Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ο απολογισμός επιτρέπει τα όνειρα

Πολλές και μεγάλες ανακατατάξεις έγιναν το φετινό καλοκαίρι στην ΑΕΚ αλλά και αρκετά νωρίτερα, αρχής γενομένης από το φθινόπωρο της περσινής σεζόν, το 2020. Κόσμος ήρθε και κόσμος έφυγε κι ακόμα έχουμε μπροστά μας τον Σεπτέμβριο του 2021 και τη μεταγραφική περίοδο των ελεύθερων. Ποιοι παίκτες αποχώρησαν οριστικά, ποιοι έφυγαν με δανεισμό, ποιοι επέστρεψαν από δανεισμό, ποιοι αποκτήθηκαν και ποιων οι περιπτώσεις βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα μέχρι στιγμής και τέλος ποιοι απαρτίζουν τη νεοσύστατη ΑΕΚ Β';

Αποχώρησαν οριστικά

Ο Ιονούτς Νεντελτσεάρου μεταγράφηκε στην ιταλική Κροτόνε.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έμεινε ελεύθερος.

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στον Ατρόμητο.

Ο Πάουλο Σέρτζιο Μότα, γνωστός σε όλους μας σαν Παουλίνιο, είχε αφεθεί ελεύθερος τον Ιανουάριο και επέστρεψε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μορεϊρένσε.

Ο Μάρκο Λιβάγια, του οποίου έληγε το συμβόλαιο τον Ιανουάριο και σε κοινή συναινέσει συμφωνία με την ΑΕΚ αφέθηκε ελεύθερος τον Οκτώβριο και κατέληξε στην κροατική Χάιντουκ Σπλιτ.

Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς αφέθηκε ελεύθερος από την ΑΕΚ που έλαβε ένα ποσό για να του χαρίσει την ελευθερία του και επέστρεψε στη Σερβία για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα, με τη λήξη του συμβολαίου του, δεν κατάφερε να τα βρει με την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος και να υπογράψει στον ΠΑΟΚ.

Ο Μπράιτ Ενομπακάρε έλυσε γρήγορα το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, στις αρχές της προηγούμενης περιόδου, αφού δεν τα κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί σ' αυτήν και να προσφέρει λόγω του δύσκολου χαρακτήρα του.

Ο Ντανιέλε Βέρντε, που είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Σιένα, αποκτήθηκε με μεταγραφή λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αφού η ιταλική ομάδα ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς που του είχε βάλει η ΑΕΚ.

Αποχώρησαν με δανεισμό

Ο Νασίμ Χνιντ παραχωρήθηκε με δανεισμό στην Αλ Σαλίγια του Κατάρ και μέχρι τη λήξη του δανεισμού του προσδοκούν στην ΑΕΚ να έχει βρεθεί ομάδα να τον αγοράσει.

Ο Εμμανουέλ Ινσούα ανανέωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον δανεισμό του στην αργεντίνικη Αλδοσίβι και ισχύει και γι' αυτόν ότι και για τον Χνιντ.

Ο Μίλος Ντέλετιτς πήγε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δανεικός από τότε που βρίσκεται στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά στην Ανόρθωση Κύπρου και οι ελπίδες είναι και στην περίπτωσή του να βρεθεί ομάδα να τον αγοράσει.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης παραχωρήθηκε δανεικός στην Σερίφ Τιρασπόλ Μολδαβίας όπου και διαπρέπει και ίσως τον δούμε να επιστρέφει πιο γρήγορα απ' όσο τον περιμένουμε για να καλύψει τη θέση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα της ΑΕΚ πίσω από τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, στη θέση του Παναγιώτη Τσιντώτα.

Ο Γιάννης-Φοίβος Μπότος ανανέωσε για μία ακόμα χρονιά τον δανεισμό του στην ολλανδική Γκο Αχέντ Ίγκλς που μάλιστα από φέτος αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία. Η ΑΕΚ έχει επενδύσει πολλά στον παίκτη και προσδοκά να επιστρέψει με εμπειρίες για να ενταχθεί στην πρώτη ομάδα.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας πήγε δανεικός στον Ιωνικό και όπως και στην περίπτωση του Μπότου η ΑΕΚ θα τον περίμενε να επιστρέψει πιο έτοιμος για να ενταχθεί και πάλι στην ομάδα. Δυστυχώς με το καλημέρα τραυματίστηκε σοβαρά παθαίνοντας ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και αναμένεται να χειρουργηθεί σύντομα από τον Λάκη Νικολάου. Εκτιμώμενος χρόνος επανόδου του στην αγωνιστική δράση περίπου το ένα έτος.

Ο Χρήστος Αλμπάνης παραχωρήθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού και θα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση η εξέλιξή του.

Ήρθαν

 Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, τερματοφύλακας, 29 ετών, Αυστριακός γεννημένος στη Βοσνία, ήρθε από τη Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας αντί 1.000.000 € για 4 χρόνια.

Ο Κλέμαν Μισελέν, δεξιός αμυντικός, 24 ετών, Γάλλος, ήρθε από τη Λανς της Γαλλίας αντί 800.000 € για 4 χρόνια.

Ο Εχσάν Χατζισαφί, αριστερός αμυντικός, 31 ετών, Ιρανός, ήρθε από την Σεπαχάν του Ιράν αντί 300.00 € για 2 χρόνια.

Ο Αλέξανδρος Παρράς, αριστερός αμυντικός, 23, ετών, Έλληνας, ήρθε από τον Παναιτωλικό σαν ελεύθερος για 4 χρόνια και αρχικά προορίζεται για την Β' ομάδα.

Ο Γιώργος Τζαβέλας, κεντρικός αμυντικός, 34 ετών, Έλληνας, ήρθε από την Αλάνιασπορ της Τουρκίας αντί 400.000 € για 2 χρόνια.

Ο Όγκνιεν Βράνιες, κεντρικός αμυντικός, 32 ετών, Βόσνιος, ήρθε από την Άντερλεχτ του Βελγίου σαν ελεύθερος για 3 χρόνια.

Ο Γεράσιμος Μήτογλου, κεντρικός αμυντικός, 22 ετών, Έλληνας, ήρθε από τον Βόλο αντί 300.000 € για 4 χρόνια.

Ο Ντάμιαν Λε Ταλέκ, αμυντικός μέσος, 31 ετών, Γάλλος, ήρθε από τη Μονπελιέ της Γαλλίας σαν ελεύθερος για 2 χρόνια.

Ο Νορντίν Αμραμπάτ, ακραίος μεσοεπιθετικός, 34 ετών, Μαροκινός, ήρθε από την Αλ Νασρ του Ντουμπάι σαν ελεύθερος για 2 χρόνια.

Ο Τζούντα Γκαρσία, ακραίος μεσοεπιθετικός, 21 ετών, από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, ήρθε από τη Νερόκα της Ινδίας αντί 100.000 € για 3 χρόνια και αρχικά προορίζεται για την Β' ομάδα.

Ο Σέρζιο Αραούχο, κεντρικός επιθετικός, 29 ετών, Αργεντινός, ήρθε από τη Λας Πάλμας της Ισπανίας αντί 1.700.00 για 4 χρόνια.

Ο Στίβεν Τσούμπερ, ακραίος μεσοεπιθετικός, 30 ετών, Ελβετός, ήρθε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης της Γερμανίας με δανεισμό για 1 χρόνο και οψιόν αγοράς 2.000.000 € με υπογεγραμμένο συμβόλαιο για άλλα 3 χρόνια.

Ο Ντάρκο Γέβτιτς, κεντρικός μεσοεπιθετικός, 28 ετών, Ελβετός, ήρθε από τη Ρούμπιν Καζάν της Ρωσίας με δανεισμό για 1 χρόνο και οψιόν αγοράς 1.000.000 € με υπογεγραμμένο συμβόλαιο για άλλα 3 χρόνια.

Εκκρεμότητες

Ο Βένταντ Ραντόνια παρέμεινε στη δεύτερη ομάδα και το μέλλον θα δείξει την εξέλιξή του.

Ο Όλεγκ Νταντσένκο αναζητά τον επόμενο προορισμό του αλλά ακόμα δεν τον έχει βρει. Αν δεν συμβεί αυτό θα παραμείνει στην ΑΕΚ αλλά θα αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα.

Ο Νταβίντ Σιμάο, με τη μηδενική προσφορά στην ΑΕΚ, έχει στρογγυλοκαθίσει πάνω στο συμβόλαιό του και δεν το κουνάει ρούπι. Όχι χαζός είναι. Για να παίξει ποδόσφαιρο οπουδήποτε ούτε που τον ενδιαφέρει. Δύσκολα θα γλιτώσει από αυτή τη μετριότητα η ΑΕΚ και μάλλον και αυτόν τον χρόνο θα τον πληρώνει και θα κάθεται μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του το επόμενο καλοκαίρι.

Δεύτερη ομάδα

Πολλοί παίκτες επέστρεψαν από δανεισμό και θα στελεχώσουν την ΑΕΚ Β' μαζί με άλλους που αποκτήθηκαν και αρκετούς που προωθήθηκαν από τα μικρότερα τμήματα.

Ο Παναγιώτης Γκίνης επέστρεψε από δανεισμό και επιλέχτηκε να είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της επαγγελματικής ομάδας και παράλληλα να βοηθάει και τη δεύτερη όποτε τον χρειαστεί.

Ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ, ο Γιώργος Θεοχάρης και ο μικρός Άγγελος Αγγελόπουλος θα είναι οι υπόλοιποι τερματοφύλακες της ΑΕΚ Β'.

Ο Όλεγκ Νταντσένκο (μέχρι να βρεθεί ομάδα να τον αποκτήσει), ο Νένταντ Ραντόνια (θα κινείται μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας), ο Αλέξανδρος Παρράς (θα κινείται μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας), ο Μανώλης Αρβανίτης, ο Γιώργος Γιαννούτσος, ο Γιώργος Κορνέζος, ο Θανάσης Κώτσιος, ο Γιώργος Μαντζουρανάκης, ο Μιχάλης Μπούσης και ο Κώστας Σταμούλης θα είναι οι αμυντικοί της ΑΕΚ Β'.

Ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς (θα κινείται μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας), ο Κώστας Ρουκουνάκης (θα κινείται μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας), ο Χρήστος Γιούσης, ο Τζούντα Γκαρσία, ο Γιάννης Κορομηλάς, ο Πάρης Μπάμπης, ο Μανώλης Τσιόκρης και ο Γιάννης Πιτιλάκος θα είναι οι μέσοι της ΑΕΚ Β'.

Ο Μιχάλης Κοσίδης (θα κινείται μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας), ο Παναγιώτης Γεωργέας, ο Αλέξης Γκολφίνος, ο Γιάννης Ιατρούδης, ο Αποστόλης Χριστόπουλος, ο Ευθύμης Χριστόπουλος και ο Γιανίς Αμούρ θα είναι οι επιθετικοί της ΑΕΚ Β'.

Οι υπεύθυνοι του τμήματος μεταγραφών της ΑΕΚ αφήνουν ανοιχτό ένα παράθυρο για μια μεταγραφή της τελευταίας στιγμή, όπου γίνεται λόγος για τη θέση του αριστερού αμυντικού, στην οποία δεσπόζουν τα ονόματα του αργεντινού Φεράρι που παίζει στον Βόλο και του νεαρού Κατράνη που είναι ελεύθερος. Υπάρχει πάντα κι η πιθανότητα για έναν ακόμα παίκτη στη θέση του δεξιού χαφ η οποία θα ολοκληρωθεί την μεταγραφική περίοδο του Σεπτεμβρίου που αφορά στους ελεύθερους. Ένα από τα ονόματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι αυτό του Ν'τσαμ.

Σίγουρα η ΑΕΚ χρειάζεται και άλλες κινήσεις αλλά η μεταγραφική της συγκομιδή μέχρι στιγμής εμφανίζεται άκρως ενδιαφέρουσα. Ενισχύθηκε με παίκτες από τους λεγόμενους βαριά ονόματα που προορίζονται κατ' εξοχήν για βασικοί. Βέβαια και στους αναπληρωματικούς επιβάλλεται να ενισχυθεί η Ένωση, αλλά υπάρχει και ο Γενάρης όπως και το επόμενο καλοκαίρι που θα μπει και στην Αγιά Σοφιά για να ολοκληρώσει την ενίσχυσή της. Χρειάζεται αξιόπιστο αναπληρωματικό τερματοφύλακα, τρεχαντήρι αριστερό αμυντικό με προτέρημά του να διατρέχει όλη την αριστερή πλευρά και να πραγματοποιεί ανεβάσματα, στόπερ έμπειρο και με πολλά χιλιόμετρα στις πλάτες του, αναπληρωματικό αμυντικό χαφ, βασικό δεξί χαφ, αναπληρωματικό αριστερό χαφ-εξτρέμ και τρίτο αναπληρωματικό σέντερ φορ. Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσει το επόμενο καλοκαίρι και κάποιους παίκτες που θα βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία. Η ΑΕΚ θα ποντάρει πολλά στη φετινή σεζόν για να φέρει το ρόστερ της εκεί που πρέπει ώστε να διεκδικεί όλους τους εγχώριους τίτλους και ταυτόχρονα να πραγματοποιεί αξιόλογες πορείες στην Ευρώπη. Θα είναι η μεταβατική χρονιά του χτισίματος της νέας ΑΕΚ που θα μπει θριαμβευτικά στην Αγιά Σοφιά. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορεί να τα αλλάξει όλα και όπως μας δείχνει έχει ξεκινήσει να το κάνει. Η ΑΕΚ που θα μπει στο καινούριο της γήπεδο θα είναι μια εντελώς διαφορετική ΑΕΚ από αυτή που είχαμε συνηθίσει και θα είναι έτοιμη να κατακτήσει τα πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: