Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Όχι παίχτες στην ΑΕΚ που διάλεξαν να περάσουν πρώτα από τον βόθρο του λιμανιού

Αφήστε μας ήσυχους ρε με τον κάθε Γιαννιώτα και τον κάθε Γούτο που φτύνουν πρώτα την ΑΕΚ για να πέσουν στην αγκαλιά του χοντρού και μόλις φάνε την κλωτσιά από το λιμάνι αρχίζουν να γλυκοκοιτάζουν ξανά και να γλείφουν εκεί που έφτυσαν. Όλοι αυτοί ας πρόσεχαν πού υπέγραφαν όταν το έκαναν. Ας κοιτούσαν λίγο τους τόσους και τόσους συναδέλφους τους που κάηκαν κατά συρροή πριν από αυτούς. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς με τα "ταλέντα" που έπιασαν λιμάνι και τα κατάπιε η χοάνη του ερυθρόλευκου βόθρου του.

Κολοβός, Αυλωνίτης, Δασκαλάκης, Γιαννιώτας, Γούτας, Μαρτίνες, Μπεν, Λόρια, Χαλκιαδάκης, Μπέρτος, Τζανδάρης, Ολαϊτάν, Διαμαντάκος, Μπενίτες, Γιαννιώτης, Καραμάνος, Σκέποβιτς, Βέργος, Τζανακάκης, Στρέζος, Βλαχοδήμος, Λυκογιάννης, Καραγκούνης, Μέγιερι, Ιμπραήμ, Γιαννούλης, Παπάζογλου, Λεάντρο, Πελέ, Καθάριος είναι μερικοί από τους Έλληνες εκκολαπτόμενους αστέρες ή κάποιους ξένους που έπαιζαν σε ομάδες της χώρας μας και έδειχναν ικανοί να κάνουν καριέρα σε μεγαλύτερες ομάδες. Τους πήρε ο χοντρός και τους έκαψε όλους! Τους Βέλλιο και Λαΐφη τους αφήνουμε για το εγγύς μέλλον που θα πάρουν τη σειρά τους!

Σε όλους εντωμεταξύ έβαζε ρήτρα αν φύγουν κάποια μέρα από τον Ολυμπιακό να μην έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ! Όλοι έφυγαν δανεικοί σε υποδεέστερες ομάδες ακόμα και από εκείνες στις οποίες αγωνίζονταν μέχρι την αποφράδα μέρα που πάτησαν στο τηγάνι ή αφού τους κράτησαν 2-3 χρόνια τον καθένα τους άφησαν ελεύθερους να πάνε σε μικρές ομάδες του εξωτερικού ή της Ελλάδας!

Κι όμως, τα καινούρια ταλέντα μυαλό δεν λένε να βάλουν. Τους εκβιάζουν; Τους δελεάζουν με τα γνωστά παραμύθια του συστήματος από τους γνωστούς προπαγανδιστές; Τους φορτώνουν με φράγκα ώστε να μη τους απασχολεί και τόσο η καριέρα τους; Σημασία έχει ότι μαθηματικά οι περισσότεροι εξακολουθούν να κατευθύνονται προς τον ίδιο προορισμό με εκείνον των συναδέλφων τους που ήδη την πάτησαν! Και παρόλα αυτά ούτε ένας δεν έχει βγει μέχρι σήμερα να παραδεχτεί τη μεγάλη μαλακία που έκανε όταν επέλεγε να πέσει στο βόθρο αντί να πάει σε μια ομάδα όπου θα έπαιζε ποδόσφαιρο. Και μετά υπάρχουν Έλληνες που αναρωτιούνται ακόμα ποιος κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί έφτασε στο σημερινό κατάντημα η Εθνική Ελλάδος και γιατί ολόκληρη η ανθρωπότητα γελάει με τα χάλια μας. Ψάξτε. Κάποια μέρα είμαι σίγουρος ότι θα το βρείτε το γιατί και θα λυθεί και η παραμικρή απορία σας.

Στο πρόσφατο παρελθόν, από τους ελάχιστους που με την πάροδο του χρόνου απελευθερώθηκαν από το γαυροστρατόπεδο κράτησης ανερχόμενων ταλέντων, δοκιμάσαμε και πήραμε κάποιους. Ο Σοϊλέδης ήδη μας αποχαιρέτησε και θα ψάξει μια θέση στον ήλιο στην κυπριακή Ομόνοια. Ο Λαμπρόπουλος πρόσφερε και θα εξακολουθήσει να προσφέρει τίμια όσο μπορεί χωρίς να είναι η λύση για το κέντρο της άμυνας που θα αποτελέσει μόνιμη κολόνα. Και τέλος ο Τζανετόπουλος, που του ανανεώθηκε το συμβόλαιο, αποτελεί μια ελπίδα και ταυτόχρονα ένα στοίχημα ώστε να έχουμε να λέμε ότι έναν παίκτη που τον άφησε ελαφρά τη καρδία ο γαύρος να φύγει, εμείς τον πήραμε και τον αναστήσαμε μπαίνοντάς του στο μάτι. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι τα ταλέντα, αν σκαμπάζεις λίγο από ποδόσφαιρο, τα ξεχωρίζεις από μίλια μακριά και πολύ σύντομα σε δικαιώνουν...