Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Στο ρελαντί η ΑΕΚ καθάρισε με 2-0 τη Λαμία και περιμένει την Κυριακή να εξυπηρετήσει τον καλύτερο πελάτη της

Μας αρέσει που η ΑΕΚ στις πιο μέτριες βραδιές της και με εντεκάδα που δύσκολα θα ξαναδούμε σε επίσημο αγώνα, καταφέρνει να κερδίζει τον ίδιο αντίπαλο που δυσκολεύτηκε περισσότερο να τον κερδίσει πριν από ελάχιστες μέρες για το πρωτάθλημα με πιο πλήρη σύνθεση, τη στιγμή που όλοι οι αντίπαλοί της είδαν τον Χριστό φαντάρο για να καταφέρουν να κερδίσουν υποδεέστερες από την πολύ καλή Λαμία ομάδες.

Για την ιστορία η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 την Λαμία για το κύπελλο με γκολ του συνήθη ύποπτου Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 50' και του Μάνταλου στο 80' ύστερα από κόντρα που κέρδισε σε σουτ που είχε πραγματοποιήσει ο Λιβάγια και απόκρουση του Πίτκα.

Πολλά τα νέα πρόσωπα που είδαμε απόψε στην εντεκάδα της ΑΕΚ και δικαιούται ένα μεγάλο μπράβο ο Χιμένεθ για το επιτυχημένο ροτέισον που πραγματοποίησε ξεκουράζοντας πολλούς από τους βασικούς του παίκτες ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά ταυτόχρονα δοκίμασε και παίκτες που χρησιμοποιούνται ελάχιστα ώστε να σχηματίσει από πρώτο χέρι άποψη για την αγωνιστική τους κατάσταση και τα όσα είναι σε θέση να προσφέρουν για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.

Είδαμε, λοιπόν, για πρώτη φορά σε επίσημο ματς τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια και μάλιστα ήταν πολύ ψύχραιμος και με σωστές αντιδράσεις, τον Βινίσιους να παίζει σε ολόκληρο το ματς στη θέση του αριστερού αμυντικού λόγω του τραυματισμού του Λόπες, τον Τζανετόπουλο να βγάζει επίσης ολόκληρο το ματς σαν παρτενέρ του Τσόσιτς στη θέση του Βράνιες, είδαμε και τον Τρίστασον σε ένα γεμάτο 90λεπτο στη θέση του αριστερού εξτρέμ.

Από εκεί και πέρα στο δεξιό άκρο της άμυνας έπαιξε ο Γκάλο, στη μεσαία γραμμή οι Γαλανόπουλος, Σιμόες και Μπακασέτας και στο δεξιό άκρο της επίθεσης ο Χριστοδουλόπουλος με μόνο στο κέντρο της επίθεσης τον Λιβάγια. Σαν αλλαγές πέρασαν ο Μάνταλος στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, ο Αραούχο στη θέση του Μπακασέτα και ο Γιαννούτσος στη θέση του Τσόσιτς. Κανείς δεν έβγαλε μάτια απόψε αλλά και κανείς δεν υστέρησε. Όλοι έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να κάνουν εκείνο που έπρεπε που δεν ήταν άλλο από τη νίκη επί της αξιόμαχης Λαμίας του Μπάμπη Τενέ, μετρ της σκληρής άμυνας και του ασφυκτικού εγκλωβισμού των αντιπάλων επιθετικών. Οι δικοί μας πάντως απέναντι σε αυτές τις συνθήκες και χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα, κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βινίσιους, Τσόσιτς (81' Γιαννούτσος), Τζανετόπουλος, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας (69' Αραούχο), Χριστοδουλόπουλος (61' Μάνταλος), Τρίστασον, Λιβάγια.

Λαμία: Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (65' Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Λινάρδος (57' Κρισάντους), Καραγιάννης, Βουό (62' Ντακόλ).

Διαιτητής: Στυλιάρας, Βοηθοί: Ποντίκης - Κόντιζας, 4ος Μακρυπόδης.