Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η κατάρα του τάι μπρέικ χτύπησε για τρίτη συνεχόμενη φορά την ΑΕΚ που έχασε και από τον Παναθηναϊκό με 2-3

Τρίτη συνεχόμενη φορά που χάνει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ στο τάι μπρέικ. Μετά τον ΟΠΕΡ και τη Μιχάνσκα ήρθε σήμερα και  ο Παναθηναϊκός, για το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών, να κερδίσει τις "κιτρινόμαυρες" με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν ξέρουμε αν αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον Μανώλη Ρουμελιώτη αλλά σίγουρα είναι ένα στοιχείο που αξίζει να μελετηθεί από τον προπονητή της ΑΕΚ. Και μπορεί σήμερα να έκανε την υπέρβαση η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ ανατρέποντας το εις βάρος της 0-2 σετ και φτάνοντας στην ισοφάριση, αλλά εκεί που πρέπει να τα δίνει όλα και να χτυπάει τα παιχνίδια, εκεί είναι που σηκώνει τα χέρια ψηλά και αποδέχεται τη μοίρα της φτάνοντας στην ήττα. Και στις τρεις περιπτώσεις που οδηγήθηκαν τα ματς της στο τάι μπρέικ η ΑΕΚ μπήκε σ' αυτά χωρίς ψυχή και έχασε και τις τρεις φορές με 3-2 σετ.

Η ΑΕΚ σήμερα ούτως ή άλλως δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός την χτύπησε στις αδυναμίες της. Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να προηγηθούν με 9-12 και στη συνέχεια έφεραν τον αγώνα στα μέτρα τους φτάνοντας εύκολα στο 0-1 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ όλα κύλησαν στο ίδιο μοτίβο με τις "κιτρινόμαυρες" να δείχνουν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν και τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο 12-20 με συνοπτικές διαδικασίες και να παίρνει εύκολα και το δεύτερο σετ κάνοντας το 0-2.

Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ αποφάσισε να αντιδράσει κι αφού βελτιώθηκε αισθητά έχοντας πιο συμπαγή άμυνα και πιο λειτουργική επίθεση κατάφερε να μειώσει στα σετ σε 1-2.

Στο τέταρτο σετ ο δικέφαλος μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία και με τη βοήθεια του κόσμου στρίμωξε στα σκοινιά τον Παναθηναϊκό και κατάφερε να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα με 16-15 για να φτάσει τελικά στην ισοφάριση των σετ σε 2-2 με 26-24 στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.
 
Σ' αυτό το καταραμένο για την ΑΕΚ διάστημα όλα πήγαν στραβά. Η ΑΕΚ δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα και ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να πάρει ένα προβάδισμα το οποίο η ΑΕΚ σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να το ανατρέψει με αποτέλεσμα το 9-14 να οδηγήσει στην ήττα με 2-3 σετ.