Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΕΚ χαλαρά 2-0 τον Παναιτωλικό

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον Μπαρόχα στο τέρμα, τον Γκάλο δεξί μπακ, τον Ντίντακ αριστερό, τους Κολοβέτσιο και Άρθο στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμόες αμυντικό χαφ, τον Γιόχανσον εσωτερικό δεξί χαφ, τον Μάνταλο αριστερό χαφ, τον Μπαρμπόσα στο δεξιό άκρο της επίθεσης, τον Μπουονανότε στο αριστερό και τον Αραβίδη σέντερ φορ, σε σύστημα 4-3-3.

Στο 11' έγινε η πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ. Ο Μπαρμπόσα κοντρολάρισε και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Καπέλ και ξαναπήγε στον Πορτογάλο που έστρωσε στον Γιόχανσον, εκείνος έπιασε με τη μία το σουτ όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 15' η ΑΕΚ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Γιόχανσον πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Γκάλο, βρήκε με τη μία δίπλα του τον Αραβίδη, ο οποίος άδειασε τον αντίπαλό του και από το ύψος της μικρής περιοχής έχοντας όλο το τέρμα μπροστά του πλάσαρε άουτ.

Στο 31' σε σέντρα του Σιμόες στον Αραβίδη ο τελευταίος έπιασε την κοντινή κεφαλιά υπό πίεση αλλά κι αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 32' έγινε το πρώτο σου του Παναιτωλικού από τον Πάουλο αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 35' ο Μάνταλος αντίκρισε άδικα την κίτρινη κάρτα για φάουλ που όμως δεν ήταν τέτοιο για να τιμωρηθεί με κάρτα.

Στο 41' ο Μπουονανότε με τον Μπαρμπόσα άλλαξαν πλευρές.

Στο 44' ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Γιόχανσον πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0 για την ΑΕΚ, λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, έφτιαξε και δύο καλές ευκαιρίες αλλά δεν ήταν η ομάδα που ανυπομονούν να δουν οι οπαδοί της, που θα παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και θα κλείνει το αντίπαλο στα καρέ του πνίγοντάς τον. Δεν ξέρουμε αν αυτό που βλέπουμε είναι κάτι από την ΑΕΚ του Πογέτ, όμως σίγουρα δεν είναι η ΑΕΚ που ονειρευόμαστε.

Στο 47' είδε κίτρινη κάρτα ο Καπέλ.

Στο 48' αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ο Παπάζογλου για σκληρό φάουλ.

Στο 50' ο Μπαρμπόσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά έπιασε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 53' αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ο Σιμόες.

Στο 57' ήταν η σειρά του Πάουλο να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα.

Στο 58' έγινε η πρώτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό με τον  Ρουσκουγιέδα να παίρνει τη θέση του Καπέλ.

Στο 61' έγινε η πρώτη αλλαγή της ΑΕΚ με τον Πλατέλλα να παίρνει τη θέση του Μπουονανότε.

Ο Πλατέλλας πήγε στα δεξιά της επίθεσης και ο Μπαρμπόσα επέστρεψε αριστερά.

Στο 68' έγινε η δεύτερη αλλαγή του Παναιτωλικού, αναγκαστική αυτή τη φορά, με τον Κουτρομάνο να παίρνει τη θέση του Ουαρντά ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με την αναπνοή του και του χορηγήθηκε οξυγόνο καθώς πήγαινε στα αποδυτήρια.

Στο 68' έγινε και η δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Τζιμπούρ να παίρνει τη θέση του Αραβίδη.

Στο 75' ο Τζιμπούρ από τα αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι και από κοντά με προβολή ο Πλατέλλας διπλασίασε τα γκολ της ΑΕΚ.

Στο 78' ο Μάνταλος έπαιξε το 1-2 με τον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός με τακουνάκι έβγαλε τετ α τετ τον Μάνταλο, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Κυριακίδης.

Στο 79' έπιασε ένα σουτ ο Μπαρμπόσα στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 80' έγινε η τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Παναιτωλικό με τον Ζαρκαδά να παίρνει τη θέση του Μύγα.

Στο 84' έγινε και για την ΑΕΚ η τρίτη και τελευταία αλλαγή, αναγκαστική, αφού ο Άρθο δεν μπορούσε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Λαμπρόπουλος.

Στο 87' αντίκρισε κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα ο Πάουλο που ήταν η δεύτερη με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Στο 88' ο Τζιμπούρ, έπειτα από σέντρα φάουλ, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά απέκρουσε με υπερένταση ο Κυριακίδης σε κόρνερ.

Στο 89' ο Πλατέλλας έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Ντίντακ έκανε την γυριστή κεφαλιά και ο Κυριακίδης απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά.

Στο 90+2' ο Τζιμπούρ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μάκο και σωστά ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι για την ΑΕΚ.

Στο 90+3' ο Μάνταλος εκτέλεσε το πέναλτι και απέκρουσε ο Κυριακίδης.

Έτσι τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να κερδίζει με 2-0 τον Παναιτωλικό χωρίς να εντυπωσιάζει, αφού μέχρι τη φάση του 2-0 είχε μόνο μία τελική προς το τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ ανέβηκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο χάρη στην είσοδο των Πλατέλλα και Τζιμπούρ που έδωσαν πνοή στην επίθεση. Πάντως απέναντί της βρέθηκε μία εντελώς ακίνδυνη ομάδα η οποία σε όλο το παιχνίδι έκανε ένα και μοναδικό σουτ και δεν απείλησε σε καμία στιγμή τον δικέφαλο. Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Γιόχανσον και πολύ καλός ο Τζιμπούρ παρόλο που μπήκε στο παιχνίδι στο 68'.
 
AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο (84' Λαμπρόπουλος), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (68' Τζιμπούρ), Μπουονανότε (61' Πλατέλλας).

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας (80' Ζαρκαδάς), Κούσας, Μάκος, Μάρτιν, Παπάζογλου, Πάουλο, Ουάρντα (68' Κουτρομάνος), Βιγιαφάνες, Καπέλ (58' Ρουσκουγιέδα), Μαρκόφσκι.