Τρίτη 9 Μαΐου 2023

ΑΕΚΑΡΑ και πάσης Ελλάδος! Πρωταθλήτρια ξανά!

Η ΑΕΚ πήρε δίκαια το πρωτάθλημα, όσο και αν ψάχνουν δικαιολογίες στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού κι αυτό έγινε επειδή:

- Διέθετε κατά γενική ομολογία την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.


- Διέθετε τέτοιο βάθος στο ρόστερ της ώστε να καταφέρνει να ξεπερνάει όλα τα προβλήματα που της παρουσιάστηκαν και δεν ήταν καθόλου λίγα. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχε κλονιστεί και θα είχε καταρρεύσει. Να θυμίσω σοβαρούς τραυματισμούς, χειρουργεία και μακροχρόνια αποχή από τους αγώνες των: Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Μοχαμάντι, Αραούχο, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλου και ελαφρύτερων αλλά με κάμποσα παιχνίδια εκτός αγωνιστικής δράσης των: Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Φερνάντες, Βίντα, Μουκουντί, Στάνκοβιτς, Τζαβέλα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Άμραμπατ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, που αποτέλεσε και τον κύριο διεκδικητή μαζί με την ΑΕΚ του πρωταθλήματος, αντιμετώπισε μόνο την σοβαρή περίπτωση τραυματισμού και μακροχρόνιας αποχής του Αϊτόρ και του Τρουιγιέ.

- Αν και βρέθηκε πίσω 8 βαθμούς από τον πρωτοπόρο, τότε, Παναθηναϊκό, κατάφερε να ανακάμψει, να καλύψει τη διαφορά και να τον φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

- Αν και της υψώθηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια, όπως οι κατσαρές ιστορίες με τα δοκάρια του Ατρομήτου, όπου έπρεπε να έχει κερδίσει τους 3 βαθμούς χωρίς αγώνα, και κατέβηκε και έπαιξε και διέσυρε τον γηπεδούχο μέσα στην έδρα του, δικαιώνοντας τους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος που έλεγαν ότι η καλύτερη ομάδα δεν είναι αυτή που παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο αλλά αυτή που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ε, ορίστε λοιπόν. Ας κοιτάξουν τώρα τη βαθμολογία για να δουν ποια είναι η καλύτερη ομάδα σύμφωνα με το σκεπτικό τους.

 

- Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Έτσι, πώς να αντιπαραθέσεις δίπλα στους: Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Ελίασον, Μάνταλο, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Φερνάντες τους Κώτσιρα, Κουρμπέλη, Βαγιανίδη, Τσέριν, Σχένκεβελτ, Ιωαννίδη, Μπερνάρ, Σπόραρ, Παλάσιος, Μαντσίνι, Πούχατς, Κλαϊνχάισλερ, Μάγκνουσον, Βέρμπιτς, Πούγγουρα. Τα ονόματα μιλάνε από μόνα τους τις περισσότερες φορές και λένε πάντα την αλήθεια.

 

- Στην ουσία, στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, ποτέ δεν πίστεψαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα. Ούτε και όταν βρέθηκαν 8 βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ στην βαθμολογία. Ακόμα κι ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ που απείχαν 12 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, πίστευαν τότε ότι μπορούν άνετα να καλύψουν τη διαφορά και να διεκδικήσουν τον τίτλο. Γιατί ήξεραν ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μια υπερεκτιμημένη ομάδα που χάρη σε συγκυρίες, διαιτητική εύνοια (φτάνει να θυμηθούμε πόσα παιχνίδια κέρδισε με ένα γκολ διαφορά στο ενενήντα φεύγα και με πέναλτι), όπως στο μεταξύ τους παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο όπου επιστρατεύτηκε εκείνος ο ανεκδιήγητος Καμπάκοφ που χρειάστηκε να σφυρίξει δύο ανύπαρκτα πέναλτι για να χαρίσει τους 3 βαθμούς στην ομάδα που έχαιρε της κυβερνητικής και όχι μόνο εύνοιας αφού τα τηλεοπτικά μέσα του Αλαφούζου ήταν πολύτιμα για τον προεκλογικό αγώνα του κυβερνώντος κόμματος.

 

- Εκτός αυτού, ο Παναθηναϊκός έκανε και το λάθος να συστρατευθεί με τον υποτιθέμενο αιώνιο εχθρό του, τον Ολυμπιακό και να μετατραπεί σε ουρά του Μαρινάκη σε όλα τα κέντρα αποφάσεων, προσδοκώντας να τσιμπήσει τίποτα ψιχουλάκια κι από αυτή την πλευρά, όπως η βαθμολογική βοήθεια στα μεταξύ τους ματς, όταν ο Ολυμπιακός τέθηκε οριστικά εκτός μάχης, όπως και έγινε στο… φιλικό παιχνίδι της Λεωφόρου. Και χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουν εκεί στη Λεωφόρο, πέρασαν τα σύνορα της γελοιότητας και βρέθηκαν από την άλλη πλευρά. Άλλα έλεγαν το πρωί και άλλα το βράδυ. Έστρεψαν όλα τους τα όπλα εναντίον της ΑΕΚ, που αποτελούσε πια τον μοναδικό εχθρό και άρχισαν να εκτοξεύουν λάσπη με τους κουβάδες. Σε όλα τα καυτά ζητήματα που εγείρονταν το ένα μετά το άλλο, έπαιρναν τη θέση του Ολυμπιακού, με αστεία επιχειρήματα και με μια πρωτόγνωρη εκδικητική μανία. Ποιοι, αυτοί που δήθεν είχαν πρωτοστατήσει στη συμμαχία Μελισσανίδη, Αλαφούζου, Σαββίδη, για να ξηλώσουν την παράγκα του Μαρινάκη από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πόσο περισσότερο να μπορεί να γελοιοποιηθεί κανείς, γενικά στους Έλληνες φιλάθλους αλλά και στους οπαδούς της ίδιας της ομάδας του. Δεν υπήρχε λοιπόν πίστη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά δεν υπήρχε και πίστη από τον κόσμο τους στον πρόεδρο της ομάδας τους, αφού τον έβλεπαν να χαριεντίζεται και να ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις με τον μεγαλύτερο εχθρό τους από καταβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Τώρα πια πήρε ο καθένας εκείνο που του άξιζε. Η ΑΕΚ το πρωτάθλημα γνωρίζοντας τη δικαίωση για τα όσα τράβηξε αυτή την παράξενη χρονιά που βρέθηκε αντιμέτωπη με όλους εξ αιτίας της συστηματικής συκοφαντίας που της ασκούσε το βρωμερό κύκλωμα που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο Παναθηναϊκός τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο που την συνοδεύει για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και την εμπειρία για να πατήσει πιο σταθερά τη νέα χρονιά στις βάσεις που έβαλε από φέτος ο σπουδαίος προπονητής του. Ο Ολυμπιακός την τρίτη θέση και το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο όμως για να καταφέρει να το εκμεταλλευτεί θα πρέπει να προχωρήσει σε μία εκ βάθρων ανανέωση του έμψυχου δυναμικού του και στην πρόσληψη ενός προπονητή που θα καταφέρει να τον ξανακάνει ομάδα. Ο ΠΑΟΚ την τέταρτη θέση και το εισιτήριο για το πολύ πιο εύκολο Κόνφερενς Λιγκ. Στην ουσία προσδοκούν να κατακτήσουν το κύπελλο και μέσω αυτού να παίξουν εκείνοι αντί του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Δεν θα το επιτρέψει η ΑΕΚ να γίνει αφού φέτος ο προορισμός της είναι να κατακτήσει το νταμπλ και θα το καταφέρει ο κόσμος να χαλάσει!

 

Και τώρα φίλοι μου αγαπημένοι, καθίστε αναπαυτικά στους καναπέδες και στις πολυθρόνες σας γιατί αρχίζει η απόλαυση διαρκείας! Η ΑΕΚ επέστρεψε. Το δήλωσε παντού κι ας μη βγήκε επίσημα να το πει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Έχοντας το καλύτερο γήπεδο της χώρας και το καλύτερο προπονητικό κέντρο, το πιο παθιασμένο κοινό να την ακολουθεί, τον καλύτερο προπονητή που έχει περάσει από τη χώρα μας, την μεγαλύτερη διοικητική σταθερότητα και την καλύτερη οικονομική κατάσταση από κάθε αντίπαλό της, τους καλύτερους των καλυτέρων ποδοσφαιριστές σε κάθε γραμμή της, τους περισσότερους διεθνείς από κάθε άλλη ομάδα, όντας νταμπλούχα (πρωταθλήτρια και κυπελλούχα), με τους καλύτερους συντελεστές σε κάθε κατηγορία στατιστικών του πρωταθλήματος, έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της και να συστηθεί από την αρχή στην Ευρώπη που κόντεψε να την ξεχάσει, με κάθε πόρο αυτού του υγειούς οργανισμού να δουλεύει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του και να ετοιμάζει μεγάλες και όμορφες εκπλήξεις στον τομέα των μεταγραφών αλλά και του χτισίματος της ομάδας στην καλοκαιρινή περίοδο της προετοιμασίας, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η αυτοκρατορία της ΑΕΚ εγκαθιδρύθηκε και θα μείνει κυρίαρχη για πολλά-πολλά χρόνια. Το υπερθέαμα ξεκινάει. Χαλαρώστε και απολαύστε με την καρδιά σας. Μετά από τόσα πέτρινα χρόνια το δικαιούστε και δεν μπορεί κανείς πια να σας το στερήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: