Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Οι μάγκες νίκησαν τον Ποσειδώνα Λουτρακίου με 31-28

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ επικράτησε με 31-28 τον Ποσειδώνα Λουτρακίου για την 6η αγωνιστική της Handball Premier, στο κλειστό γήπεδο του Βύρωνα. Η μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, διάρκειας τριών αγωνιστικών, άφησε ανεπηρέαστους τους μάγκες που έπαιξαν πολύ καλά και πήραν τη νίκη. 

Στην αρχή του αγώνα οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν το έλεγχο, όμως η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κυριάρχησε και κατάφερε να ασκήσει πίεση στον Ποσειδώνα και να προηγηθεί με 9-6 έχοντας κορυφαίο τον Γκάτφι. Η ομάδα του Λουτρακίου μπόρεσε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει σε 11-11, αλλά η ΑΕΚ είχε έτοιμες τις λύσεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και βρέθηκε πάλι να προηγείται με 13-11 για να κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα ενός γκολ και σκορ 14-13.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε κορυφαίο τον Πλεχ που την κράτησε όρθια με τις σωτήριες αποκρούσεις του και δεν επέτρεψε στον Ποσειδώνα να σημειώσει γκολ σε κρίσιμα σημεία του ματς. Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη πέτυχε να πάρει διαφορά 3 γκολ φτάνοντας στο 19-16 και παρά την πίεση του Ποσειδώνα παρέμεινε μπροστά στο σκορ με 22-19. Οι μάγκες, παρόλο που απειλήθηκαν με ισοφάριση όταν ο Ποσειδώνας έφτασε μια ανάσα απ' αυτήν κάνοντας το σκορ 29-27, έβγαλαν τσαγανό στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα και επιδεικνύοντας ολύμπια ψυχραιμία κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 31-28.