Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Πέρασαν κι απόψε κάτι προσκυνητές με κόκκινα από τους άγιους τόπους του ΟΑΚΑ, τους ευλόγησαν με τρία μπαλάκια Πέτρος και Λάζαρος και πάνε...

Σωστός χοντρέ! Έτσι τον προσκυνάνε τον Δικέφαλο!

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 (ΟΑΚΑ - Super League)

Τι έκανες απόψε ρε Λάζαρε; Τρέλανες και τον ψυχίατρο ακόμα!

Μανόλο, δεν είναι κακό να κάνεις το αυτονόητο καμιά φορά. Και πάψε να φοβάσαι ότι θα σε κατηγορήσουν πως επηρεάζεσαι από δημοσιογράφους και οπαδούς. Το δίδυμο Αραούχο-Λιβάγια άλλωστε είναι τόσο αυτονόητο ότι πρέπει να μπαίνει μαζί στο γήπεδο που ακόμα και οι κουκουβάγιες πάνω στους πυλώνες με τους προβολείς του ΟΑΚΑ το έχουν διακρίνει. Ο Κλωναρίδης καλό παιδί και επιλογή σου που πρέπει να στηρίξεις, όμως εδώ και πολλά ματς δεν λέει να βοηθήσει. Αντίθετα οι δυο Λας Παλμίτες σε βγάζουν διαρκώς ασπροπρόσωπο και σε διασώζουν.

Τι έκανε θεέ μου απόψε η ΑΕΚάρα! Κόντρα σε όλα και πιο πολύ στην απύθμενη κωλοφαρδία του γαύρου, ο οποίος προηγήθηκε με 0-2 χάρη σε δύο γκολ που δεν ξαναμπαίνουν ούτε 45 συνεχόμενες μέρες να έπαιζαν οι δύο ομάδες, κόντρα και στις αντιξοότητες αφού είδε να χάνει νωρίς-νωρίς τον Σιμόες που αποτελεί τα πνευμόνια της ομάδας, ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά αλλά και την αρνητική ενέργεια που είχε συσσωρευτεί αμέσως μετά το δεύτερο γκολ του γαύρου και τον πάτησε στο λαιμό μέχρι που είπε ήμαρτον!

Με δύο γκολάρες του απίστευτου Χριστοδουλόπουλου που στην ομάδα της καρδιάς του έχει ξανανιώσει και κάνει νέα καριέρα από την αρχή, έφτασε στην ισοφάριση και με το τελειωτικό χτύπημα του αρχηγού Πέτρου Μάνταλου στο 90' έριξε στο καναβάτσο τον υπερόπτη Ολυμπιακό και έστειλε για βρούβες Πόλντο, Καραπαπάρες και μπάρμπα Σάββες all together.

Τα πιεσόμετρα πήραν φωτιά στα αποδυτήρια και το ιατρικό τιμ της ποντικοομάδας δούλεψε στα όριά του, αφού φημολογείται ότι παρά λίγο να χάσουν μέσα από τα χέρια τους οι γαύροι κάτι υπερήλικες και κάτι παχύσαρκους που είχαν μαζευτεί!

Το ΟΑΚΑ έγινε απόψε Νέα Φιλαδέλφεια που θύμισε στα φουκαριάρικα τα γαυράκια άλλες παλιότερες όμορφες και δοξασμένες εποχές, τότε που η ήττα τους συνόδευε από το πούλμαν πριν καν κατέβουν από το σκαλάκι του. Απλά ας κάτσουν να σκεφτούν τι τους περιμένει μόλις γυρίσει η ΑΕΚάρα στο σπίτι της.

Η ΑΕΚ παρουσίασε δύο πρόσωπα απόψε. Ένα στο πρώτο και ένα στο δεύτερο ημίχρονο. Το καλό ήταν το δεύτερο και η μεταμόρφωση επήλθε από την είσοδο στο παιχνίδι του παιχταρά που ακούει στο όνομα Λιβάγια. Αυτός μεταμόρφωσε την ΑΕΚ, της χάρισε ηρεμία, παρόλο που ξεκίνησε με ηλεκτροσόκ το δεύτερο ημίχρονο με την επίτευξη του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού μόλις στο 46'.

Ο Σιδηρόπουλος έκανε ένα σημαντικό λάθος, όταν δεν απέβαλε τον Ρομαό με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 61', ενώ σωστά δεν μάσησε στο θέατρο του Ζιλιέ (μεγάλος παίκτης να σου πετύχει) στις καθυστερήσεις. Στο 94' απέβαλε τους Τσόσιτς και Ένγκελς για αψιμαχία που είχαν. Στο 81' απέβαλε και τον προπονητή του Ολυμπιακού, τον Χάσι, επειδή διαμαρτυρόταν διαρκώς και για ψύλλου πήδημα. Μάλλον το είχε μάθε καλά το μάθημά του. Το καλό είναι ότι η ΑΕΚ κέρδισε με καθαρές γκολάρες και χωρίς αμφισβητούμενες φάσεις και τρέφουμε κάποιες αμυδρές ελπίδες ότι μπορεί αυτή τη βδομάδα να γλιτώσουμε την κλαψομουνιά και την μίρλα του μπάρμπα κατουρλή και των λοιπών φερεφώνων του λιμανιού.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ οι: Χριστοδουλόπουλος με τις δύο γκολάρες του (το φάουλ δεν υπάρχει ούτε στο… play station) και για τη μαχητικότητά του, Λιβάγια που άλλαξε όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, επέβαλε την ηρεμία και έβγαλε την τρομερή μπαλιά στον Μάνταλο στο 90' που πέτυχε το γκολ της νίκης, Μάνταλος που για άλλη μια φορά ήταν πραγματικός αρχηγός και πέτυχε και το νικητήριο γκολ και πολύ καλοί ήταν οι: Αραούχο, που απασχολούσε δύο αντιπάλους, Γαλανόπουλος, που αντικατέστησε τον τραυματία Σιμόες σε ένα κομβικό σημείο και με το μεστό παιχνίδι του δεν άφησε να γίνει αισθητή η απουσία του και Γιόχανσον που έκανε αρκετή αλλά αθόρυβη δουλειά. Από τους υπόλοιπους, ο Ανέστης δεν ευθύνεται σε κανένα γκολ ενώ έβγαλε και ένα δύσκολο σουτ, ο Γκάλο το πάλεψε αλλά από την πλευρά του έφαγε η ΑΕΚ τις πιο πολλές επιθέσεις, ο Μπακάκης έτρεξε πολύ αλλά στα γκολ του Ολυμπιακού ολιγώρησε, όπως και οι Τσόσιτς και Βράνιες (πρέπει να μάθουν και οι δύο να ελέγχουν τα νεύρα τους), ο Κλωναρίδης για μία ακόμα φορά ήταν ξένο σώμα και ίσως του κάνει καλό να μείνει λίγο στον πάγκο, ενώ ο Αϊντάρεβιτς μπήκε για να… μαζέψει τη μπάλα με το σφύριγμα της λήξης και φυσικά δεν κρίνεται. Ο Μανόλο ελέγχεται για εγωιστική απόφαση να ξεκινήσει τον Κλωναρίδη όταν όλοι του φώναζαν να βάλει Λιβάγια-Αραούχο ΜΑΖΙ! Επίσης το να έχει η ομάδα δύο αναπληρωματικούς αριστερούς αμυντικούς, τον Βινίσιους και τον Γιαννούτσο και να μην εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο για αντικαταστάτη του Λόπες όταν παραστεί ανάγκη ακούγεται κάπως περίεργο. Ειδικά μάλιστα όταν ο Χιμένεθ είχε πει ότι του αρκούν αυτά τα αριστερά μπακ και πως δεν χρειαζόταν άλλη μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση!

Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν ασύλληπτος απόψε. 40.000 τρελαμένοι γέμισαν το ΟΑΚΑ και με τις φωνές τους γκρέμισαν τα μπετά αλλά και την ψυχολογία των γαύρων που πήδηξαν στις ψαροκασέλες τους και αναχώρησαν γρήγορα-γρήγορα για την ιχθυόσκαλα για να τους βρει ο λαός τους φρέσκους-φρέσκους αύριο που θα επισκεφτεί την ψαραγορά...

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Σιμόες (29' λ.τρ. Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Λάζαρος (94' Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46' Λιβάγια), Αραούχο.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό (71' Ζντιέλαρ), Ένχελς, Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Οφόε, Μάριν (65' Σεμπά), Καρσελά (82' Πάρντο), Εμενίκε.