Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-0

"Αν δεν σας ρίξω εγώ να με γαμήσετε". Τάδε έφη Γιάννης Κομπότης, σουβλατζής εκ Λεβαδείας, κάτοχος Μαζεράτι, ευγενούς προσφοράς θείου προς παρατρεχάμενο για τις πολύτιμες υπηρεσίες που του προσέφερε. Και δεν βρέθηκε κανείς να του πει ότι οι οπαδοί τηςΑΕΚ φροντίζουν πάντα να εκπληρώνουν τις επιθυμίες εκείνων που τους τάζουν κάτι και στο τέλος δεν κρατάνε τις υποσχέσεις τους. Φυσικά και γνώριζε ο σουβλατζής ότι το μόνο που μπορεί να κάνει στην ΑΕΚ είναι να τις κλάσει εκείνα που δεν έχουν-κατά τον Φάμπρι- οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Τότε γιατί έδωσε τέτοια βαριά υπόσχεση; Μα επειδή του αρέσει αυτό που ζητάει να του κάνουν αν δεν τα καταφέρει να κρατήσει τον λόγο του. Και βρήκε μια καλή ευκαιρία να του το κάνουν πολλοί μαζί και να το ευχαριστηθεί.
 
Αλλά γεννάται και ένα μεγάλο ερώτημα εδώ, την απάντηση του οποίου καλείται να βρει ο αθλητικός εισαγγελέας που θα έπρεπε ήδη να έχει καλέσει για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις τον φαφλατά βλαχοπαράγοντα. Πώς εννοεί ότι θα την ρίξει την ΑΕΚ; Παραδέχεται δηλαδή ότι έχει τις άκρες για να κάνει κάτι τέτοιο; Δηλαδή, παραδέχεται ουσιαστικά την ύπαρξη βρώμικου κυκλώματος που μπορεί να ρίχνει ομάδες κατά το δοκούν στο οποίο συμμετέχει ενεργά και ο ίδιος; Τι έγινε κυρ εισαγγελέας μας; Δεν προκάνετε να καλέσετε τον βλάχαρο επειδή είστε απασχολημένος με τη διερεύνηση των ταπεινών κινήτρων που βρίσκονται πίσω από την κατάπτυστη (πράγματι) όσο και βλακώδη χειρονομία του ποδοσφαιριστή Κατίδη;
 
Στα αγωνιστικά τώρα, η ΑΕΚ τσίμπησε έναν ακόμα βαθμό κάνοντας επιτέλους το αυτονόητο. Να παίξει για να μη χάσει. Αυτό για το οποίο φωνάζω από την αρχή του πρωταθλήματος και το οποίο αν το είχε κάνει σε όλα τα εκτός έδρας ματς, αλλά και σε αρκετά εντός έδρας που πέταξε βαθμούς, θα είχε σωθεί οριστικά από πολύ νωρίς. Δυστυχώς η φετινή ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν όλοι και πολύ περισσότερο ο προπονητής της. Τα γνωστά "ΑΕΚ είμαστε και μπαίνουμε μέσα για να κερδίσουμε", ανήκουν σε άλλες εποχές. Φέτος πρώτη μας έννοια σε κάθε αγώνα θα έπρεπε να είναι να μη χάσουμε. Έτσι εξασφαλίζεται η σωτηρία.
 
Το ποδόσφαιρο; Η ομάδα; Το θέαμα; Εντάξει, γελάσαμε, πάμε τώρα πάρα κάτω. Είδαμε και τις "καλύτερες" ομάδες του πρωταθλήματος που έπαιξαν μεταξύ τους χτες στο Καραϊσκάκης, τι τρομερό θέαμα παρουσίασαν στο κοινό που πήγε να τους δει. Η γιούχα πήγε σύννεφο. Αφήστε τα θεάματα φέτος και ας κοιτάξουμε να σωθούμε. Τίποτα άλλο. Έτσι ξεθαρρέψαμε και μιλούσαμε για πλέι οφ και για Ευρώπες και τελικά έχει φτάσει η ψυχή μας στην κωλότσεπη μέχρι να καταφέρουμε και μαθηματικά να σωθούμε. Γιατί δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να σωθούμε και όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αφελής. Βλέπετε τα θαυμαστά αποτελέσματα που έρχονται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Φτάσαμε τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε και όπως πάνε τα πράγματα μπορεί να μην φτάσουν ούτε οι 33 βαθμοί στις ομάδες που κινδυνεύουν για να σωθούν. Η ΑΕΚ, την προτελευταία αγωνιστική, πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε τον Πανθρακικό με δύο γκολ διαφορά για να πει ότι σώθηκε οριστικά ακόμα και στην περίπτωση που θα ισοβαθμήσει μαζί του. Εκτός αν συμβεί το θαύμα και περάσει νικηφόρα από τα Γιάννινα. Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ για να αισθάνεται σίγουρη χρειάζεται 4 βαθμούς ακόμα στο σακούλι της. Αλλιώς μπλέκει σε περιπέτειες. Στους 33 βαθμούς μπορεί να ισοβαθμήσει με τον Πανθρακικό και εκεί παίζει το ενδεχόμενο του μπαράζ, αν τον κερδίσει με ένα γκολ διαφορά και δεν πάρει άλλο βαθμό στα εναπομείναντα παιχνίδια. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο Άρης δεν θα κάνει άλλη ήττα στα τρία παιχνίδια που του απομένουν. Γιατί αν κάνει μία ήττα ο Άρης και κερδίσει τα άλλα δύο παιχνίδια του, θα φτάσει μάξιμουμ τους 32 βαθμούς οπότε θα είναι αυτός που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία. Αν κάνει δύο νίκες και μία ισοπαλία έρχεται κι αυτός στους 33 βαθμούς και μπορεί να έχουμε μπαράζ Άρη-Πανθρακικού ή και Άρη-ΑΕΚ.
 
Μην πυροβολείτε τον Φούντα. 17 χρονών παιδί είναι. Και τι έγινε που δεν έκανε καλό παιχνίδι στη Λειβαδιά; Και τι έγινε που έκανε πέντε άστοχα μακρινά σουτ; Όταν έβαζε το γκολ στο ματς με τη Βέροια στα ελάχιστα λεπτά που αγωνίστηκε πριν τραυματιστεί ήταν καλός; Όσο για την αποβολή του που την προκάλεσε, νομίζω ότι έκανε πολύ καλά. Έτσι θα λείψει μόνο από το ματς με τα Γιάννινα ενώ αν έμενε με τις κίτρινες κάρτες θα απουσίαζε από δύο αγώνες. Τώρα αν του έδωσε εντολή ο Λίνεν να αποβληθεί ή όχι ελάχιστα με απασχολεί εμένα. Και αν δεν του έδωσε ο Λίνεν την εντολή καλά έκανε και πήρε την πρωτοβουλία από μόνος του αφού αυτή ήταν η πιο σοφή κίνηση.
 
Είχα γράψει ότι τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ σ' αυτά τα τρία-τέσσερα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος θα είναι σαν βαρίδια. Είδαμε χτες τον Κωνσταντόπουλο να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, τον Μπουγαΐδη να δίνει πάσα σε αντίπαλο, τον Τσουμάγκα να χάνει δυο-τρεις φορές τον αντίπαλό του, τον Πετρόπουλο να βολοδέρνει στα σημαιάκια του κόρνερ, τον Φούντα να σουτάρει άστοχα από τα 25 και τα 30 μέτρα, μάλλον γιατί δεν εύρισκε τίποτα καλύτερο να κάνει, ακόμα και τον Κουτρουμπή και τον Μητρόπουλο είδαμε να κάνουν επιπόλαια λάθη. Ψυχραιμία και στήριξη. Αυτό θέλουν αυτές τις δύσκολες ώρες οι παίκτες μας και όχι βεβιασμένες κριτικές με απαξιωτικά σχόλια. Τα πόδια τους θα είναι μέχρι το τέλος εκατό κιλά το καθένα.
 
Τόσο χάλια είναι τελικά αυτός ο Κατσικοκέρης που ο Λίνεν προτίμησε να τον αφήσει εκτός δεκαοκτάδας και στην θέση του να πάρει τον "τελειωμένο" Φουρτάδο και μάλιστα να τον χρησιμοποιήσει προς το τέλος του ματς; Κι αν είναι πράγματι τόσο χάλια γιατί ο Λίνεν στα δύο προηγούμενα ματς τον είχε πάρει στην δεκαοκτάδα; Μήπως τον χρησιμοποίησε και είδε ότι δεν του κάνει και προτίμησε να εμπιστευτεί τον Φουρτάδο; Περίεργα πράγματα...
 
Αυτή η φωτογραφία του Μπρουσιανού από τη Λειβαδιά όπου χαριεντίζεται με τον Κομπότη, μόνο αλγεινή εντύπωση μπορούσε να προκαλέσει στους φιλάθλους της ΑΕΚ. Ο Νο 2 τη τάξη στο Δ.Σ. της ομάδας να χασκογελάει με τον άνθρωπο που έδωσε μόνο 350 εισιτήρια στην ΑΕΚ και άφησε 1.500 φιλάθλους της να ψάχνονται πώς θα παρακολουθήσουν το ματς από τις γύρω οικοδομές, περιφρονώντας με τον χειρότερο τρόπο τον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά και με τον ίδιο άνθρωπο που δήλωνε μετά τον ματς ότι θα ρίξει την ΑΕΚ στην Β' κατηγορία, μόνο φτύσιμο του άξιζε από τα μέλη της διοίκησης της ομάδας και όχι κολλητιλίκια και χαζοχαμόγελα...
 
Στο Καραϊσκάκης έφαγαν το αυτί δημοσιογράφου! Ήταν ο δεύτερος δημοσιογράφος που προπηλακίζεται στο ίδιο γήπεδο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Χτες ήταν ο Νίκος Γιαννόπουλος του contra.gr και την προηγούμενη φορά ο Δημήτρης Τομαράς του gazzetta.gr. Μάλλον κυρ εισαγγελέα μου και σ' αυτή την περίπτωση πρέπει να σηκώσετε λιγάκι το κεφάλι σας από την πολύκροτη υπόθεση του εγκληματία Κατίδη και να ρίξετε μια ματιά και προς αυτή την κατεύθυνση. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά την επόμενη φορά στο Καραϊσκάκης μπορεί να μη κόψουν το αυτί του επόμενου δημοσιογράφου αλλά ολόκληρο το κεφάλι!

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Κάτω τα χέρια από τον Κομπότη!

Νομίζω ότι η αγωνιστική που μας πέρασε ήταν τραγική από πλευράς θεάματος -αλλά και τακτικής. Το Ξάνθη - Ατρόμητος, το Άρης - Πανθρακικός και το Λεβαδειακός - Άρης, για τα οποία έχω άποψη, ήταν απαράδεκτα παιχνίδια. Τραγικά. Σαν υπνωτικό χάπι.

Ακόμα και το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ ήταν παιχνίδι της πλάκας. Τέλος πάντων.

Αντε, του χρόνου θα σου φωνάζω κλέφτικα από το τρακτέρ και το τουρνέ που θα κάνω στην επαρχία. Υποθέτω ότι θα ξανασυναντηθούμε σε δυο χρόνια.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Απαισιόδοξο σε βρίσκω. Ξεχνάς κάτι βασικό. Μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεδομένα δεν υπάρχουν. Δεν μπορείς να κάνεις δυο διπλά σε Περιστέρι και Ξάνθη και να πάρεις τον Τσιώλη στην έδρα σου; Μπορείς.
Δεν λέω ότι είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο, ειδικά με τα προβλήματα που έχει ο Άρης φέτος, αλλά στη μπάλα όλα γίνονται. Ακόμα και τους δύο απ' αυτούς να πάρεις και να φέρεις και ένα χινάρι, πάλι σώζεσαι υπό προϋποθέσεις. Τώρα, αν με ρωτήσεις ποιοι αξίζουν πραγματικά να μείνουν στην κατηγορία, εδώ μπερδεύει το πράγμα. Ούτε την ομάδα μου δεν θα συμπεριλάμβανα σε εκείνες που θα άξιζαν να μείνουν στη Σούπερ Λίγκα, δεδομένου του έμψυχου υλικού που διαθέτει, των εμφανίσεων που έκανε και των αποτελεσμάτων που έφερε. Τα ίδια πιστεύω και για τον Άρη, τη Βέροια, τον Πανθρακικό, τον Πανιώνιο, τον ΟΦΗ, την Ξάνθη, τον Λεβαδειακό, φυσικά την Κέρκυρα, αλλά και τον... Παναθηναϊκό!
Τι μας απομένει; Έξι ομάδες από τη θέση 1-6 μαζί με δύο από τις θέσεις 7 και 8 που θα έμεναν δίνοντας μπαράζ με εκείνες που τερμάτισαν στις θέσεις 9 και 10 και άλλες δύο που θα ανέβαιναν από την Football League. Σύνολο δέκα ομάδες με τις οποίες θα έπρεπε να διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα. Για παραπάνω δεν είμαστε. Βέβαια, θα μου αντιπαραθέσει κανείς, ας θεραπεύσουμε τις υπόλοιπες παθογένειες από τις οποίες πάσχει το ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά αποφασίζουμε για το πόσες ομάδες πρέπει να παίζουν στην κάθε κατηγορία. Ας καθαρίσουμε πρώτα τον τόπο από τους νταβατζήδες που τον λυμαίνονονται και μετά βλέπουμε πώς θα πορευτούμε. Αλλά επειδή τα έχουμε πει χιλιάδες φορές και μοιάζει να επαναλαμβανόμαστε, ας τα εντάξουμε όλα αυτά στα όνειρα θερινής νυκτός για να ησυχάσουμε και να μην ελπίζουμε άδικα σε θαύματα που δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ στην κουτοχορτοπατρίδα μας.

Για το θέαμα των παιχνιδιών που είδες αλλά και των υπολοίπων (Παναθηναϊκός-Πλατανιάς, Βέροια-Κέρκυρα και ΟΦΗ-Γιάννινα) που ήταν κι αυτά ίδιες σούπες, τι να πει κανείς. Αληθινά αναρωτιέμαι τι προσδοκούν όλοι αυτοί που ανακατεύονται με τον συγκεκριμένο χώρο, σχετικά με το μέλλον του στον τόπο μας. Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα αναρωτιέμαι πού θα βρίσκουν θεατές για να κόβουν εισιτήρια σε ένα με δύο χρόνια. Φοβάμαι όμως ότι είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει, αφού τα κέρδη που προσδοκούν μάλλον προέρχονται από οποιεσδήποτε άλλες πηγές εκτός των εισιτηρίων.

Τον Κομπότη και τα μάτια μας! Μόνο με τέτοιου επιπέδου παράγοντες διατηρεί κάποιες ελπίδες να ανακάμψει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο μεταξύ ο σάλιαγκας κι ο μάλιαγκας σήμερα βγήκε και διέψευσε τον ίδιο τον εαυτό του με περίσσιο θράσος, αφού τη στιγμή που απειλούσε ότι θα μας ρίξει κατηγορία ήταν μπροστά τουλάχιστον 15 άτομα που τον άκουσαν με τ' αυτιά τους και νομίζω ότι κάποιοι τον κατέγραψαν σε βίντεο από κινητά. Από στιγμή σε στιγμή περίμενέ τα να σκάσουν στο ίντερνετ...

KANTHAR0S είπε...

Κοίτα, αν μιλάμε για το ποια ομάδα έπαιξε μπάλα, ουσιαστικά αναφερόμαστε σε μία και μοναδική. Και φυσικά αναφέρομαι στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν έχει κάνει ούτε αγωνιστική κοιλιά! Μακράν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Αμέσως επόμενη θα έβαζα τα Γιάννενα που με λίγα έφτιαξαν πολλά.

Ο Ολυμπιακός σέρνεται όλη τη σεζόν, ο ΠΑΟΚ του πρώτου γύρου δεν βλεπόταν ούτε με σφαίρες, ο ΠΑΟ είναι ασταθής του κερατά. Απλά οι αυτές οι ομάδες έχουν κάποιες ποιοτικές μονάδες που ξελασπώνουν το κάρο. Δηλαδή αυτό που δεν έχω εγώ και εσύ. Επιπλέον, άλλαξα πέντε προπονητές! Ήμαρτον!

Επομένως, είναι πολύ δύσκολο να πούμε ποιος αξίζει να πέσει. Συνήθως μια τέτοια ερώτηση απαντάται από την βαθμολογία, η οποία μάλιστα σπάνια λέει ψέμματα.

Όμως, αυτό που δεν λέει είναι ότι ο Άρης έχει αυτοκτονήσει. Ακόμα και με τα λάθη (ή ''λάθη'') της διαιτησίας θα μπορούσε εύκολα να σωθεί. Αλλά επιμένουμε να επικεντρωνόμαστε σε λάθος παράγοντες κι όχι στην ουσία. Καλά να πάθουμε.

Τέλος, έχω αναφέρει πολλές φορές ότι οι Έλληνες παράγοντες που στελεχώνουν τις ΠΑΕ και γενικώς το ποδόσφαιρο, πρέπει να πάνε οπωσδήποτε σε σχολή παραγόντων. Ο Κομπότης δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τα σέβη μου.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ο Αστέρας Τρίπολης του Σάκη Τσιώλη. Πώς τα καταφέρατε να διώξετε αυτόν τον προπονητή ρε γαμώτο. Θα μου πεις ότι λίγο νωρίτερα είχατε διώξει τον Κούπερ.
Και πραγματικά αλλάζοντας πέντε προπονητές σε μια σεζόν δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά πράγματα.
Τα Γιάννινα δεν έδειξαν από την αρχή της χρονιάς ότι θα ακολουθήσουν τέτοια πορεία. Νομίζω ότι απλά επέπλευσαν εκεί που οι υπόλοιπες ομάδες πήγαιναν άπατες. Δεν θεωρώ ότι είναι τόσο καλή ομάδα όσο ο Αστέρας. Ήταν όμως ένα κλικ πιο πάνω από τις άλλες μικρομεσαίες ομάδες.
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που περιμέναμε να κάνουν τη διαφορά δεν βλέπονται ούτε με δραμαμίνες. Ο Ολυμπιακός είχε το υλικό πιστεύω αλλά δεν είχε το κίνητρο ούτε και τον προπονητή που θα του έδινε κάποιο όραμα.
Το ζήτημα των παραγόντων είναι τεράστιο αλλά είναι ανάλογο και με όλα τα υπόλοιπα που αντιστοιχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλλον έχουμε ό,τι μας αξίζει σε όλους τους τομείς...

KANTHAR0S είπε...

Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου να κρατήσουμε τον Τσιώλη. Διοικητικοί ερασιτεχνισμοί.