Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Από την αφέλεια στην ηλιθιότητα μια μαλακία δρόμος ΑΕΚ-Ίντερ Τρεχαγύρευε 4-3

Οι παιδικές αρρώστιες δεν κόβονται με τίποτα. Αυτός ο ωχαδερφισμός και η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι των παικτών της ΑΕΚ δεν πρέπει να υπάρχουν σε καμία άλλη ομάδα του πλανήτη. Ακριβώς τις ίδιες παθογένειες με πέρυσι, που στην ουσία χάρισε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, τις είδαμε και απόψε, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Conference League, απέναντι σε μία ομάδα που ήρθε στην Αθήνα για να χάσει με όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ και να μη διασυρθεί. Και ανατριχιάζουμε σύγκορμοι σκεπτόμενοι την πιθανότητα να ήταν ο αποψινός αντίπαλος μια πιο σκληροτράχηλη ομάδα, όπου τότε κανείς δεν θα μπορούσε να μαντέψει την έκβαση του αγώνα. Το να προηγείσαι με 4-0 ενός τόσο αδύναμου αντιπάλου και να δέχεσαι τρία αστεία γκολ φέρνοντας το ματς σε 4-3 καταδεικνύει τις τρομερές σου αδυναμίες και δεν επιτρέπει σε κανέναν αντίπαλο από εδώ και στο εξής να σε πάρει σοβαρά.

Δεν ξέρω αν είναι καλό που έγινε τώρα αυτή η πανωλεθρία, γιατί περί τέτοιας πρόκειται, μήπως και δουν εκεί στη διοίκηση ότι, καλοί οι Περέιρες και οι Λαμέλες, αλλά η ομάδα χρειάζεται άμεση ενίσχυση στην άμυνα και ξεσκαρτάρισμα στο έμψυχο υλικό της. Δεν νοείται να υπάρχουν στο ρόστερ αυτής της ΑΕΚ παίκτες που να πουλάνε δύο και τρεις φορές τη μπάλα στον αντίπαλο. Η ΑΕΚ κύριοι χρειάζεται επειγόντως, δεξί και αριστερό μπακ, δύο στόπερ και οπωσδήποτε ένα γαμάτο αμυντικό χαφ. Και φυσικά σέντερ φορ.

Αφελείς έως πανηλίθιοι απόψε, οι Μουκουντί (καταντάει επικίνδυνος), Βίντα, Χατζισαφί, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Άμραμπατ, Φερνάντες. Κακοί οι Ρότα, Ελίασον, Σιμάνσκι και Γιόνσον και διασωθέντες οι Στρακόσια (με τα λαθάκια του στα οποία όμως τον έσπρωξε η τραγική άμυνά του), Λιούμπισιτς και Κοϊτά. Τραγικός και ο Αλμέιδα που μαζί με την ομάδα πανικοβλήθηκε και ο ίδιος και δεν βρήκε λύσεις για να ανακάμψει η ΑΕΚ και να ξεπεράσει το σοκ των γκολ που δέχτηκε. Και επιτέλους γιατί αφήνει τον Γκαρσία να εκτελεί πέναλτι; Πέρα που δεν ξέρει ούτε και ο ίδιος πόσα έχει χάσει, είναι πάγια τακτική ο παίκτης που κερδίζει το πέναλτι να μην το εκτελεί ο ίδιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: