Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Η ΑΕΚ νίκησε στο 92' τον Ολυμπιακό με 1-0 και προετοιμάζεται για τη φετινή φιέστα

Έεεετσι! Στο 92', να τσούζει ακόμα πιο πολύ! Και τώρα ελάτε να μιλήσουμε για πρωτάθλημα. Μια ΑΕΚ σοβαρή, με τον Αλμέιδα να επιλέγει την όσο πιο στιβαρή εντεκάδα μπορούσε να κατεβάσει, αποφεύγοντας τα ρίσκα. Την έστησε στο γήπεδο με κύριο προσόν της την υπομονή και την επιμονή λες και ήξερε ότι στο τέλος θα δικαιωθεί. Όταν μια ομάδα διαθέτει παίκτες με απόδοση 20 στα… 10, όπως οι χτεσινοί Βίντα και Μουκουντί, δεν πρέπει να την φοβάσαι με τίποτα. Από την άλλη ήταν σα να ρωτήθηκε ο θεός και είπε κι αυτός τη γνώμη του. Ο τραυματισμός της τελευταίας στιγμής του Στάνκοβιτς και η αντικατάστασή του από τον ανενεργό εδώ και καιρό Αθανασιάδη, έφερε κάποια μαύρα σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας. Αλλά λες και ήταν γραφτό να γίνουν όλα όπως έγιναν. Ο Γιώργος Αθανασιάδης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του αγώνα και με την εμφάνισή του υπέγραψε την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Στο μεταξύ, όσοι ονειρεύονται να πραγματοποιεί η ΑΕΚ την παραχώρηση του αιώνα πουλώντας τον Λιβάι Γκαρσία, ας ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά. Ο παίκτης που θα πουληθεί με ποσό ρεκόρ και θα είναι η ακριβότερη πώληση που θα έχει κάνει ο Δικέφαλος, θα είναι αυτή του Νίκλας Ελίασον! Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε.

Να πω εδώ εμβόλιμα πόσο πολύ αγαπώ τις Δευτέρες που οι γαύροι μετατρέπονται από… αφρόψαρα σε ψάρια του βυθού και πάνε και κρύβονται στα μεγαλύτερα βάθη του! Κιχ δεν ακούγεται στην ψαραγορά και σε ολόκληρο το λιμάνι. Ούτε κραυγές για τη διαιτησία ούτε… ψίθυροι για την ΕΠΟ του… Μελισσανίδη. Από αύριο που θα αρχίσει να υποχωρεί κάπως το τσούξιμο της… σφαλιάρας θα αρχίσουν δειλά-δειλά να ψέλνουν το τροπάριό τους με πρίμο σιγόντο από τον Γιαννάκη τον Αλαφούζο, τον άλλο αδικημένο της… κοινωνίας που πήγε ο ΠΑΟΚ και του έκλεισε το σπίτι. Και να σας πω, από το να ακούω τις κλάψες του Κακομοιρέσκου προτιμώ να γελάω με τους ΓιαννοΒαγγέληδες αγκαλιασμένους να κλαίνε τη μοίρα τους και το κακό το ριζικό τους! Όμως, μη ξεθαρρεύουν και πολύ γιατί μέχρι να γιάνει ο χοντρός τους σβέρκος από τις ατελείωτες κιτρινόμαυρες σφαλιάρες, έρχεται το επόμενο ματσάκι με την ΑΕΚ, αυτή τη φορά μέσα στο σπίτι τους όπου η ΑΕΚ ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια στήνει μερικά από τα ωραιότερα πάρτυ της!

Δεν ξέρω αν έφταιξε η αποχή λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος προς χάρη μιας Εθνικής την οποία εξυπηρέτησαν όλες οι ομάδες αλλά εκείνη στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων, πάντως αρκετοί παίκτες ήταν επηρεασμένοι από αυτή την αποχή. Δεν ξέρω αν ίσχυσε το ίδιο και για τους υπόλοιπους διεθνείς παίκτες της ΑΕΚ που είχαν κληθεί στις δικές τους Εθνικές ομάδες.

Ο Γκατσίνοβιτς, ο Πινέδα και ο Γκαρσία βρέθηκαν σε πολύ κακή βραδιά.

Αλλά και ο Άμραμπατ ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπώρησε και τη μπάλα. Ευτυχώς όμως εδέησε ο καλός θεός η ΑΕΚ να έχει 7 γίγαντες στη σύνθεσή της οι οποίοι έτρεξαν και για τους υπόλοιπους. Και άντε τώρα εσύ, ο καλοπροαίρετος να μπορέσεις να ξεχωρίσεις κάποιον περισσότερο από τους άλλους.

Αθανασιάδης, λοιπόν, ο ήρωας της ΑΕΚ με τρομερή εμφάνιση.

Ρότα, εξαιρετικός πήρε τη δεξιά πλευρά και την αλώνισε. Και πού να συνεργαζόταν καλύτερα και με τον Άμραμπατ. Και μη ξεχνάει κανείς ότι ο τρελάκιας αγωνίστηκε με την Εθνική πριν λίγες μέρες και αντικαταστάθηκε προς το τέλος λόγω τραυματισμού.

Βίντα και Μουκουντί δεν τολμάς ούτε καν να τους εκθειάσεις. Προκαλούν τέτοιο δέος που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Μα ούτε ένα λάθος από το δίδυμο; Εντελώς αλάνθαστοι!

Γιόνσον και τι να πει κανείς γι' αυτόν τον γίγαντα. Και πού δεν βρέθηκε. Όργωσε το κέντρο, έπαιξε δεξί μπακ, ανέβαινε στην επίθεση. Θεέ μου δίνε μου μάτια να βλέπω αυτούς τους παίκτες.

Αμ ο Σιμάνσκι πήγε πίσω; Εκείνος ο Τσικίνιο σε κάποια φάση φάνηκε να τον κοιτάζει με τέτοια απόγνωση, σα να έλεγε, τι άλλο να κάνω, δεν σπάει ετούτο το μπετόν αρμέ!

Ο Χατζισαφί ήταν η ασφαλής επιλογή του Αλμέιδα για την οποία μίλησα νωρίτερα. Απέφυγε το ρίσκο με τον Πήλιο για να μη του φορτώσει τις πλάτες του με ευθύνες που σε αυτή την καμπή τις καριέρας του ίσως να δυσκολευόταν να σηκώσει. Και ναι μεν έκανε πολύ καλά ο Αλμέιδα, αφού ο Ιρανός ανταποκρίθηκε σύμφωνα με τις δυνατότητές του, όμως καθαρά προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα νέα παιδιά κάτι τέτοια ματς περιμένουν για να ανοίξουν πανιά για μια μεγάλη καριέρα. Ασφαλώς όμως ένας προπονητής που νιώθει να διακυβεύονται τόσα πολλά συνήθως δεν ρισκάρει γιατί μπορεί και την ομάδα να στραπατσάρει και τον παίκτη να κάψει αν κάνει κάποιο σοβαρό λάθος.

Από τις αλλαγές την περισσότερη πνοή την έδωσαν ο Ελίασον, ο Λιούμπισιτς (και ας έπαιξε μόνο 8' ο Κροάτης, η ποιότητά του απλώνεται σε όλο το γήπεδο και θα πρέπει να είναι τυφλός κανείς για να μη μπορέσει να την ξεχωρίσει) και ο Μάνταλος και χαλάλι του του Πετράν που έφτασε μια μέρα να το ξεστομίσω αυτό. Ο Πόνσε από την πλευρά του το πάλεψε  και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αν είχε ξεκινήσει αυτός αντί του Λιβάι ένα παστελάκι ακόμα θα τους το είχε κολλήσει η ΑΕΚ. Να έχουν να γλυκαίνονται κατά τη διάρκεια της… αναστροφής! Ο Τσούμπερ μπήκε με πάθος αλλά από εδώ και πέρα δεν θα φτάνει μόνο αυτό για να κατέχει μια θέση ένας παίκτης στην εντεκάδα της ΑΕΚ.

Καλώς αντικαταστάθηκε ο Άμραμπατ, αφού εκτός που δεν βρέθηκε στη βραδιά του αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού. Καλώς αντικαταστάθηκε ο Γκαρσία, ίσως αυτό έπρεπε να έχει γίνει από το ημίχρονο. Μπέρδεψε όλη την ομάδα. Όλοι έψαχναν αυτόν και μπερδευόντουσαν μεταξύ τους και ο Γκαρσία μπερδευόταν με μπούτια του. Ας πούμε πως ήταν μια κακή βραδιά για τον παίκτη. Καλώς αντικαταστάθηκε ο Γκατσίνοβιτς που δυσκολευόταν να περάσει μια μπαλιά της προκοπής. Κακώς για μένα αντικαταστάθηκε ο Ρότα για να δούμε για άλλη μια φορά τον Πινέδα δεξί μπακ. Θα μπορούσε να έχει αντικατασταθεί ο Πινέδα και να έμενε ο Ρότα που βοηθούσε και σε άμυνα και σε επίθεση. Τώρα θα μου πει κανείς, έναν παίκτη σαν τον Πινέδα δεν τον βγάζεις έτσι εύκολα σε τέτοιο ντέρμπι αφού μπορεί μέσα σε μια στιγμή να σου τα αλλάξει όλα. Επίσης, δεν μου κάθισε καλά και η αλλαγή του Σιμάνσκι που έπαιζε σαν σκύλος που τρώει τα λυσσακά του. Βέβαια, αν δεν είχε γίνει αυτό, δεν θα είχε μπει ο Μάνταλος και δεν θα είχε βγάλει τη μαγική ασίστ στον Ελίασον για να πετύχει το πολύτιμο νικητήριο γκολ. Έτσι είναι αυτά το πράγματα. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Επί τη ευκαιρία μας λύθηκε και μια μεγάλη απορία που μας βασάνιζε και δεν μας άφηνε τα βράδια να κοιμηθούμε. Γιατί δεν βάζει ο Αλμέιδα να παίξουν στην κορυφή της επίθεσης Λιβάι και Πόνσε μαζί; Ευτυχώς που Αλμέιδα είναι ο Αλμέιδα κι εμείς οι κακομοίρηδες το μόνο που ξέρουμε να εκτοξεύουμε είναι το μακρύ μας και το κοντό μας. Από τη στιγμή που το έκανε αυτό ο Πελάδο, έστω και για όσο  κράτησε μέχρι να το διορθώσει, η ΑΕΚ στέναξε και κλείστηκε στην περιοχή της από τον Ολυμπιακό και ευτυχώς που αντέδρασε σωστά ο Άγιος Αθανασιάδης. Το κέντρο μας χάθηκε ως διά μαγείας μονομιάς και τα παιδιά του Πειραιά έκαναν κάθε τρις και λίγο πάρτυ μέσα στην περιοχή μας.

Στο μεταξύ, τώρα που σοβάρεψαν τα πράγματα, δύσκολα θα ξαναδούμε, Πισάρο, Αραούχο, Γαλανόπουλο, σε μεγάλα παιχνίδια, αφού τα περιθώρια των εξετάσεων στένεψαν πολύ για κάποιους παίκτες και η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να τους περιμένει. Ίσως απέναντι στη Λαμία, τη βραδιά της απονομής του τίτλου, τιμής ένεκεν να πάρουν κάποιο χρόνο συμμετοχής για την προσφορά τους στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, σε ένα πολύ μέτριο βράδυ της απέναντι στον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατάφερε στο τέλος να κάνει αυτό που ήθελε. Να σκοράρει με τον Ελίασον, να κερδίσει 1-0 και να γίνει το αφεντικό της κούρσας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Η Ένωση παραγωγικά ήταν πολύ μέτρια, αδυνατούσε να φτιάξει καθαρές φάσεις για γκολ και ο Γιώργος Αθανασιάδης την κράτησε όρθια με 4-5 σημαντικές αποκρούσεις. Όμως στο τέλος ο Ελίασον έδωσε τη νίκη με το τσίμπημα του σκορπιού!

Πλέον η ΑΕΚ έχει 65 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ 63, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 59 και ο Ολυμπιακός είναι στους 57.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Τετάρτη (21:00) στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το ματς με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια (τραυματίστηκε χθες ο Στάνκοβιτς), τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερά, τον Βίντα με τον Μουκουντί στα στόπερ, τον Σιμάνσκι με τον Γιόνσον στον άξονα, τον Άμραμπατ δεξιά, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Πινέδα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία. Για τον ΟΣΦΠ, ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια αντί του Πασχαλάκη, με Ροντινέι-Ορτέγκα στα άκρα και στόπερ Ρέτσο και Κάρμο. Ο Όρτα δεν ήταν διαθέσιμος με τον Μεντιλίμπαρ να βάζει στον άξονα τους Τσικίνιο και Έσε. Στο "10" ο Φορτούνης και στις δύο πτέρυγες οι Ποντένσε και Μασούρας, με Ελ Κααμπί φουνταριστό.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά λόγω του κόσμου και της αύρας και έψαχνε συνεχώς επιθέσεις και φάσεις.

Στο 9' είχε ένα σουτ ο Γκατσίνοβιτς που μπλόκαρε ο Τζολάκης, ενώ αμέσως μετά είχε μεγάλη φάση ο Ολυμπιακός με τον Μασούρα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και ο Αθανασιάδης να αποκρούει με την φάση να σταματά για οφσάιντ.

Ο ΟΣΦΠ πίεζε ψηλά και εμπόδιζε την ΑΕΚ να οργανώσει το παιχνίδι της, ενώ έπαιζε γρήγορα την κόντρα και είχε κινδύνους απέναντι στην κιτρινόμαυρη άμυνα. Στο 16' φωνές από τον Λιβάι Γκαρσία και την ΑΕΚ για αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Ρέτσο πριν μπει στη περιοχή του Ολυμπιακού για τετ α τετ, ο Γιουγκ και το VAR δεν έδωσαν τίποτε.

Η ΑΕΚ στο πρώτο 20λεπτο έδειχνε να βιάζεται, ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού και ο Ολυμπιακός την κρατούσε μακριά από την περιοχή του. Μάλιστα, ήταν προβληματική στην ανάπτυξη της καθώς επέλεγε μακρινές μπαλιές.

Και στο 26' ήρθε η ώρα για την πρώτη μεγάλη φάση της ΑΕΚ, με τον Άμραμπατ και τον Ρότα από δεξιά να φτιάχνουν την φάση, ο Πινέδα να την παίρνει, ο Άμραμπατ να την πασάρει στον Γκατσίνοβιτς που σούταρε δυνατά λίγο άουτ. Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να φτιάξει απειλές πλέον με την ΑΕΚ πιο σφιχτή αμυντικά.

Ωραία επίθεση της ΑΕΚ και πάλι από τα δεξιά στο 35'. Ο Άμραμπατ μοίρασε στον Ρότα μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε την προσποίηση και απέφυγε τον Τσικίνιο. Μετά μοίρασε στον Πινέδα που έκανε το σουτ, αλλά ο Ροντινέι απομάκρυνε.

Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα αριστερά στο 40’, ο Ρέτσος πήρε μια κεφαλιά και από το κεφάλι του Σιμάνσκι κατέληξε κόρνερ.

Στο 45+ νέο σουτ από τον Έσε που έβγαλε δύσκολα ο Αθανασιάδης και μετά ο Ελ Κααμπί δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά. Αμέσως μετά ο ΟΣΦΠ πίεσε ξανά. Κλέψιμο Τσικίνιο από μεγάλο λάθος του Ρότα, πάσα στον Ελ Κααμπί που σούταρε, αλλά απέκρουσε ο Αθανασιάδης σωτήρια.

Και έτσι τελείωσε το ημίχρονο, με την ΑΕΚ να δείχνει προβληματική στον άξονα με την δυάδα Γιόνσον-Σιμάνσκι στο παραγωγικό κομμάτι, ενώ τα εύκολα λάθη έδιναν έξτρα μπάλες στους "ερυθρόλευκους" για transition με 3-6 τελικές, και τους φιλοξενούμενους να έχουν καθαρές φάσεις για γκολ.

Το β' ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές από Αλμέιδα και Μεντιλίμπαρ. Όπως και στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο μέρος ο Γκατσίνοβιτς έχει την πρώτη τελική στο 47'. Ο Άμραμπατ τον τροφοδότησε αφύλακτο στο ημικύκλιο της περιοχής. Ο Σέρβος είχε περιθώριο να κάνει κοντρόλ, αλλά εκτέλεσε με τη μια με την μπάλα να πηγαίνει ψηλά.

Στο 51' ο Κάρμο είχε επαφή με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά Γιούγκ και VAR δεν έδωσαν ξανά τίποτε.

Στο 60' ο Μπεντιλίμπαρ έκανε διπλή αλλαγή. Έβαλε Ζέλσον Μαρτίνς και Ναβάρο αντί Μασούρα και Ελ Κααμπί.

Στο 62' η ΑΕΚ βρήκε γκολ από κίνηση του Γκαρσία στον χώρο και πάσα-γκολ στον Άμραμπατ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 64' από εξαιρετική σέντρα του Άμραμπατ, ο Γκαρσία βγήκε τετ α τετ αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ με το στήθος και έχασε την ευκαιρία να προλάβει να εκτελέσει.

Στο 65' σέντρα από τον Τσικίνιο με ξεπέταγμα και κεφαλιά του Ζέλσον άουτ από καλή θέση.

Ο Αλμέιδα έκανε στο 70' τριπλή αλλαγή με Μάνταλο-Τσούμπερ-Ελίασον αντί των Γκατσίνοβιτς-Σιμάνσκι-Άμραμπατ. Έτσι ο Ελίασον ήταν δεξιά, ο Πινέδα κοντά στον Γιόνσον και ο Μάνταλος κεντρικά, με τον Τσούμπερ αριστερά.

Στο 77' ο Αλμέιδα ρίσκαρε και έβαλε τον Πόνσε αντί του Ρότα. Αμέσως μετά χάθηκε η ευκαιρία του ματς με τον Βίντα να παίρνει την κεφαλιά, ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα, γύρισε το κορμί του σε άδειο τέρμα και βρήκε δοκάρι! Ο Μεντιλίμπαρ αμέσως έβγαλε τον Φορτούνη για να παίξει ο Γιόβετιτς.

Στο 82' διπλή μεγάλη φάση ο Ολυμπιακός. Πρώτα με επέμβαση του Αθανασιάδη στον Τσικίνιο και μετά σουτ του Γιόβετιτς λίγο άουτ.

Στο 86' ο Αλμέιδα έβαλε τον Λιούμπιτσιτς και έβγαλε τον Γκαρσία, με τον Πόνσε φορ.

Στο 88' ωραία κίνηση του Γιόβετιτς και σουτ λίγο έξω.

Και τελικά στο 92' ο Ελίασον ευρισκόμενος μπροστά από Ρέτσο και Ορτέγα κάνει το τελείωμα για το 1-0 για φάση που ξεκίνησε από το κέντρο όπου έχασε τη μπάλα ο Γιόβετιτς! Ένα γκολ που ξεσήκωσε τους πάντες!

Από εκεί και πέρα όλα τελείωσαν. Η ΑΕΚ πήρε το ματς και είναι στην κορυφή, αφεντικό για τον τίτλο και φέτος!

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (77' Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70' Μάνταλος), Άμραμπατ (70' Ελίασον), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (70' Τσούμπερ), Πινέδα, Γκαρσία (86' Λιούμπισιτς). 

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (93' Ελ Αραμπί), Φορτούνης (78' Γιόβετιτς), Μασούρας (60' Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61' Ναβάρο).

Super League, Play Off - 2η αγωνιστική

Γήπεδο: Αγιά Σοφιά

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0 

Γκολ: 92' σουτ Ελίασον 1-0

Κίτρινες κάρτες: Ρότα (51'), Σιμάνσκι (59') - Ποντένσε (38'), Τσικίνιο (41'), Ρέτσος (57'), Φορτούνης (74')

Κόκκινες κάρτες: -

MVP: Γιώργος Αθανασιάδης.

Κριτική

Αθανασιάδης 10: Μέσα του κυλούσε ένα βουβό ποτάμι και τον έπνιγε. Πίστευε στον εαυτό του και θεωρούσε άδικα τα όσα του καταλογίζουν. Όλοι άλλωστε δικαιούνται κάποιες κακές στιγμές ή ακόμα και μια άσχημη χρονιά στην καριέρα τους. Και όντως, η ΑΕΚ έχασε πολύτιμους βαθμούς εξ αιτίας του. Στο τέλος όμως μετράμε τα κουκιά και κάνουμε ταμείο. Και αν τότε η ΑΕΚ πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας θα αναλογεί στον Αθανασιάδη και στη μεγάλη εμφάνισή του απέναντι στον Ολυμπιακό!

Ρότα 9: Λίγο αν έφτιαχνε αυτό το ελάττωμά του να παρασύρεται από τον ενθουσιασμό, ίσως να μιλούσαμε για το καλύτερο δεξί μπακ στην Ελλάδα και να γελούσαμε κάθε φορά που θα ακούγαμε ότι η ΑΕΚ ψάχνει βασικό δεξιό αμυντικό για την εντεκάδα της. Ο Ρότα έχει όλο το πακέτο. Ταχύτητα, γρήγορη σκέψη, τεχνική, καλή μεταβίβαση, ακόμα και σουτ όποτε το έχει δοκιμάσει. Απλά παρασύρεται κάποιες φορές κι αυτό τον οδηγεί στο λάθος, το οποίο όμως να σημειώσουμε τις περισσότερες φορές προλαβαίνει και το διορθώνει ο ίδιος πριν αποβεί μοιραίο για την ομάδα. Χτες έκανε ένα σοβαρό λάθος που τελικά δεν στοίχισε. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι όμως ήταν πολύ καλός. Αντικαταστάθηκε στο 77' από τον Πόνσε σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου από τον προπονητή του, η οποία όπως φάνηκε στο τέλος απέδωσε.

Χατζισαφί 7: Η εμπειρία του και το καθαρό του μυαλό ήταν απαραίτητα σ' αυτό το παιχνίδι για την ΑΕΚ. Έκανε σωστά τη δουλειά του, δεν παρασύρθηκε σε ακραίες προσπάθειες που ίσως να τον εξέθεταν και έβγαλε το ματς τίμια και με καταϊδρωμένη τη φανέλα. Περισσότερα ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν τον φιλότιμο παίκτη.

Βίντα 10: Τι να πεις και τι να γράψεις γι' αυτόν τον αμυντικό ογκόλιθο. Έχει σβήσει κάθε τι προηγούμενο (με εξαίρεση τον Στέλιο Μανωλά) που πέρασε από τη συγκεκριμένη θέση, συμπεριλαμβανομένων και Γκαμάρα, Βράνιες και Τσιγκρίνσκι. Προσωπική άποψη είναι αυτή και ίσως κάποιοι να διαφωνούν, όμως η παρουσία και η προσφορά ενός παίκτη κρίνεται από τη διάρκεια και ο Κροάτης παίζει σε αυτό το επίπεδο σχεδόν ασταμάτητα, δεδομένου ότι στα 34 του είναι ο πρώτος σε συμμετοχές παίκτης της ΑΕΚ (!!!), ενώ παίζει και με την Εθνική της χώρας του ανελλιπώς! Μιλάμε για ένα θαύμα της φύσης!

Μουκουντί 10: Ένα θηρίο έξω από το κλουβί του! Πόσες φορές δεν είπα βλέποντας το ματς, βρε τον κακομοίρη τον Ελ Κααμπί που πήγε και έπεσε! Αλλά και ο Ροντινέι δεν θα έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από το συγκεκριμένο ματς και ένας από τους εφιάλτες του θα είναι ο Μουκουντί. Πέρα από τα σωματικά του προσόντα και αυτά που δίνει σε κάθε αγώνα είναι και οργανωτικός ενώ χαρακτηρίζεται από τεράστια ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις του ακόμα και με κολλημένο τον αντίπαλο πάνω του! Ένας γίγαντας στην υπηρεσία της ΑΕΚ!

Γιόνσον 10: Ένα μόνο ελάττωμα έχει αυτό το παιδί και κάποιος πρέπει να αναλάβει να τον… ειδοποιεί όταν το ματς τελειώνει. Βρε δεν σταματάει με τίποτα να τρέχει λέμε. Αν τον αφήσεις μπορεί να φτάσει στο ξενοδοχείο τρέχοντας και να αρχίσει να ανεβοκατεβαίνει τους ορόφους! Κάπου εδώ πρέπει να πούμε και ένα τεράστιο μπράβο στους σκάουτέρ μας που κατάφεραν να ανακαλύψουν όλα αυτά τα λαβράκια τα δύο τελευταία χρόνια. και δεν μιλάμε για έναν και δύο παίκτες αλλά πάνω από ολόκληρη εντεκάδα! Η ΑΕΚ και με έναν χαφ αν έπαιζε, αν αυτός ήταν ο Γιόνσον, ο αντίπαλός της δεν είχε καμία τύχη!

Σιμάνσκι 9: Το έτερο μηχανάκι της ΑΕΚ. Λέμε ότι μόνο με τον Γιόνσον στα χαφ η ΑΕΚ δεν θα έβλεπε αντίπαλο. Σκεφτείτε τώρα τι συμβαίνει όταν παίζει δίπλα του και ο Σιμάνσκι. Ένα σκυλί του πολέμου είναι ο Πολωνός και κάθε προπονητής θα τον ήθελε στην ομάδα του. Πολύ σύντομα μάλιστα θα διαπιστώσουμε όλοι ότι η Εθνική Πολωνίας θα στηρίζετε πάνω του. Αντικαταστάθηκε στο 70' από τον Μάνταλο λόγω κούρασης.

Άμραμπατ 6: Αχ αυτό το καραφλό τρελό αγόρι. Πώς να το ψέξεις με την εμμονή του να σκεπάζει τη μπάλα και να μη τη δίνει ούτε από το ένα πόδι του στο άλλο, αφού σε τέτοια ματς υψηλού κινδύνου αυτό είναι από τα απαιτούμενα για κάποιον παίκτη που σίγουρα γνωρίζει καλά να χειρίζεται το τόπι. Το ζήτημα είναι πού αρχίζει και πού τελειώνει αυτή η τακτική. Να μη μετατρέπεται σε κίνδυνο κάποιες φορές δηλαδή, όπως παραλίγο πήγε να συμβεί μια-δυο φορές στο χτεσινό ματς όταν ο Μαροκινός έχασε τη μπάλα κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ. Πάντως έχουμε δει και ωραία πράγματα από τον παικταρά που μόλις έκλεισε τα 37 του χρόνια και συνεχίζει να τρέχει σαν δαίμονας βάζοντας κάτω 17ρηδες και 18ρηδες! Να μη πούμε δε για τη σωματική του δύναμη και δεν θα ήθελα με τίποτα να βιώσω την εμπειρία να συγκρουστώ μαζί του με την ταχύτητα που τρέχουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο γιατί φοβάμαι ότι θα είχα διακτινιστεί! Αντικαταστάθηκε στο 70' από τον Ελίασον αφού αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Γκατσίνοβιτς 6: Δεν ήταν έτοιμος; Τον επηρέασε η μακρά αποχή; Δεν ξέω να πω με ακρίβεια. Εκείνο που ξέρω είναι ότι δεν έτρωγε τη μπάλα όπως έκαναν οι περισσότεροι συμπαίκτες του. Ήταν ένας πολύ soft χαφ ο οποίος ούτε τις κάθετες μπαλιές έβγαλε προς τους επιθετικούς, ούτε τις προσωπικές ενέργειες έκανε, πέρα από ένα δύο μακρινά σουτ άψυχα που πήγαν και στα περιστέρια. Πρέπει να βρει το συντομότερο δυνατόν τον εαυτό του γιατί η ΑΕΚ τον χρειάζεται στο δύσκολο δρόμο που έχει μπροστά της να διανύσει. Αντικαταστάθηκε στο 70' από τον Τσούμπερ.

Πινέδα 6: Ο… Ποκοπίκο της ΑΕΚ δεν ήταν αυτός που μας έχει συνηθίσει. Κάτι η κούραση από τα ασταμάτητα παιχνίδια με την ΑΕΚ και με την Εθνική της χώρας του και κάτι το συγκεκριμένο παιχνίδι που ίσως δεν του πήγαινε, πάντως η απόδοσή του απείχε κατά πολύ από προηγούμενες εμφανίσεις του και σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ο παίκτης που έπαιρνε από το χέρι την ΑΕΚ και την οδηγούσε στη νίκη.

Γκαρσία 3: Ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο του μοναδικού φουνταριστού που όλοι έσπευδαν μόλις έπαιρναν τη μπάλα να ψάξουν εκείνον με μακρινές μπαλιές, κάτι που το είχε οσμιστεί ο Μεντιλίμπαρ και είχε δώσει τις κατάλληλες οδηγίες αντιμετώπισής του στους αμυντικούς του. Και όποτε γίνεται προβλέψιμος ο τρόπος που κινείται ο Γκαρσία στην επίθεση στην ουσία αχρηστεύεται και μένουν αναξιοποίητα τα μοναδικά του προσόντα όπως η ταχύτητα και οι επελάσεις του. Από την άλλη, σαν βαρύ κορμί που είναι, δυσκολευόταν πολύ να ελιχτεί και να αποφύγει στο μαν του μαν τον προσωπικό του αντίπαλο. Προσωπική μου άποψη και πάλι ότι το χτεσινό ματς ταίριαζε γάντι στον Πόνσε. Από το 77' που πέρασε στο παιχνίδι ο Πόνσε επιχειρήθηκε να παίξουν δίδυμο με τον Γκαρσία στην επίθεση, κάτι που παραλίγο να αποβεί καταστροφικό αλλά ευτυχώς το εντόπισε έγκαιρα ο Αλμέιδα και το διόρθωσε. Αντικαταστάθηκε στο 86' από τον Λιούμπισιτς.

Μάνταλος 9: Ο Πέτρος γράφει το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας του στην ΑΕΚ και όπως αποδεικνύεται, χάρη και στη συνδρομή του Αλμέιδα, θα είναι το πιο ενδιαφέρον. Ο Πέτρος άξιζε τη δικαίωση που αρχίζει και βρίσκει κι αυτό το χρωστάει σε μεγάλο βαθμό στον Δημήτρη Μελισσανίδη που τον πίστεψε και σχεδόν τον επέβαλε. Δυστυχώς ο Μάνταλος γνώρισε πολλές αδικίες στην καριέρα του, παθαίνοντας δύο χιαστούς, αλλά αδίκησε και ο ίδιος τον εαυτό του σε μια δύσκολη για όλη την ΑΕΚ περίοδο, όταν είχε γίνει το εξιλαστήριο θύμα για όλους. Δεν λέω ότι δεν ήταν βαρύ για τις πλάτες του να προσπαθήσουν να του φορτώσουν τις ευθύνες για όλα τα δεινά της ΑΕΚ τότε, αλλά θα μπορούσε και ο ίδιος να το αντιμετωπίσει διαφορετικά. Όπως και να έχει αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα και χαίρομαι που κάπου εδώ δικαιώνομαι κι εγώ που φωνάζω ότι από εδώ και πέρα και μέχρι να κλείσει την καριέρα του ο Μάνταλος πρέπει να έρχεται από τον πάγκο και να κάνει τη διαφορά. Όπως την έκανε και χτες αν και μπήκε στο ματς μόλις στο 70' στη θέση του Σιμάνσκι. Τέτοιας μοναδικής ευφυίας μπαλιά όπως αυτή που έβγαλε στον Ελίασον στο 92' δεν μπορεί να την βγάλει ο καθένας. Γιατί μπορεί να του έχουμε καταλογίσει πολλά του Μάνταλου αλλά παίκτης με τη δικιά του ποδοσφαιρική ευφυία δύσκολα θα εμφανιστεί ξανά.

Ελίασον 9: Το τούρμπο της ΑΕΚ πέρασε στον αγώνα στο 70' στη θέση του Άμραμπατ. Από εκείνη τη στιγμή πήρε τη δεξιά πλευρά της επίθεσης και την όργωσε φέρνοντας πολλές φορές τον προσωπικό του αντίπαλο, τον Ορτέγκα, σε απόγνωση. Η κίνηση που κάνει δε όταν υποδέχεται την ασίστ του Μάνταλου στο 92' τρέχοντας ανάμεσα από δύο θηριώδεις αμυντικούς και πατώντας περιοχή πλασάρει με ακρίβεια στη γωνία του Τζολάκη επιδεικνύοντας μνημειώδη ψυχραιμία ανθρώπου των… πάγων, θα μείνει στην ιστορία!

Τσούμπερ 5: Ο Ελβετός μπήκε στη θέση του Γκατσίνοβιτς στο 70' και ήταν οπωσδήποτε πιο κινητικός αλλά κι αυτός όπως και ο συμπαίκτης του που αντικατέστησε, κάθε άλλο παρά ουσιαστικός. Στην αναμπουμπούλα της φάσης που εξ επαφής σουτάρει με μανία και σπάει το δοκάρι, αντί απλώς να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, δείχνει μεν από τη μια την έντασή του και την επιθυμία του να σκοράρει, αλλά από την άλλη βγαίνει και ένας ερασιτεχνισμός και μια εμφανής απουσία καθαρού μυαλού.

Πόνσε 7: Πέρασε στο παιχνίδι στο 77' στη θέση του Ρότα. Ήταν πολύ κινητικός και έβαλε δύσκολα στην άμυνα του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας μάλιστα να ανακόψει την πρόσκαιρη κατά ριπάς επίθεση που είχαν εξαπολύσει οι ερυθρόλευκοι. Με τον Γκαρσία δεν τα κατάφεραν να συνεργαστούν καθόλου καλά στην ολιγόλεπτη παρουσία και των δύο ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο.

Λιούμπισιτς 8: Αν και μπήκε στο 86' στο ματς και άρα είχε ελάχιστα λεπτά στη διάθεσή του να αγωνιστεί και να προσφέρει, άφησε τη σφραγίδα του στο χτεσινό ντέρμπι. Κατ' αρχήν αποκατέστησε τη ανισορροπία που υπήρχε στο κέντρο. Έβγαλε μια δυναμική που έλειπε σε εκείνο το λεπτό και έσπασε τον τσαμπουκά του Ολυμπιακού να βγαίνει διαρκώς στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ. Αν και μικρός σε ηλικία βγάζει μια εμπειρία ποδοσφαιριστή που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι αλλά και ένα δυναμισμό με τον οποίο καθιστά γνωστό στον αντίπαλο ότι τα πράγματα θα γίνουν έτσι όπως θέλω εγώ και με αυτό τον καθηλώνει.

Αλμέιδα 9: Ψύχραιμος και ωραίος όλο αυτό το διάστημα της διακοπής λόγω των αγώνων της Εθνικής, χωρίς ανούσιες διαμαρτυρίες, χωρίς δηλώσεις, παρά απλά και μόνο δουλεύοντας για να έχει έτοιμη την ομάδα του σ' αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Παρά την αγωνιστική απραξία αρκετών παικτών η οποία είναι εχθρός του ρυθμού που έχει αποκτήσει η κάθε ομάδα, κατάφερε να τους έχει όλους ετοιμοπόλεμους, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Και παρά την ατυχία του τελευταίου δευτερολέπτου με τις ενοχλήσεις που ένιωσε ο Στάνκοβιτς, εκείνος δεν πτοήθηκε, στήριξε ψυχολογικά τον Αθανασιάδη και εκείνος σαν ευχαριστώ του ανταπέδωσε την τεράστια εμφάνιση που όλοι απολαύσαμε. Ο Πελάδο κέρδισε στα σημεία τον Μεντιλίμπαρ και γνώμη μου είναι ότι απέκτησε έναν καλό πελάτη ακόμα μετά τον Κλαψέσκου για τα επόμενα όσα χρόνια μείνει στην ΑΕΚ.

Προπονητής αντιπάλου Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ 9: Καλή περίπτωση ο Ισπανός, δείχνει σοβαρός προπονητής. Μέχρι στιγμής έχει μεταμορφώσει τον Ολυμπιακός και έχει πετύχει δύο θαύματα. Το ένα στην Τούμπα νικώντας τον ΠΑΟΚ με 4-1 και το άλλο στη ρεβάνς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, όταν ανέτρεψε το 1-4 του πρώτου αγώνα κερδίζοντας στη Σερβία με 1-6 και παίρνοντας τη μεγάλη πρόκριση, ενώ είχε προηγηθεί και η πρόκριση επί της ουγγρικής Φερεντσβάρος με νίκες και στα δύο ματς. Έτσι, είδαμε και χτες τον αλλαγμένο προς το καλύτερο Ολυμπιακό, χωρίς τις γκάφες του πρόσφατου παρελθόντος, μία ομάδα σωστά στημένη και με συγκεκριμένο πλάνο για να πάρει ό,τι περισσότερο μπορούσε στην Αγιά Σοφιά. και όταν λέμε ό,τι περισσότερο μπορούσε εννοούμε ότι και η ισοπαλία δεν θα τον χαλούσε καθόλου αφού θα έμενε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, σε αντίθεση με τώρα που έμεινε πίσω με 8 βαθμούς διαφορά και ο μόνος ρόλος που του απομένει να παίξει θα είναι αυτός του ρυθμιστή του πρωταθλήματος. Ο Μεντιλίμπαρ είναι ένας προπονητής που αξίζει τον σεβασμό όλων αφού έχει καταφέρει σαν προπονητής της Σεβίλλης να κατακτήσει το Europa League νικώντας με 4-1 στα πέναλτι τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο στον τελικό που είχε γίνει στο Αρένα Πούσκας της Βουδαπέστης στις 31 Μαΐου του 2023. Το κανονικό παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο με 1-1, πήγε στην παράταση και μετά στα πέναλτι. Ωστόσο, ναι μεν δεν έχει εκφραστεί υποτιμητικά για την ΑΕΚ, αλλά μετά τη λήξη του χτεσινού ματς έσπευσε να δηλώσει ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ και, όπως ήταν φυσικό, γέλασαν και τα τσιμέντα της Αγιάς Σοφιάς.

Διαιτητής Ματέι Γιουγκ (Σλοβένος) 9: Τόσο ο Σλοβένος όσο και ο Γερμανός Ντάνιελ Σίμπερτ που διαιτήτευσε στη Λεωφόρο στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3 έκαναν σε γενικές γραμμές άριστες διαιτησίες. Και έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο από τέτοιες διαιτησίες. Στην Αγιά Σοφιά, ο Γιουνγκ που μας ενδιαφέρει, κατηγορήθηκε για κάποιες φάσεις, όπως ένα πέναλτι στον Γκαρσία μέσα στην περιοχή, καθώς και μια ανατροπή του Ελίασον που έφευγε προς την περιοχή του Ολυμπιακού έχοντας καλές προοπτικές και δεν δόθηκε στον παίκτη που τον ανέτρεψε η κόκκινη κάρτα. Επίσης η ανατροπή του Άμραμπατ στη γωνία της περιοχής από τον Ορτέγκα. Άλλη μια επίμαχη φάση ήταν το γκολ που πέτυχε ο Άμραμπατ και ακυρώθηκε σημειώνοντας τον Γκαρσία που του έκανε την μπαλιά σε θέση οφσάιντ. Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Ο Γκαρσία πράγματι, πριν κάνει τη μπαλιά στον Άμραμπατ, έχει υποδεχτεί τη μπάλα ευρισκόμενος σε καταφανή θέση οφσάιντ. Στη φάση της ανατροπής του Ελίασον που φεύγει προς την περιοχή του Ολυμπιακού σωστά δείχνει μόνο κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού αφού ο παίκτης της ΑΕΚ δεν βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ. Η φάση της ανατροπής του Άμραμπατ στη γωνία της περιοχής από τον Ορτέγκα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρη. Ο παίκτης του Ολυμπιακού μόλις αντιλαμβάνεται τον Άμραμπατ να γλιστράει με τα γόνατα αμέσως μαζεύει τα πόδια του και σηκώνει τα χέρια ενώ ο Άμραμπατ πηδάει περισσότερο προληπτικά για να μη συγκρουστούν. Αν υπάρχει κάποιος κακοπροαίρετος που διατηρεί αμφιβολίες ας δει ξανά και ξανά σε αργή κίνηση τη φάση. Δεν υπάρχει η παραμικρή επαφή μεταξύ των δύο παικτών. Τέλος, στη φάση που ο Γκαρσία ζητάει πέναλτι, εκεί ναι, υπάρχει κάποια επαφή αλλά όχι τόσο καθοριστική που να επιβάλει την εσχάτη των ποινών. Είναι από εκείνες τις φάσεις που λέμε ότι αφήνονται στην κρίση του διαιτητή. Θα μπορούσε να το δώσει, θα μπορούσε όμως και να μη το δώσει, όπως και έκανε. Και αφού η φάση εξετάστηκε από το VAR και είχε και ο VARίστας την ίδια άποψη, εκεί τελειώνει το θέμα.

Σχολιασμός-Παραλειπόμενα

Αφού σημειώσουμε δυο γεγονότα που αξίζει να αναφερθούν θα περάσουμε στα στατιστικά στοιχεία της ΑΕΚ.

Το ένα είναι το εκπληκτικό κορεό που σχηματίστηκε στο γήπεδο από τις 30.000 πλαστικές σημαίες που έκανε δωρεά βιοτέχνης οπαδός της ΑΕΚ και περίμεναν σε κάθε κάθισμα κι από μία τους οπαδούς της ΑΕΚ. Το θέαμα ήταν μοναδικό και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Το άλλο ήταν αυτό το θρασύτατο και απρεπέστατο ανθρωπάκι που είχε το θράσος να εμφανιστεί στο γήπεδο της ΑΕΚ και να προκαλεί με τις χειρονομίες του τον κόσμο της ΑΕΚ. Μιλάμε για τον Αλέξη Κούγια που παρά το μικρό του μπόι αισθανόταν γίγαντας από εκεί ψηλά βλέποντας από κάτω του τον υπόλοιπο κόσμο και εκ του ασφαλούς ενεργώντας δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να προκαλεί. Μια κίνηση καθαρά προβοκατόρικη με μοναδικό σκοπό να προκληθεί ο κόσμος και να ξεφύγει ώστε να πετύχουν την τιμωρία του γηπέδου της ΑΕΚ! Ευτυχώς δεν μάσησε κανείς και ο Κούγιας έμεινε με τα μπινελίκια που μάζεψε να τα έχει να του βρίσκονται και η ομάδα του με το αυγό που ρούφηξε στο 92' για να έχει να πορεύεται.

Η ΑΕΚ συνεχίζει το απίθανο σερί των 17 παιχνιδιών χωρίς ήττα απέναντι στους Big-4.

Η ΑΕΚ κέρδισε και τον Ολυμπιακό με 1-0 χάρη σε "χρυσό" γκολ του Ελίασον στις καθυστερήσεις και δείχνει ασταμάτητη όταν αντιμετωπίζει ομάδα από το Big-4

Αρνείται να παραδοθεί στα ντέρμπι η Ένωση η οποία έχει να ηττηθεί σε παιχνίδι απέναντι στους υπόλοιπους ανταγωνιστές της για το πρωτάθλημα 17 παιχνίδια, από τον περασμένο Μάρτιο και την ήττα στην Αγιά Σοφιά με 1-3 από τον Ολυμπιακό. Έτσι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα φουλάρει για τον τίτλο με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς, που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, είναι αήττητη σε 17 ντέρμπι. Μετρά, πλέον διψήφιο αριθμό νικών, 10 συγκεκριμένα έχοντας και 7 ισοπαλίες με 28-12 γκολ.

Αναλυτικά το αήττητο σερί των 16 αγώνων απέναντι στο Big 5 για την ΑΕΚ:

19/03/2023: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0 (1η αγωνιστική Playoffs)

02/04/2023: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 (2η αγωνιστική Playoffs)

09/04/2023: ΑΕΚ-Άρης 3-1 (4η αγωνιστική Playoffs)

23/04/2023: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3 (5η αγωνιστική Playoffs)

26/04/2023: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0 (6η αγωνιστική Playoffs)

30/04/2023: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0 (7η αγωνιστική Playoffs)

03/05/2023: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 (8η αγωνιστική Playoffs)

08/05/2023: Άρης-ΑΕΚ 1-2 (9η αγωνιστική Playoffs)

17/09/2023: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 (4η αγωνιστική SL1)

25/09/2023: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-2 (5η αγωνιστική SL1)

30/10/2023: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0 (9η αγωνιστική SL1)

04/12/2023: ΑΕΚ-Άρης 1-0 (13η αγωνιστική SL1)

07/01/2024: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (17η αγωνιστική SL1)

14/01/2024: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2 (18η αγωνιστική SL1)

11/02/2024: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1 (22η αγωνιστική SL1)

03/03/2014: Άρης - ΑΕΚ 3-3 (26η αγωνιστική SL1)

31/03/2024: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0 (2η αγωνιστική Playoffs)

Δεν υπάρχουν σχόλια: