Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν είχε... καλή θέα η Λεωφόρος και δεν έβλεπαν καθαρά το τέρμα της Καλλιθέας οι παίκτες της ΑΕΚ που έφεραν 0-0 με τους γηπεδούχους

Δεύτερη γκέλα για την ΑΕΚ μετά το 1-1 με την Λαμία στη μάχη του πρωταθλήματος, καθώς κόλλησε χτες στο 0-0 με την Καλλιθέα στην Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ στο α' ημίχρονο ήταν μέτρια, αλλά στο β' ημίχρονο έκανε πολλές φάσεις, όμως δε μπορούσε να βρει γκολ με τίποτα. Οι λύσεις στον πάγκο ήταν λιγοστές λόγω των γνωστών απουσιών και σε συνδυασμό με την κακή απόδοση πολλών παικτών της εντεκάδας το πράγμα έδειξε από νωρίς προς τα πού πηγαίνει.

Εκτός κλίματος βρέθηκαν αρκετοί κομβικοί παίκτες της ΑΕΚ όπως ο Περέιρα, ο Μάνταλος, ο Πιερό, ο Κοϊτά, ο Πήλιος, αλλά και από αυτούς που μπήκαν σαν αλλαγή ο Τσούμπερ. Από την άλλη ο Αλμέιδα δεν ήταν σε θέση να κάνει πράγματα για να βοηθήσει να αλλάξει η κατάσταση και έτσι, η ΑΕΚ έχασε ακόμη δύο βαθμούς, μετά τη Λαμία, με ομάδα που παλεύει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι για να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο μια ομάδα πρέπει να διαθέτει συνοχή, συνέπεια και συνέχεια. Και πώς να γίνει αυτό με την ΑΕΚ όταν κάθε εβδομάδα παίζει με εντελώς διαφορετική εντεκάδα;

Η ΑΕΚ τώρα έχει 11 βαθμούς και είναι μόνη δεύτερη στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, στο +1 από τον τρίτο Ολυμπιακό και στο +3 από τον τέταρτο Παναθηναϊκό, ενώ η Καλλιθέα έφτασε τους 4 βαθμούς.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή στις 21:00 με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει στην 11άδα με τον Στρακόσια κάτω από τα δοκάρια, τον Πινέδα δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμάνσκι με τον Περέιρα στα χαφ, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Κοϊτά αριστερά και τον Μάνταλο πίσω από τον Πιερό που ξεκίνησε δεύτερο σερί ματς βασικός.

O Μάσιμο Ντονάτι παρέταξε την τυπικά γηπεδούχο Καλλιθέα με το κλασικό του πλέον 3-4-2-1. O Mπαραγκάν στην εστία, με τους Μότοκ, Πασαλίδη και Ισιμά Μιρέν τριάδα στα στόπερ. Δεξιά ο Μανθάτης, αριστερά ο Χάνουσεκ και οι Ντιμπά - Μερκάτι δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Ντεμέτριους και Μουτίνιο περιφερειακά του μοναδικού προωθημένου Τζιάνι.

Από την αρχή η ΑΕΚ πήρε την μπάλα στα πόδια της και έψαχνε να παίξει γρήγορα για να αιφνιδιάσει την αντίπαλο της με μία μεγάλη φάση. Οι κιτρινόμαυροι έψαχναν με μεγάλες μπαλιές τον Πιερό, αλλά δίχως στο πρώτο 15λεπτο να υπάρχει αποτέλεσμα, ενώ έπαιζαν συνεχώς γρήγορα με τον Πινέδα και τον Ελίασον από δεξιά.

Στο 16' ο Ντιμπά από μακριά σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τρία λεπτά μετά, στο 19', ο Ντεμέτριους εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα ξανά άουτ.

Η ΑΕΚ έψαχνε συνεχώς τη δημιουργία και τελικά βρήκε στο 26' την πρώτη φάση με τον Μάνταλο να σεντράρει και τον Πιερό με κεφαλιά να αστοχεί από κοντά.

Στο 27' η Καλλιθέα απείλησε πολύ, αλλά ο Στρακόσια ήταν σε σωστή θέση.

Η Καλλιθέα βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Μουτίνιο γύρισε την μπάλα, ο Μανθάτης σούταρε και ο Στρακόσια έβγαλε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά, στο 29', ο Ντεμέτριους με νέο απειλητικό σουτ, έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 33' η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ. Η μπάλα στρώθηκε στον Πήλιο στην περιοχή και έκανε το σουτ, ο Μπερναμπέ απομάκρυνε, στη συνέχεια ο Σιμάνσκι έκανε ένα ωραίο βολ πλανέ, αλλά ο Μπερναμπέ έσωσε την ομάδα του εντυπωσιακά με απόκρουση. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κοϊτά και ο Πινέδα έκαναν δύο απανωτά σουτ αλλά και τα δύο κόπηκαν από τα σώματα των αμυντικών και η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ!

Αμέσως μετά από αυτή τη φάση ο Μουκουντί έπεσε στο έδαφος και έγινε αλλαγή με τραυματισμό με τον Κάλενς να παίρνει την θέση του.

Το ματς είχε ρυθμό και οι δύο ομάδες έπαιζαν πάνω-κάτω, αλλά στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου η ΑΕΚ με τον Ελίασον είχε μεγάλη φάση με το σουτ του να αποκρούει εντυπωσιακά ο Μπαραγκάν. Έτσι τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να προβληματίζει παραγωγικά, αλλά να απειλείται λίγο από την αντίπαλό της.

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν κάποια αλλαγή στο δεύτερο μέρος και η ΑΕΚ ξεκίνησε με μία πολύ καλή φάση. Στο 47' από ατομική ενέργεια και σουτ του Κοϊτά, η μπάλα βρήκε στα σώματα, ο Πιερό έκανε προβολή αλλά δεν βρήκε τη μπάλα.

Στο 52' ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, καρφωτή κεφαλιά του Πιερό, η μπάλα αναπήδησε στον αγωνιστικό χώρο και έφυγε άουτ.

Στο 55' ο Τζιάνι πέρασε την κάθετη πάσα, ο Ντεμέτριους τσίμπησε την μπάλα, απέφυγε τον Βίντα, πάτησε περιοχή και σούταρε άουτ. Η ΑΕΚ είχε ανέβει αισθητά με τον Περέιρα πολύ καλύτερα και τον Πινέδα να παίζει κοντά στην αντίπαλη περιοχή περισσότερο.

Έτσι στο 59' ήρθε μία πολύ μεγάλη φάση. Ελίασον και Πινέδα έκαναν πολύ ωραία το 1-2, ο Σουηδός εξτρέμ πλάσαρε από εξαιρετικό σημείο αλλά δεν βρήκε εστία!

Δύο λεπτά μετά, στο 61', γύρισμα του Μάνταλου στον Πήλιο αυτός είχε κενό χώρο μπροστά του και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά.

Στο 64' τρίτη μεγάλη ευκαιρία του Πιερό! Εξαιρετική σέντρα του Ελίασον, τελείωμα μιας επαφής του φορ της Ένωσης, κόντρα στον Ισιμά Μιρέν και κόρνερ.

Ο Αλμέιδα στο 65' άλλαξε Κοϊτά και Σιμάνσκι με Τσούμπερ και Γιόνσον να παίρνουν τις θέσεις τους. Ο Ελβετός πήγε αριστερά και ο Δανός στον άξονα.

Στο 68' τεράστια ευκαιρία για την Καλλιθέα! Ο Βίντα προσπάθησε να δώσει πάσα στον Πήλιο και αυτός υπό πίεση αντί να απομακρύνει την μπάλα τη γύρισε στην περιοχή. Ο Μουτίνιο ήταν μόνος του αμαρκάριστος αλλά έκανε… τσαφ και έτσι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την γηπεδούχο.

Στο 73' γλυκιά εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, προβολή του Τζιάνι, άουτ η μπάλα για λίγο. Λίγο μετά ο Τζιάνι είχε νέο σουτ, αλλά έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 75' ο Αλμέιδα έβαλε Τσιλούλη και Φερνάντες στις θέσεις των Περέιρα και Ελίασον. Ο Τσιλούλης πήγε δεξί μπακ, με τον Φερνάντες μπροστά του.

Στο 77' ο Φερνάντες μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Μπαραγκάν τον σταμάτησε με επέμβαση! Στη συνέχεια ο Πήλιος έκανε το σουτ αλλά ήταν άσχημο. Η ΑΕΚ πίεζε, είχε την μπάλα στα πόδια της και έψαχνε την μία καλή φάση.

Στο 89' ο Τσούμπερ έχασε καλή φάση με κεφαλιά που έφυγε άουτ, ενώ αμέσως μετά ο Στρακόσια κράτησε όρθια την ΑΕΚ με επέμβαση στον Σοΐρι.

Στις καθυστερήσεις καλή φάση με τον Φερνάντες, το έβγαλε ο Μπαραγκάν με τα πόδια.

Super League - 5η Αγωνιστική 

Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Καλλιθέα-ΑΕΚ 0-0 

Γκολ: -

Κίτρινες κάρτες: Πασαλίδης (13'), Mότοκ (23'), Μερκάτι (52') - Κοϊτά (45'), Μάνταλος (65'), Γιόνσον (78'), Πινέδα (90'), Πήλιος (96').

Κόκκινες κάρτες: -

MVP: Πινέδα

Καλλιθέα (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Ισιμάτ-Μιρέν, Μότοκ, Πασαλίδης (71' Τσιβελεκίδης), Μερκάτι (66' Εντιαγέ), Ντιμπά, Ντεμέτριους (66' Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (71' Βαλμπουενά), Τζιάνι (85' Σοΐρι).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί (36' Κάλενς), Βίντα, Πινέδα, Σιμάνσκι (66' Γιόνσον), Περέιρα (75' Τσιλούλης), Κοϊτά (66' Τσούμπερ), Ελίασον (75' Φερνάντες), Μάνταλος, Πιερό.

Κριτική

Στρακόσια 8: Έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Όχι με εντυπωσιακά πράγματα αλλά έκανε αυτά που πρέπει να κάνει ένας τερματοφύλακας μεγάλης ομάδας, για τα οποία άλλωστε τον απέκτησε. Όχι, γιατί διαβάζω διθυράμβους για τη χτεσινή απόδοση του Στρακόσια και δεν του χρειάζονται, όπως δεν του χρειάζονταν και τα αναθέματα που έφαγε για τα πρόσφατα κρίσιμα λάθη του. Δυστυχώς στην Ελλάδα με μεγάλη ευκολία αποθεώνουμε τα αυτονόητα και με την ίδια ευκολία καταδικάζουμε στο πρώτο λάθος…

Πινέδα 8: Ο κορυφαίος της ΑΕΚ και MVP του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο πού τον έχανες πού τον έβρισκες είχε κατασκηνώσει έξω από την μεγάλη περιοχή της Καλλιθέας και έψαχνε τρόπο να περάσει τη μπάλα στη μικρή περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στα αμυντικά του καθήκοντα με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να χάσει το κέντρο και τότε ο Αλμέιδα αποφάσισε να ρίξει τον Τσιλούλη στο ματς για να καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ και έτσι να απελευθερώσει τον Πινέδα ώστε να γυρίσει απερίσπαστος στα χαφ…

Πήλιος 3: Ο μικρός τα θαλάσσωσε χτες. Η χειρότερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Και σιγά το δύσκολο παιχνίδι και σιγά τον τρομερό αντίπαλο που είχε για να πελαγώσει τόσο. Κάπως έτσι δικαιώνονται όσοι κραυγάζουν για την απόκτηση έμπειρου αριστερού μπακ με αναπληρωματικό του τον Πήλιο. Πάντως το παιδί χτες ήταν επικίνδυνο και καθαρά από τύχη δεν στάθηκε μοιραία η γκάφα του να γυρίσει τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι ευρισκόμενος υπό πίεση μετά από ανόητη μεταβίβαση σ' αυτόν από τον Βίντα. Σήμερα θα ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος της ΑΕΚ. Και κάπου εδώ δικαιώνεται και ο Αλμέιδα που ήθελε να τον εντάξει σιγά-σιγά και εμπιστευόταν περισσότερο τον έμπειρο Χατζισαφί. Δεν θέλει και πολύ για να καεί από τη μια στιγμή στην άλλη ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε τον Χρυσόπουλο στο περσινό ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 1-1…

Βίντα 6: Το παλεύει ακόμα αλλά δεν τον βοηθάνε και πολύ οι δυνάμεις του. Και χτες υπέπεσε σε σημαντικά λάθη με κυριότερο τη μπαλιά προς τον Πήλιο που ήταν κλεισμένος και τον ανάγκασε να κάνει ένα απίθανα σοβαρό λάθος. Προσωπικά θεωρώ πιο εγκληματικό το λάθος του Βίντα από εκείνο του Πήλιου κι αυτό γιατί ο Βίντα είναι ένας έμπειρος αμυντικός που έχει βρεθεί άπειρες φορές σε δύσκολη θέση, σε αντίθεση με τον μικρό που τώρα βρέθηκε να κολυμπάει στα βαθιά. Επίσης, στη φάση του 55', ο Ντιμίτριους της Καλλιθέας τον εξέθεσε αφού τον πέρασε σε ταχύτητα αν και έχοντας τη μπάλα στα πόδια, συνέκλινε προς την περιοχή αλλά ευτυχώς για την ΑΕΚ πλάσαρε άουτ…

Μουκουντί 6: Όσο έπαιξε δεν ήταν κακός. Όμως θα έπρεπε, σήμερα κιόλας, αυτός που έδωσε το ok για να χρησιμοποιηθεί στο χτεσινό ματς και ενώ προερχόταν από τραυματισμό και απουσία σχεδόν δύο εβδομάδων, να έχει πάει στο σπίτι του. Κάπως έτσι καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που φταίει και οι παίκτες της ΑΕΚ ταλαιπωρούνται από αλλεπάλληλους τραυματισμούς ενώ αργούν πολύ να επιστρέψουν. Αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 36' από τον Κάλενς…

Σιμάνσκι 6: Έτρεξε και πάλεψε ο Πολωνός, όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια και η συμβολή του στη διατήρηση του μηδέν παθητικού για την ΑΕΚ είναι μεγάλη. Μέχρι εκεί όμως. Στο οργανωτικό κομμάτι δεν το έχει με τίποτα. Είναι απελπιστικά άτυχος και τον σώζει η δυναμική του για να μη γίνεται και τόσο ορατή αυτή η μεγάλη αδυναμία του. Αντικαταστάθηκε στο 66' από τον Γιόνσον…

Περέιρα 5: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ωσεί παρών. Τον παρακολουθούσα αλλά δεν καταλάβαινα ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο και τι ακριβώς προσέφερε στην ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε κάπως και βοήθησε αρκετά με το ψύχραιμο παιχνίδι του να βγαίνει με ασφάλεια η μπάλα από την περιοχή της ΑΕΚ τις στιγμές που αντιμετώπιζε πίεση, σε ένα ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ. Δεν φτάνουν αυτά όμως. Υπάρχουν απαιτήσεις από τον συγκεκριμένο παίκτη που αμείβεται με 1,5 εκατομμύριο ετησίως. Αντικαταστάθηκε στο 75' από τον Τσιλούλη…

Μάνταλος 2: Οποία έμπνευση ρε Ματίας! Από σεβασμό στην ιστορία του Μάνταλου και στην προσφορά του στην ΑΕΚ θα αποφύγω τους οξείς χαρακτηρισμούς. Όμως και μικρό παιδί με μοναδική ασχολία το χόκεϊ επί πάγου να βάλεις να καταρτήσει την εντεκάδα της ΑΕΚ, ποτέ δεν θα ξεκινήσει με τον Μάνταλο μέσα σ' αυτήν. Το παιδί δείχνει ότι δεν μπορεί πια. Δεν μπορεί να τρέξει, δεν μπορεί να κρατήσει ούτε ένα λεπτό τη μπάλα στα πόδια του, δεν μπορεί να βρει συμπαίκτη του στο ένα μέτρο. Ούτε κι εγώ δεν θυμάμαι πόσες λάθος μπαλιές του Μάνταλου μέτρησα χτες που κατέληξαν σε αντίπαλο. Και μερικές από αυτές από τύχη δεν επέφεραν άσχημες εξελίξεις για την ΑΕΚ. Δυστυχώς μόνο για κανένα στημένο είναι πια αλλά τώρα η ΑΕΚ διαθέτει πλειάδα εκτελεστών ώστε να μην βασίζεται αποκλειστικά στα χτυπήματα του Μάνταλου…

Ελίασον 8: Χωρίς να είναι ο γνωστός Ελίασον ήταν ίσως ο πιο επικίνδυνος επιθετικός της ΑΕΚ στο χτεσινό παιχνίδι. Εντελώς επιδραστικός είναι από τους παίκτες που δεν βγαίνουν με τίποτα από την εντεκάδα. Αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα είχε χριστεί σκόρερ σε εκείνη τη φάση που τρύπωσε και πλάσαρε στο απέναντι δοκάρι αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε μερικά εκατοστά άουτ. Αντικαταστάθηκε στο 75' από τον Φερνάντες…

Κοϊτά 7: Δεν ήταν στη μέρα του ο Κοϊτά αλλά θεωρώ πέρα για πέρα εσφαλμένη την αντικατάστασή του με τον… Τσούμπερ! Δεν είχα πρόβλημα με την είσοδο του Τσούμπερ αλλά θα περίμενα να αντικαταστήσει τον ανύπαρκτο Μάνταλο. Άλλωστε αυτή η θέση του ταιριάζει καλύτερα. Να παίζει πίσω από τον επιθετικό. Αριστερά στην επίθεση έχει παίξει ελάχιστα και έδειξε ότι σαν θέση δεν του ταιριάζει. Αλλά πέρα από αυτό, τον Κοϊτά δεν τον βγάζεις από παιχνίδι που κυνηγάς το γκολ για να το πάρεις μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κι αυτό γιατί είναι παίκτης απρόβλεπτος που ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου κάνει την απίθανη διείσδυση και θα καταφέρει με τον δικό του απίθανο τρόπο να σκοράρει. Για μένα η απόσυρση του Κοϊτά από την εντεκάδα με την ταυτόχρονη διατήρηση του Μάνταλου μέχρι το τέλος ισοδυναμεί με έγκλημα…

Πιερό 4: Ο γίγαντας με ένα τρόπο ξέρει να παίζει κυρίως. Βιδωμένος στην περιοχή σαν φουνταριστός. Επιχείρησε να βγει και πιο έξω και να πάρει πρώτος τη μπάλα και το κατάφερε αρκετές φορές αλλά οι κλωτσιές που δέχτηκε ήταν άνευ προηγουμένου. Τώρα, ως προς την παρουσία του μέσα στο κουτί, ήταν πάντα παρών, πήρε κεφαλιές, έβαλε τα πόδια του στη φωτιά, αλλά δυστυχώς δεν του βγήκε τίποτα. Κανείς όμως δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν προσπάθησε ή ότι ήταν αδιάφορος. Σαν το σκυλί το πάλεψε αλλά είχε την τύχη κόντρα. Μια από τις κεφαλιές του να έπιανε σωστά και σήμερα θα λέγαμε άλλα πράγματα. Δεν οφείλεται όμως σε ανικανότητα αλλά περισσότερο σε άγχος για τη νίκη…

Κάλενς 8: Ο Κάλενς πήρε τη θέση του τραυματία Μουκουντί στο 36'. Για μένα ήταν ο αμυντικός που πάταγε πιο σωστά και με την περισσότερη σιγουριά από όλους. Και από τον Βίντα ακόμα. Ξέχωρα που στην πρώτη ευκαιρία τρύπωνε στην περιοχή του αντιπάλου να διεκδικήσει κάποια κεφαλιά. Έκανε μεστό παιχνίδι και έδινε σιγουριά στους συμπαίκτες του. Έκανε και ένα-δυο λαθάκια αλλά μπροστά στα… φονικά που έκαναν οι υπόλοιποι κρίνεται αθώος και παίρνει και τα εύσημα…

Γιόνσον 7: Πήρε τη θέση του Σιμάνσκι και η αλήθεια είναι ότι συνέχισε κι αυτός στο ασταμάτητο μοτίβο του Πολωνού, προσθέτοντας και λίγη παραπάνω ποικιλία κινήσεων στον επιθετικό τομέα. Κατέβαζε πιο εύκολα τη μπάλα και συμμετείχε στο passing game πιο εύκολα από τον Σιμάνσκι. Άλλωστε από την είσοδό του και μετά η ΑΕΚ έγινε ακόμα πιο επιθετική και δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά στην εστία της Καλλιθέας…

Τσούμπερ 3: Πέλαγος ατέλειωτο ο Ελβετός, μπήκε στη θέση του Κοϊτά (!!!) και μάλιστα από το 66', αλλά δεν έκανε ούτε το 1/5 από αυτά που έκανε ο Κοϊτά κι ας μη βρισκόταν στην καλύτερή του μέρα. Τρομερά ατυχής η επιλογή του Αλμέιδα…

Τσιλούλης 5: Τον πέρασε ο προπονητής του στο παιχνίδι στο 75', στη θέση του Περέιρα για να απελευθερώσει τον Πινέδα, ο οποίος ήρθε στη θέση του Περέιρα με τον Τσιλούλη να πηγαίνει στη θέση του δεξιού μπακ. Βοήθησε αυτή η κίνηση για αρκετούς λόγους. Πρώτον ο Περέιρα δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Δεύτερον ο Πινέδα, όντας πιο απελευθερωμένος ασχολήθηκε με το δημιουργικό κομμάτι και ανέβασε μπροστά όλη την ομάδα. Και τρίτον, ο Τσιλούλης τα πήγε μια χαρά σαν δεξί μπακ ενώ έδωσε και σημαντικές βοήθειες στον Φερνάντες όταν η ομάδα επιχειρούσε να επιτεθεί από δεξιά, που άλλωστε ήταν και η κύρια επιλογή της αφού από δεξιά εκδήλωνε τις περισσότερες επιθέσεις της…

Φερνάντες 7: Αντικατέστησε τον Ελίασον στο 75'. Προσωπικά θα ήθελα τον Ελίασον και τον Κοϊτά να μένουν μέχρι το τέλος του αγώνα γιατί είναι και οι δύο παίκτες που σε ανύποπτο χρόνο μπορούν να κάνουν μία ενέργεια και να σου κερδίσουν το ματς. Η δικαιολογία ότι ήταν κουρασμένοι και έπρεπε να αντικατασταθούν είναι αποκλειστικά για μικρά παιδιά. Επαγγελματίες παίκτες με ένα μόνο παιχνίδι την εβδομάδα και με πρόσφατο τριήμερο ρεπό, αν κουράζονται από το 60' σε κάθε αγώνα θα πρέπει να κοιτάξουν πιο προσεκτικά το θέμα της υγείας τους. Φτάνουν οι μαλακίες. Μπουχτίσαμε από δαύτες. Εν τούτοις, μιας και για τον Φερνάντες ο λόγος, τα πήγε περίφημα γιατί είναι και αυτός καλός χειριστής της μπάλας, έχει ωραία κλειστή ντρίπλα, έχει τον τρόπο να τρυπώνει και γενικά έκανε εξαιρετική δουλειά δικαιώνοντάς με όταν έγραφα ότι δεν θα ήθελα να παραχωρηθεί γιατί και στο ρόστερ χωράει και έχει να προσφέρει πολλά στην ομάδα…

Αλμέιδα 3: Τι έπαθε ο Λιούμπισιτς και πόσο σοβαρό είναι ώστε να μείνει εκτός αποστολής; Γιατί χρησιμοποιήθηκε ο Μουκουντί αφού δεν ήταν 100% έτοιμος να παίξει; Γιατί αντικαταστάθηκε πάλι το δίδυμο των στόπερ αφού στο προηγούμενο παιχνίδι είχε αφήσει άπαντες ευχαριστημένους; Γιατί δεν αντικαταστάθηκε ο Μάνταλος, έστω στο 60', αφού ακόμα και οι τροχονόμοι στην Αλεξάνδρας είχαν πάρει χαμπάρι ότι σέρνεται; Γιατί δεν αντικαταστάθηκε ο Πήλιος μετά την πρώτη γκάφα του αφού ήταν φανερό ότι του είχαν κοπεί τα πόδια και από στιγμή σε στιγμή θα έκανε την επόμενη που μπορεί να στοίχιζε ακόμα και την ήττα; Επιμένεις ακόμα ότι το ρόστερ είναι μεγάλο μετά τον ταυτόχρονο τραυματισμό των Ρότα, Οντουμπάζο, Λαμέλα, Λιούμπισιτς, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί, Γκαρσία και δεν ξέρω κι εγώ ποιανού άλλου; Αγαπητέ Πελάδο, ναι, είσαι η αδυναμία μας αλλά σίγουρα κάτι σου συμβαίνει. Σου έχει λείψει το σπίτι σου και η οικογένειά σου; Η πατρίδα σου; Τι παιδαριώδη σφάλματα είναι αυτά; Πόσους βαθμούς θα πετάξει η ομάδα ακόμα με αντιπάλους που κατά πάσα πιθανότατα του χρόνου δεν θα βρίσκονται στην Σούπερ Λιγκ; Ειλικρινά τώρα, ο Ελίασον και ο Κοϊτά ήταν χτες το πρόβλημά σου και έπρεπε να αντικατασταθούν; Εγώ λέω ότι θα έκανες πολύ καλά να τους αλλάξεις αλλά μόνο στην περίπτωση που προηγούμασταν με 2-0 τουλάχιστον. Μετά από αυτούς ποιος θα σου δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για γκολ; Ο Τσούμπερ που έβαλες; Ο Μάνταλος που άφησες μέσα; Ή ο Πήλιος που τα είχε κάνει στο βρακάκι του και δεν έβλεπε την ώρα να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη; Άρχοντά μου, πρέπει να παραδεχτείς ότι κάτι φταίει. Τις παπαριές ότι παίξαμε καλά και δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσαμε να σπρώξουμε τη μπάλα στο πλεκτό σταμάτα να τις παπαγαλίζεις γιατί εκνευρίζουν τον κόσμο. Κάποιος ευθύνεται και γι' αυτό, δεν το καταλαβαίνεις;

Προπονητής αντιπάλου - Μάσιμο Ντονάτι (Ιταλός) 8: Αν και νέος προπονητής διακρίνεται από σοβαρότητα και από πάθος για την επιτυχία. Έχει φτιάξει μια σκληροτράχηλη ομάδα, την Καλλιθέα, η οποία πήρε ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό στην έδρα του, έχασε με διαιτητικά όργια από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης με 2-1 και έφερε ισοπαλία στη δική της έδρα και με την ΑΕΚ με 0-0. Ο Ιταλός προπονητής έστησε έξυπνα την ομάδα του απέναντι στην ΑΕΚ και της έβαλε δύσκολα από την πρώτη στιγμή. Είχε και η Καλλιθέα τις ευκαιρίες της και μάλιστα αρκετά καλές και σίγουρα θα μπορούσε να έχει κερδίσει και εκείνη το παιχνίδι. Στην ουσία βρήκε τον τρόπο και κλείδωσε τον Αλμέιδα δένοντάς του τα χέρια, με αποτέλεσμα στο τέλος να καταφέρει να του αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας που για την Καλλιθέα είναι χρυσάφι, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που απώλεσε δύο βαθμούς και σε συνδυασμό και με την απώλεια στο ματς με τη Λαμία αυτοί οι 4 βαθμοί ίσως αποδειχτούν καθοριστικοί στο τέλος του πρωταθλήματος και σταθούν αρκετοί για να κρίνουν την έκβαση του πρωταθλήματος και την κατάκτηση ή την απώλεια του τίτλου…

Διαιτητής - Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισα) 2: Η βαθμολογία του εν λόγω διαιτητή δεν έχει να κάνει με κάποιο σοβαρό σφάλμα που έκρινε την έκβαση του αγώνα αλλά είναι καθαρά αντιπροσωπευτική των προθέσεών του και της τακτικής που επέλεξε για να πλήξει την ΑΕΚ προς όφελος των αντιπάλων της. Ο Τζήλος δεν απέβαλε τον Πασαλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις αρχές του β' ημιχρόνου και έδωσε μόλις 5' καθυστερήσεων, τη στιγμή που οι διακοπές που προκάλεσαν οι της Καλλιθέας ξεπερνούσαν τα 10'! Επίσης, σε παιχνίδι που παίζει μια μεγάλη ομάδα απέναντι σε μία μικρή και που η μεγάλη καταβάλει κάθε προσπάθεια να σκοράρει για να κερδίσει ενώ η μικρή για να αμυνθεί και να μην δεχτεί γκολ, ποιος λέτε από τους δύο ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει πιο σκληρά και να δεχτεί τις περισσότερες κίτρινες κάρτες; Ακριβώς! Η μικρή. Ε, λοιπόν, ο ακριβοδίκαιος Τζήλος, έδειξε στην ομάδα που αμυνόταν λυσσαλέα και έκανε το ένα φάουλ πίσω από το άλλο μόλις 3 κίτρινες κάρτες (!) και στην ομάδα που επιτίθετο συνεχώς και δεχόταν τα σκληρά μαρκαρίσματα του αντιπάλου με μεγάλη συχνότητα 5 κίτρινες κάρτες (!!!)…

Οι αντίπαλοι: Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα! Σας το έχω γράψει άπειρες φορές το κουσούρι που έχει η ΑΕΚ από καταβολής ίδρυσής της. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που οι αντίπαλοί της πέφτουν σε γκέλα σε ματς που έχουν προηγηθεί αυτών της ΑΕΚ και η ΑΕΚ, αν και γνωρίζοντας το αποτέλεσμα των αντιπάλων της καταφέρνει να το εκμεταλλευτεί και να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης ώστε να τους αφήσει πίσω. Χρόνιο κουσούρι! Αρρώστια βαριά! Έτσι έγινε και χτες. Ενώ προχτές ο Ολυμπιακός έχασε από τον Άρη με 2-1 και αρκούσε μια νίκη στην ΑΕΚ να του ξεφύγει 4 βαθμούς, εκείνη πήγε και έφερε ισοπαλία με την Καλλιθέα με αποτέλεσμα να μείνει 2 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, να προηγείται με μόλις 1 βαθμό του Ολυμπιακού και να μειώσει τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό στους 3, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρον το μεταξύ τους ντέρμπι την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η ανάγκη για νίκη της ΑΕΚ γίνεται πλέον επιτακτική. Στα άλλα παιχνίδια των ανταγωνιστών της ο ΠΑΟΚ πέρασε από τον Βόλο όπως ήταν αναμενόμενο συντρίβοντας την ομαδούλα του Μπέου με 1-4 και ο Παναθηναϊκός νίκησε τον αδύναμο Πανσερραϊκό με 3-1…

Δεν υπάρχουν σχόλια: