Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Επιτέλους, άρχισε να φυσά ούριος άνεμος

Στον οργανισμό ΑΕΚ βρισκόμαστε σε πολύ καλό φεγγάρι αφού:

- Οι μάγκες του χάντμπολ της ΑΕΚάρας σήκωσαν και την κούπα του πρωταθλητή, μετά από το κύπελλο και το Ευρωπαϊκό, κάνοντας έτσι το τρεμπλ.

- Το μπάσκετ αρχίζει να βρίσκει τα βήματά του. Πήρε τη πολυπόθητη αδειοδότηση, ρύθμισε τις πληρωμές των μπαν, έκλεισε έναν από τους καλύτερους προπονητές αυτής της περιόδου, πραγματοποίησε ήδη δύο μεταγραφές εξαιρετικών ξένων παικτών και ταυτόχρονα είχε και μια θαυμάσια κλήρωση για το Champions League στη φάση των ομίλων που καθιστά την ΑΕΚ φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο ποδόσφαιρο άρχισε ξαφνικά να φυσάει άνεμος αισιοδοξίας και αλλαγής αφού:

- Από στιγμή σε στιγμή υπογράφει ο Λε Ταλέκ δίνοντας λύση στη θέση του αμυντικού χαφ.

- Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει θετικά και η μεταγραφή του Αραούχο κλείνοντας τις εκκρεμότητες που υπήρχαν στη θέση του σέντερ φορ.

- Όπως έχει γίνει γνωστό έχει κλείσει και ο αριστερός μπακ χωρίς ακόμα να έχει διαρρεύσει το όνομά του.

- Στο μεταξύ έχει αποκτηθεί ο βασικός τερματοφύλακας που είναι ο Στάνκοβιτς, ένας πολύπειρος κεντρικός αμυντικός που είναι ο Τζαβέλας, ένας ελπιδοφόρος ακόμα στόπερ σε μικρή ηλικία που είναι ο Μήτογλου και ένας αριστερός αμυντικός για το μέλλον που προσωρινά αναμένεται να ενισχύσει τη δεύτερη ομάδα και είναι ο Παρράς.

Με αυτόν τον τρόπο άρχισαν να λιγοστεύουν οι ανάγκες της ομάδας σε έμψυχο υλικό οι οποίες και πρέπει να επικεντρωθούν στην απόκτηση ενός μεγάλου βεληνεκούς επιτελικού χαφ, είτε αυτός είναι ο Εντσάμ είτε οποιοσδήποτε άλλος ανάλογης αξίας, ένας δεξιός αμυντικός και ένας αριστερός χαφ-εξτρέμ. Θα πρόσθετα και ένας ακόμα στόπερ μεγάλης αξίας, εφάμιλλος του Τσιγκρίνσκι στις καλές εποχές του, αλλά για τη συγκεκριμένη μεταγραφή δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος επειδή κατά τα φαινόμενα θα παραμείνει στην ομάδα και ο Νεντελτσεάρου αλλά σ' αυτή τη θέση μπορεί να παίξει με επιτυχία και ο Λε Ταλέκ. Διαφορετική τροπή μπορούν να πάρουν τα πράγματα και να αποκτηθεί στόπερ, μόνο αν προκύψει την τελευταία στιγμή η πώληση κάποιου εκ των δύο, ή του Νεντελτσεάρου ή του Σβάρνα. Το κακό βέβαια είναι ότι καμία από τις μεταγραφές δεν έκανε πλήρη προετοιμασία με την ομάδα αλλά αυτό διορθώνεται επειδή το αμέσως επόμενο διάστημα θεωρείται βαρύ και επίπονο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει να δώσει η ΑΕΚ, έστω και με υποδεέστερους αντιπάλους, αλλά και κάποια φιλικά, τα οποία όμως θα λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση του δεσίματος των παικτών μεταξύ τους ως προς την ομάδα που έχει στο μυαλό του να παρουσιάσει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Και φυσικά με ένα πρόγραμμα εκγύμνασης προσαρμοσμένο από το προπονητικό τιμ της ΑΕΚ έτσι ώστε να εντάξει σταδιακά όλα της τα νέα αποκτήματα σα να έχουν πραγματοποιήσει κι αυτά ένα στάδιο της περιόδου προετοιμασίας.

Μετά από πολύ-πολύ καιρό, είμαστε σε θέση να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον και να ελπίζουμε ότι οι άσχημες μέρες που μας πλήγωσαν ανήκουν οριστικά στο παρελθόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: