Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Πήρε μπροστά και πια δεν σταματάει ΑΕΚ-Βόλος 2-0

Κι όμως... Ο "τρελός", ο "εμμονικός", κατέβασε μια εντεκάδα που κούφανε κόσμο και η ομάδα το πήρε περίπατο το ματσάκι πετυχαίνοντας μάλιστα τρία γκολ, άσχετο που ο απεσταλμένος της παράγκας ακύρωσε το ένα και έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανακόψει τη φόρα της ομάδας. Όπως καθιέρωσε τον Πήλιο, έτσι θα καθιερώσει και τον πραγματικά αδικημένο Μήτογλου.

Η ομάδα χτες ήταν συμπαγής και η άμυνα ακόμα περισσότερο. Κι ας είχε κατοχή σε κάποια διαστήματα ο Βόλος. Ουσιαστικά μια φάση έκαναν και κατά τ' άλλα δεν κινδυνέψαμε ούτε στιγμή. Η ΑΕΚ με τόσες ελλείψεις έπαιξε όπως έπρεπε ώστε να μη γίνουν αισθητές.

Ο Πιερό είναι μια διαρκής απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Προσωπικά τον προτιμώ από τον Γκαρσία.

Ο Κοϊτά είναι ένας χορευτής με φαρμακερά πόδια.

Ο Ελίασον, αν και χτες δεν ήταν στα καλύτερά του, είναι μόνιμη πηγή κινδύνων για τις αντίπαλες άμυνες.

Οι δύο πλάγιοι μπακ, Ρότα και Πήλιος, ανεβάζουν σιγά-σιγά την απόδοσή τους και βοηθάνε με τις σέντρες τους την επίθεση.

Ο Πινέδα ήταν σκέτο μηχανάκι χτες.

Σταθερό το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Σκύλος ο Σιμάνσκι που αν δεν ήταν άτεχνος θα έπαιζε σίγουρα σε πιο ψηλό επίπεδο.

Ο Λιούμπισιτς δεν μου άρεσε χτες. Δεν ήταν σε καλή βραδιά αλλά πάλεψε και έτρεξε σαν μηχανάκι.

Ο Στρακόσια καλά τα πήγε και έβγαλε το ματς παρθένος. Έχει πάψει να εμπιστεύεται την πάσα σε συμπαίκτη και προτιμάει να διώχνει τη μπάλα με σουτ μακριά. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι παρά να ρισκάρει αν δεν είναι σίγουρος.

Από τις αλλαγές μπήκε φορτσάτος ο Γιόνσον και να ευχηθούμε να είναι σιδερένιος και να μη λείψει ποτέ ξανά λόγω τραυματισμού.

Ο Περέιρα πρόλαβε να βγάλει μια επικίνδυνη μπαλιά στην αντίπαλη περιοχή και τίποτα άλλο.

Ο Άμραμπατ με την τρελάρα του κρατούσε μπάλα και κάποιες φορές πήγε να γίνει επικίνδυνος.

Ο Τσιλούλης δεν πρόλαβε να φανεί.

Ο Μάνταλος καλύτερα να μην έμπαινε καθόλου. Δεν ξέρω αν ήταν κρύος αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει ούτε δυο δευτερόλεπτα τη μπάλα στα πόδια του.

Ο Αλμέιδα το διαχειρίστηκε μια χαρά το ματσάκι παρά τα όσα προβλήματα παρουσιάστηκαν.

Για τους τραυματισμούς θα πω ότι ο Γκαρσία είναι παλιά αμαρτία και καμία ευθύνη δεν έχει το προπονητικό τιμ και η σκληρή προπόνηση που γίνεται.

Πάνω-κάτω το ίδιο ισχύει για τον Γκατσίνοβιτς. Βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε στο ιατρικό δελτίο αυτούς τους δύο.

Ο Λαμέλα επίσης έχει ευπάθεια και το ξέραμε. Και στο κάτω-κάτω αυτός δεν έπαθε θλάση, κλωτσιά έφαγε. Συμβαίνουν αυτά.

Για τον Οντουμπάτζο δεν έχω άποψη. Σίγουρα ευθύνεται και ο αγωνιστικός χώρος στα Σπάτα αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι ευθύνεται η κακή εγκύμναση και η έντονη προπόνηση για κάποιους τραυματισμούς. Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα αφορά μία, άντε δύο περιπτώσεις.

Πρέπει να γνωρίζουμε και τη ζωή που κάνουν οι ποδοσφαιριστές που τραυματίζονται τόσο εύκολα. Συνάδει με τον αθλητισμό ή υπάρχουν από κάποιους παραβιάσεις του εσωτερικού κανονισμού, νυχτοπερπατήματα και αλκοόλ; Αυτά είναι δουλειά της ομάδας να τα ψάξει και αν τα εντοπίσει να φροντίσει να μην ξανασυμβούν.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα πολύ γρήγορα μετά τη γκέλα με τη Λαμία βρήκε τον εαυτό της, έκανε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της και μάλιστα με 0 παθητικό, έπιασε κορυφή και έχει την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση, απέναντι σε μια συμμορία, σε ένα καθεστώς αλητείας και τρομοκρατίας που θέλει με το έτσι θέλω να χρίσει τους δικούς του πρωταθλητές.

Από την ΑΕΚ ζητείται διαρκής σοβαρότητα, πάθος και σε κάθε ματς να μπαίνουν οι παίκτες της με το μαχαίρι στα δόντια. Όποιον αντίπαλο κι αν έχουν απέναντί τους, όποιον διαιτητή και όποιο οργανωμένο σχέδιο να την εξοντώσουν.

Αυτός ο Μπονίνι είναι η δεύτερη φορά που αποβάλλεται Μήπως κάποιος πρέπει να του πει να το πάρει αλλιώς;

Η ΑΕΚ είχε απέναντι της χτες αρκετούς αντιπάλους. Τον Βόλο, τον Μπέο, τον Φωτιά, το σύμπλεγμα των δύο γαύρων Νότου και Βορρά. Παρόλα αυτά με κόπο και δίχως να εντυπωσιάσει κέρδισε 2-0 την ομάδα της Μαγνησίας για το φινάλε της 4ης αγωνιστικής της Super League.

H ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν το αφεντικό στο ματς, είχε όμως πολλές και αναπάντεχες απουσίες βασικών που δεν την βοήθησαν στο παιχνίδι. Έτσι είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία τελικών φάσεων, ενώ τα χαφ έδειχναν να έχουν σημαντικό κενό. Ο Πιερό σκόραρε στο ντεμπούτο του στο 22' με κεφαλιά για το 1-0, ενώ ο Κοϊτά στο 61' έκανε το 2-0.

Αρνητικός πρωταγωνιστής του ματς ο διαιτητής Φωτιάς ο οποίος ήρθε με σκοπό να κόψει βαθμούς στην ΑΕΚ και να της κάνει κακό, έχοντας σύμμαχο τον Βόλο που έπαιζε αντιαθλητικά και προστατεύθηκε. Ο Μύγας ήταν για κόκκινη μαρς δύο φορές και δεν αποβλήθηκε, ενώ σημαδεύτηκε ο Πιερό για να βγει με κόκκινη δίχως να τα καταφέρουν όμως. Ο Φωτιάς μέσω του VAR ακύρωσε και το γκολ του Κάλενς για το 2-0, ενώ γενικότερα έδειχνε ότι στάλθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια με σκοπό. Όμως χτες δεν τα κατάφεραν τα κολλητάρια της καινούριας παράγκας.

Την επόμενη φορά η ΑΕΚ πρέπει να προσέχει, αν και είναι εμφανές ότι η ΑΕΚ του Αλμέιδα παίζει απροστάτευτη στο πρωτάθλημα. Και ο Μάριος Ηλιόπουλος πρέπει άμεσα να πάρει τα μέτρα του. Βέβαια, η καλύτερη προστασία είναι να φτιάξει μια ομάδα που να σκορπίζει τρόμο και τεσσαροπεντάρες δεξιά κι αριστερά παίρνοντας παραμάσχαλα και τα κοράκια της διαιτησίας μαζί με τα Var και τους παρατηρητές τους.

Το επόμενο παιχνίδι για την ΑΕΚ είναι την Κυριακή στις 21:00 στην Λεωφόρο απέναντι στην Καλλιθέα.

Super League - 4η αγωνιστική

Γήπεδο: ΟΠΑΠ Arena

ΑΕΚ-Βόλος 2-0

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε να αντιμετωπίσει πολλές και σημαντικές απουσίες καθώς Βίντα-Μουκουντί απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους, ο Γκαρσία έμεινε στο παρά ένα εκτός, ενώ θλάσεις είχαν οι Γκατσίνοβιτς και Οντουμπάτζο, με τον Λαμέλα τελικά να μην ρισκάρει μετά το χτύπημα που είχε υποστεί.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στρακόσια, με τον Ρότα δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, τον Μήτογλου δεξί στόπερ, τον Κάλενς αριστερό, τον Σιμάνσκι με τον Πινέδα στα χαφ, δεξιά στην επίθεση τον Ελίασον, αριστερά τον Κοϊτά, τον Λιούμπιτσιτς σε ελεύθερο ρόλο και τον Πιερό φορ στο ντεμπούτο του.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά από την αρχή με τον παλμό του κόσμου και ο Kοϊτά στο 3' είχε ένα πολύ καλό σουτ που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 10' ο Βόλος είχε αναγκαστική αλλαγή και ο  Μπερνάντου πέρασε στη θέση του Ντε Καμπς.

Στο 11′ εντυπωσιακή επέμβαση του Κόβατς σε πλασέ του Πινέδα και στη συνέχεια το σουτ του Ρότα στα σώματα.

Μετά το 10λεπτο η ΑΕΚ έδωσε χώρο και έριξε ρυθμό, με την πίεση να μην είναι τόσο ασφυκτική πια.

Όμως στο 22' η ΑΕΚ βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον νέο της παίκτη. Ο Ρότα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο γίγαντας Πιερό νίκησε τον Μίλετιτς και με άψογη κεφαλιά εκτέλεσε τον Κόβατς για το 1-0, σκοράροντας στο ντεμπούτο του!

Στο 32' ο Κοϊτα με νέα ατομική ενέργεια εκτέλεσε εκτός περιοχής, αλλά ο Κόβατς μπλόκαρε σταθερά. Η ΑΕΚ διαχειριζόταν μετά το γκολ πιο άνετα το ματς και έψαχνε το 2ο γκολ.

Στο 44' όμως παραλίγο να γίνει ζημιά. Η άμυνα κοιμήθηκε και από αριστερά έγινε σέντρα πολύ γρήγορα για τον Μεντιέτα ο οποίος από την καρδιά της άμυνας, πριν τον προλάβει ο Κάλενς, σούταρε ψηλά άουτ.

Στο τέλος του ημιχρόνου ο Φωτιάς έχασε τον έλεγχο και δεν έβγαλε κόκκινη μαρς στον Μύγα που κλώτσησε τον Πιερό και τελικά μοίρασε κάρτες, ενώ άφησε το πολύ σκληρό παιχνίδι των παικτών του Βόλου ατιμώρητο.

Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να είναι μπροστά με 1-0.

Το β' ημίχρονο άρχισε στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Βόλο να μπαίνει για να αιφνιδιάσει.

Στο 47' σουτ του Φεράρι από διαγώνια θέση, έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε ο Στρακόσια.

Ο Βόλος πίεσε ψηλά, αλλά τελικά βρήκε η ΑΕΚ τον τρόπο να σκοράρει.

Στο 53' ο Κοϊτά εκτέλεσε το φάουλ και από λάθος του Μύγα η μπάλα πήγε στον Κάλενς, ο οποίος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, αλλά ο Φωτιάς μέσω VAR (Παπαδόπουλος) ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ επειδή και καλά ο Πήλιος, που ήταν σε θέση οφσάιντ, επηρέαζε τη φάση.

Στο 61' ωραία συνεργασία Κοϊτά-Ρότα, η μπάλα στον Ελίασον που σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε.

Όμως η ΑΕΚ κατάφερε και βρήκε το γκολ που θα ξεκλείδωνε το ματς.

Ο Λιούμπιτσιτς στο 62' με επιμονή κράτησε την μπάλα στην περιοχή παρά το μαρκάρισμα του Κορέα, γύρισε την μπάλα, ο Κοϊτά σούταρε, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Καλογερόπουλου και αναπαύθηκε στα δίχτυα για το 2-0.

Εκεί το ματς ξεκλείδωσε με τον Αλμέιδα στο 74' να βάζει Άμραμπατ-Μάνταλο-Περέιρα, αντί Λιούμπιτσιτς-Ελίασον-Πινέδα. Ο Περέιρα πήγε στο 8 και ο Μάνταλος στο 10.

Μέχρι το τέλος του ματς η ΑΕΚ δεν έκανε άλλες φάσεις και διαχειριζόταν το ματς με τον Αλμέιδα να βάζει τον Τσιλούλη στην θέση του κορυφαίου Κοϊτά. Έτσι η ΑΕΚ χτες κέρδισε τον Βόλο με 2-0 και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στρακόσια 7: Χωρίς λάθη αυτή τη φορά. Κι αν έκανε κάνα δύο δεν χαρακτηρίζονται μοιραία. Αντίθετα έκανε μια καλή απόκρουση. Έχει αλλάξει συμπεριφορά και αποφεύγει πλέον τις μεταβιβάσεις στους αμυντικούς με πάσες. Προτιμάει κάθε φορά που του γυρίζουν τη μπάλα στα πόδια του να την διώχνει με μακρινό σουτ κάτω από τη σέντρα. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι αν και ο ίδιος νιώθει πιο ασφαλής…

Ρότα 9: Από αγώνα σε αγώνα εμφανίζεται όλο και καλύτερος. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό πολύ σύντομα θα είναι το καλύτερο δεξί μπακ στην Ελλάδα. Σοβαρός, πειθαρχημένος, εκτελεί σωστά τις εντολές του προπονητή του και εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα έχει μεγάλη συμβολή και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Το γκολ του Πιερό μπαίνει από δική του σέντρα ακριβείας…

Πήλιος 8: Και ο μικρός στάθηκε πολύ καλά, τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στα επιθετικά. Με τον Κοϊτά είναι σίγουρο ότι θα βγάλουν ωραίες συνεργασίες στο μέλλον. Αν συνεχίσει έτσι μια θέση στην Εθνική τον περιμένει…

Μήτογλου 8: Αδικημένος όσο κανείς ο Μήτογλου αλλά δυστυχώς έχει πέσει πάνω στον βράχο Βίντα και πολύ δύσκολα του ανοίγεται ο δρόμος για την εντεκάδα. Ίσως φέτος πρέπει να αλλάξει αυτό γιατί ο ποδοσφαιριστής πρέπει να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του ώστε να είναι πάντα ετοιμοπόλεμος. Άλλωστε ο Βίντα μεγαλώνει και φέτος ίσως να είναι η τελευταία χρονιά που βρίσκεται στην ΑΕΚ. Καλό θα είναι να τα μοιραστούν τα παιχνίδια της σεζόν. Πάντως ο Μήτογλου ανταποκρίθηκε πλήρως σε όσα του ζήτησε ο προπονητής του και ήταν άριστος σε όλη τη διάρκεια του ματς…

Κάλενς 8: Και ο Κάλενς έκανε θετική εμφάνιση και μαζί με τον Μήτογλου δημιούργησαν ένα απροσπέλαστο τείχος μπροστά από την εστία του Στρακόσια…

Σιμάνσκι 7: Ο Πολωνός είναι ένας ακούραστος εργάτης του γηπέδου. Δεν αφήνει σημείο για σημείο απάτητο. Είναι λίγο άτσαλος βέβαια, αλλά αν δεν ήταν έτσι πιθανόν σήμερα να έπαιζε σε κάποια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Είναι άτεχνος και δεν έχει τη μακρινή μεταβίβαση για να μπορεί να βγάζει τους επιθετικούς της ομάδας σε θέση βολής. Αντικαταστάθηκε στο 83' από τον Γιόνσον…

Πινέδα 9: Όταν βρεθεί στη μέρα του ο Πινέδα δύσκολα θα βρεθεί παίκτης να κάνει όσα κάνει αυτός. Όργωσε κι αυτός το γήπεδο, βοηθώντας ταυτόχρονα και τον Σιμάνσκι από τη θέση του δεύτερου αμυντικού χαφ. Η ΑΕΚ θα πρέπει από τώρα να ξεχυθεί στην έρευνα για να βρει τον αντικαταστάτη του αφού ο ίδιος αναμένεται να φύγει το επόμενο καλοκαίρι με την ομάδα που θα τον αποκτήσει να ενεργοποιεί απλά την οψιόν που έχει μπει στο συμβόλαιό του. Καλό θα είναι την υπόθεσή του να την χειριστεί το καινούριο μεταγραφικό team που θα έρθει στην ομάδα. Και φυσικά θα πρέπει να έρθει καινούριο μεταγραφικό team γιατί αλλιώς αλλοίμονό μας. Αντικαταστάθηκε στο 75' από τον Περέιρα…

Λιούμπισιτς 7: Δεν ήταν τόσο καλός χτες ο Κροάτης. Βέβαια, έτρεχε σαν μηχανάκι στον τομέα που του είχε αναθέσει ο Αλμέιδα αλλά έχασε πολλές προσωπικές μονομαχίες, όπως έχανε και τη μπάλα μέσα από τα πόδια του. Τελικά, ο Λιούμπισιτς αποδίδει καλύτερα σαν 8άρι παρά σαν δεκάρι που τον έβαλε χτες ο προπονητής του. Αντικαταστάθηκε στο 75' από τον Μάνταλο…

Ελίασον 7: Και ο Σουηδός δεν βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά. Παρόλα αυτά ήταν μια συνεχής πηγή κινδύνων για τους αντιπάλους του. Αντικαταστάθηκε στο 74' από τον Άμραμπατ…

Κοϊτά 9: Ο κορυφαίος της ΑΕΚ χτες και MVP του αγώνα. Μια μόνιμη εστία κινδύνων για την άμυνα του Βόλου. Διεισδυτικός, ντριπλέρ, σουτέρ, μέχρι και στην άμυνα τον έβρισκες να βοηθάει τον Πήλιο στα μαρκαρίσματα. Πέτυχε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ με ωραίο σουτ παρόλο που η μπάλα εξοστρακίστηκε στα πόδια του Καλογερόπουλου και άλλαξε πορεία. Αντικαταστάθηκε στο 89' από τον Τσιλούλη που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ…

Πιερό 8: Γίγαντας! Βουνό! Ντεμπούτο με γκολ αλλά και μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Ο παίκτης που κέρδιζε τη μπάλα στον αέρα σε κάθε μακρινή μεταβίβαση ή όταν γέμιζε από το τέρμα του ο Στρακόσια. Ένα πεινασμένο θηρίο που χρειάζεται καθ' όλη τη διάρκεια του 90λέπτου κάποιον ή κάποιους να τον τροφοδοτούν με φαγητό. Και φαγητό για τον θηριώδη φορ είναι οι σέντρες! Στον αέρα αμφιβάλω αν θα βρεθεί αντίπαλο μπακ να μπορέσει να τον ανακόψει. Και στο χορτάρι όμως δεν παίζεται με τίποτα. Απόδειξη ο φουκαράς ο Μίλετιτς στη φάση του πρώτου γκολ που επιχειρεί να τον μαρκάρει και βρίσκεται τρία μέτρα μακριά λες και τον εκτόξευσε καταπέλτης. Πέτυχε το 1-0 με ασύλληπτη κεφαλιά έπειτα από γλυκιά σέντρα ακριβείας του Ρότα από δεξιά…

Άμραμπατ 7: Αντικατέστησε τον Ελίασον στο 74' και πρόσθεσε δύναμη στο δεξί άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ. Άριστος χειριστής της μπάλας την κρατούσε όσο χρειαζόταν ενώ κάποιες φορές επιχείρησε να τρυπώσει από δεξιά στην άμυνα του Βόλου προκαλώντας πανικό. Δοκίμασε ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κόβατς…

Περέιρα 6: Αντικατέστησε στο 75' τον Πινέδα αλλά δεν τα κατάφερε να κάνει την ίδια δουλειά που έκανε εκείνος. Είχε μια ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Βόλου από δεξιά αλλά κανείς επιθετικός της ΑΕΚ δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί…

Μάνταλος 2: Απογοητευτική η παρουσία του Μάνταλου που αντικατέστησε τον Λιούμπισιτς στο 75'. Δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του ούτε για ένα λεπτό και την έχανε στην πρώτη επαφή με αντίπαλο και μάλιστα με μεγάλη ευκολία. Πολύ κακή εμφάνιση του Μάνταλου…

Γιόνσον 6: Αντικατέστησε τον Σιμάνσκι στο 83' κάνοντας την επανεμφάνισή του μετά από ένα μήνα και κάτι που διήρκεσε ο τραυματισμός του. Έλεγξε σωστά τον χώρο ευθύνης του συμβάλλοντας και αυτός να μείνει απαραβίαστη η εστία της ΑΕΚ…

Τσιλούλης 5: Ντεμπούτο για τον παίκτη που πήρε τη θέση του Κοϊτά στο 89'. Δεν πρόλαβε να κάνει κάτι και γι' αυτό θα είναι άδικο να κριθεί. Απλά ο Αλμέιδα επέλεξε να του δώσει χρόνο συμμετοχής για να πάρει το βάπτισμα του πυρός με την ομάδα…

Αλμέιδα 9: Καλό στήσιμο της ομάδας από τον Πελάδο, ο οποίος λίγο πριν αρχίσει το ματς αντιμετώπισε και το πρόβλημα της αδυναμίας του Γκαρσία να αγωνιστεί. Με τόσα προβλήματα στο κεφάλι του από τραυματισμούς (Μπρινιόλι, Γκαρσία, Οντουμπάτζο, Λαμέλα, Γαλανόπουλο) και έκτακτα προβλήματα οικογενειακής φύσης (Βίντα), καθώς και αδυναμίας παίκτη να αγωνιστεί εξ αιτίας της αναγκαστικής απουσίας του λόγω τραυματισμού από το ματς της Εθνικής του ομάδας, αφού αν δεν έχει ανακληθεί η κλήση του μετά τον τραυματισμό δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο ματς της ομάδας του (Μουκουντί). Εν τούτοις, βρήκε λύσεις για όλα ρισκάροντας αρκετά και κατέβασε μία εντεκάδα που εξέπληξε πολλούς. Είχε προετοιμάσει σωστά τους παίκτες του και τους είχε δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν τον συγκεκριμένο αντίπαλό τους…

ΑΕΚ: Στρακόσια, Ρότα, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Σιμάνσκι (83' Γιόνσον), Πινέδα (75' Περέιρα), Λιούμπισιτς (75' Μάνταλος), Κοϊτά (89' Τσιλούλης), Ελίασον (74' Άμραμπατ), Πιερό.

Βόλος: Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Κορέα (74' Βιγιαφάνες), Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Ντε Καμπς (10' Μπερναντού), Μεντιέτα (74' Κόντε), Ασεχνούν (66' Κόμπα), Άλτμαν. 

Γκολ: 22' Πιερό κεφαλιά 1-0, 62' Κοϊτά σουτ 2-0

Κίτρινες κάρτες: Μήτογλου (45'), Πιερό (45') - Αλτμάν (45'), Μύγας (45'), Καλογερόπουλος (45')

Κόκκινες κάρτες: -

MVP: Κοϊτά

Προπονητής αντιπάλου - Χοακίν Γκόμεζ (Ισπανός) 3: Φιντανάκι στην προπονητική, ήρθε στον Βόλο για να αναδείξει το έργο του. Προς το παρόν, αν και είμαστε ακόμα στην αρχή, δείχνει να φτιάχνει μια καλή και σκληροτράχηλη ομάδα. Αν και χαρακτήρισε καλή ομάδα την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι παίζει ένα διαφορετικό από τους άλλους ποδόσφαιρο, έδειξε τρομερή ασέβεια στον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε χαρακτηρίζοντας το πρώτο γκολ της ΑΕΚ άκυρο και ντροπή. Θα είναι πολύ καλύτερα να παραμείνει σεμνός και διακριτικός γιατί η ζωή των προπονητών στην Ελλάδα έχει κοντά ποδάρια. Θα τον βοηθήσει πολύ να βλέπει πρώτα τις φάσεις των αγώνων στην τηλεόραση και μετά να εκφέρει τις κρίσεις του…

Διαιτητής - Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) 2: Ένα κάθαρμα σε διατεταγμένη υπηρεσία. Γνωστός από το παρελθόν, όταν προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κάνει ζημιά στην ΑΕΚ, πότε αποβάλλοντας παίκτες της, πότε αφήνοντας να δεχτεί γκολ από καθαρή θέση οφσάιντ, πότε αρνούμενος να σφυρίξει πέναλτι υπέρ της και αντίθετα σφυρίζοντας με μεγάλη ευκολία εις βάρος της, πότε κιτρινίζοντας όσο πιο πολλούς παίκτες της ΑΕΚ μπορούσε και πότε προσπαθώντας να εκνευρίσει παίκτες, προπονητές και παράγοντές της δίνοντας ανάποδα πασιφανή φάουλ…

Οι αντίπαλοι: Είναι από τις ελάχιστες φορές που οι αντίπαλοι της ΑΕΚ πέφτουν όλοι μαζί σε λούμπα και η ΑΕΚ κατορθώνει να το εκμεταλλευτεί κι αυτό πρέπει να μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ίσως σιγά-σιγά αλλάζουμε νοοτροπία και σοβαρευόμαστε. Το είδαμε και από τον τρόπο που αποδέχτηκε ο προπονητής της ΑΕΚ την ανάγκη κάποιες φορές η ομάδα να παίζει και για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Όχι όπως στο παρελθόν, γιούργια-γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια! Ο κύριος αντίπαλος της ΑΕΚ φέτος, ο Ολυμπιακός, υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ισοπαλία με τον Παναιτωλικό μέσα στο Καραϊσκάκης με 0-0, σε έναν αγώνα που παραλίγο οι καθυστερήσεις που κράτησε ο διαιτητής να φτάσουν το ένα ημίχρονο παράτασης! Ήταν η πρώτη γκέλα του Ολυμπιακού φέτος, παρόλο που και στο προηγούμενο παιχνίδι του μέσα στο Καραϊσκάκης με την Καλλιθέα ίδρωσε να κερδίσει με 2-1 χάρη στο απύθμενο θράσος του διαιτητή να κρατήσει και εκεί 10' καθυστερήσεις. Ο Παναθηναϊκός, ο δεύτερος θεωρητικά αντίπαλος της ΑΕΚ τα έχει κάνει μούσκεμα από την αρχή του πρωταθλήματος όπου μετράει ήδη μία ήττα μέσα στην έδρα του από τον Αστέρα Τρίπολης και μία ισοπαλία με την Καλλιθέα. Στην Τούμπα προχτές πήρε ισοπαλία 0-0 από τον ΠΑΟΚ αλλά μόνο για πανηγύρια δεν ήταν αυτό το αποτέλεσμα αφού τον άφησε ακόμα δύο βαθμούς πιο πίσω από τους υπόλοιπους. Τέλος, ο ΠΑΟΚ, τρίτος στη σειρά θεωρητικά αντίπαλος της ΑΕΚ στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, είχε την πρώτη του απώλεια και μάλιστα εντός έδρας φέρνοντας αυτή την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Στην ουσία όλοι δούλεψαν για την ΑΕΚ, η οποία με τη νίκη της επί του Βόλου, έπιασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με 10 βαθμούς για τον καθένα ενώ ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω τους πέντε ολόκληρους βαθμούς και βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς. Την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΕΚ πάει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για να αντιμετωπίσει την Καλλιθέα σαν γηπεδούχο, ενώ ο Ολυμπιακός πάει στη Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίσει μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ τον Πανσερραϊκό και ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Βόλο. Και αμέσως μετά έχουμε την πρώτη μεγάλη μάχη όπου καλείται η ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, να τον νικήσει και να τον τελειώσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: