Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΕΚΑΡΑ σφαλιάρισε τον Νεοπανιώνιο με 4-0 και έπεσε βαριά σιωπή στο παράρτημα και στους πάτρονές του


Super League - 3η αγωνιστική
ΑΕΚ-Πανιώνιος 4-0
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητές: Ευαγγέλου, Φωτόπουλος, Καρσιώτης

Σε μεγάλη βραδιά η ΑΕΚ έλιωσε το πιο σιχαμένο παράρτημα του Μαρινάκη, τον Νεοπανιώνιο, με 4-0 ενώ είχε και 2 δοκάρια. Μεγάλη η ικανοποίηση όλων των ΑΕΚτζήδων για το λιώσιμο των ξεπουλημένων λακέδων οι οποίοι έκαναν και ντανιές πως δήθεν δεν θα κατέβαιναν στο δεύτερο ημίχρονο επειδή τους ενόχλησε ένα πανό που απλά αναρωτιόταν την αλήθεια που όλη η φίλαθλη Ελλάδα γνωρίζει: "Ιστορικέ, πες μας πού πουλιέσαι πιο ακριβά, στον Πειραιά ή στο Βορρά;;;". Αυτό έγραφε απλά το πανό και ας μας πει κάποιος τι ήταν αυτό για το οποίο δήθεν θίχτηκαν οι πρόσφυγες της συμφοράς. Ο μισός Νεοπανιωνάκος δεν αποτελείται από δανεικούς του Μαρινάκη; Τα καινούρια τους κονέ και οι νέοι δανεισμοί δεν προέρχονται από τον Σαββίδη; Οι εμφανίσεις τους δεν είναι αντίγραφα εκείνων του Ολυμπιακού και το μόνο που αλλάζει είναι το σήμα; (Να μη ξεχάσουμε να ευχηθούμε καλορίζικες και οι κατακόκκινες -καλά, εσείς για παρηγοριά πείτε ότι είναι πορτοκαλί- εμφανίσεις του άλλου πάτρονά σας, του ΠΑΟΚάκου στο ματς με τον ΟΦΗ -τι ξεφτίλα- με την ελπίδα να τις καταευχαριστήθηκαν οι κουτσαβάκηδες πιο… άγριοι οπαδοί της χώρας. Σιγά τα καλσόν παιδιά. Θα πιαστείτε σε κανένα σύρμα και θα τα σκίσετε. Όταν τις φορέσουν στην Τούμπα να διαμαρτυρηθείτε).

Στην πραγματικότητα τα Νεοπανιωνάκια είχαν διαβλέψει τι πρόκειται να επακολουθήσει στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν λερώσει τα βρακάκια τους, οπότε το πρόσχημα του ενοχλητικού πανό τους ήρθε γάντι. Γι' αυτό και η ΑΕΚ φρόντισε να μη διαψεύσει τους φόβους τους και τους έδωσε παραμάσχαλα το τετράμπαλο να έχουν να πορεύονται. Άντε τώρα, επιστροφή κακά παιδιά στο σουρωτήρι γηπεδάκι σας που το ξετρυπήσατε ένα βράδυ γιατί δεν είχατε τα άντερα να δείτε την ΑΕΚ να αγωνίζεται σ' αυτό σε ευρωπαϊκό αγώνα. Θα βγάζατε τη χρυσή αν σας είχε συμβεί τέτοια… συμφορά.

Τους γλέντησε λοιπόν η ΑΕΚ, όπως θα κάνει πάντα όταν θα βρίσκει μπροστά το γιουσουφάκι της και το ευχαριστήθηκαν όλοι οι μη υποταγμένοι στις συμμορίες της Τρούμπας και της Τούμπας, Έλληνες φίλαθλοι.

Οι βιαστές του σιχάματος της πλατείας απόψε είχαν πολλά ονόματα. Οι περισσότεροι είχαν περάσει ένα φεγγάρι και από τη Νέα Σμύρνη. Ο Ουζουνίδης πρώτα-πρώτα που ήταν προπονητής τους πριν δυο-τρία χρόνια. Ο Μπακασέτας, που τους κάρφωσε το δεύτερο τεμάχιο πέρασε κι αυτός από την ομάδα με το τρυπημένο γήπεδο. Ο Λαμπρόπουλος που διετέλεσε κεντρικός αμυντικός του παραρτήματος νοτίων και βορείων λαμόγιων. Αλλά ο καλύτερος και ο πιο βίαιος λεγόταν Κλωναρίδης και για κακή τους τύχη ο προπονητής του αποφάσισε να τον ρίξει στο ματς 9 λεπτά πριν τη λήξη του και εκείνος σαν δαιμονισμένος τους κάρφωσε δύο τεμάχια πετώντας τους στην κυριολεξία τα μάτια έξω.

Για την ιστορία τα γκολ της ΑΕΚ πέτυχαν κατά σειρά οι: Πόνσε στο 45+1' με πλασέ έπειτα από σέντρα του Μάνταλου. Μπακασέτας στο 58' με άπιαστο σουτ. Κλωναρίδης στο 85' με καταπληκτική κίνηση αδειάζοντας τον αλητάμπουρα Ντομίνγκεζ και πιάνοντας το ξερό σουτ και στο 93' με όμορφο πλασέ έπειτα από ασίστ του Λιβάγια. Τα δοκάρια της η ΑΕΚ τα είχε με τους: Μάνταλο στο 74' με σουτ και Κλωναρίδη στο 87' επίσης με σουτ.

Να μιλήσουμε για την απόδοση της ΑΕΚ που άγγιξε τα όρια του φανταστικού σε μια βραδιά που ούτε λίγο ούτε πολύ έπαιζε χωρίς 4 παίκτες που συνήθως αγωνίζονται σαν βασικοί. Τους Γκάλο, Οικονόμου, Γαλανόπουλο και Κλωναρίδη (μπήκε στο 81' και… οργίασε) και φυσικά χωρίς τους Μπογέ και Αλμπάνη που είναι σημαντικές εναλλακτικές λύσεις για την εντεκάδα της.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο 39' σε ξεπέταγμα του Τσιγκρίνσκι η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Καμαρά και ο διαιτητής αντί για πέναλτι δίνει κόρνερ. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε 12 τελικές με τις 6 από αυτές να είναι προς το τέρμα του Νεοπανιωνίου.

Ο Μπάρκας (αχρείαστος να είναι, όπως απόψε), όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί τέρας σταθερότητας και ψυχραιμίας.

Ο Μπακάκης, τα έχουμε πει, δεν τρέχει πια, κινείται σε ράγες και έχει βάλει στοίχημα να ξεπεράσει το "Λευκό Βέλος", την υπερταχεία που από την περασμένη εβδομάδα άρχισε τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Αθήνα μέσα σε 3,5 ώρες πηγαίνοντας με 250 χλμ. την ώρα!

Ο Λόπες από την πλευρά του και με το βουητό από το σαρανταχίλιαρο της καμπάνας του Μελισσανίδη να σφυρίζει ακόμα στ' αυτιά του, έκανε κι αυτός καταπληκτικό παιχνίδι, μόνο που απόψε είχε ένα θέμα με την ευστοχία στις σέντρες που έβγαζε. Ίσως να τον είχε επηρεάσει η φάπα από το πρόστιμο αλλά… ας πρόσεχε.

Ο Τσιγκρίνσκι στην πρώτη επίσημη φετινή εμφάνισή του, είχε ένα μικρό σφίξιμο αλλά η κλάση του φωνάζει από χιλιόμετρα και τον καθοδηγεί. Ευτυχώς δεν υπήρξε και καμιά ιδιαίτερη πίεση από τους επιθετικούς του Νέου.

Ο Λαμπρόπουλος, η γνωστή λίρα εκατό της ΑΕΚ, πάντα σταθερός και αψεγάδιαστος απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Ο Σιμόες εκπληκτικός, είχε όμως απέναντί του έναν αληταρά, τον Ντομίνγκεζ, ο οποίος δεν μου το βγάζει κανείς από το μυαλό πως είχε έρθει με αποστολή να του δώσει τα πόδια στο χέρι. Αλλά είχε και έναν διαιτητή που δεν έκανε το παραμικρό για να τον προστατέψει και μόνο όταν σηκώθηκε το γήπεδο να τους φάει αποφάσισε να δείξει κίτρινη κάρτα στον Ντομίνγκεζ. Στο μεταξύ ήταν ήδη αργά. Ο Πορτογάλος είχε εισπράξει τον τραυματισμό του και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά και μακάρι να μην είναι τίποτα σοβαρό. Αυτό άλλωστε προσπαθούσε να πετύχει από την αρχή του αγώνα ο απαράδεκτος ποδοσφαιριστής του Φραγκονεοαιώνιου.

Ο Άλεφ ήταν αρκετά καλός και μαζί με τον Σιμόες έλεγξαν απόλυτα τον νευραλγικό χώρο του κέντρου ενώ βοήθησε σημαντικά και στο κατέβασμα της μπάλας.

Ο Μάνταλος ήταν πραγματικός ηγέτης και αν ήταν λίγο πιο τυχερός και η μπάλα δεν έβρισκε στο δοκάρι θα είχε χριστεί και σκόρερ.

Ο Λιβάγια ήταν επίσης η γνωστή μηχανή πάνω, κάτω, μέσα, έξω από την περιοχή του αντιπάλου, μοίρασε αρκετές ασίστ και ίσως δικαιούταν και ο ίδιος ένα γκολ.

Ο Μπακασέτας εκ των κορυφαίων, πέτυχε το δεύτερο γκολ, πέρασε μπαλιές και ταλαιπώρησε αφάνταστα τον προσωπικό του αντίπαλο.

Ο Πόνσε έχει το ένστικτο του κίλερ. Πέτυχε πάλι το γκολάκι του και μάλιστα άνοιξε το σκορ όπως είχε κάνει και με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αντικαταστάθηκε στο 67' από τον Γιαννιώτα για να προστατευτεί εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Ο Γιαννιώτας που μπήκε στη θέση του Πόνσε, έτρεξε, πάλεψε και όταν θα προσαρμοστεί απόλυτα στην ομάδα θα δούμε ωραία πράγματα απ' αυτόν.

Ο Τσόσιτς πήρε τη θέση του Σιμόες στο 77' επειδή ο Πορτογάλος τραυματίστηκε από το αλήτικο χτύπημα του Ντομίνγκεζ. Έπαιξε σαν αμυντικό χαφ για 16 λεπτά περίπου και κράτησε άψογα τη θέση του.

Άφησα τελευταίο τον Κλωναρίδη που μπήκε στο 81' στη θέση του Μάνταλου και μέσα σε 12 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις, πέτυχε 2 γκολ ενώ είχε και ένα δοκάρι. Για μένα, αν και οι άλλοι έπαιξαν ολόκληρο τον αγώνα, πρέπει να ψηφιστεί MVP.

Ο Ουζουνίδης σχεδίασε, παρακολούθησε, έλεγξε και εκτέλεσε με απόλυτη ακρίβεια το πλάνο που είχε στο μυαλό του στέλνοντας την παλιά του ομάδα κυριολεκτικά για βρούβες.

Και τώρα, Ευρώπη. Άγιαξ σου ερχόμαστε. Η ΑΕΚ, αν και θα στερηθεί των υπηρεσιών των Λιβάγια και Λόπεζ που αποβλήθηκαν εντελώς ανόητα στο εντός έδρας ματς με την Βίντι, αλλά και του Μπακασέτα, μοιάζει να είναι έτοιμη από κάθε πλευρά να αντιμετωπίσει τον μεγάλο της αντίπαλο και να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντί του. Απομένει ο Ουζουνίδης να έχει προετοιμάσει και ψυχολογικά όπως πρέπει τους παίκτες του και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Vamos ΑΕΚάρα…

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Άλεφ, Σιμόες (77’ Τσόσιτς), Μπακασέτας, Μάνταλος (81' Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (67' Γιαννιώτας).

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κεϊτά (46' Πιρίζ), Κόρμπος, Μασούρας, Οικονομίδης (53' Ντουρμισάι), Σπιριντόνοβιτς, Καμαρά (64' Τσιλούλης).