Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά

Ωπ! Τι έχουμε εδώ; Για να δούμε:

- Η ΑΕΚ έχει έναν διοικητικό ηγέτη, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που αμφισβητείται καθημερινά ολοένα και από περισσότερους οπαδούς της.

- Η ΑΕΚ έχει έναν εικονικό πρόεδρο, τον Βαγγέλη Ασλανίδη, ο οποίος για τον κόσμο της ΑΕΚ έχει την ίδια απήχηση που έχει και το φωτοτυπικό μηχάνημα στο γραφείο του Μελισσανίδη.

- Η ΑΕΚ έχει έναν εξωδιοικητικό παράγοντα παρά τω προέδρω, τον Γιάννη Παπαδόπουλο, του οποίου το όνομα ηχεί στα αυτιά των οπαδών του Δικεφάλου σαν υπέρηχος που τους τρελαίνει τον εγκέφαλο.

- Η ΑΕΚ έχει έναν εκτελεστικό διευθυντή, τον Γιάννη Παπαδημητρίου, που σε καμιά περίπτωση δεν έχει καταφέρει να κάνει γκελ στο κόσμο της, ο οποίος τον θεωρεί λίγο για μια ομάδα πρωταθλητισμού.

- Η ΑΕΚ έχει ένα τεχνικό διευθυντή, τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος θεωρείται από την πλειοψηφία των φιλάθλων της άπειρος, χωρίς γνωριμίες στο διεθνές ποδόσφαιρο και συνεπώς ακατάλληλος για τη θέση που επιλέχτηκε.

- Η ΑΕΚ πήρε έναν προπονητή, τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τον Χιμένεθ ή τον Καρέρα και πολλοί αμφισβητούν τις ικανότητές του να την ξανακάνει μεγάλη.

- Η ΑΕΚ έχει έναν προπονητή τερματοφυλάκων, τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, στον οποίο ο κόσμος χρεώνει τη μηδενική εξέλιξη όλων των τερματοφυλάκων της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

- Η ΑΕΚ απέκτησε έναν τερματοφύλακα, τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, που επιτέλους εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και στον κόσμο αλλά δεν έχει αναπληρωματικό του αφού σύσσωμος ο κόσμος του Δικεφάλου πιστεύει ότι ο Παναγιώτης Τσιντώτας δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε σαν δεύτερος τερματοφύλακας στην Ένωση.

- Η ΑΕΚ έχει έναν μόνο δεξί μπακ, τον Μιχάλη Μπακάκη, που το 70% των οπαδών της ζητάει να φύγει και το υπόλοιπο 30% πιστεύει ότι μπορεί να μείνει μόνο σαν αναπληρωματικός κάποιου σοβαρού μπακ.

- Η ΑΕΚ απέκτησε έναν αριστερό μπακ, τον Εχσάν Χατζησαφί, που στο άκουσμα του ονόματός του ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών ως προς την αξία του, ενώ έχει και έναν μικρό σε ηλικία, τον Μάριο Μιτάι, που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι έτοιμος να καλύψει τη θέση.

- Η ΑΕΚ απέκτησε έναν Έλληνα στόπερ, τον Γιώργο Τζαβέλα, σε προχωρημένη ηλικία, το όνομα του οποίου δεν ήχησε καθόλου καλά στα αυτιά των οπαδών της ομάδας.

- Η ΑΕΚ απέκτησε και έναν παλιό της γνώριμο στόπερ, τον Όγκνιεν Βράνιες, με γνωστές ικανότητες αλλά και γνωστές αδυναμίες, η απόκτηση του οποίου δίχασε τον κόσμο της ΑΕΚ σε φανατικούς υποστηρικτές της συγκεκριμένη επιλογής και σε φανατικούς αντιπαθούντες.

- Η ΑΕΚ απέκτησε και έναν ελπιδοφόρο στόπερ, τον Γεράσιμο Μήτογλου, με καλά χαρακτηριστικά αλλά σχετικά άπειρο, ενώ διέθετε ήδη άλλους δύο στόπερ, ο ένας, ο Ζίγκα Λάτσι, μικρός κι ελπιδοφόρος και ο άλλος, ο Στράτος Σβάρνας, στη μπούκα του κόσμου που εύχεται αποχώρησή του.

- Η ΑΕΚ απέκτησε έναν αμυντικό μέσο, τον Νταμιάν Λε Ταλέκ, καθ' υπόδειξη του προπονητή της και όλοι βρίσκονται σε αναμονή για να δουν αν θα καταφέρει να δέσει με το σύνολο και να προσφέρει περισσότερα πράγματα από τους προκατόχους της θέσης, ενώ για την ίδια θέση διαθέτει μια παλιοσειρά, τον Αντρέ Σιμόες, που ταλαιπωρείται από σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και κανείς δεν μπορεί με ακρίβεια να πει πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και σε τι κατάσταση.

- Η ΑΕΚ διαθέτει για τη μεσαία της γραμμή και τρεις παίκτες εκ των οποίων ο ένας, ο Κώστας Γαλανόπουλος, ταλαιπωρείται από χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού με άγνωστη την ημερομηνία επανόδου του, ο δεύτερος, ο Νταμιάν Σιμάνσκι, είναι ασταθής στην απόδοσή του και ο τρίτος, ο Γεβχέν Σάκχοφ, μοιάζει με παλαίμαχο που ο κόσμος ζητάει επιτακτικά την αντικατάστασή του.

- Η ΑΕΚ διαθέτει έναν οργανωτικό μέσο, τον Πέτρο Μάνταλο, τον οποίο έχει χρίσει και ηγέτη της ομάδας, γεγονός που βρίσκει αντίθετη τη μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων της η οποία μάλιστα επιζητά την απομάκρυνσή του ή τουλάχιστον την αφαίρεση της αρχηγίας και το πέρασμά του στον πάγκο.

- Η ΑΕΚ διαθέτει έναν δεξιό χαφ-εξτρέμ, τον Λιβάι Γκαρσία, που ίσως να αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη του ρόστερ της αλλά που δεν μπορεί να βρει ακόμα τα πατήματά του μη έχοντας βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

- Η ΑΕΚ διαθέτει από την αριστερή της πτέρυγα τρεις παίκτες, κανείς εκ των οποίων δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα κανείς να μην εμπνέει τον κόσμο που ζητάει του ενός τον δανεισμό, του Θεοδόση Μαχαίρα, του δεύτερου την αποχώρηση, του Χρήστου Αλμπάνη και του τρίτου την αλλαγή θέσης, του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, μήπως και εκεί τα καταφέρει καλύτερα.

- Η ΑΕΚ απέκτησε τον βασικό της φορ, τον Σέρχιο Αραούχο, που ήταν κι αυτός παλιός γνώριμος και στον οποίο ο κόσμος έχει στηρίξει πολλές από τις ελπίδες του και πίσω του βρίσκεται ένας ακόμα φορ, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με ικανότητες αλλά και με συχνές γκρίνιες που χαλάνε την θετική διάθεση των οπαδών απέναντί του.

Με βάση τα ανωτέρω στην ΑΕΚ είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που θυμίζει ηφαίστειο που ξυπνάει ενώ οι διορθωτικές κινήσεις από πλευράς ΠΑΕ έχουν έναν ρυθμό του τύπου "Έλα Γιάννη μου και σύρε τον χορό". Κανείς δεν δείχνει να βιάζεται και όλοι μοιάζουν να περιμένουν κάτι που όλο έρχεται και ποτέ δεν φτάνει. Μάταια ξεροσταλιάζουμε έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ περιμένοντας να δούμε το χρώμα της σκούπας που παρήγγειλε ο διοικητικός μας ηγέτης αλλά δεν φαίνεται να καταφθάνει τίποτα (τουλάχιστον όχι με τους ρυθμούς που όλοι περιμέναμε). Οι στόχοι που ακούγονται είναι απογοητευτικοί σαν ονόματα και μακάρι να είναι παραπλανητικοί γιατί αλλιώς την έχουμε όλοι άσχημα. Η ομάδα χρειάζεται μια εντεκάδα παίκτες κι αυτοί κάνουν λόγο για δύο με τρεις μεταγραφές!

- Αυτή τη στιγμή απαιτείται δεύτερος τερματοφύλακας με ταυτόχρονη αποχώρηση του Τσιντώτα.

- Χρειάζεται ένας ακόμα στόπερ ψηλό και δυνατό κορμί γιατί σ' αυτόν τον τομέα υστερούν οι υπάρχοντες με ταυτόχρονη αποχώρηση του Σβάρνα.

- Χρειάζεται βασικός δεξιός μπακ με τον Μπακάκη να περνάει αναπληρωματικός του.

- Χρειάζεται βασικός αριστερός μπακ με τον Μιτάι να πηγαίνει στη δεύτερη ομάδα.

- Χρειάζεται αμυντικός χαφ πίσω από τον Λε Ταλέκ και αντί του Σιμόες που δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθει.

- Χρειάζεται χαφ οκτάρι στη θέση του Σάκχοφ που πρέπει να αποχωρήσει.

- Χρειάζεται χαφ δεκάρι με τον Μάνταλο να περνάει αναπληρωματικός του.

- Χρειάζεται δεξιός χαφ-εξτρέμ για να ντουμπλάρει τον Γκαρσία.

- Χρειάζεται βασικός αριστερός χαφ-εξτρέμ με τον Τάνκοβιτς να πηγαίνει αναπληρωματικός του, τον Αλμπάνη να αποχωρεί και τον Μαχαίρα να πηγαίνει στη δεύτερη ομάδα.

- Χρειάζεται τρίτος φορ πίσω από Αραούχο και Ανσαριφάρντ με τον Κοσίδη να πηγαίνει στη δεύτερη ομάδα.

 Αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη και πάρει αυτούς τους 11 παίκτες η ΑΕΚ αλλάζει εποχή και στερέωμα. Φτάνει οι παίκτες που θα φέρει να είναι στην πλειοψηφία τους ένα με δύο τουλάχιστον επίπεδα πιο πάνω από τους υπάρχοντες και οι τρεις με τέσσερις πολλά επίπεδα πιο πάνω για να κάνουν τη διαφορά.

Αν δεν το κάνει και το συνεχίσει με τις θερινές εκπτώσεις των ελεύθερων, των σακατεμένων, των απείθαρχων και των ψυχοπαθών, πολύ φοβάμαι ότι το ηφαίστειο πολύ σύντομα θα εκραγεί και θα πάρει πολλούς η λάβα μαζί της έτσι όπως θα εκτοξεύεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: