Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Τον ξενοδόχο τον ρωτήσαμε;

Ξεκινάς να γράψεις και το νιώθεις ότι είναι σα να λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο. Κι ο ξενοδόχος κάθε φορά είναι διαφορετικός. Να πούμε για τα πλέι οφ και την εξέλιξή τους; Και ποιος μας εγγυάται ότι θα γίνουν; Ο ξενοδόχος στην προκειμένη περίπτωση μοιάζει να είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Είναι όμως; Υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι ξενοδόχοι. Φανεροί και αφανείς. Μυστήριος τόπος αυτός που ζούμε. Τίποτα δεν είναι ορατό. Τα πάντα σχεδιάζονται και εκτελούνται στο απόλυτο σκοτάδι. Τι στόχο έχει κάθε μία ομάδα ξεχωριστά από αυτές που συμμετέχουν στα πλέι οφ; Θέλουν όλες την πρωτιά; Διότι κάποιες από αυτές, ας μου επιτραπεί η έκφραση, σκίζουν τις ζαρτιέρες τους για να τα καταφέρουν να τερματίσουν δεύτερες και καταϊδρωμένες. Μήπως κρίνεται ασύμφορη η συμμετοχή σε δύο προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ελπίδα για πρόκριση, σε σχέση με την ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μέσα από έναν προκριματικό ή και κανέναν αν συνεχιστεί και κατακτηθεί το κύπελλο; Αυτό το σενάριο βέβαια αφορά μόνο την ΑΕΚ. Ας περιοριστούμε προς το παρόν στα αμιγώς ποδοσφαιρικά και ας ακολουθήσουμε την εκδοχή της τέλεσης των αγώνων κατάταξης ή αλλιώς πλέι οφ  που θα μοιράσουν τις ευρωπαϊκές θέσεις στους συμμετέχοντες.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται γύρω από την παραμονή του Πογέτ στον πάγκο της ΑΕΚ και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κατά την άποψή μου ο Ουρουγουανός κέρδισε τα 3 εντός έδρας ντέρμπι και αυτό του έδωσε πολλούς πόντους. Είναι όμως υπερεκτιμημένος. Ο Πογέτ, να σημειωθεί, δεν έχει σταυρώσει νίκη στους 5 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες καθώς η ΑΕΚ έχει 2 ήττες και 3 ισοπαλίες, ενώ τα τέρματα είναι 1-3! Στις 3 τελευταίες δε αγωνιστικές εκτός έδρας η ΑΕΚ δεν έχει πετύχει γκολ! Με ποιους αντιπάλους; Κατά σειρά τους Ατρόμητο (ήττα 0-1), Ηρακλή (ισοπαλία 1-1), Αστέρα Τρίπολης (ισοπαλία 0-0), Παναιτωλικό (ήττα 0-1), και Καλλονή (ισοπαλία 0-0). Αλλά και πριν έχασε 2 παιχνίδια μέσα στο ΟΑΚΑ με Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό που στοίχισαν τόσο βαθμολογικά όσο και από πλευράς πρεστίζ στην ΑΕΚ και φυσικά έχει γι' αυτές τις ήττες τις δικές του ευθύνες ο προπονητής, όσο κι αν η τύχη γύρισε και τις δύο αυτές βραδιές την πλάτη της στην Ένωση.
 
Κατά τα άλλα έχει βυθιστεί αγωνιστικά ο Μάνταλος ενώ έχουν εξαφανιστεί οι Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Ανέστης, Πλατέλλας. Σημαίνει κάτι αυτό για τους Έλληνες παίκτες της ΑΕΚ; Αντίθετα ο Ουρουγουανός προπονητής δείχνει να προτιμά στις ίδιες θέσεις τους Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Άρθο και Βάργκας. Αντί του Αραβίδη προτιμάει σαφώς τον Μπαρμπόσα και τελευταία δείχνει να υπολογίζει από το πουθενά τον Μπουονανότε για την θέση του Μάνταλου. Αν στη θέση των Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Άρθρο, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Μπουονανότε είχαμε τίποτα παιχταράδες διεθνούς ακτινοβολίας, θα έλεγε ο καθένας ότι δικαίως δεν γίνεται να παίζουν στις θέσεις τους οι Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Πλατέλλας, Αραβίδης και Μάνταλος. Μιλάμε όμως για 7 ελληνόπουλα, τα 5 εκ των οποίων παραγκωνίζονται διαρκώς για να παίζουν ξένοι παίκτες του ίδιου με αυτούς βεληνεκούς και για άλλα 2 που αποτελούν πάντα τις πρώτες αλλαγές του προπονητή τους. Άδικο για αρκετούς και περίεργο για κάποιους άλλους, τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα παραπαίει. Αν πήγαινε σφαίρα κανείς δεν θα μπορούσε να πει τίποτα. Τώρα όμως όλοι κρίνουμε εκ των αποτελεσμάτων.
 
Η ΑΕΚ καίει τις επενδύσεις της και ταυτόχρονα καίγεται βαθμολογικά και η ίδια εν όψει των πλέι οφ. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της τη δοκιμασία των πλέι οφ κι από την άλλη πρέπει να κλείσει γρήγορα το θέμα του προπονητή για να ξεκινήσει έγκαιρα, τόσο τον μεταγραφικό της σχεδιασμό όσο και την προετοιμασία της εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Μελισσανίδης πιστεύει στον Ουρουγουανό και έχει κάνει ήδη τις πρώτες διερευνητικές προσεγγίσεις μαζί του. Απομένει και εκείνος να παίξει καθαρά και χωρίς να χρησιμοποιήσει την ΑΕΚ για να προσελκύσει κάποιες καλύτερες προτάσεις από το εξωτερικό. Ας ξεκαθαρίσει νωρίς τις προθέσεις του και ας καταθέσει τα αιτήματά του για να υπογράψει. Προσωπικά δεν τρελαίνομαι στην προοπτική να είναι αυτός που θα οδηγήσει την ΑΕΚ στο μέλλον που της ανήκει όμως φαίνεται πως συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους εμπιστοσύνης τόσο από τον κόσμο της ομάδας όσο και από τον φυσικό ηγέτη της. Οπότε ας τραβήξουν μαζί μπροστά με ντόμπρες εξηγήσεις για να μην αποδειχτεί την τελευταία στιγμή ότι η ΑΕΚ και σε αυτό το θέμα λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο...