Η ΑΕΚ βρέθηκε να δέχεται γκολ στο 89′ με τον Οζντόεφ να κάνει το 2-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια και να διατηρεί τον ΠΑΟΚ με αυτό το αποτέλεσμα στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μετά το 2-0 στην αρχή του β' ημιχρόνου βυθίστηκε ξαφνικά, δεν είχε καθαρό μυαλό, ενέργεια και με πολλά λάθη έδωσε στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να επιστρέψει στο ματς και να της χαλάσει το βράδυ.
Η Ένωση έμεινε στους 66 βαθμούς μετά την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ο ΠΑΟΚ έχει 67, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 65 και ο Ολυμπιακός 63.
Επόμενο παιχνίδι για την ΑΕΚ την Κυριακή 14 Απριλίου με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμάνσκι με τον Πινέδα στον άξονα, δεξιά στην επίθεση τον Άμραμπατ, αριστερά τον Ελίασον και σε ελεύθερο ρόλο τον Γκατσίνοβιτς πίσω από τον Γκαρσία.
Για τον ΠΑΟΚ ο Κωνσταντέλιας στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Μουργκ πίσω από τον Μπράντον και ο Ζίβκοβιτς στα δεξιά της επίθεσης. Το δίδυμο των εσωτερικών μέσων, Μεϊτέ και Σβαμπ παρέμεινε, όπως και η τετράδα της άμυνας από την στιγμή που ο Γιόνι Ότο ήταν διαθέσιμος με τους Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα να συμπληρώνουν τη γραμμή άμυνας μπροστά από τον Κοτάρσκι.
Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στο ματς και με την βοήθεια του κόσμου πίεζε ψηλά με πρώτο τον Γκατσίνοβιτς για να βρει την φάση για γκολ, με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται και να ψάχνει μεγάλες μπαλιές για να πάρει ανάσα. Μετά από μεγάλη επιμονή στο 11' η Ένωση έφτιαξε φάση, με τους Άμραμπατ και Σιμάνσκι από δεξιά, και την κεφαλιά Ελίασον να φεύγει λίγο άουτ.
Μετά το 20λεπτο μαζί με τον Γκαρσία και ο Άμραμπατ είπαν προς τον πάγκο ότι έχουν ενοχλήσεις.
Στο 22' ο Ελίασον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Λιβάι Γκαρσία, αλλά ο Κουλιεράκης τον πρόλαβε και απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ρίξει τον ρυθμό, να μην δίνει δικαιώματα και η ΑΕΚ έψαχνε τα επιθετικά πατήματα της.
Τελικά στη μισή ώρα αγώνα η ΑΕΚ βρήκε αυτό που έψαχνε. Στο 30' ο Γκαρσία που έπαιζε με πόνους κοντρόλαρε και μοίρασε στον Πινέδα, ο Μεξικανός κουβάλησε την μπάλα στον άξονα και τροφοδότησε τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα και ηρέμησε, αλλά πέντε λεπτά μετά από κόρνερ ο ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιά του Κεντζιόρα που έφυγε άουτ έπειτα από κόρνερ. Η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε μετά την μπάλα στα πόδια της, αλλά με την καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ δεν μπορούσε να πατήσει επικίνδυνα περιοχή ή να βρει χώρους για σουτ. Και εκεί τελείωσε και το ημίχρονο με την ομάδα του Αλμέιδα μπροστά στο σκορ από το γκολ του "Γκάτσι", με τον ΠΑΟΚ να μην απειλεί επί της ουσίας.
Το β' ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για την Ένωση. Ο Γκαρσία "λαβωμένος" έγινε αλλαγή, για να μπει στην θέση του ο Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Τέσσερα λεπτά μετά η ΑΕΚ πήρε αυτό που έψαχνε με την οξυδέρκεια και την πονηριά του Άμραμπατ. Ο έμπειρος Μαροκινός σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακριά, πλάγια και αριστερά. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε χαμηλά συρτά και αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι που φέρει μερίδιο ευθύνης για το 2-0 στη γωνία του.
Στο 54' ωραία σκέψη του Γκατσίνοβιτς σε βαθιά μπαλιά στην περιοχή στον Πόνσε, δεν πρόλαβε ο τελευταίος.
Στο 58' ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Κετζιόρα πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά αυτή πέρασε λίγο άουτ.
Στο 59' τριπλή παρέμβαση από Λουτσέσκου με την ταυτόχρονη είσοδο των Σαμάτα, Ντεσπόντοφ και Σάστρε και αποχώρηση Τόμας, Ότο, Μουργκ. Και ο ΠΑΟΚ αντέδρασε βρίσκοντας γκολ, το πρώτο του γκολ στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ο Ντεσπόντοφ έκανε την ντρίμπλα, εκτέλεσε από διαγώνια θέση, τον νίκησε ο Αθανασιάδης, ακολούθησε φάση διαρκείας, ευνοήθηκε ο Μπάμπα και με συρτό σουτ μείωσε το σκορ σε 2-1.
Στο 67' αδύναμη κεφαλιά του Πόνσε, μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.
Η ΑΕΚ δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, έδινε χώρους και δικαιώματα μετά τις αλλαγές του Λουτσέσκου και ο Αλμέιδα στο 72' έβαλε τον Γιόνσον αντί του τραυματία Άμραμπατ. Με τον Δανό στα χαφ, τον Πινέδα μπροστά από τον άξονα σε ελεύθερο ρόλο και τον Γκατσίνοβιτς πια αριστερά.
Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει τον εαυτό της απέναντι στην πίεση του ΠΑΟΚ που έψαχνε μία φάση και στο 78' ο Αλμέιδα έβαλε τον Σιντιμπέ αντί του Ρότα.
Στο 81' εντυπωσιακή ενέργεια του Ελίασον από δεξιά, δεν κατάφερε να σκοράρει ο Πινέδα με προβολή.
Ο Αλμέιδα επενέβη για τελευταία φορά στο ματς στο 86' με Μάνταλο και Φερνάντες αντί των Γκατσίνοβιτς και Πινέδα για να κρατήσει μπάλες και να παγώσει τον ρυθμό. Αμέσως με εκτέλεση του Μάνταλου, πήρε την κεφαλιά ο Μουκουντί με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Η ΑΕΚ είχε γυρίσει πίσω και στο 89' το πλήρωσε καθώς ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Ο Μπάμπα γέμισε στον Κουλιεράκη, αυτός πήρε την κεφαλιά και ο Οζντόεφ πεσμένος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.
Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις. Μετά από γέμισμα από τα δεξιά, ο Οζντόεφ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε.
Στο 98' ο Γιόνσον έχασε τεράστια ευκαιρία με δυνατό σουτ άουτ.
Και εκεί τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να πετά ακόμη δύο βαθμούς στην μάχη του τίτλου, σε παιχνίδι που είχε στα χέρια της.
Super League - Pay Off (4η αγωνιστική)
Γήπεδο: Αγιά Σοφιά
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2
Γκολ: 30' Γκατσίνοβιτς σουτ 1-0, 49' Άμραμπατ φάουλ 2-0, 62' Μπάμπα σουτ 2-1, 89' Οζντόεφ σουτ 2-2.
Κίτρινες κάρτες: Γκατσίνοβιτς (36'), Σιμάνσκι (61'), Βίντα (68'), Άμραμπατ (71'), Πόνσε (80'), Αθανασιάδης (84') - Μουργκ (27'), Μεϊτέ (28'), Ότο (48'), Μπάμπα (68'), Ζίφκοβιτς (77').
Κόκκινες κάρτες: -
MVP: Άμραμπατ
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (79' Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ (73' Γιόνσον), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (86' Φερνάντες), Ελίασον, Γκαρσία (46' Πόνσε), Πινέδα (86' Μάνταλος).
ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (59' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (66' Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τόμας (59' Σαμάτα).
Κριτική
Αθανασιάδης 6: Μεγάλη φάση δεν είχε να διαχειριστεί. Ωστόσο, στις αναμπουμπούλες που προηγήθηκαν και των δύο γκολ του ΠΑΟΚ, δεν ήταν ο τερματοφύλακας που θα ξεκολλούσε από τη γραμμή του τέρματος και θα βουτούσε στα πόδια των αντιπάλων στοχεύοντας με κάθε τρόπο να μαζέψει τη μπάλα. Επίσης, σε κάθε κόρνερ και σε κάθε σέντρα του ΠΑΟΚ, παραμένει καθηλωμένος πάνω στη γραμμή του τέρματος και εύχεται ή να διώξει τη μπάλα κάποιος αμυντικός ή αν την κερδίσει κάποιος αντίπαλος να αστοχήσει. Αυτό δεν σημαίνει ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι αλλά ό,τι κάτσει.
Ρότα 7: Ήταν πολύ καλός όσο άντεξε, τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στα επιθετικά. Αντικαταστάθηκε στο 79' από τον Σιντιμπέ αφού τον είχε καταβάλει η κούραση και ένας πρόσφατος τραυματισμός από τον οποίο δεν έχει επανέλθει πλήρως ακόμα.
Χατζισαφί 6: Η κούρασή του από τα συνεχή ματς βγαίνει διαρκώς και περισσότερο και στο τέλος θα αποδειχτεί επικίνδυνη για την ομάδα. Χτες έχασε πολλές μονομαχίες και γενικά οι περισσότερες επιθέσεις του ΠΑΟΚ εκδηλώνονταν από την πλευρά του.
Βίντα 5: Στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε καλά αν και έβγαζε έναν αδικαιολόγητο για την κλάση του εκνευρισμό. Στο δεύτερο τα έκανε μαντάρα και έχει ευθύνη και για τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ αφού επιτρέπει να συνεχίζεται η αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή αντί με την εμπειρία του να πάει στη μπάλα και να την πετάξει στο θεό, προκειμένου να απομακρυνθεί μέσα από τη μικρή περιοχή.
Μουκουντί 4: Ό,τι ισχύει για τον Βίντα ισχύει και για τον Μουκουντί, με τη διαφορά ότι ο Καμερουνέζος κάνει δεύτερο συνεχόμενο κακό παιχνίδι και ο ίδιος προσωπικά φέρει ακέραια την ευθύνη και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, όπως και ο Βίντα, αφού είναι εκείνοι που έπρεπε να έχουν φροντίσει για την έγκαιρη απομάκρυνση της μπάλας όσο πιο μακριά γίνεται.
Σιμάνσκι 6: Έτρεξε πολύ αλλά κι αυτός βγάζει κούραση. Τελικά πρέπει να αποφασίσουμε. Η διακοπή του πρωταθλήματος έκανε καλό ή αποσυντόνισε την ΑΕΚ; Γιατί από τη μία λέμε ότι έχασαν τον ρυθμό τους οι παίκτες και από την άλλη τους βλέπουμε να σέρνονται μέσα στο γήπεδο. Δεν θα έπρεπε να έχουν ξεκουραστεί από τη διακοπή; Πώς γίνεται να εμφανίζονται σαν πτώματα;
Πινέδα 7: Έπαιξε σαν δεύτερος αμυντικός χαφ δίπλα και λίγο πιο μπροστά από τον Σιμάνσκι λόγω και της έλλειψης του Γιόνσον και τον οργανωτικό ρόλο που συνήθως έχει τον ανέλαβε ο Γκατσίνοβιτς. Ήταν δραστήριος αλλά και αυτός από ένα σημείο και μετά έβγαλε απίστευτη κούραση. Βέβαια μη ξεχνάμε ότι παίζει ασταμάτητα τόσο με την ΑΕΚ όσο και με την Εθνική του Μεξικό. Αντικαταστάθηκε στο 86' από τον Μάνταλο.
Γκατσίνοβιτς 8: Αυτή τη φορά ήταν αρκετά καλός ο Γκάτσι και πέτυχε και ένα θαυμάσιο γκολ ανοίγοντας το σκορ με ένα περίτεχνο πλασέ στη γωνία του Κοτάρσκι. Στάθηκε καλά σε όλο το παιχνίδι, μοίρασε μπαλιές και γενικά οργάνωσε με επιτυχία τις όποιες επιθετικές ενέργειες της ΑΕΚ. Και αυτός αντικαταστάθηκε στο 86' από τον Φερνάντες λόγω κούρασης.
Άμραμπατ 8: Καλό παιχνίδι από τον Μαροκινό που πέτυχε και ένα περίτεχνο γκολ από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ χαμηλά στη γωνία του Κοτάρσκι. Ψηφίστηκε MVP του αγώνα. Τον κατέβαλε νωρίς η κούραση και οι κλωτσιές που έφαγε και αντικαταστάθηκε στο 73' από τον Γιόνσον.
Ελίασον 9: Θα μπορούσε για άλλη μια φορά, την τρίτη συνεχόμενη αν δεν κάνω λάθος, να ψηφιστεί MVP του αγώνα. Υπερτέρησε στα σημεία ο Άμραμπατ. Και πράγματι, τι δεν κάνει αυτό το παιδί. Αν είχε δυο φρέσκους συμπαίκτες να τον καταλαβαίνουν, ένα δεκάρι και ένα φορ, η επίθεση της ΑΕΚ θα μύριζε κάθε φορά μπαρούτι. Κι όλα αυτά παίζοντας αριστερά, που ναι μεν την κατέχει τη θέση, αλλά η φυσική του θέση και εκεί που αποδίδει καλύτερα είναι στο δεξί άκρο της επίθεσης.
Γκαρσία 4: Δυστυχώς, για άλλη μια φορά εκτός τόπου και χρόνου ο νεαρός φορ, εγκλωβισμένος από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, έπαθε ό,τι και στη Λεωφόρο. Δεν τον άφησαν να αναπνεύσει. Χώρια που τραυματίστηκε και πάλι για πολλοστή φορά μέσα στη φετινή χρονιά και στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Πόνσε.
Πόνσε 5: Αντικατέστησε στο 46' τον Γκαρσία και εγκαταστάθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ με την ελπίδα να του βγει μια φάση και να καταφέρει να σκοράρει. Δυστυχώς τον στραγγάλισαν κι αυτόν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ όπως και τον Γκαρσία στο πρώτο ημίχρονο. Δεν τον βοήθησε ούτε η ευελιξία του, ούτε οι αλλαγές θέσης στην επίθεση. Τον απομόνωσαν τα κεντρικά μπακ του ΠΑΟΚ και ήταν σα να μην υπήρχε στην επίθεση της ΑΕΚ.
Γιόνσον 6: Μπήκε στο 73' στη θέση του Άμραμπατ και κατόπιν εσωτερικών αλλαγών που έφεραν τον Πινέδα πιο μπροστά πήρε τη γνωστή του θέση στο πλάι του Σιμάνσκι και ελαφρώς πιο μπροστά. Νοικοκύρεψε με το καλημέρα το κέντρο της ΑΕΚ αλλά στάθηκε και μοιραίος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ και αστόχησε δραματικά. Αν είχε σκοράρει εκεί τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά για όλους. Και είναι δεύτερη φορά φέτος που στέκεται μοιραίος αφού και στο ματς με τον Άγιαξ στην Αγιά Σοφιά για το Europa League είχε χάσει στο τελευταίο λεπτό μεγαλειώδη ευκαιρία να σκοράρει και να είναι εκείνο το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ που πιθανότατα θα της είχε επιτρέψει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της.
Σιντιμπέ 3: Πέρασε στο ματς στο 79' στη θέση του Ρότα. Αρχικά φάνηκε ορεξάτος αλλά στο γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ δίνει την εικόνα ενός απλού περαστικού θεατή που δεν κάνει την παραμικρή κίνηση, αν και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, για να το αποτρέψει.
Φερνάντες 6: Στο 86' πήρε στην εντεκάδα τη θέση του Γκατσίνοβιτς και πρόλαβε να έχει μια πολύ καλή στιγμή με την κούρσα του από δεξιά και το έξυπνο γύρισμα στον Γιόνσον που σπαταλάει τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ΑΕΚ.
Μάνταλος 3: Και ο Μάνταλος στο 86' πήρε θέση στο ματς αντικαθιστώντας τον Πινέδα αλλά αμφιβάλλω αν έγινε αντιληπτή από κανέναν αυτή η αλλαγή αφού ο Μάνταλος σχεδόν δεν ακούμπησε τη μπάλα.
Αλμέιδα 6: Δύσκολο και επίπονο το έργο να ασκήσεις κριτική σε έναν τέτοιο προπονητή και άνθρωπο και γι' αυτό διευκρινίζω πάντα πως, σε ό,τι με αφορά, διατυπώνω απλά προσωπικές σκέψεις χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου άξιο να κριτικάρω το έργο ενός ανθρώπου σαν τον Αλμέιδα. Και επειδή δικαίωμα στη γνώμη έχουν όλοι οι άνθρωποι, τολμώ να καταθέτω την δική μου χωρίς να την χαρακτηρίζω κριτική. Παρόλο που όλοι ξέρουμε ότι οι πάντες κρίνονται, εγώ προτιμώ να μένω έξω από αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ο σπουδαίος αυτός προπονητής που έχει τη χαρά και την τιμή να διαθέτει η ΑΕΚ, έχει διακρίνει πολύ περισσότερο από όλους εμάς ότι κάποια πράγματα έχουν στραβώσει ή τουλάχιστον δεν πάνε τόσο καλά όσο θα περίμενε. Μόνο που δεν γίνεται να γενικεύσει κανείς περικλείοντας σε δυο προτάσεις τις αιτίες που πήραν άλλη τροπή τα πράγματα από αυτή που περιμέναμε. Γιατί, για να φτάσουμε στην ουσία και να εντοπίσουμε τα αίτια θα πρέπει να ασχοληθούμε μεμονωμένα με τον κάθε παίκτη του ρόστερ ξεχωριστά. Υπάρχουν δυσαρεστημένοι στο ρόστερ της ΑΕΚ; Φυσικά και υπάρχουν αλλά επειδή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το οικογενειακό κλίμα που έχει φτιάξει ο Αλμέιδα δεν το επιτρέπουν, κρατάνε για τον εαυτό τους τη δυσαρέσκειά τους γιατί αν την εξομολογηθούν είναι πιθανό να κατηγορηθούν σαν υπονομευτές της ομάδας. Ας πούμε ο Αθανασιάδης είναι γνωστό τοις πάσι ότι το καλοκαίρι τελειώνει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ ακόμα κι αν πιάσει 42 πέναλτι μέχρι το τέλος των πλέι οφ. Ο Μήτογλου θα είχε κάθε λόγο να θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο σε ευκαιρίες όταν βλέπει να εμπιστεύεται ο προπονητής του τον Μουκουντί παρόλο που σε δύο ματς έχει στερήσει 5 βαθμούς από την ομάδα. Ακόμα και ο Πήλιος, αν και νέος, μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις θα νιώθει στενάχωρα που μπήκε στο περιθώριο για να παίζει ασταμάτητα ο Χατζισαφί. Ο Σιντιμπέ, που κουβαλάει και τον τιμητικό τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, βλέπει ότι δεν είναι πρώτη επιλογή, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει αφού το καλοκαίρι δεν πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Ο Γκαρσία σαφώς και περιμένει μια πρόταση από μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και θα περιμένει από την ΑΕΚ να τον πουλήσει. Ο Πόνσε, που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και σκοράρει κατά ριπάς, βλέπει να λογίζεται από τον προπονητή του σαν δεύτερη επιλογή. Ο Φερνάντες, μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του αισθάνεται παραγκωνισμένος αφού παίζει κάτι ελάχιστα δεκάλεπτα και πάντα σαν αλλαγή. Ο Γαλανόπουλος δεν ξέρουμε πραγματικά τι συμβαίνει και δεν μπαίνει ούτε στις αποστολές. Φταίει ο γνωστός τραυματισμός του; Και γι' αυτόν πάντως ακούγεται ότι διανύει τις τελευταίες του μέρες στην ΑΕΚ. Ο Κάλενς θα περίμενε να τον έχουν ειδοποιήσει πιο έγκαιρα αν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν του ή αν η ΑΕΚ θα κοιτάξει για κάτι καλύτερο, ώστε να φροντίσει κι αυτός να εξασφαλίσει το μέλλον του. Ο Φαν Βέερτ ξεσκονίζει τον πάγκο χωρίς να βρίσκεται γι' αυτόν η παραμικρή ευκαιρία να ξεσκουριάσει. Και αυτό όμως δεν έχει σημασία για την ΑΕΚ αφού και ο Ολλανδός έχει προδιαγεγραμμένο το μέλλον του που είναι το τέλος της συνεργασίας του με την ΑΕΚ τον Ιούνιο. Ο Πιζάρο ουσιαστικά θεωρείται τελειωμένος, όμως βάση του συμβολαίου του αν θέλει κάθεται πάνω και παραμένει άλλον ένα χρόνο στην ομάδα πιάνοντας μία θέση. Ο Αραούχο τέλος, μετράει κι αυτός τις τελευταίες του μέρες στην ΑΕΚ αλλά θέλει να παίζει για να μπορέσει να βρει στέγη στην Λας Πάλμας ή στην πατρίδα του σαν ενεργός παίκτης. Συνεπώς, έχει πολλά στο κεφάλι του ο Πελάδο και πρέπει να ψάξει να βρει λύσεις σε πολλά προβλήματα. Και όλα αυτά συσσωρευμένα σε μια περίοδο που τον πρώτο λόγο έχει ο πρωταθλητισμός δεν βοηθάνε για να υπάρχει καθαρό μυαλό στην ομάδα. Επιστρέφοντας στα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και πάντα κατά τη γνώμη μου, ο Πελάδο άργησε πολύ να κάνει τις αλλαγές του αλλά όταν τις έκανε οι περισσότερες από αυτές δεν του απέφεραν το παραμικρό κέρδος. Επίσης, βλέποντας τον αντίπαλο να μειώνει και την ομάδα του να αγχώνεται, δεν κάνει καμία κίνηση από τον πάγκο ώστε να αναστρέψει την κατάσταση. Ίσως από υπερβολική πίστη στους παίκτες του ότι θα τα καταφέρουν να αντέξουν και να πάρουν στο τέλος τους τρεις βαθμούς. Δεν έγιναν έτσι όμως τα πράγματα και έχει κι αυτός τις ευθύνες του…
Προπονητής αντιπάλου Ραζβάν Λουτσέσου (Ρουμάνος) 8: Ο πιο απαίσιος σαν χαρακτήρας προπονητής που έχει περάσει από την Ελλάδα. Ένα κανονικό κάθαρμα. Οφείλουμε όμως να του βγάλουμε το καπέλο σαν προπονητή. Καταφέρνει και κερδίζει τους παίκτες του και πίνουν όλοι νερό στο όνομά του, όσο βεντέτες και αν είναι. Επίσης, έχει φτιάξει μια ομάδα η οποία δεν πτοείται από τις γκέλες και όταν αυτές συμβούν σε χρόνο μηδέν η ομάδα επανέρχεται στην κανονική της κατάσταση χωρίς να κάθεται να κλαίει τη μοίρα της. Και επειδή σαν κωλοχαρακτήρας που είναι θα ταίριαζε γάντι με τον βούρκο του λιμανιού, προβλέπω ότι η επόμενη συνεργασία του αργά ή γρήγορα θα είναι με τον Μαρινάκη. Και όταν αυτό συμβεί θα δούμε πράγματα και θαύματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντως σαν προπονητής, συγκαταλέγεται σίγουρα στους κορυφαίους που πέρασαν από τη χώρα μας.
Διαιτητής Τομπίας Στίλερ (Γερμανός) 4: Τον είδα πρώτη φορά στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3 και μου άρεσε αυτού του είδους η "στεγνή" διαιτησία του. Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ όμως δεν με άφησε ικανοποιημένο η διαιτησία του. Κατ' αρχάς, για να καταφέρει να αποκτήσει τον πειθαρχικό έλεγχο, μοίρασε 11 κίτρινες κάρτες (!!!) σε ένα παιχνίδι που ναι μεν ήταν ζωτικής σημασίας αλλά δεν συνέβη και τίποτα το εξαιρετικό που να προειδοποιεί για πιθανή έκρηξη. Έδειξε 6 κάρτες σε παίκτες της γηπεδούχου ΑΕΚ και 5 κάρτες σε παίκτες του φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ. Έτσι ξέρω κι εγώ να ασκήσω πειθαρχικό έλεγχο. Η μαγκιά του διαιτητή είναι να ελέγχει τα πάντα αθόρυβα, να πείθει με τη σοβαρότητά του και την αδιαπραγμάτευτη στάση του σε κάθε φάση, χωρίς να κιτρινίσει τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Αυτό δείχνει αδυναμία και φοβία. Επίσης, του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ προηγείται φάουλ του Σαματά στον Γκατσίνοβιτς (τράβηγμα από τη φανέλα) ενώ του δεύτερου γκολ, του ΠΑΟΚ προηγείται χέρι του Κουλιεράκη που πηδάει μέσα στην περιοχή. Βέβαια και για τις δύο αυτές φάσεις η ευθύνη του ελέγχου τους βαρύνει το VAR αλλά αυτό μας κάνει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τόσο η διαιτησία του Στίλερ όσο και ο έλεγχος από τον VARίστα του, τα ίδια σκατά είναι!
Σχολιασμός - Παραλειπόμενα
Τα φέραμε από 'δω, τα φέραμε από 'κει, εμείς ξανά στο τίποτα, στο γενικά εσύ. Τα λέει όλα το τραγούδι των Κατσιμιχαίων. Πώς το καταφέρνει αυτό η ΑΕΚ δεν ξέρω. Πρέπει να πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο. Εκεί που έχει ταράξει στο ξύλο τον αντίπαλο και τον έχει στριμώξει στα σκοινιά, αιμόφυρτο και έτοιμο να καταρρεύσει, εκεί ξαφνικά οπισθοχωρεί, του επιτρέπει να σηκωθεί, να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες από τον κόουτς του και να επιστρέψει στο ρινγκ σαπίζοντάς την στο ξύλο! Κι όταν αυτό το κάνεις μία, το κάνεις δύο, στην τρίτη έρχεται και η κακή σου μέρα, όπως λέει και η παροιμία.
Ο Αλμέιδα δεν έγινε ξαφνικά κακός προπονητής, ούτε οι παικταράδες που διαθέτει η ΑΕΚ ξέχασαν ξαφνικά τη μπάλα. Ακόμα όμως κι αν το πρόβλημα είναι ψυχολογικό ο προπονητής είναι εκείνος που το χρεώνεται. Όλοι είχαμε πιστέψει ότι ο Αλμέιδα προετοίμαζε έτσι την ΑΕΚ ώστε να έφτανε στο πικ της απόδοσής της με την έναρξη των πλέι οφ και περιμέναμε ότι θα ανοίξει το τούρμπο και οι άλλοι θα την κυνηγάνε αλλά δεν θα μπορούν να την φτάσουν. Όταν μάλιστα οι δύο από τους τρεις ανταγωνιστές της θα είναι σκασμένοι έχοντας και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μπροστά τους. Έγινε το ακριβώς αντίθετο. Η ΑΕΚ, χωρίς ματς στην Ευρώπη έχει σκάσει και οι άλλοι βρέθηκαν στην καλύτερη φόρμα τους. Πώς γκέκεν αυτό; Και πάλι μόνο ο προπονητής της ΑΕΚ είναι αρμόδιος να απαντήσει.
Λένε πολλοί ότι οι παίκτες της ΑΕΚ είναι κορεσμένοι από τίτλους, ότι επιδεικνύουν υπεροψία έναντι των αντιπάλων τους πιστεύοντας ότι είναι καλύτεροι, ότι όταν προηγούνται σε ένα ματς πιστεύουν ότι το καθάρισαν και κάνουν από μόνοι του συντήρηση δυνάμεων. Τρίχες! Κανένας παίκτης δεν μπορεί να κορεστεί από ένα νταμπλ που κατάκτησε και όσο για κάποιους ξένους που έχουν κατακτήσει αρκετούς τίτλους με άλλες ομάδες, ποτέ ένα μεγάλος ποδοσφαιριστής δεν συμβιβάζεται με το μέτριο επειδή κάποτε πάτησε στην κορυφή. Όσο για την υπεροψία, ο Αλμέιδα δουλεύει πολύ σε αυτόν τον τομέα για να παραμένουν σεμνοί και με το κεφάλι κάτω, αντιμετωπίζοντας κάθε αντίπαλο με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή. Για τη συντήρηση δυνάμεων, είναι μια πρωτοβουλία που κανείς δεν δικαιούται να πάρει αν δεν έρθει εντολή του προπονητή για κάτι τέτοιο.
Το ρόστερ είναι σίγουρα ένα πρόβλημα. Δεν είναι πλήρες και είναι και μικρό. Πού να είχαμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Η ομάδα θα είχε γονατίσει προ πολλού. Το περασμένο καλοκαίρι δεν έγιναν οι κινήσεις που έπρεπε και αυτές που έγιναν δυστυχώς δεν βγήκαν. Η ΑΕΚ σε συγκεκριμένες θέσεις έχει έλλειμμα ποιότητας. Μετά ήρθαν και οι τραυματισμοί. Οι προπονήσεις είναι πολύ σκληρές και αρκετοί από τους παίκτες της ΑΕΚ είναι καταπονημένοι, τόσο λόγω ηλικίας όσο και λόγω παλιών τραυματισμών.
Και τώρα τι γίνεται, θα αναρωτηθεί κανείς. Η ΑΕΚ έχει να πάει σε Καραϊσκάκης, Βικελίδης και Τούμπα και να υποδεχτεί Άρη, Παναθηναϊκό και Λαμία. 6 ματς που θα κρίνουν τα πάντα. Και οι άλλοι φυσικά έχουν να σφαχτούν μεταξύ τους. Εκκρεμούν τα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και φυσικά τα Άρης-ΠΑΟΚ, Άρης Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Άρης. Αν η ΑΕΚ βρει τη χαμένη της σοβαρότητα και κερδίσει τα τρία εντός έδρας ματς και τον Άρη στο Βικελίδης και αν καταφέρει να κλέψει αποτελέσματα και στα εκτός έδρας με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχει πολλές πιθανότητες να είναι αυτή που θα κόψει πρώτη το νήμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από εδώ και μπρος κάθε χαμένος βαθμός θα είναι και ένα βήμα προς τα πίσω στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου