαδόπουλου, το μακρινό που αποκρούει ο Κωνσταντόπουλος, φυσικά και δεν υπάρχει οφσάιντ επειδή ο παίκτης του Πανθρακικού που βρίσκεται πιο μπροστά δεν επηρεάζει τη φάση. Αν παρενέβαινε στην εξέλιξή της και συμμετείχε σ' αυτήν φυσικά και θα έπρεπε να σφυριχτεί οφσάιντ.
 
- Στο σουτ του Παπαδόπουλου που φεύγει άουτ μετά από την κόντρα που έγινε σε προηγούμενο σουτ του Λαδάκη, επίσης δεν υπάρχει υποψία οφσάιντ.
 
- Στη δύσκολη απόκρουση του Κωνσταντόπουλου στο κοντινό σουτ του Παπαδόπουλου, ναι, δύο παίκτες του Πανθρακικού βρίσκονται σε θέση οφσάιντ και κυρίως ο Παπαδόπουλος που παραλίγο να σκοράρει.
 
- Ο Κοτσαρίδης κάνει φάουλ στον Μίγκα στη γραμμή του άουτ που ο διαιτητής δεν το σφυρίζει και από τη φάση αυτή βγαίνει ένα καλό γυριστό σουτ του Βαϊρουά που καταλήγει άουτ.
 
- Στη φάση τής κεφαλιάς του Παπαδόπουλου που φεύγει άουτ, ο Λουσέρο που βγάζει τη σέντρα, όταν γίνεται κάτοχος της μπάλας βρίσκεται σε προφανή θέση οφσάιντ.
 
- Στο σημείο που η ΑΕΚ ζητάει πέναλτι σε ανατροπή του Παυλή, η φάση είναι τόσο ξεκάθαρη που ντρέπομαι και να την σχολιάσω. Μόνο οι γαυροβάζελοι χτυπιούνται σε παρόμοιες… αδικίες. Ο Παυλής τινάζεται με τη φόρα που έχει μπροστά από τον αμυντικό βλέποντάς τον να χάνει τη μπάλα και φυσικά κάνει καραμπινάτο θέατρο. Σωστή η κίτρινη και αν παρατηρήσει κανείς θα δει τον Παυλή στην εξέλιξη της φάσης να σηκώνει τα δυο του χέρια απολογητικά προς τον διαιτητή σα να του αναγνωρίζει ότι έχει δίκιο. Πώς βγήκε μετά τη λήξη του ματς και δήλωσε ότι ο Ζαχαριάδης του έκλεψε το πέναλτι, αδυνατώ να το καταλάβω.
 
- Στη φάση του γκολ που βάζει ο Βαϊρουά με πλασέ, μετά την κεφαλιά του Παπαδόπουλου που προήλθε από τη σέντρα του Λουσέρο και απέκρουσε προσωρινά ο Κωνσταντόπουλος, δεν διακρίνεται κάτι το επιλήψιμο. Τώρα, αν νωρίτερα έχει γίνει φάουλ στον Κοντοέ, όπως διαμαρτύρεται η ΑΕΚ, δεν φαίνεται στη φάση που εγώ είδα και ξαναείδα γιατί το πλάνο δεν ξεκινάει από την αρχή της εξέλιξής της. Πάντως περίπτωση οφσάιντ, τόσο του Παπαδόπουλου αρχικά, όσο και του σκόρερ στη συνέχεια, δεν υπάρχει.
 
- Τέλος, τα πολλά φάουλ με τα οποία ανακόπτει στα τελευταία λεπτά την ΑΕΚ ο διαιτητής, ίσως να είναι επιλήψιμα, άλλωστε αυτή η τακτική από τους διαιτητές που θέλουν να προστατέψουν τη μία από τις δύο ομάδες είναι γνωστή σαν η σφαγή με το βαμβάκι, όμως ας σκεφτούμε ότι και οι παίκτες της ΑΕΚ λόγω του άγχους τους και λόγω της απειρίας τους στα μαρκαρίσματα, είναι απρόσεκτοι και πηγαίνουν άτσαλα πάνω στους αντιπάλους τους με αποτέλεσμα να κάνουν αχρείαστα φάουλ ή κι αν δεν τα κάνουν τόσο ξεκάθαρα να δίνουν το δικαίωμα στους κακοπροαίρετους διατητές να τα σφυρίζουν. Αυτό το έχουμε δει στα περισσότερα φετινά ματς της ΑΕΚ και εμφανίζεται σε μεγαλύτερη έκταση στα τελευταία λεπτά του κάθε αγώνα. Εκεί δηλαδή που μεγαλώνει το άγχος και η πίεση για το αποτέλεσμα.
 
Και, έλεος από όλους ρε παιδιά. Δεν είναι τσίρκο εδώ, ΑΕΚ είναι. Όλοι μα όλοι σπεύδουν να αποτινάξουν τις ευθύνες από πάνω τους. Ο Λίνεν με εξέπληξε δυσάρεστα. Καλύφθηκε πίσω από δηλώσεις για τη διαιτησία τη στιγμή που έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του για να δώσει το καλό παράδειγμα στους ποδοσφαιριστές του ώστε να αναλαμβάνουν κι εκείνοι στο μέλλον τις δικές τους ευθύνες. Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει ένας καταιγισμός δηλώσεων από διάφορους ποδοσφαιριστές μας στις οποίες όλοι χρέωναν στην διαιτησία την τραγική τους εμφάνιση και την ήττα. Οι ίδιοι δεν έφταιγαν πουθενά. Ο προπονητής είναι και παιδαγωγός και θα έπρεπε άλλα να διδάσκει στους ποδοσφαιριστές του, ειδικά όταν οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι αμούστακα παιδιά. Εκείνο που πρέπει να διδαχτούν είναι να έχουν ανδρισμό και να μη ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα προκειμένου να βγουν εκείνοι λάδι. ΑΕΚ δεν λέμε ότι είμαστε; Ε, αυτό είναι ΑΕΚ και όχι  το κρυφτούλι πίσω από τις πλάτες των άλλων. Και το κυριότερο, απαξιώσαμε μια δίκαιη νίκη ενός καθαρού αντιπάλου που την πήρε άξια μέσα στο γήπεδο. Αυτό δεν είναι ΑΕΚ. Ποτέ δεν ήταν. Διοίκηση, προπονητής, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, οπαδικός τύπος, βρήκανε όλοι ποιος έφταιξε που χάσαμε. Μα δεν χάσαμε. Κέρδισε ο Πανθρακικός. Απλό είναι. Πρώτα θα έπρεπε να του δώσουμε συγχαρητήρια, να του αναγνωρίσουμε την ανωτερότητά του απέναντί μας και μετά αν είχαμε κάποια παράπονα από τη διαιτησία να βγαίναμε να τα πούμε. Όχι να βγάζουμε την εικόνα ότι ο Πανθρακικός ευνοήθηκε από τον Ζαχαριάδη και γι' αυτό χάσαμε εμείς. Και όχι, δεν είμαι από την Κομοτηνή. Δεν είμαι από την Θράκη. Δεν είμαι καν από τη Μακεδονία. Αθηναίος είμαι… Καληνύχτα…

8 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Εεε, τι καληνύχτα; Από τόσο νωρίς πας για ύπνο;

BALADEUR είπε...

Δεν επιθυμώ να "μπω στο τριπάκι" να σχολιάσω μία προς μία τις αμφισβητούμενες φάσεις. Το έγραψα ως σχόλιο και στην προηγούμενη ανάρτηση. Στο φινάλε με εκνεύρισε ο "κοράκης". Κατά τα άλλα πάμε παρακάτω...

