Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Οι πλήρεις εξελίξεις γύρω από τα μεταγραφικά της ΑΕΚ

Μπήκαμε στον Ιούλιο και η κατάσταση στα μεταγραφικά της ΑΕΚ έχει ως εξής: Αποκτήθηκε για την ΑΕΚ Β' ο 19χρονος τερματοφύλακας Δημήτρης Γκούμας από την Γκρόιτερ Φιρτ Β της Δ' κατηγορίας Γερμανίας. Επέστρεψε στην ΑΕΚ Β' από δανεισμό  στη Λαμία ο 25χρονος τερματοφύλακας Βασίλης Χατζηεμμανουήλ. Αποχώρησαν από την ΑΕΚ Β' ο 20χρονος στόπερ Ρόκσον Γεμπόα και ο 22χρονος μέσος Λαμαράνα Τζάλοου.

Στην πρώτη ομάδα έχουν έρθει, ο 29χρονος δεξιός μέσος από τη Λαμία Σωτήρης Τσιλούλης ως ελεύθερος, ο 31χρονος τερματοφύλακας Αλμπέρτο Μπρινιόλι από τον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος, ενώ αγοράστηκε ο μέχρι τώρα δανεικός 32χρονος Αλεξάντερ Κάλενς από τη Χιρόνα έναντι 300.00€. Τέλος, συμφώνησε να παραμείνει για άλλον ένα χρόνο ο 37χρονος μεσοεπιθετικός Νορντίν Άμραμπατ. Αντίθετα, αποχώρησαν, ο 32χρονος Σέρχιο Αραούχο ως ελεύθερος, ο 31χρονος Τζιμπρίλ Σισέ ως ελεύθερος, ο 34χρονος Τομ Φαν Βέερτ ως ελεύθερος (πήγε στον Ατρόμητο) και πουλήθηκε ο 27χρονος Εζεκιέλ Πόνσε στη Χιούστον Ντάιναμο έναντι 8.500.00€.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι υποθέσεις αποχώρησης των δύο τερματοφυλάκων, του 31χρονου Τσίτσαν Στάνκοβιτς και του επίσης 31χρονου Γιώργου Αθανασιάδη ως ελεύθεροι και του 30χρονου μέσου Ροδόλφο Πισάρο ως ελεύθερος. Εικασίες μόνο υπάρχουν για την παραμονή ή όχι του 26χρονου μέσου Κώστα Γαλανόπουλου και του 25χρονου μεσοεπιθετικού Πάολο Φερνάντες, καθώς και κάποιες φήμες περί πιθανής αποχώρησης του 24χρονου στόπερ Γεράσιμου Μήτογλου. Επίσης, πιθανότητα πώλησης υπάρχει για τον 26χρονο στόπερ Άρολντ Μουκουντί, τον 27χρονο μέσο Ορμπελίν Πινέδα, τον 28χρονο δεξιό μεσοεπιθετικό Νίκλας Ελίασον και τον 27χρονο κεντρικό επιθετικό Λιβάι Γκαρσία.

Στις ελλείψεις τώρα, όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, πρώτη προτεραιότητα είναι αυτή του δεύτερου τερματοφύλακα όπου το μεγάλο φαβορί είναι ο 29χρονος Αλβανός Θωμάς Στρακόσια της Μπρέντφορντ, του αριστερού εξτρέμ όπου δεσπόζει το όνομα του 24χρονου Αγκολέζου Φελίσιο Μίλσον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, του κεντρικού μέσου όπου όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ έχει έρθει σε συμφωνία με έναν πολύ μεγάλο παίκτη, τον 33χρονο Αργεντινό Ρομπέρτο Περέιρα με τεράστια καριέρα στις Ρίβερ Πλέιτ, Ουντινέζε, Γιουβέντους και Γουότφορντ. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ψάχνει ενίσχυση στις θέσεις του δεξιού και του αριστερού μπακ, του στόπερ μετά το ναυάγιο της υπόθεσης Σισέ, του αμυντικού χαφ, του αριστερού χαφ, του σέντερ φορ και ίσως ενός ακόμα αριστερού εξτρέμ. Συνολικά οι μεταγραφές της ΑΕΚ μπορεί να φτάσουν και τους 12 παίκτες! Αν φυσικά αποχωρήσουν κάποιοι εκ των Γαλανόπουλου, Φερνάντες, Μήτογλου ή πουληθούν κάποιοι από τους Μουκουντί, Πινέδα, Ελίασον και Γκαρσία, ο αριθμός των μεταγραφών θα ανέβει κατακόρυφα!

Παίκτες με τους οποίους η ΑΕΚ έχει έρθει σε επαφή μέχρι στιγμής είναι οι εξής: 

Θωμάς Στρακόσια - 29 ετών - Αλβανία - Μπρέντφορντ - τερματοφύλακας
Χουάν Χοσέ Κόρτομπα - 21 ετών - Κολομβία - Ντεπορτίβο Κάλιν - αριστερό εξτρέμ
Ρικ Κάρσντορπ - 29 ετών - Ολλανδία - Ρόμα - δεξί μπακ
Γιουσέφ Ατάλ - 27 ετών - Αλγερία - Άδανα Ντεμισπόρ - δεξί μπακ
Δημήτρης Γιαννούλης - 28 ετών - Ελλάδα - Νόριτς - αριστερό μπακ
Αμουμπκαρί Κοϊτά - 25 ετών - Μαυριτανία - Σιντ Τρουίντεν - αριστερό εξτρέμ
Ντόμινικ Σμιντ - 26 ετών - Ελβετία - Βασιλεία - αριστερό μπακ
Βασίλης Κοντονίκος - 19 ετών - Ελλάδα - Λαμία - σέντερ φορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: