Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ο Γιώργος Στράτος εξελέγη ομόφωνα νέος Πρόεδρος της Super League

Με ομόφωνη εκλογή, νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, είναι από σήμερα Δευτέρα 18/7 ο Γιώργος Στράτος, οποίος διαδέχεται τον Γιώργο Μποροβήλο.

Ο 55χρονος νομικός και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη ήταν το μοναδικό πρόσωπο που είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση, έχοντας τη στήριξη των 12 μικρομεσαίων ΠΑΕ.

Αναπληρωτής πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής, εξελέγη ο πρόεδρος του Πανιωνίου κ. Χρήστος Δάρας.

"Ανακοινώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης κ. Γιώργος Στράτος εξελέγη ομοφώνως νέος πρόεδρος της Super League, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2016. 

Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος του Πανιωνίου κ. Χρήστος Δάρας", αναφέρει η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Στράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών το 1980 και από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Από το 1983 έως το 1991 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος, Μεσημβρινή, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 15 και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Είναι μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Από το 1992 ασκεί τη δικηγορία. 

Διετέλεσε και παραμένει μέλος των Δ.Σ. αρκετών ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, στην περίοδο 2002-2008 αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., μέλος των Δ.Σ. της ΕΠΟ, της ΕΠΑΕ και αργότερα της Super League. Από τις 4 Δεκεμβρίου 2015 είναι στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Στράτος σημείωσε:

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες για την τιμή που μας έκαναν να μας εκλέξουν στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι. Χρησιμοποιώ τον πρώτο πληθυντικό γιατί αυτή η τιμή αφορά όλα την ποδοσφαιρική οικογένεια της Ξάνθης με πρώτο και καλύτερο τον κ. Πανόπουλο. Αφορά τον πρόεδρό μας κ. Πιαλόγλου, όλο το Δ.Σ. της ομάδα και όλους τους εργαζόμενους. Ακόμη κι εκείνους που δεν είναι μαζί μας", ανέφερε αρχικά. 

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μποροβήλο γιατί προσπάθησε πολύ και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες. Μέλημά μας είναι με γνώμονες τη λογική, την πραότητα, τη χαρά αλλά και τη συνθετική ικανότητα, γιατί μπορεί να είμαστε αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά είμαστε και συνέταιροι, θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την κοινωνία μας και την καθημερινότητα του Έλληνα φιλάθλου. Στην προσπάθεια αυτή και εσείς οι δημοσιογράφοι και όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν δεν είναι απλώς καλοδεχούμενοι αλλά απαραίτητοι", κατέληξε.