Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Φοβερή η ΑΕΚ στην πρεμιέρα διέλυσε την Ξάνθη με 4-1

Ο Κετσπάγια άφησε την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής τους Ντίας, Γαλανόπουλο, Πέκτχαρτ και Τζανετόπουλο. Από την Παρασκευή εκτός αποστολής ήταν και ο Χριστοδουλόπουλος, λόγω τραυματισμού. Ο Γαλανόπουλος αποκλείστηκε από χθες ουσιαστικά από την αποστολή. Ο νεαρός μέσος σήκωσε πυρετό, έφτασε μέχρι 39 και έτσι ο Κετσπάγια δεν τον υπολόγιζε για το σημερινό ματς.

Περίπου 10.000 ήταν οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το ματς της ΑΕΚ με την Ξάνθη.

Η εντεκάδα που ξεκίνησε η ΑΕΚ το ματς ήταν η εξής: Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πατίτο, Αλμέιδα. 

Την 18άδα συμπλήρωναν οι: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Σιμόες, Βάργκας, Πλατέλλας, Αραβίδης.

Με 4-2-3-1 άρχισε η ΑΕΚ τον αγώνα. Λαμπρόπουλος και Γιόχανσον ήταν τα αμυντικά χαφ, δεξί εξτρέμ ο Μπακασέτας, αριστερό ο Πατίτο, 10άρι ο Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Αλμέιδα.

Στο 7' έγινε η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα και ήταν από την ΑΕΚ και ταυτόχρονα ήρθε το πρώτο γκολ της χρονιάς. Να τα εκατοστίσουμε! Έκανε μια πολύ όμορφη ενέργεια ο Πατίτο από τα αριστερά, αδειάζοντας με κοφτή ντρίπλα τον αντίπαλό του, έσκαψε τη μπάλα με το δεξί στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Αλμέιδα με προβολή από κοντά άνοιξε λογαριασμό γράφοντας το 1-0.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, στο 10', ο Πατίτο ξανά με τρομερή ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε σέντρα με το δεξί πόδι στον Μάνταλο η οποία πήγε με τον διαβήτη ακριβώς πάνω του και εκείνος με κεφαλιά έκανε το 2-0 για την ΑΕΚ.

Στο 12', στην πρώτη αντεπίθεση της Ξάνθης, η φιλοξενούμενη ομάδα κατάφερε να μειώσει το σκορ όταν σε σουτ του Γιούνες Χαμζά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Γκάλο, επέστρεψε στον ίδιο παίκτη που έπιασε νέο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και μείωσε σε 2-1.

Στο 16' ο Αλμέιδα είχε μια τρομερή έμπνευση που απέφερε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Στα καλά καθούμενα και από απόσταση 30 μέτρων περίπου, ο Πορτογάλος έπιασε ένα ξερό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο κάτω μέρος της οριζόντιας δοκού και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το ΑΕΚ-Ξάνθη 3-1.

Στο 25' ο Πατίτο με νέα όμορφη ενέργεια γύρισε στον Μάνταλο αλλά εκείνος αδράνησε και δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 34' έγινε μια σέντρα από δεξιά, ο Τσιγκρίνσκι πέρασε για τον εντελώς αμαρκάριστο Λαμπρόπουλο, ο οποίος μόνος με τον τερματοφύλακα, φάνηκε να κόλλησε το μυαλό του και έκανε μια χαζή πάσα προς τον… κανένα και έτσι χάθηκε μια καταπληκτική ευκαιρία για τον δικέφαλο.

Στο 37' αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ο Αλμέιδα για φάουλ σε αντίπαλο.

Στο 45' είχαμε τη λήξη του ημιχρόνου με την ΑΕΚ να προηγείται με 3-1.

Στο 50' ο Λισγάρας παραχώρησε τη θέση του στον Βασιλακάκη, στην πρώτη αλλαγή της Ξάνθης στον αγώνα.

Στο 64' ο Πατίτο επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι βρισκόταν σε μια απίστευτη μέρα. Έπαιξε το 1-2 με τρεις συμπαίκτες του, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και προς τα αριστερά, έσκαψε καταπληκτικά στον Μάνταλο, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Η φάση συνεχίστηκε με τον Πατίτο να κερδίζει το ριμπάουντ, να κάνει συρτή πάσα ξανά στον Μάνταλο, το σουτ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Ζίφκοβιτς.

Στο 59' ο Μάνταλος έστρωσε στον Τσιγκρίνσκι που βγήκε μπροστά, έπιασε ένα εξαιρετικό γωνιακό σουτ που όμως έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ζίφκοβιτς.

Στο 60' έγινε η δεύτερη αλλαγή της Ξάνθης με τον Νιέτο που πέρασε στο παιχνίδι.

Στο ίδιο λεπτό αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ο Λαμπρόπουλος.

Στο 61' έγινε η πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Αλμέιδα που παραχώρησε μέσα σε αποθέωση τη θέση του στον Χρήστο Αραβίδη.

Στο 62' είχαμε την πολύ κακή λειτουργία της άμυνας της ΑΕΚ, όταν ο Ανέστης υποχρεώθηκε σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση σε κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Καρασαλίδη που είχε μείνει εντελώς μόνος του, την ίδια στιγμή που επτά (!) παίκτες της ΑΕΚ είχαν μαζευτεί λίγα μέτρα πιο μακριά!

Στο 65' έγινε η δεύτερη αλλαγή της ΑΕΚ με τον Μπακασέτα να παραχωρεί τη θέση του στον Σιμόες.

Το σύστημα άλλαξε ταυτόχρονα σε 4-3-3.

Στο 66' χάθηκε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν ο Πατίτο με τη μία έβγαλε τετ α τετ τον Σιμόες που πλάσαρε και έστειλε λίγο άουτ τη μπάλα.

Στο 72' έγινε η τρίτη αλλαγή της Ξάνθης με τον Ράνο να παίρνει τη θέση του Λάζιτς.

Στο 74' έγινε και για την ΑΕΚ η τρίτη αλλαγή με τον Βάργκας που πέρασε στη θέση του καταπληκτικού σήμερα Πατίτο.

Στο 75' αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ο Γιούνες.

Στο 76' η ΑΕΚ έκανε το 4-1 με τον Ντίντακ. Ο Ισπανός έκλεψε τη μπάλα και την κουβάλησε μέχρι τη μεγάλη περιοχή όπου την κέρδισε ο Μάνταλος και την τσίμπησε στον Αραβίδη που έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βάργκας έκανε τσαφ αρχικά, αλλά η μπάλα έφτασε στον Ντίντακ που από κοντά έγραψε το 4-1.

Στο 79' αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ο Σολτάνι.

Στο ίδιο λεπτό είδε την κίτρινη κάρτα και ο Ντίντακ για αψιμαχία με τον παίκτη της Ξάνθης.

Στο 81' ο Λαμπρόπουλος έκανε λάθος γύρισμα στον Ανέστη και η μπάλα κατέληξε κόρνερ για την Ξάνθη.

Στο 82' σε φάουλ έξω από την περιοχή που κέρδισε η Ξάνθη ο Τσιγκρίνσκι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 89' ο Ανέστης πραγματοποίησε μία εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Νέτο στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και έπειτα κόρνερ.

Μετά από τρία λεπτά καθυστερήσεων, έληξε το ματς στο 93' βρίσκοντας την ΑΕΚ νικήτρια με 4-1.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ οι: Ανέστης, Μάνταλος, Πατίτο και Αλμέιδα.