Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Κιτρινόμαυρη τρέλα παρέσυρε την Ριέκα με την ΑΕΚάρα να θριαμβεύει με 1-2 στην Κροατία και να πηγαίνει φουλ για πρόκριση στους 32

Τον ψυχίατρο τον αφήσαμε πίσω και τραβάμε ντουγρού για τον τσιλιβιθρινιολόγο. Αυτή η ΑΕΚ τελικά μπορεί να σε στείλει εκεί που ποτέ δεν πίστεψες ότι μπορεί να πας. Στα ουράνια ή στο τρελάδικο!

Δεν μάγεψε η ΑΕΚάρα απόψε όμως οι παίκτες της είχαν ψυχή λιονταρίσια κι αυτό πιστώνεται στον Μανόλο Χιμένεθ που πράγματι τους προετοίμασε για να νικήσουν, όπως δήλωνε τις προηγούμενες μέρες.

Και μπορεί η Ριέκα να μην ήταν καμία τρομερή ομάδα (παρόλο που είδαμε τα ζόρια που τράβηξε ο γαύρος για να την περάσει) και μπορεί να έχουμε πάρει τον αέρα των Κροατών με 5 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, όμως μόνο εύκολα δεν έγιναν όλα απόψε. Καρδιοχτυπήσαμε αρκετές φορές με αποκορύφωμα εκεί στα τελευταία λεπτά του αγώνα που τα πόδια των παικτών είχαν πάνω τους βαρίδια και η αγωνία για το θετικό αποτέλεσμα κόντευε να τους αποτελειώσει. Υπήρχαν μπόλικες δικαιολογίες όμως με κυριότερη εκείνη του τρομερού άγχους που κουβαλάνε οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές που έχουν αναλάβει το τεράστιο καθήκον να επαναφέρουν την ΑΕΚ εκεί που επιτάσσει η ιστορία της. Και μέχρι στιγμής τα πηγαίνουν περίφημα!

Το σκορ άνοιξε για την ΑΕΚ στο 15' ο Μάνταλος με συρτό σουτ και οι Κροάτες ισοφάρισαν έπειτα από λάθος του Γιόχανσον για να έρθει ο Χριστοδουλόπουλος στο 63' με όμορφη εκτέλεση φάουλ να σημειώσει το 1-2 και να χαρίσει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην ΑΕΚ στην πρώτη της εμφάνιση σε ομίλους μετά από τη μεγάλη περιπέτεια με τον υποβιβασμό της το καλοκαίρι του 2013.

Ο Ανέστης υπήρξε σταθερός ενώ έσωσε και το τέρμα του από βέβαιη παραβίαση σε μια δύσκολη φάση, εκεί στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου όταν οι Κροάτες πίεσαν τον Δικέφαλο.

Τα πλάγια μπακ Μπακάκης και Λόπες ήταν άριστα στα καθήκοντά τους με τον Μπακάκη να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην άμυνα της Ριέκα με τις επελάσεις του.

Το κέντρο της άμυνας με Βράνιες και Τσόσιτς ήταν απροσπέλαστο.

Ο Σιμόες έκανε τα πάντα στο χώρο του κέντρου ενώ ο Γιόχανσον δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά.

Ο Μάνταλος σε ένα ακόμα ματς έδειξε την ποδοσφαιρική του στόφα πετυχαίνοντας και το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ.

Ο Λιβάγια ήταν εξαιρετικός, τόσο με τη μπάλα στα πόδια όσο και χωρίς αυτήν. Αυτό το τελευταίο είναι τεράστιο προσόν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές που το διαθέτουν είναι δυσεύρετοι και με μεγάλο κασέ.

Ο Χριστοδουλόπουλος, ακόμα και σε εκείνους που τον αμφισβητούν, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι στην ΑΕΚ δεν ήρθε για να διεκπεραιώσει κάποια διαδικασία αλλά για να ευχαριστηθεί το ποδόσφαιρο και να προσφέρει στην ομάδα που αγαπάει όσα δεν πρόσφερε τα προηγούμενα χρόνια που βολόδερνε σε συλλόγους που δεν τον έκλεισαν τόσο ζεστά στην αγκαλιά τους όσο η κιτρινόμαυρη οικογένεια. Υπήρξε συγκλονιστικός με το πάθος και την αγωνιστικότητά του και πέτυχε το γκολ της νίκης που χάρισε στην ΑΕΚ τους πρώτους τρεις βαθμούς στον όμιλό της.

Ο Κλωναρίδης ήταν ίσως αρκετά πιο σοφτ αλλά κι αυτός είχε πάθος και το πάλεψε όσο μπορούσε.

Ο Μπακασέτας που τον αντικατέστησε ξεχείλιζε από δύναμη και πάθος για τη νίκη και πρόσφερε αρκετά στο αποψινό μεγάλο επίτευγμα του δικεφάλου.

Ο Αϊντάρεβιτς βρίσκεται σε κακό φεγγάρι και δεν προσφέρει μεγάλη βοήθεια στο σύνολο.

Ο Αραούχο χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα και δεν πρόλαβε να δείξει κάτι από τα τρομερά προσόντα του αλλά σίγουρα μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε πόσα όμορφα πράγματα έχουμε να δούμε όταν θα είναι στο 100% έτοιμος και μπει για τα καλά στην εντεκάδα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ εμένα έχει αρχίσει να με πείθει ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του και την καριέρα του και πως ίσως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να αποκαταστήσει κάθε σφάλμα και κάθε αδικία. Γιατί είμαι βέβαιος ότι το έχει, αρκεί να μείνει μακριά από εμμονές και εγωισμούς και να κάνει σωστή διαχείριση του πολύ καλού υλικού που διαθέτει φέτος…

Ριέκα: Αντρέι Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Ζούτα, Έλεζ, Ζούπαριτς, Μίσιτς (81' Ματέι), Μπράνταριτς, Κβρζιτς (73’ Ακόστι), Χέμπερ, Γκαβράνοβιτς (59’ Μάλες), Γκόργκον.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λόπες, Βράνιες, Τσόσιτς, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (60’ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (78’ Αϊντάρεβιτς), Λιβάγια (85’ Αραούχο).