ΥΓ. Λίνεν, Ο.Κ. το δέχομαι, είχες τα νεύρα σου στο φινάλε. Αλλά βγες, βρε άνθρωπε, μίλα για τα χάλια μας και συμπληρωματικά πες κι ότι έχεις για την διαιτησία. Τώρα "κινδυνεύουμε" (ειδικά οι πιτσιρικάδες παίκτες) με αποπροσανατολισμό. Ότι χάσαμε λόγω διαιτησίας κι όχι εμφάνισης. Κινδυνεύουμε να καλύψουμε την αγωνιστική μας ασχήμια πίσω από την ασπίδα της διαιτησίας. Ελπίζω να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Θα το δούμε στο επόμενο ματς...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Όντως κοιμήθηκα νωρίς χτες το βράδυ. Πρώτον γιατί ήμουν ξενύχτης και δεύτερον γιατί μου ανέβηκε η πίεση από τους διάφορους αναλυτές τής συμφοράς που διάβαζα στα διάφορα σάιτ. Και το καλό είναι ότι οι περισσότεροι δεν είναι καν ΑΕΚτζήδες αλλά βρήκαν την ευκαιρία να μας "συμπαρασταθούν" ξεδιπλώνοντας τον δήθεν αλτρουισμό τους. Όλοι αυτοί έκαναν λόγο για μισό χέρι διαφορά τού Παπαδόπουλου που ξεπρόβαλε πίσω από την πλάτη τού αμυντικού μας και αυτό συμπέραναν ότι συνιστούσε οφσάιντ στη φάση τού γκολ. Η ανάλυση της παπαρολογίας σε όλο της το μεγαλείο. Και μετά από αυτά τα δημοσιεύματα ο Φουρτάδο κατάλαβε ότι είναι παιχταράς αλλά ο κακός διαιτητής φταίει που δεν τον άφησε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Τρομάρα μας!

Του Λίνεν του συγχωρώ την ένταση αλλά αν το επαναλάβει θα τον γράψω στα μαύρα κατάστιχα. Για να είμαι ειλικρινής και μέσα στη βδομάδα θα περίμενα να καταλάβει το λάθος του και να βγει να το διορθώσει. Αν δεν το κάνει, όπως το λες, θα το πληρώσουμε στους επόμενους αγώνες μέσα από την αλαζονεία που θα αναπτύξουν τα παικτάκια μας...

BALADEUR είπε...

Ο Λίνεν στους παίκτες: «Πάτε και τρώτε τρεις - τέσσερις φορές. Τα βλέπω. Πηγαίνουμε για φαγητό και γεμίζετε το πιάτο μέχρι πάνω και μετά πάτε και το ξαναγεμίζετε. Πώς να παίξεις έτσι ποδόσφαιρο; Είναι δυνατόν να αποδόσεις όταν έχεις φάει τόσο;»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ!!! ΕΧΩ ΛΥΘΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ!!!

BALADEUR είπε...

Βρε μπαγάσα μήπως τους πηγαίνεις φορτηγά με λουκουμάδες και πέφτουν τα πιτσιρίκια με τα μούτρα, τρώνε μέχρι σκασμού και μετά τους βάζει τις φωνές ο Λίνεν; Μολόγα...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Αφού τα έχουν απλήρωτα και νηστικά τα παιδάκια. Πάλι καλά που δεν έχουν φάει κανέναν από τη διοίκηση!

Φιλάω σταυρό. Ούτε ένα λουκουμά δεν έχω πάει στα κωλόπαιδα! Μπουστουδιούλου που θέλουνε και λουκουμάδες τα άσχετα.

Πάντως ο Λίνεν κατάλαβε την μαλακία του με τη διαιτησία και σήμερα στην ομιλία του τα άλλαξε και τους είπε ότι έτσι όπως έπαιξαν δεν δικαιούμασταν τίποτα άλλο. Ούτε από τη διαιτησία ούτε από κανέναν άλλο. Πάλι καλά...

KANTHAR0S είπε...

Μην μπαίνεις σε αυτή την διαδικασία. Δεν χρειάζεται.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Ακόμα κι αν χρειαζόταν, είναι μάταιο...